Rejser til Galapagos: Krydstogt blandt forunderlige dyr

Rejs til Galapagos, der ligger ækvator, 960 km fra Stillehavskysten i Ecuador. De forunderlige lavaøer består af 13 større og seks mellemstore øer samt over 40 navngivne småøer. Den isolerede beliggenhed kombineret med det kolde vand er af afgørende betydning for det smukke og helt unikke plante- og dyreliv.

Et Galapagos krydstogt mellem øerne er en uforglemmelig oplevelse, der ikke kan sammenlignes med andre i denne verden. Der er en mystisk aura, der fanger alle besøgende. Øernes afsides beliggenhed, de uberørte landskaber, den særegne plantevækst og mødet med øgruppens forunderlige skabninger sikrer den rejsende et uforglemmeligt eventyr.

Forsigtigt og med omtanke kan I vandre, snorkle og dykke blandt nogle af jordens mest spændende skabninger, hvor af langt de fleste har tilpasset sig livet på Galapagos på unikke, fantastiske og ofte bizarre måder. Her er skarver, der har mistet evnen til at flyve, enorme mængder af havleguaner og de kæmpestore galapagos-skildpadder, der kravler rundt på klippeøerne. Søløverne leger som små hundehvalpe i havet og på stranden. I kan opleve krybdyr samt de charmerende pingviner og pelssæler.

Ynder I at snorkle i havet, kan I observere en fascinerende, tavs verden med farvestrålende fisk og smukke rev. I behøver ikke at være biolog eller naturhistoriker for at blive fortryllet af denne vidunderlige verden. Dyrene flygter ikke, når I nærmer jer, men accepterer jer som et element i naturen.

Rasmus og hans mor rejste i 2014 til Galapagos med MarcoPolo. Efter rejsen lavede Rasmus denne smukke film om Galapagos’ dyreliv.

Vi glæder os til tilrettelægge jeres Galapagos rejse.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Baltra

Ankommer du til Galapagos med fly, vil du lande på enten Baltra eller San Cristobal. Bådehavnen, der kun ligger en kort køretur fra lufthavnen, er udgangspunkt for mange ture rundt i nationalparken.

San Cristobal

San Cristobal er en af Galapagos øerne der blev beboet. Øen har en landingsbane, og mange krydstogter begynder og ender her. I havnen har søløver for vane at bruge de forankrede både som rasteplads, og de ligger og driver den af upåvirkede af menneskets tilstedeværelse. Leon Dormido er en 500 m høj lodret klippe, der rejser sig op af havet. Her vrimler det med havfugle som fregatfugle, tropikfugle og de blåfodede suler.

Hovedstaden på Galapagos er Puerto Baqueriza Moreno, og herfra begynder turene. Byen har et informationscenter, der fortæller om øernes naturhistorie og menneskets indflydelse på øerne.

Santa Fe

Specielt for øen Santa Fe er den gule landleguan, der kun lever her, samt figenkaktusserne, der har vokset sig store som træer for at beskytte sig mod at blive spist af galapagos-skildpadderne.

En stor søløvekoloni daser på strandene og boltrer sig i havet. Rundt om øen i det krystalklare vand findes nogle af de bedste steder at dykke. Her kan I få nogle fantastiske dykkeroplevelser, når I svømmer du blandt havskildpadder, farvestrålende fisk og rokker.

Bartolomé

Karakteristisk for denne ø er dens lavaformationer. Det golde landskab og den sparsomme plantevækst ligner mest af alt et øde månelandskab.
Efter en halv times kravletur til toppen af øen har I en pragtfuld udsigt over Sullivan Bugten med den hvide sandstrand og den berømte obeliskformede klippe Pinnacle Rock. Ud for kysten svømmer pingviner, havskildpadder, harmløse hvidtippede revhajer og rokker.

Fernandina

Fernandina er den vestligste og yngste af Galapagos øerne, og den er helt speciel. Her findes blandt andet de største koncentrationer af galapagos-pingviner, galapagos-skarver og havleguaner i ø-gruppen. Kun på Galapagos findes denne svømmende art af leguaner. De har hud med skæl på, der skifter farve i parringstiden fra sort til rød og blå samt pigge, der får dem til at ligne små drager.

Alle landgange fra båd sker ved Punta Espinosa med mangroveskov og flot udsigt til øens vulkan, der sidst var i udbrud i 1998.

Floreana

Hovedattraktionerne på øen Floreana er en grøn strand med en sø, hvor flamingoer yngler, en smuk hvid sandstrand, hvor havskildpadder lægger æg, samt den berømte Post Office Bugt, hvor I endnu den dag i dag kan aflevere postkort i en tønde.

Ud for øen kan I dykke rundt om Devil´s Crown, et undersøisk vulkankrater. Floreana er desuden det bedste sted på Galapagos at opleve koraller. På grund af det kolde vand er korallerne dog ikke veludviklede på Galapagos.

Española

I Gardner Bugten på nordsiden af øen Española kan I vandre på Galapagos´ smukkeste hvide sandstrand og se søløverne, der daser på stranden. Vestsiden af øen ved Punta Suarez byder på et dramatisk landskab med det fantastiske blæsehul, hvor vandet står op, når bølgerne slår mod klipperne.

Øen er specielt bemærkelsesværdig, idet den er hjem for verdens eneste koloni af galapagos-albatrossen, der kan opleves fra april til december. Desuden findes her en speciel rød art af havleguanen samt i yngletiden et stort antal blåfodede suler og maskesuler.

Isabela

Øen blev skabt af lavaen fra seks forskellige vulkaner, der flød sammen og dannede den største af Galapagos øerne. Tagus Cove er en naturlig havn, der tidligere var tilholdssted for hvalfangerbåde og pirater, hvilket I stadig kan se i form af graffiti på klipperne fra 1800-tallet. På øen findes der fem aktive vulkaner samt en usædvanlig, turkisgrøn kratersø med saltvand. Langs øens kyster lever pingviner, galapagos-skarver og blåfodede suler. På vulkanen Alcedo kan I finde rederne, der tilhører de store galapagos-skildpadder.

Santiago

I gåafstand fra James Bugten findes en af de to eneste kolonier af de charmerende, små galapagos-pelssæler. I går langs den sorte lavakyst og oplever et stort antal havleguaner samt den lille galapagos-hejre. Hvis tidevandet er på sit laveste, kan I opleve havleguaner, der græsser alger på klipperne.

Rabida

Bag øens røde sandstrand, hvor I ofte kan se søløver, ligger en lagune, hvor I kan finde rugende pelikaner. Øen er speciel ved at være den eneste ø på Galapagos, der er skabt af en eksplosiv vulkan. Resten af vulkanerne i øgruppen er skjoldvulkaner, der skabes af den lava, som langsomt løber ud af dem.

Santa Cruz

Santa Cruz er den andenstørste ø på Galapagos, men hjemsted for den største og mest turistede by i øgruppen, Puerto Ayora. Her ligger Darwin Stationen, hvor et internationalt hold af biologer og forskere studerer Galapagos´ specielle dyreliv. Her er det muligt at se de gigantiske galapagos-skildpadder, som projektet er dedikeret til.

I højlandet bevæger I jer gennem forskellige vegetationszoner på vej mod toppen. I passerer Los Gemelos (tvillingekraterne) og nogle af de største lavatunneler på Galapagos. I den nordlige ende af Santa Cruz ligger Cerro Dragon, og her ses blandt andet orange-gule landleguaner.

Genovesa

I lægger til i resterne af et stort halvsunket vulkankrater. Hovednavnet på øen er den rødfodede sule, der i modsætning til sin blåfodede slægtning yngler i buskene. Her står de og balancerer med deres knaldrøde svømmefødder. Desuden findes en koloni af store fregatfugle; den anden og sjældnere observerede art af fregatfugle på Galapagos. På bagsiden af øen ligger der desuden en koloni med over 300.000 stormsvaler.

Plaza-øerne

Øerne ligger umiddelbart øst for Santa Cruz. South Plaza er især interessant, fordi den har Galapagos´ højeste koncentration af landleguaner. Desuden findes her masser af søløver, og I ser konstant store hanner svømme frem og tilbage og gø for at forsvare deres territorier. På bagsiden af øen holder en ungkarlekoloni af søløver til. De unge hanner er ikke stærke nok til at erobre et territorium på de attraktive strande og må derfor klatre 25 m lodret op på klipperne for at finde et hvilested på øen. Desuden findes her talrige havleguaner.

North Seymour

Øen er bemærkelsesværdig på grund af sine kolonier af pragtfregatfugle og den blåfodede sule. I yngletiden puster hannerne deres røde strubeposer op til håndboldstørrelse for at forføre hunnerne. Landleguanerne lever også på denne ø, og det vrimler med søløver og havleguaner.

Snak Galapagos med os - tættere på dit eventyr

Karin Rasmussen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Galapagos. Så tag en snak med Karin Rasmussen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Galapagos.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel