Cuzco – inkaernes gamle hovedstad

Cuzco – inkaernes gamle hovedstad – er en af Sydamerikas smukkeste og mest spændende byer. Charmerende brolagte gader, smukke gamle bygninger og et atmosfærefyldt og farverigt gadeliv af indianere og turister. Overalt vil I se de perfekte inkastenarbejder, der nu tjener som fundament for de spanske kolonitidsbygninger.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ankomst til Cuzco og indkvartering på jeres hotel. Først på eftermiddagen arrangeres en byvandring med besøg ved de største seværdigheder med bl.a. katedralen og det centrale torv Plaza de Armas. Cuzco er en af Sydamerikas mest charmerende byer. Den gamle inkahovedstad er naturligvis ganske anderledes end den formidable by, som Francisco Pizzaro og hans conquistadorer oplevede, da de red ind i Cuzco for 500 år siden. Dengang boede der omkring 15.000 mennesker i Cuzco deriblandt inkarigets adelsmænd og præster med deres skarer af tjenere. Byen var forbundet med resten af riget gennem langdistanceløbere, som bragte nyheder og dekreter til selv de fjerneste afkroge. I dag bærer byen mest præg af den spanske by, der blev opført ovenpå inkabyen, og kigger I godt efter, vil I ofte opleve smukke spanske barokkirker og små pladser side om side med gammelt inka-murværk. På turen rundt i byen udforsker I de smalle brolagte gader med små markeder, hvor indianere fra landsbyerne i området kommer for at handle med hinanden. Oftest er de iklædt farverige dragter og de karakteristiske bowlerhatte. Da størstedelen af Cuzcos befolkning er af indiansk afstamning, er gadelivet ofte yderst farverigt. Rundt om den centrale plads, Plaza de Armas, med den storslåede katedral ligger spanske kolonistilsbygninger med skyggefulde arkader og smukke balkoner i træ. Mange af disse huser små restauranter, butikker og caféer. Her besøger I katedralen og Santo Domingo-kirken, som blev bygget ovenpå Cuzcos mest betydningsfulde inka-tempel Coricancha også kendt som soltemplet. Da de spanske erobrere nåede Cuzco, blev templet givet til Pizarro, som plyndrede det for guld og sølv og anlagde en kirke på stedet. Efter hans død overgik kirken til Dominikaner-ordenen, som stadig har det i sin varetægt. Til alt held afdækkede et jordskælv i 1950 de oprindelige inka-mure, som i dag anses som noget af det ypperste, inkaernes bygmestre kunne præstere.

Peru - Cuzco

I højdedragene over Cuzco udforsker I ruinerne af inkafæstningen Sacsayhuamán. Denne store borg, der ligger med udsigt til Cuzcos røde tegltage, har en dobbeltmur, der løber zigzag. Den største af stenene i fæstningsmuren formodes at veje intet mindre end 125 tons, og man mener, at opførelsen af borgen har taget omkring 70 år. I den tid arbejdede tusindvis af mennesker dagligt på byggeriet, der endte med at blive et af de mest imponerende i hele inkariget. Bedriften bliver ikke mindre af, at de store stenblokke kommer fra stenbrud mere end 35 km herfra. I besøger også de mindre rituelle centre Tambo Machay og Puca Pucara, inden I vender tilbage til Cuzco. Herefter returneres til hotellet.

Denne dag er til fri disposition til på egen hånd at gå på opdagelse i de små stejle gader.

Efter morgenmaden er det tid til at checke ud. I køres til stationen eller til lufthavnen for afrejse mod jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cuzco

Vi kender de skønneste steder i Cuzco og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transfer fra/til lufthavnen, bus- eller togstationen ved ankomst til og afrejse fra Cuzco
  • Hotel i Cuzco i 3 nætter inkl. morgenmad
  • Halvdagsudflugt i Cuzco inkl. entré og guide
  • Halvdagsudflugt til inkaruiner omkring Cuzco inkl. entré og guide
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Cuzco
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
2.850 kr.
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel