Det ukendte Peru

På denne rejse besøger I det ukendte Peru og dermed den måske mindst kendte, men absolut ikke den mindst spændende, del af Peru. Fra Lima går turen nordpå op i Andesbjergene til Huaráz med en ubeskrivelig smuk beliggenhed. Her udforsker I gletchersøer, lavineramte byer og Chavinfolkets 3000 år gamle underjordiske gange. I fortsætter til det ørkenagtige lavland ved kysten med stop i Trujillo, byen med det evige forår og smukke kolonitidsbygninger. Her ligger Chimofolkets himmelstræbende pyramider. Videre op langs Stillehavskysten besøger I charmerende små fiskerlandsbyer og de gamle kongegrave i Chiclayo. Turen sluttes af i bungalow direkte på stranden ved Mancora.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Afrejse fra København eller Billund tidlig morgen med KLM via Amsterdam til Lima, hvor I ankommer samme aften lokal tid. Her mødes I af en transferchauffør, som kører jer direkte til jeres hotel for en enkelt overnatning.

Peru - Lima

Efter morgenmaden bliver I kørt til busstationen i Lima, hvorfra I rejser med offentlig bus nordpå, først langs Stillehavet for senere at dreje fra kystvejen og ind i den smukke Andesregion. Ad bjergveje gennem smukke landskaber fortsætter I op i højderne mod bjergbyen Huaráz, som ligger i 3.100 meters højde i Santa River-dalen. Huaráz kaldes også Andesbjergenes Kathmandu, en livlig by med provinsiel charme og en ubeskrivelig smuk beliggenhed flankeret af snedækkede Cordillera Blanca (Den hvide bjergkæde) og Cordillera Negra (Den sorte bjergkæde). Byen er udgangspunkt for noget af Perus bedste trekking i Andesbjergene med naturscenerier præget af snedækkede bjergtinder, smaragdgrønne søer, gamle inkaruiner og charmerende huse med røde tegltage. I ankommer til Huaráz hen på eftermiddagen, hvor I indlogeres på jeres hotel for de næste 4 nætter.

Huaráz - Andesbjergenes Kathmandu

Inkakulturen er den mest kendte af Perus tidligere kulturer, men længe før denne fandtes flere andre store civilisationer som også satte deres præg på landets historie og udvikling. En af dem var chavin-folket, som levede i området omkring Huaráz fra ca. 1000-300 f.Kr og menes at være den første højlandskultur i Andesbjergene. Den 3000 år gamle tempelruin ved Chavin de Huantar er den bedst bevarede ruin fra chavin-kulturen, og det er den I skal besøge i dag. Stedet fungerede som et administrativt og religiøst centrum og udsmykningerne viser tydeligt at de guder, som folket tilbad, var kattelignende dyr som jaguarer og pumaer, men også kondoren og slangen var højt værdsat. Chavin-folket var, modsat mange andre civilisationer, ikke et folk der erobrede territorier ved at bekrige andre folkeslag. De udviklede sig og fik på den måde stor indflydelse i området. Især på landbrugsområdet skete der i denne periode stor udvikling. Chavin-folket var utroligt dygtige agerbrugere og afgrøder som majs, squash og avokado blev introduceret og blev en hovedbestanddel i madkulturen. Succesen i agerbruget gav mere fritid, og det betød at kunsten og religionen blomstrede. At de også var gode arkitekter, får I fornemmelsen af, når I udforsker de underjordiske gange i komplekset, hvor I blandt andet kan se udhuggede stenhoveder og en meter-høj obelisk. Efter rundvisningen er der en lille gåtur i den lille by, Chavin de Huantar, som ligger tæt ved ruinerne. Først på eftermiddagen returnerer I til Huaráz.

Peru - Chavin de Huantar

Cordillera Blanca er uden tvivl et af Perus smukkeste bjergområder med en skønhed og en naturrigdom, der vil tage pusten fra de fleste. Den 180 km lange bjergkæde har over 20 bjergtoppe i over 6 kilometers højde, og med over 600 gletchere er det den bjergkæde i verden, der har det største antal gletchere i det tropiske klimabælte. Dertil kommer de mange bjerg- og gletchersøer. I 1975 blev Huascaran Nationalpark, der dækker en stor del af Cordillera Blanca, oprettet, og 10 år senere blev nationalparken optaget på UNESCO’s liste over særlig bevaringsværdig natur. Efter morgenmaden går turen mod Huascaran Nationalpark. Undervejs besøger I de billedskønne små landsbyer Carhuaz og Yungay. Yungay kom for alvor på verdenskortet i 1970, da byen oplevede den værste naturkatastrofe i Andesbjergene. Et jordskælv satte en lavine i gang af klipper og is, som styrtede med 300 km/t ned over byen. I løbet af få minutter var hele byen og næsten alle dens indbyggere begravet. Fra vejen I følger, er der fantastiske udsigter til de omkringliggende bjerge, hvoraf Huascaran med sine 6.768 meter er det højeste. Vejen snor sig nu ind i Llanganuco-dalen til de to billedskønne gletchersøer Chinancocha og Orconcocha. Natursceneriet er intet mindre end betagende med søernes turkise og smaragdgrønne farver der lyser op midt mellem himmelstræbende sneklædte bjerge. Efter besøget her går turen tilbage til hotellet i Huaráz.

Peru - Laguna llanganuco

Dagen er til fri disposition. Byen har et livligt marked, hvor alt fra grøntsager og brugskunst til husdyr og køkkengrej sælges, og det er en god og autentisk oplevelse at slentre rundt i markedsgaderne og betragte indianerne og det lokale liv. Området omkring Huaráz indbyder til en mængde outdoor aktiviteter, såsom vandreture, cykelture og rideture, og er I lidt mere eventyrlystne kan I kaste jer ud i udfoldelser som klatring, riverrafting, paragliding mm.

Peru - Huaraz

Efter morgenmaden er det tid til at forlade Huaraz og begive jer ned i lavlandet og ud mod kysten. Dagen byder på en smuk køretur gennem det andinske landskab. Ved Punta Callan, det laveste punkt i Cordillera Negra, får I en imponerende udsigt til Cordillera Blancas række af sneklædte bjergtoppe, inden I fortsætter gennem isolerede dalstrøg forbi lokale landsbyer og når den ørkenprægede kyststrækning. Her besøger I Sechin, som er en af de ældste ruiner i Peru dateret tilbage til 1600 f.Kr. Oplysningerne om kompleksets bygherrer er meget begrænset, men udsmykningerne tyder på, at det har været et krigerisk folkefærd. Komplekset består af 3 høje mure dækket af meterhøje udskæringer af krigere, der på grusomste vis massakrerer deres fanger. Herefter fortsættes til Trujillo, byen med det evige forår. Her indkvarteres I på hotel for to nætter.

Trujillo og Chiclayo

Dagen begynder med en byrundtur i Trujillo, hvor I besøger byens centrale plads, Plaza de Armas, omgivet af koloniale bygninger og andre hovedattraktioner i byen. Trujillo er den tredjestørste by i Peru og rummer en række af Perus smukkeste og mest farverige bygninger fra kolonitiden. Det gamle centrum i Trujillo er et overflødighedshorn af smukke indtryk. Pastelfarvede huse, gamle kanonrør indstøbt i portåbninger, smukt udskårede balkoner, kunstneriske støbejernslåger og åbne blomstrende patioer giver Trujillo et andet udseende end Perus øvrige byer fra kolonitiden. Efter byrundturen besøger I Sol- og Månepyramiderner, der ligger lidt udenfor Trujillo. Disse pyramider blev opført af moche-kulturen, der havde sin storhedstid i perioden fra omkring Kristi fødsel til omkring år 700. Moche-kulturen var et af de største fyrstedømmer ved kysten med krigere og præster, der omgav sig med alskens pragt og dygtige håndværkere. Bondebefolkningen boede omkring de store pyramider og i spredte bebyggelser ved foden af bjergene. Der er kun en tredjedel tilbage af den største af pyramiderne, Solpyramiden. Engang var den 40 meter høj, og det anslås, at man har brugt omkring 130 millioner soltørrede lersten til at bygge pyramiden. Mere interessant er nok den mindre Månepyramide, hvor man har fundet nogle meget smukke bemalede vægge i det klassiske moche-design. I fortsætter nu til Huanchaco, en lille fiskerlandsby ved Stillehavet. Her findes nogle af verdens bedste surfbølger og en mængde gode fiskerestauranter. I spiser frokost på en hyggelig restaurant ved havet, inden I aflægger besøg ved muddercitadellet Chan Chan. Her er endnu et tydeligt bevis på, at der har levet andre store civilisationer i Peru før inkaerne. Denne befæstede by blev bygget af chimu-folket fra det 12. til det 15. århundrede, hvor de blev undertvunget inkaerne. Ruinerne er enorme med et samlet areal på hele 20 km2, hvilket sandsynligvis gør Chan Chan til den største præ-columbianske by i Amerika. Man mener, at omkring 60.000 mennesker boede inden for disse smukt udsmykkede mure. Omkring byen har man fundet rester af et avanceret overrislingsanlæg, der gjorde det muligt for chimu-folket at forvandle den tørre ørkenagtige jord til frugtbare marker, som gav dem majs, bønner, avokado, chilipeber og jordnødder. Desværre fik spanierne nys om byens rigdom og plyndrede den. I dag står murene stadig tilbage fulde af detaljer, som vidne om fordums storhed. Chan Chan er indskrevet på UNESCO liste over Verdens Kulturarv. Herefter returnerer I til hotellet i Trujillo.

I dag fortsætter rejsen nordpå mod Chiclayo. I kører mod kysten, hvor vejen lægges forbi Brujo-komplekset som rummer 3 templer, hvor I kan se hvordan arkæologer stadig arbejder på at restaurere nogle imponerende malerier på murene med symboler og scener, der illustrerer moche-folkets levevis. I fortsætter nu til Pimentel. Denne lille fiskerby ligger kun 8 km fra Chiclayo, men er af en helt anden verden. Byen er en populær badeby for de lokale og er udover de gode surfbølger også kendt for dens seafood. De lokale fiskere sejler ud i bølgerne fra morgenstunden, mange af dem stadig i de traditionelle “caballitos del mar”, som direkte oversat betyder de små havheste. Det er små flåder lavet af to bundter siv og rør. Sen eftermiddag vender de tilbage til land og sælger deres fangst på stranden. Samme scenerier udspiller sig i nabobyen Santa Rosa, som også er kendt for sin gærede majs-øl, Chicha. Hen på eftermiddagen ankommer I til Chiclayo, hvor I skal bo en enkelt nat.

Peru - Chiclayo

Formiddagen er til fri disposition. Først på eftermiddagen besøger I Royal Tombs of Sipán Museum, der rummer skatte fra den berømte udgravning ved Sipán. Her gjorde man i 1987 et bemærkelsesværdigt fund. I en 15 meter dyb grav fandt man de jordiske rester af en fyrste. Han døde 25-30 år gammel og blev begravet med en vidunderlig guldmaske med øjne af Iapis Iazuli. I graven hos ham lå enorme skatte af guld, sølv og ædelstene. Der var utallige krukker med mad og drikke til rejsen mod det næste liv, og sammen med ham var ligeledes begravet en kriger, tre unge kvinder, tre tjenere, et barn, en hund og to lamaer. Dette fund har kastet nyt lys over moche-kulturen. Den 1700 år gamle fyrste Señor de Sipan er i dag flyttet på museum med alle sine skatte. Museets bygninger, hvis arkitektur er inspireret i den klassiske moche-arkitektur, er en oplevelse i sig selv. Først på aftenen køres I til busstationen for natbussen yderligere nordpå til Piura.

Peru_Chiclayo_moche grav ved Sipan

Ved ankomst om morgenen mødes I på busstationen af en transferchauffør, der kører jer til Mancora ved kysten i det allernordligste Peru. Her i den mest solrige del af Peru ligger kilometervis af landets bedste sandstrande. Kysten i denne region ligger i ly for de kolde havstrømme, der kommer sydfra, og temperaturen er behagelig året rundt. Dette er Perus mest attraktive og populære badeferiedestination; det er her Perus jetset kommer for at blive set, og det er her alle andre kommer blot for at nyde de skønne omgivelser. Her indkvarteres I for tre nætter i en dejlig bungalow direkte på en af områdets fine sandstrande.Dagene er til fri disposition. Ved Mancora tilbringes dagene oftest på stranden, så her er rig mulighed for at komme helt ned i gear og runde jeres rejse af med lidt velfortjent afslapning og badeferie. Lad jer svale i Stillehavets blå bølger, placer jer i palmernes skygge med en god bog eller tag jer en slentretur i vandkanten. Tag på snorkletur eller kast jer ud i det store udbud af vandsportsaktiviteter, mulighederne er mange og der er noget for enhver smag. Langs kysten ligger en perlerække af små traditionelle fiskerlandsbyer, hvilket afspejler sig i restauranternes udsøgte køkken ved et bredt udvalg af delikate fiske- og skaldyrsretter. Når dagen er omme kan I kaste jer ud i nattelivet, eller I kan sætte jer i den svalende aftenbrise og nyde den smukke solnedgang.

Formiddagen til fri disposition. Om eftermiddagen køres I til lufthavnen i Tumbes, hvorfra I flyver tilbage til Lima. I ankommer til Lima sidst på aftenen og indkvarteres på hotel for en enkelt nat.

Første del af dagen er til fri dispostion til på egen hånd at tage et kig på Lima. Byen er en hektisk og moderne metropol med et prægtigt levn fra kolonitiden af storslåede paladser og himmelstræbende kirker. I Miraflores og San Isidro findes de nyeste og rigeste dele af byen fyldt med gode restauranter og bedre butikker. Hen på eftermiddagen køres I til lufthavnen. Herfra flyver I først på aftenen med KLM til Amsterdam.

I ankommer til Amsterdam om eftermiddagen, skifter fly og fortsætter hjemrejsen mod København eller Billund.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2019 - 23 jun 2019
ved 2 voksne
fra 29.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2019 - 21 aug 2019
ved 2 voksne
fra 30.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
kontakt os for pris
Rejseperiode
22 aug 2019 - 15 dec 2019
ved 2 voksne
fra 29.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 •  Fly fra København/Billund til Lima t/r
 •  1 indenrigsflyrejse i Peru
 •  9 overnatninger på turistklassehoteller
 •  3 nætter i bungalow ved Mancora beach
 •  2 heldagsudflugter i Huaráz
 •  1 heldagsudflugt i Trujillo
 •  1 halvdagsudflugt i Chiclayo
 •  Alle transporter mellem lufthavn/busstation og hotel
 •  Alle transporter nævnt i programmet med bus
 •  Entré til alle nævnte seværdigheder og nationalparker
 •  Morgenmad alle dage
 •  Frokost på dag 7
 •  Aftensmad på dag 2 og 9
 •  Lufthavnsskatter og -afgifter
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 •  Sygeafbestillingsforsikring
 •  Rejseforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Peru

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Peru

Vi kender de skønneste steder i Peru og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel