Ad inkastien til Machu Picchu

Vandring ad inkastien til Machu Picchu er den rigtige måde at ankomme til inkaernes glemte by på – siger i hvert fald de, der har taget turen. En fantastisk naturoplevelse, en mental og fysisk udfordring over tre bjergpas og tusindvis af trappetrin og en helt unik afslutning ved solens port med synet af morgensolens første stråler, der rammer Machu Picchu.

Sværhedsgrad: moderat
Sæson: marts til november
Turen afgår på onsdage, fredage og søndage
Vi anbefaler 1-2 dages akklimatisering i Cuzco før trekket

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Meget tidligt denne morgen forlader I Cuzco og turen går nu gennem den hellige dal til km 82-stenen. Her kan I købe vandrestav, vand og andet, I lige mangler til turen. Gruppens kok, køkkendrenge og bærere, der skal følge jer på turen ad Inka-stien, har travlt med at pakke og fordele telte, borde, klapstole, mad, køkkenudstyr og bagage mellem sig. Nu kan I spændte begynde jeres vandring. I krydser Urubamba-floden ad en smal bro og vandrer langs den gennem Urubamba-dalen. I vandrer i 2.750 meters højde mellem gyvelbuske og blomstrende kaktusser, og med udsigt til Veronicas snedækkede tinde 3.100 meter over jer. Stien stiger kun en smule og vandringen er let, men når I vender jer om, kan I tydeligt se, at I kommer højere op. Kokken og køkkendrengene springer forbi jer, I møder dem senere når gruppen samles til en let frokost. I bliver også hurtigt overhalet af bærerne, der skal nå frem og slå lejr, inden det bliver mørkt. På vandringen passerer I lokale landsbyer, hvor I vil opleve høns og marsvin spise af køkkenaffald omkring de små huse med græstage. Ved Llaqtapata kan I opleve inkaernes landbrugsterrasser inden stien drejer ind I Kusichaca-dalen. Om eftermiddagen når I frem til Huayllabamba, hvor lejren er sat op for natten. Herfra er der den skønneste udsigt over dalen og de omkringliggende bjerge. Nu gælder det om at komme i noget varmt tøj, mens I stadig har varmen efter dagens vandring. I disse højder bliver det koldt om aftenen og til natten. Gruppen samles til middag i spiseteltet og efter et dejligt fremtryllet måltid og noget varmt at drikke er det tid til at gå i soveposen.

Distance: 11 km
Vandretid: ca 5-6 timer

I vækkes tidligt med varm te og vandfad ved teltet. Mens bærerne pakker teltene ned, nyder I et godt morgenmåltid i spiseteltet. I dag venter en lang vandredag, og der lægges hårdt ud med den stejle tur til Warmiwañusca, også kaldet “den døde kvindes pas”, i 4.200 m højde. Stien går fra lejren gennem Llullucha-dalen, hvor I vandrer gennem fantastisk mosdækket skov. Inka-stien er her intakt med sten anlagt som høje trappetrin. Efter dette krydser I et åbent græsplateau, punaen, hvorfra der er den mest storslåede udsigt til bjergene på den anden side af dalen. Undervejs til toppen mødes gruppen til frokost, hvor kokken disker op med et godt måltid og Coca-the. Efter dette velfortjente hvil fortsætter I hver især i eget tempo til omtalte pas, som er turens højeste. Herfra er der en formidabel udsigt til begge sider. Bagud ses snedækkede bjerge og dybe dale i Huayanay-bjergmassiven, og I ved hvad der venter jer når I langt fremad kan se inkastien sno sig rundt om bjergsiderne og op og ned. Nedad går det nu ad høje inka-trappetrin til bunden af den skovklædte Pacamayo-dal i 3.600 meters højde, hvor lejren er slået op for natten og et godt aftensmåltid venter.

Distance: 12 km
Vandretid: ca 7-8 timer

Efter morgenmaden går turen opad til den runde Tumi-formede ruin, Runkurakay, og turens andet pas i 3.900 meters højde, hvorfra der er en betagende udsigt til Vilcabamba-bjergkæden, som var der inkaerne trak sig tilbage efter spaniernes erobring af deres besiddelser.
På nedstigningen efter passet, går I langs en algesø, indtil I når Sayamarca-ruinen. Sayamarca betyder det ufremkommelige sted. I skal op ad nogle hundrede trappetrin for at nå ruinen, men det er rigeligt anstrengelserne værd, og så langt øjet rækker, ser I bløde grønne foldebjerge. De frodige omgivelser er et tydeligt tegn på, at I nærmer jer junglen, og I fortsætter nu gennem underfundig tågeskov mellem skovjordbær, violer, rododendron samt gule og lilla vilde orkidéer. Selvlysende grønt mos dækker de store træer, mens bambus i mange afskygninger hænger ind over stien. I går ad smalle stier over afgrunden, og nær det tredje og sidste pas når I Phuyupatamarca i 3.540 meters højde. Phuyupatamarca betyder stedet mellem skyerne, og var et vigtigt ceremoniområde med rituelle bade på pilgrimsvejen til Machu Picchu. Fra passet kan I se ud over Urubambadalen og skimte sol-terrasserne 1.000 meter under jer. Nu begynder den lange nedstigning til Wiñay Wayna. Stien, som først blev opdaget i 1980, består af 1.300 trin. De fleste steder er stien intakt, med flot tilhuggede trin, nogle steder er ti trin hugget ud af samme store klippeblok, og den stejle sti fører blandt andet gennem den delvist tilhuggede inkatunnel. Efter et par timers nedstigning når I frem til lejren. Hvis I har mod på det, går der en kort sti til ruinerne Wiñay Wayna, som ligger meget imponerende og meget smukt lige bag lejren. Winya Wanya betyder evig ungdom, og er det største anlæg i området efter Machu Picchu og Llaqtapata. Komplekset består at huse, tårne og terrasser, der dækker et stort areal op ad bjergsiden. Denne aften er den sidste på vandringen ad inkastien og som regel en festlig aften, hvor de mange bærere, køkkenfolk og øvrige hjælpere hyldes. Husk drikkepenge – I vil med garanti føle, at de er velfortjente.

Distance: 14 km
Vandretid: ca 7-8 timer

I dag er sidste vandredag, og I må tidligt ud af soveposen og af sted for at nå frem til Inti Punku, Solens Port, i tide til at se morgensolens første stråler ramme Machu Pichu. Det er fantastisk efter flere dages vandring endelig at være nået målet, og stemningen ved solens port en sådan morgen er helt speciel. Der er noget magisk ved at opleve Machu Picchu badet i det tidlige morgenlys, der får de rå stenmure til at gløde. Alene navnet, Machu Picchu, klinger af eventyr og mystik, men virkeligheden overgår til fulde fantasien. Ruinerne af den gamle by ligger skjult på et lille plateau på toppen af et bjerg omringet af stejle bjergsider og dybe dale. Overalt ses dyrkningsterrasser, trapper, ruiner af templer og paladser. Og her og der støder man på akvædukter, hvor der stadig løber krystalklart vand. Ruinerne er smukke, men stedets mystik er dets underskønne beliggenhed, omgivet af høje bjergtoppe, hvoraf det højtbeliggende tempel Huayna Picchu dominerer udsigten fra ruinerne. Det er overvældende at vandre rundt i ruinerne af inkaherskernes prægtige landsted. Ruinens berømmelse taget i betragtning er den faktuelle viden om Machu Picchu overraskende begrænset, og komplekset har gennem tiderne dannet grundlag for mange spekulationer og højtuddannet gætteværk. Man formoder, at komplekset var et religiøst center, der fortrinsvis var beboet af præster, kvinder og børn. Men man ved det ikke med sikkerhed. Mest utroligt er det næsten, at trods spanierne slog sig ned i den nærliggende by, Cuzco, blev Machu Picchu først opdaget i 1911 – knapt 400 år efter inkaerne overgav sig. Formiddagen bruges på at udforske komplekset, og efter den guidede rundvisning er der mulighed for at udforske området på egen hånd. Først på eftermiddagen tager I med bussen til Aguas Calientes og stiger på toget tilbage til Cuzco, hvor turen ender.

Distance: 6 km
Vandretid: ca 2 timer

Eventyrlige Machu Picchu

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Machu Picchu

Vi kender de skønneste steder i Machu Picchu og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Vandring på inkastien 4 dage med 3 nætter i teltlejr
 • Tilladelse og entréer
 • Uddannet engelsktalende guide på gruppebasis
 • Alle måltider fra 1. dags frokost til 4. dags frokost
 • Campingudstyr: telte, madrasser, toilettelt, spisetelt, borde, stole
 • Kok, bærere og andre hjælpere
 • Transfer fra hotel i Cuzco til km 82 hvor trekket starter
 • Bus fra Machu Picchu til Aguas Calientes
 • 1. klasses tog fra Aguas Calientes til Porroy
 • Transfer fra togstationen i Porroy til Cuzco
Ikke inkluderet i prisen
 • Fly eller anden transport til og fra Cuzco
 • Hotel i Cuzco og Aguas Calientes
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring

Vi foreslår at medbringe:

 • Gode vandresko/støvler
 • Trøje/vindjakke/regnjakke
 • Varme sokker
 • Varmt undertøj
 • Korte/lange bukser
 • Sovepose (kan lejes – spørg på pris)
 • Rygsæk

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
11.595 kr.
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel