Oplev Cuenca med MarcoPolo

Cuenca er den tredjestørste by i Ecuador, og her lå tidligere inkabyen Tomebamba. De fleste af inkaernes stenkonstruktioner blev ødelagt af spanierne og erstattet af kolonistilsbygninger og brolagte gader. Patioer, fine pladser, hvidkalkede bygninger og røde tegltage præger Cuenca i dag, og byen er en af de smukkeste i Ecuador.

Byen blev grundlagt af spanierne i 1557, og her findes charmerende kirker fra det 16. og 17. århundrede. Domkirkens kuppel rager op over byens tage og kan ses fra næsten ethvert punkt i byen.

Cuenca kaldes Panamahattenes hovedstad, og om tirsdagen, som er markedsdag, sælges lervarer, kurve samt de berømte panamahatte overalt i byen. Trods navnet er det her, disse berømte hatte stammer fra. De fås i mange kvaliteter. Jo finere flettearbejde des bedre og blødere er de, hvilket selvfølgelig har indflydelse på prisen. En god hat skal kunne rulles sammen og afslutningen på skyggen skal være flettet sammen og ikke blot syet.

Cuenca er desuden det bedste udgangspunkt for at se Ingapirca, der er Ecuadors største kompleks af ruiner fra inkatiden. Ruinerne har enten været et observatorium eller måske blot et tembo (en slags landevejskro). Her ses flere gode eksempler på smukt tilhuggede sten, der er sammenføjet med millimeters nøjagtighed.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Rejseforslag

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige luksusrejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine unikke ønsker

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Snak Cuenca med os - tættere på dit eventyr

Pernille Heivert deler din rejselyst og kender de skønneste steder i verdens afkroge. Det er op til dig, om vi skal arrangere rejsen sammen med dig, for dig eller om du blot ønsker inspiration og rådgivning. Tøv ikke med at booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Brug for rådgivning? Få et tilbud på din unikke rejse

Vores eksperter sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.


70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel