Rejser til Peru

Storslåede landskaber, spanske kolonitidsbyer, spændende kulturer, et unikt køkken og mageløse Machu Picchu

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

De største oplevelser i Peru

Machu Picchu

Den gamle inkaby Machu Picchu er et storslået syn på alle tider af dagen, men særligt omkring solopgang er stemningen nærmest magisk, når solen hæver sig over bjergene og bader de gamle bygninger i sit første gyldne lys. Man ved ikke med sikkerhed, hvad byen i sin tid har været brugt til. Var det et landsted for inkarigets herskere? Et tilflugtssted for inkaerne efter spaniernes erobring af Cuzco? Var det en helligdom? Eller måske noget helt andet? Denne usikkerhed bidrager kun yderligere til Machu Picchus mystik. Overvej eventuelt at fuldende besøget med tempelruinen Huayna Picchu, der ligger på toppen af det lille bjerg bag Machu Picchu. Det er en stejl tur, men udsigten ned over Machu Picchu og de omkringliggende landskaber bliver ikke bedre.

Se mere om Machu Picchu

Den gamle inka-hovedstad Cuzco

Cuzco er en af Sydamerikas mest charmerende byer. Den gamle inkahovedstad er naturligvis ganske anderledes end den formidable by, som Francisco Pizzaro og hans conquistadorer oplevede, da de red ind i Cuzco for 500 år siden. Dengang boede der omkring 15.000 mennesker i byen. Deriblandt inkarigets herskere, adelsmænd og præster. I dag bærer Cuzco først og fremmest præg af sin spanske fortid. Især omkring Plaza de Armas, der prydes af den storslåede katedral og spanske kolonitidsbygninger med skyggefulde arkader og smukke balkoner i træ. Mange af disse huser små restauranter, butikker og caféer, der bestemt er et besøg værd. Men inka-arven kan stadig opleves i Cuzco. Både i form af smukt sammensat inka-murværk og lokale markeder, hvor indianere fra landsbyerne kommer for at handle med hinanden iklædt farverige dragter og de karakteristiske bowlerhatte.

Se mere om Cuzco

Den hellige dal

Det var i dalene uden for Cuzco, at inkariget opstod, og den moderne kultur i området har stadig dybe rødder tilbage til inka-tiden. Det er et smukt landskab med små landsbyer, grønklædte bjerge og lokale markeder. Gamle inka-veje snor sig gennem bjergene på kryds og tværs, og mange steder ses mindre kendte inka-ruiner. Blandt de største seværdigheder i Den hellige dal er ruinkomplekset Ollantaytambo og inka-byen Pisac, der i dag er en farverig markedsby. Men også de gamle saltminer Salina de Maras er rigtig spændende.

Se mere om Den hellige dal

Titicaca-søen

Der er noget magisk over Titicaca-søen. Selv hvis du har set utallige billeder fra dette område, kan intet forberede dig på at opleve søen ved selvsyn. Det dybe, mørke vand. Den høje blå himmel og den krystalklare bjergluft, der lader solen glimte i søens overflade, tager pusten fra de fleste. Ellers gør den tynde luft det i hvert fald. Indianersamfund lever på øer spredt rundt på søen. Det mest unikke folkefærd er uden tvivl uros-indianerne, der bor på flydende, menneskeskabte sivøer. Selv huse og både er lavet af siv. Den smukke ø Taquile er ikke lavet af siv. Men den er stadig et besøg værd. Her lever den indianske befolkning et meget traditionelt liv med rødder tilbage til de gamle civilisationer. Det er muligt at overnatte på Taquile. Forholdene er simple, men det opvejes til fulde af muligheden for at udforske øen, efter dagtursturisterne er taget hjem.

Se mere om Titicaca-søen

Arequipa

Byen Arequipa ligger smukt i 2.400 m højde for foden af den 5.822 meter høje vulkan El Misti. I kolonitiden var Arequipa forbindelsesled mellem de spanske sølvminer i Bolivia og udskibningshavnene på Stillehavskysten. Dette førte rigdomme til byen, og med tiden blev Arequipa en af de prægtigste byer i Sydamerika. Rigtig meget af denne pragt er bevaret. Især omkring den centrale plads, der er blandt de hyggeligste i landet. Mange bygninger i Arequipa er opført i hvide vulkanske sten, hvilket har givet Arequipa tilnavnet ”Den hvide by”. Arequipa indbyder til at gå på opdagelse på må og få i de gamle gader og nyde folkelivet på pladsen over en kop kaffe. Kig også indenfor i Santa Catalina klosteret, der har en ualmindelig historie. Eller besøg den dybfrosne inka-mumie, Juanita, der blev ofret til guderne på en bjergtop for omkring 500 år siden. Mumien kan ses på Museum of Andean Sanctuaries i Arequipa.

Se mere om Arequipa

Colca Canyon

Fra Arequipa fører vejen over højsletten mod Colca Canyon. Undervejs er der gode chancer for at se både lamaer, vicuñaer og alpacaer i de åbne landskaber. Colca Canyon er en af verdens dybeste kløfter. Men alligevel er området omkring dalen beboet af lokale indianere. De fleste af disse lever af at dyrke byg, majs og kartofler på forfædrenes terrasser, der klynger sig til kløftens stejle sider. Med held ser du måske andeskondorer svæve yndefuldt på vinden over den dybe kløft. Dette er et af de bedste steder i landet af se de gigantiske fugle i fri natur.

Se mere om Colca Canyon

Paracas og Nazca-linjerne

Syd for Lima strækker ørkenkysten sig mod Chile. Mange rejsende springer dette område over og flyver til Arequipa. Men har du tiden tid til det, byder området på mange og meget forskellige oplevelser. Ved Paracas kan du opleve mummier fra paracas-kulturen, der blomstrede længe før inka-kulturen. Du kan også besøge lokale fiskerlandsbyer og sejle ud til øgruppen Islas Ballestas, der er hjem for blandt andet søløver, pingviner og et meget stort antal fugle. Ved Nazca kan du beundre nazca-folkets fantastiske mønstre og figurer i sandet. Nogle af figurerne er over 100 meter lange, og man ved ikke med sikkerhed, hvad de har været brugt til. Flere store naturoplevelser venter omkring den lille by Ica, hvor landskaberne er fyldt med store sandklitter.

Se mere om Paracas og Nazca-linjerne

Lima

Lima blev grundlagt af den spanske conquistador Francisco Pizarro i 1535. Byen blev hurtigt hovedstad for de spanske besiddelser i Sydamerika, og det var herfra, den spanske vicekonge regerede kolonierne i Den nye verden. Med så megen magt og rigdom samlet på ét sted udviklede Lima sig hurtig til en prægtig by med storslåede paladser og himmelstræbende kirker. Meget er sket siden, og i dag er Lima en hektiskmillionby. Men i hjertet af den gamle bydel kan du stadig beundre nogle af de flotteste kolonitidsbygninger i Peru. Især området omkring Plaza de Armas med katedralen og de smukke gamle paladser er et storslået syn. Men kig også indenfor i kirken San Francisco, der gemmer på nogle mægtige katakomber. Det moderne Lima opleves bedst i bydelen Miraflores, der ligger flot ud til Stillehavet og bugner af restauranter, caféer og butikker.

Se mere om Lima

Det peruvianske køkken

Perus køkken gennemgår i disse år en fantastisk genfødsel, lidt ala den Danmark selv har været igennem med det nye nordiske køkken. Gamle opskrifter, råvarer og teknikker bliver genopdaget og forvandlet til lækre, innovative gourmet-kreationer. Faktisk er Perus køkken så hot, at landet har vundet prisen som verdens bedste destination for madelskere de seneste syv år i træk. Mange af landets bedste restauranter ligger i Lima, og den velhavende bydel Miraflora er et godt sted at dykke ned i dette fantastiske køkken.

Togrejser i Peru

Peru har nogle af de flotteste og mest luksuriøse togrejser i denne del af verden. Især turen fra Cuzco til Machu Picchu med luksustog Hiram Bingham er populær. Det samme er det nye luksustog Belmond Andean Explorer, der kører fra Arequipa via Titicaca-søen til Cuzco. Her er tale om en ægte luksusoplevelse med overnatning ombord, overdådige omgivelser og masser af nostalgi fra fortidens store togrejser. En anden rigtig god rute er turen fra Puno ved Titicaca-søen til Cuzco med PeruRail. Turen tager en dag, og undervejs trakteres du med en tre-retters frokost, mens toget støt og roligt triller gennem de storslåede landskaber. Senere gøres stop ved La Raya-passet i 4.350 meters højde, hvorfra du har en flot udsigt mod bjergene og Vilcanota-gletsjeren.

Se eksempel på luksustogrejse i Peru

Amazonas i Peru

Det er de færreste, der forbinder Peru med Amazonas. Men faktisk rummer Peru nogle af de bedste nationalparker overhovedet i den enorme regnskov. Skoven omkring Puerto Maldonado er et godt eksempel. Her kan du bo på en komfortabel lodge i hjertet af naturen. Dyrelivet er rigt, og der er gode chancer for at opleve caimaner, papegøjer og aber samt et væld af andre dyr. Men også kæmpeoddere, vildsvin, jaguarer og andre sjældne dyr lurer mellem træerne.

Se rejseforslag med besøg i Amazonas

Huaraz

Huaraz er et af verdens mest oversete bjergområder. Her hæver 50 bjergtinder sig over 5.700 meter. Nordamerika har tre bjerge af denne højde. Europa har ingen. Faktisk finder du ikke en sådan koncentration af høje bjerge noget andet sted i verden uden for Himalaya. Læg dertil hundredvis af gletsjere, smukke bjergsøer og skjulte dale. Området byder endda på nogle af de ældre levn fra Perus rige historie. Chavin-kulturen blomstrede her fra cirka 1200 – 300 f.Kr., og de har efterladt sig et imponerende netværk af underjordiske tunneler ved Chavin de Huantar. Endnu er Huaraz en velbevaret hemmelighed. Men stadig flere rejsende finder vej hertil for at vandre, køre på mountainbike eller på anden vis nyde de dramatiske landskaber.

Trujillo, Solpyramiden og Chan Chan

Den smukke kolonitidsby Trujillo er et storslået syn med sine brolagte gader, flotte pladser og gamle huse i strålende farver med støbejernsgitre for vinduerne. Trujillo er tilmed udgangspunkt for to af de største arkæologiske seværdigheder i Peru. Det store mudder-citadel Chan Chan blev bygget af chimu-folket fra det 12. til det 15. århundrede og var i sin storhedstid sandsynligvis den største præcolumbianske by i Latinamerika. Byen er opført i naturlige materialer, der desværre har lidt under tidens tand. Men mange mure står stadig tilbage fulde at detaljer som vidne om fortiden storhed. Endnu ældre er moche-folkets store pyramider ikke langt derfra. Den gigantiske Solpyramide er sandsynligvis den største pyramide i Latinamerika. Men det er ved den nærliggende Månepyramide, at du finder de smukkeste udsmykninger.

Se mere om Trujillo, Solpyramiden og Chan Chan

Chiclayo

Byen Chiclayo blev grundlagt i 1560 af en spansk præst. Det er stadig ikke mange rejsende, der finder vej til Chiclayo, men flere og flere får øjnene op for byens smukke koloniale arkitektur, lækre seafood og arkæologiske ruiner. Højdepunktet er Sipán, 30 km øst for Chiclayo, hvor man i 1987 fandt en intakt adelsgrav fra moche-riget fyldt med skatte af guld, ædelstene og andre rigdomme. I dag kan skatte ses på Royal Tombs of Sipán Museum.

Se mere om Chiclayo

Kuelap, Karajia og Cocta-vandfaldet

Et ægte Indiana Jones-eventyr venter inde i bjergene øst for Chiclayo. En rejse her fører dig uendelig langt væk fra de gængse turistruter til et spektakulært naturområde rig på levn fra fortidens civilisationer. Gocta-vandfaldet er blandt verdens højeste og ligger omgivet af tågeskov og gamle inkastier. Ved Karajia og Revash kan du udforske mystiske klippegrave, der ikke ligner noget andet i denne del af verden. Det lille museum i Leymebamba er fyldt med mumier, og ved den mægtige bjergfæstning Kuelap får du en fornemmelse af Chachapoyas-folkets rige civilisation.

Badeferie ved Mancora

Badeferie i Peru? Ja absolut! Langt mod nord, nær grænsen til Ecuador, ligger Perus ubestridt bedste badeby; Mancora. Området er blandt de mest solrige i Peru, og kysten ligger i ly for de kolde havstrømme, der kommer sydfra. Så temperaturen i både luften og vandet er behagelig året rundt. Strandene er tilmed blandt de bedste i landet. Det har Perus jetset for længst fundet ud af, og Mancora er et af de mest mondæne steder i landet. Området byder dog også på traditionelle fiskerlandsbyer, der sørger for dagens fangst til de mange lækre fiskerestauranter.

Se mere om Mancora

Udvalgte hoteller i Peru

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Sydamerika-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Grupperejser til Peru

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Exodus tilbyder en bred vifte af rejser til Peru. Her er vandreture på Inka-stien, rundrejser til landets største seværdigheder samt rejser med fokus på Perus farverige festivaller. Alle rejser foregår i internationale grupper og ledes af dygtige lokalkendte guider, der sørger for alt det praktiske. Så du skal bare læne dig tilbage og nyde Perus storslåede landskaber og spændende kulturer.

Gå til Exodus

Snak Peru med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Peru. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Peru.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Peru

Tidsforskel til Peru
Peru er 7 timer efter Danmark om sommeren. Men da man ikke skifter mellem sommer- og vintertid i Peru er tidsforskellen kun 6 timer, når vi stiller uret tilbage til vintertid.

Flyvetid til Peru
Hvor lang tid tager det at flyve til Peru? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Peru. Men flere selskaber kan klare turen til Lima med et enkelt stop. De hurtigste ruter tager omkring 16 timer.

Regntid og klimaet i Peru
Hvornår skal man rejse til Peru? Peru kan besøges hele året, men der er stor forskel på klimaet fra område til område. Groft sagt kan Peru deles op i tre klimazoner.

Langs kysten og i Lima byder sommerperioden fra december til april typisk på tørt og varmt vejr med gennemsnitligt 25-35 grader. Vintrene er køligere med dagtemperaturer omkring de 20 grader. Der falder meget lidt regn i denne del af landet. Men når det regner en smule, er det typisk i den peruvianske vinter fra juni til august.

I bjergene – det vil sige Cuzco, Titicaca-søen, Machu Pichu m.fl. – kan du regne med omkring 20 grader om dagen og kolde nætter, der kan nå helt ned omkring frysepunktet. Temperaturerne er koldest i vintermånederne fra juni til august, og jo højere op, du kommer, jo koldere bliver det. Det regner mest i sommerhalvåret fra december til marts. Regnen falder dog ofte som korte, kraftige byger.

I Amazonas i det østlige Peru er vejret altid varmt og fugtigt. Regn kan forekomme året rundt, men der er størst sandsynlighed for tørvejr i perioden fra maj til september.

Sprog i Peru
Spansk er det mest udbredte sprog i Peru. Men i de små landsbyer tales også quechua, aymara og andre lokale sprog.

Valuta i Peru
Valutaen i Peru hedder Nuevo Sol (PEN). Den bedste valuta at medbringe hjemmefra er amerikanske dollars, der kan veksle til sol overalt. Vær opmærksom på, at mange af Perus sedler og mønter ligner hinanden. MasterCard, Visa, Diners og American Express kan bruges som betalingskort på de fleste store hoteller og i nogle butikker. Men det er altid en god ide at have kontanter til de situationer, hvor kreditkortet ikke kan bruges. MasterCard og Visa kan bruges til at hæve kontanter i automater i de fleste byer. Dog ikke i regnskoven eller i små landsbyer.

Drikkepenge i Peru
Det er almindelig kutyme at give drikkepenge i Peru, så hav gerne lidt små sedler eller mønter klar.

Vaccinationer til Peru
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer, inden du rejser mod Peru. Vær opmærksom på, at der kan forekomme malaria og gul feber i Peru. Derfor henviser vi til de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Peru
Der kræves ikke visum til Peru for ophold under 90 dage for danske statsborgere med dansk pas. Men dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter afrejsedatoen.

Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Eller se de seneste oplysninger omkring visum til Peru på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Peru
Peru har ligesom Danmark 220 volt. Men normalt er stikkene flade, og du skal derfor bruge en adapter.
For en liste over stiktyper verden over – klik her

Internet i Peru
Internetcaféer findes efterhånden i de fleste byer. Desuden har flere og flere hoteller i Peru internet. Men forbindelsen er sjælden lige så hurtig og stabil, som vi kender den hjemmefra.

Fotografering i Peru
Peru er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Har du planer om at besøge Amazonas, og drømmer om at få det helt rigtige billede af en andeskondor med hjem, er en god telelinse på mindst 300 mm en stor fordel.

Rejseforsikring til Peru
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning – klik her.

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel