En smagsprøve på Bolivia

Få en smagsprøve på Bolivia – det ucensurerede Sydamerika – og oplev en flig af eventyret. Fra Titicacasøens sagnomspundne perler rejser I videre ind over Bolivias vældige højslette, Altiplanoet. Her gør I ophold i verdens højest beliggende hovedstad La Paz, en spændende og farverig by fyldt med kontraster.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Med en tidlig start på dagen går turen fra Puno mod Bolivia. Efter at have krydset grænsen når I Copacabana ved Titicacasøens bred. Her går I ombord på båden, som skal bringe jer ud på dagens videre oplevelser. I går i land på Isla del Sol – Solens Ø, som er søens største. Øen er smuk med sin golde bakkerige natur og gyldne farver. Her en ingen asfalterede veje eller biler, og øens beboere lever af landbrug og fiskeri. Øen er en af grundstenene i Inkakulturen, idet legenden siger at det var her solens børn, Manco Capac og Mama Ocllo steg op fra søen dyb og skabte inkariget. Her besøger I først Pilkokaina Inkapaladset, hvorefter I vandrer en kortere tur ned til det lille samfund Yumani. På øens bakker vil I se Pachamama-landbrugs terrasser og I vil med stor sandsynlighed møde en del lamaer og alpacaer. De små samfund i Andes-landenes højland har i årtusinder været afhængige af blandt andet lamaen, som bruges især som slæbedyr. Dens relativt grove uld bruges til blandt andet tæpper og reb. Lamaen kan overleve og tilmed trives på meget lidt græs, hvorfor den også kaldes for Sydamerikas kamel. Alpacaen er mere langhåret og dens uld bruges til fremstilling af meget fine uld-produkter. Ved den lille havn i Yumani kan I se de smukke inkahaver og går I ned ad inkatrappen kommer I til Inkakilden. Her udføres en vandceremoni, der skulle give evig ungdom og lykke. I returnerer til Copacabana, hvor I indkvarteres på hotel for en enkelt overnatning.

Efter morgenmaden tager guiden jer med på en lille byvandring i Copacabana. Ud over den smukke beliggenhed ved bredden af Titicacasøen er byen i sig selv utroligt charmerende med smukke huse i spansk kolonistil. Katedralen er hjemsted for “Den Hellige Jomfru af Copacabana” og er et af Bolivias vigtigste religiøse bygningsværker. Hvert år valfarter mange pilgrimme til fods hertil for at vise deres respekt. Specielt på søn- og helligdage fyldes plazaen foran katedralen med udsmykkede busser og lastbiler, der skal velsignes. I vandrer gennem markedsgaderne med boder og butikker fyldt med de lokale indianeres smukke håndværker, og her er rig mulighed for at gøre en god handel. Siden fortsætter I til La Paz, Bolivias hovedstad og verdens højst beliggende af slagsen, 3600 meter over havets overflade. Her indkvarteres I på hotel for to nætter.

La Paz er en moderne storby, der dog stadig har mange charmerende træk fra kolonitiden. I centrum af La Paz er det skyskrabere, der dominerer billedet, men man skal ikke langt op af sidegaderne, før man løber ind i kæmpe markeder, der har samme funktion som supermarkeder har herhjemme. Før solen er stået op, begynder kvinderne, iført bowlerhatte og flerlagsskørter, sammen med deres børn den daglige vandring mod byens centrum. Når solen er stået op er sælgerne på plads til dagens handel med grøntsager, frugt, tøj, husholdningssager, dampende varm kaffe eller husdyr. Indbyggerne i La Paz er en skøn blanding af indianere i farverige dragter og moderne forretningsmænd i habitter. Efter morgenmaden skal I sammen med guiden udforske denne spændende by, der ligesom resten af landet er en mosaik af kontraster. I besøger Murillopladsen, hvor katedralen, regeringspaladset og nationalkongressen ligger. Herefter fortsætter I til San Francisco kirken, bygget i andinsk barokarkitektur. I gaderne omkring kirken ligger byens største marked med lokalt håndværk og brugskunst. La Paz er stedet at købe billige alpaka-uldsweatere, ponchoer, smukt vævede tæpper mm. På heksemarkedet sælges de mest brugte ofringer til Moder Jord som f.eks indtørrede lamafostre, og derudover kan I købe alverdens magi som vidundermiksturer, fjer og kugler. Atmosfæren og folkefærdet her er en stor del af oplevelsen. Fra Killi Killi-udsigtspunktet får I en fantastisk udsigt over byen og fornemmer dens grydeform hvor den rigere bydel ligger i bunden af dalen, mens de fattige indbyggeres små huse klamrer sig til de stejle skrænter i udkanten af byen. Byen er omkranset af snedækkede bjergtinder, og oppe over byen våger den 6.500 meter høje snedækkede vulkan Illimani. I besøger et friluftsmuseum, der rummer fundene fra tiwanakukulturen, inden turen går gennem beboelseskvarterene Obrajes, Calacoto og La Florida. Turen rundes af med et besøg i Månedalen, hvis eroderede landskab af sandstensformationer er formet af vind og vejr. Tilbage på hotellet er resten af dagen til fri disposition.

Efter morgenmaden forlader I atter La Paz. På vejen tilbage mod Peru besøger I Tiwanaku-ruinerne. Tiwanakukulturen var den første organiserede civilisation i Andesregionen og strakte sig fra Peru i nord og mod syd ned i Argentina. De levede i perioden fra 1600 f.Kr til omkring 1200 e. Kr, hvor kulturen kollapsede. Befolkningen skabte denne store by, hvor op til 125.000 indbyggere levede. Her finder I templer og pyramider, et stort antal stenansigter, og imponerende store konstruktioner udformet af hele klippestykker. I 2005 påbegyndtes nye arkæologiske udgravninger på stedet, som I får mulighed for at observere. I fortsætter til den peruvianske grænse og derfra videre til Puno, hvor I indkvarteres på hotel for en enkelt overnatning.

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen, tog- eller busstationen i tide til at nå jeres forbindelse til jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Titicaca

Vi kender de skønneste steder i Titicaca og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Privat transfer fra Puno til Copacabana
 • Udflugt til Solens Ø
 • Hotel i Copacabana i 1 nat inkl. morgenmad
 • Guidet byvandring i Copacabana
 • Transfer fra Copacabana til La Paz
 • Hotel i La Paz i 2 nætter inkl. morgenmad
 • Heldagsudflugt i La Paz inkl. entré og guide
 • Privat transfer fra La Paz til Puno med besøg ved Tiwanaku
 • Hotel i Puno i 1 nat inkl. morgenmad
Ikke inkluderet i prisen
 • Fly eller anden transport til og fra Puno
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
11.450 kr.
Kontakt os for pris
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel