På junglelodge i Amazonas

Tilbring et par oplevelsesrige dage på junglelodge i Amazonas, i et område meget forskelligt fra det øvrige Peru. Jeres base er et skønt lodge i fantastiske omgivelser i Amazonbassinet. Herfra sejler I ad floderne og vandrer i junglen, I spotter caimaner i natten, iagttager papegøjer, søger efter kæmpeoddere, vildsvin og meget andet.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomst til Puerto Maldonado i Perus østlige lavland bliver I modtaget i lufthavnen og herefter er første stop junglelodgens hovedkontor i byen. Her efterlader I den bagage, I ikke skal bruge i junglen, så I kun har lidt ekstra tøj og andre nødvendigheder med videre til de næste par dage. Hovedkontoret har for øvrigt en have, hvor I kan få de første indtryk af den tropiske natur, I har i vente. Amazonas forbindes oftest med Brasilien, ikke desto mindre breder Amazonbassinet sig så langt ind i Peru, at over halvdelen af landet består af jungle. Puerto Maldonado blev grundlagt under gummiboomet, dengang store rigdomme blev skabt ved at høste saften fra gummitræer. Senere har skovhugst, guld og olie lokket folk til denne fjerne by, der på det seneste også har vist sig egnet til dyrkning af forskellige nødder samt kaffe. Fra Puerto Maldonado kører I de ca. 20 km til Tambopatas lille flodhavn. Ligesom Peru har mange forskellige minoritetsgrupper i bjergene, rummer også de dybe skove eksotiske kulturer, der adskiller sig væsentligt fra landets øvrige folkeslag. Ingen grænser eller skilte markerer normalt overgangen fra ét folks territorium til det næstes. F.eks. er I i løbet af de 20 kilometers kørsel fra Puerto Maldonado kørt ind i et område beboet af minoritetsgruppen Infierno. 2½ times sejltur ad floden vil føre jer dybere ind i skoven til jeres base for de næste dages oplevelser, Refugio Amazonas. Lodgen er komfortabel uden at være luksuriøs, men omgivelserne er til gengæld i verdensklasse. Her er I midt i naturen, og junglens lyde fylder luften overalt omkring jer. Efter indkvartering og middag vil guiden tage jer med en tur ned til flodbredden. I Amazonas lever flodkrokodillen caimanen, og ud over det mørke vand forsøger guiden med lygter at fange skæret fra caimanernes øjne, når de reflekteres i lyset.

Dagen er dedikeret til at udforske regnskovens hemmeligheder, og I har rigtig meget i vente. Første mål er Oxbow-søen. Mange dyr holder til nær søer som disse, så I står til søs og håber på, at dyrene vil vise sig. Caimaner holder til her. Det samme gør den smukke fasanlignende fugl, hoatzinen, samt hyrdefulgen, der ligner en flot farvet skovkalkun. Men søens mest eftertragtede beboere er kæmpeodderen, der jager her i det grumsede vand. Med sine over 1,5 meters længde er odderne enorme sammenlignet med dem, vi kender fra vores breddegrader. Men de er også sky dyr, så det lykkes ikke altid at spotte dem. Efter frokost bevæger I jer en kort tur ned ad floden til et lille landbrug ejet af den karismatiske Don Manuel fra nabo-minoritetsgruppen Condenado. Her og på den efterfølgende etno-botaniske gåtur vil I blive introduceret til en stor variation af planter og træer som bliver brugt til forskellige formål af lokalbefolkningen. Blandt andet er der en flere hundrede år gammel tradition for udvinding af naturmedicin, som stadig bruges den dag i dag.
Tilbage på lodgen er der middag, mens natten sænker sig over Amazonas. Aftenen byder på en spændende præsentation af Tambopata-reservatet, dets trusler og muligheder.

Peru - Amazonas

Dagens første stop ligger 15 min sejltur samt en times gåtur fra lodgen, og tilbyder helt anderledes naturoplevelser. Dyr har brug for salt og andre mineraler, og det gælder også skovens fugle. Derfor flokkes papegøjer, parakitter og et væld af andre fugle omkring steder med særligt mineralholdigt ler. Fra et skjul tæt på et sådan lerslik kan I se fugle i alle størrelser og farver komme, spise og flyve væk igen. Stedet synes særlig populært blandt fuglene i de sene morgentimer samt midt på eftermiddagen. Det er ikke ualmindeligt at se dusinvis af farvestrålende fugle af mange forskellige arter samlet på dette ene sted. Om eftermiddagen besøger I endnu et lerslik, som fortrinsvis bruges af vildsvin, men også af hjorte, hokkoer og parakitter. Vildsvinene kommer i flokke på 5-20 stykker og spiser ler. Chancerne for at spotte dem er dog ikke så store, men bestemt den 20 min gåtur værd. Lige i nærheden af lodgen ligger et smukt område af gammelt tilgroet brasiliansk nøddeskov. Her kan I opleve de vaklende rester af den lejr, som bruges to måneder om året, når nødderne skal høstes – en høst, der har været foretaget i årtier, hvis ikke århundreder. Nødder er det eneste af regnskovens produkter, der kan opretholde en bæredygtig høst, og I vil få demonstreret processen fra indsamling over transport til tørring. En 30 min gåtur fører jer til et 25 m højt udsigtstårn, hvorfra I belønnes med en fantastisk udsigt over junglen, der strækker sig som et grønt tæppe mod horisonten. Tambopata-floden flyder som en brun slange gennem den frodige, grønne verden, og med lidt held ser eller hører I nogle af de tukaner og papegøjer, der holder til i disse trækroner. Af og til ses endda de store ara-papegøjer, der fylder skoven med deres højlydte skratten. At se de store fugle gå på vingerne og baske mellem trækronerne som en eksplosion af farver, er en af de største naturoplevelser i Amazonas. Hvilke dyr og fugle I ser, er naturligvis et spørgsmål om held, men disse trækroner er rige på liv, så hold øjne og øre åbne. Efter middagen vil der være en aftengåtur. Mange af junglens pattedyr er mest aktive om natten, men chancerne for at se dem er relativt små. Lettere er det at finde nogle af de mange underlige frøer, der fylder natten med deres kvækkende lyde.

Ecuador - Amazonas - Papegøjer

Efter morgenmaden går turen tilbage ad floden til Tambopata, hvorfra I kører til Puerto Maldonado. Efter at have hentet jeres opmagasinerede bagage på lodgens hovedkontor køres I til lufthavnen, for flyet til jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Peru

Vi kender de skønneste steder i Peru og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transfer fra lufthavnen til Refugio Amazonas t/r
  • Ophold på Refugio Amazonas 4 dage/3 nætter
  • Guidede ekskursioner fra lodgen som beskrevet
  • Helpension fra første dags middag til 4 dags morgen
  • Entréer
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Puerto Maldonado
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
4.995 kr.
Kontakt os for pris
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel