Oplev Trujillo og Chan Chan med MarcoPolo

Trujillo, 560 km nord for Lima, er den tredjestørste by i Peru, og byen rummer en række af Perus smukkeste og mest farverige bygninger fra kolonitiden. Det gamle centrum i Trujillo er et overflødighedshorn af smukke indtryk. Pastelfarvede huse, gamle kanonrør indstøbt i portåbninger, smukt udskåret balkoner, kunstneriske støbejernslåger og åbne blomstrende patioer giver Trujillo et andet udseende end Perus øvrige byer fra kolonitiden.

Besøg for eksempel mudder-citadellet Chan Chan, som er et tydeligt bevis på, at der har levet andre store civilisationer i Peru før inkaerne. Denne befæstede by blev bygget af chimu-folket fra det 12. til det 15. århundrede, hvor de blev undertvunget inkaerne. Ruinerne er enorme med et samlet areal på hele 20 km², hvilket sandsynligvis gør Chan Chan til den største præcolumbianske by i Latinamerika. Man mener, at omkring 60.000 mennesker boede inden for disse smukt udsmykkede mure. Desværre fik spanierne nys om byens rigdom og plyndrede den. I dag står murene stadig tilbage fulde af detaljer, som vidne om fordums storhed. Chan Chan er indskrevet på UNESCO liste over Verdens Kulturarv.

Mere end 700 år før Chan Chan blev bygget, lod mochefolket storslåede pyramider opføre ikke langt derfra. Solpyramiden er blandt de største præcolumbianske bygningsværker overhovedet, trods meget i dag er vasket væk af elementernes rasen. Mere interessant er nok den mindre Månepyramide, hvor man har fundet nogle meget smukke, bemalede vægge i det klassiske mochedesign. Pyramiderne regnes for det vigtigste religiøse centrum for mochefolket.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Snak Trujillo og Chan Chan med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel