Rejser til Brasilien

Samba, natur, strandliv og livsglæde

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Oplev livsglade Brasilien

Store oplevelser i Brasilien

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er en by med mange ansigter. Her kan du nyde udsigten over strandene, havet og de karakteristiske bjerge fra Corcovado-bjerget med den ikoniske Kristusstatue. Du kan tage svævebanen til Sukkertoppen, og du kan opleve det brasilianske strandliv på Copacabana, Ipanema og Flamengo. Men du kan også gå en tur i den tropiske regnskov Tijuca, shoppe i byens mange butikker og udforske det maleriske kunstnerkvarter Santa Teresa.

Læs mere om Rio de Janeiro

Foz do Iguazu vandfaldet

Dette næsten sagnomspundne vandfald ligger i et frodigt regnskovsområde der, hvor Argentina, Paraguay og Brasilien mødes. Foz do Iguazu er et af verdens største vandfald og måske det flotteste af dem alle. Enorme vandmasser vælter ud over den flere kilometer brede klippekant og styrter 70 meter ned i dybet, hvor vandet rammer floden med en så voldsom kraft, at jorden ryster. Det er værd at se vandfaldet fra både den brasilianske og den argentinske side af grænsen. I Brasilien får du det store overblik over vandfaldet, mens du på den argentinske side kommer helt tæt på de store vandmasser.

Læs mere om Foz do Iguazu

Amazonas – verdens største regnskov

Amazonas er som en verden for sig fuld af hemmeligheder. Her strækker trætoppene sig i det uendelige, og mellem træerne lurer jaguarer og kaimaner side om side med farvestrålende papegøjer og højlydte brøleaber. Gennem det hele løber Amazon-floden tværs over kontinentet, fra Perus bjerge i vest til Atlanterhavet i øst, og danner livsgrundlag ikke blot for det rige dyre- og planteliv. Men også for en række traditionelle folkeslag, der stadig holder fast i deres kultur dybt inde i junglen. Midt i det hele ligger storbyen Manaus. Men den bedste måde at opleve Amazonas på er enten ved at sejle med flodbåd ned ad floden eller bo på en junglelodge omgivet af regnskovens lyde.

Læs mere om Amazonas og Manaus

 

Ægte brasiliansk strandstemning

Brasilien har tusindvis af kilometer smukke kyster, der lokker med gyldne strande og ægte brasiliansk strandliv. Her er strande for enhver smag. Fra legendariske strande som Copacabana og Ipanema med sit hektiske menneskeliv til mere rolige og øde strande ved kolonitidsbyen Parati og på øen Ilha Grande. Búzios og Praia do Forte er også gode bud på den perfekte strandferie. Eller nyd mægtige sandklitter og afslappet tropestemning i Jericoacoara helt ude på kanten af verden.

Læs mere om Búzios

Læs mere om Parati og Costa Verde

Læs mere om Jericoacoara

Salvador da Bahia

Salvador er på mange måder en unik by. Byen har en smuk beliggenhed på en stejl skråning ved Bahia de Todos os Santos, Allehelgens-bugten. Her kan du slappe af på de dejlige strande eller gå på opdagelse i den gamle bydels brolagte gader, der flankeres af pastelfarvede bygninger fra den portugisiske kolonitid. Men det er lige så meget byens sjæl og historie, der gør Salvador så enestående. De afrikanske rødder stikker ualmindelig dybt her, og det er dem, der ligger til grund for mange af de kulturtræk, vi i dag forbinder med Brasilien.

Læs mere om Salvador da Bahia

 

Jaguar-safari i Pantanal

Det gigantiske vådområde Pantanal i hjertet af Brasilien er uden tvivl blandt verdens bedste safariområder. Især når det gælder jaguar-safari. Landskaberne er åbne, hvilket gør det lettere at få øje på det rige dyreliv, der foruden jaguarer også tæller kaimaner, myreslugere, tapirer, kæmpeoddere og et mylder af tukaner, papegøjer og andre eksotiske fugle. Deriblandt de store arapapegøjer. Pantanal kan opleves på forskellig vis. Du kan bo på en lodge og udforske naturen i safaribil, på hesteryg og til fods. Eller du kan overnatte på en båd, der sejler dybt ind i Pantanals labyrint af vandveje på udkig efter dyrene.

Læs mere om Pantanal

Smukke kolonitidsbyer

Den portugisiske kolonitid har efterladt en række smukke, historiske småbyer spredt rundt i landet. Nogle byer – såsom Salvador da Bahia – er med tiden blevet til storbyer med velbevarede historiske kvarterer. Andre er forblevet småbyer fanget i en tidslomme, hvor ikke meget synes at have ændret sig i århundreder. Et godt bud på en sådan by er Parati, der ligger smukt ud til havet. Men også byer som São Luis, Olinda, Ouro Preto og Lençóis er et besøg værd.

Læs mere om Parati

Udforsk det brasilianske køkken

Det brasilianske køkken er en eksotisk oplevelse fyldt med friske råvarer. Prøv for eksempel en caipirinha, der består af brasiliansk rom, pressede limestykker, sukker og is. Mange måltider i Brasilien starter med en caipirinha, men den friske drink er også god på en varm sommeraften. Eller sæt dig til bords til en churrasco, der er den store brasilianske grillmiddag. Kød af forskellig art grilles på lange syd over åben ild, som tjenerne efterfølgende bærer rundt i restauranten og skærer stykker af direkte ned på din tallerken. Men det er ikke kød det hele. En ægte churrasco indeholder også en salatbuffet, der er et måltid i sig selv. Madelskere har meget at glæde sig til i Brasilien. For hver region har sit eget køkken, der afspejler den lokale natur og kultur.

Fernando de Noronha

Den afsidesliggende brasilianske ø-gruppe Fernando de Noronha er perfekt, hvis du virkelig vil væk fra det hele. Her kærtegner krystalklart vand de smukke tropestrande, som brasilianerne selv anser for at være blandt landets bedste. Ud for kysten kan du snorkle blandt havskildpadder og tropefisk i alle regnbuens farver ved de rige koralrev, og i land hæver grønklædte klipper og udslukte vulkaner sig mod himlen, mens gamle forter og rustne kanoner fortæller om øens rige historie.

Udvalgte hoteller i Brasilien

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. Disse hoteller er nøje udvalgte af vores Brasilien-eksperter fordi, de giver dig den helt perfekte kombination af stemning, komfort og sjæl.

Grupperejser til Brasilien

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Rejs med Exodus til Brasilien og oplev jaguarer i vild natur i Pantanal. Du kan også kombinere Brasilien med nabolandene Argentina og Uruguay. Alt sammen i selskab med andre eventyrlystne rejsende fra hele verden samt en dygtig guide, der sørger for alt det praktiske.

Gå til Exodus

Snak Brasilien med os - tættere på dit eventyr

Sandra Brooker deler hellere end gerne ud af sin store viden om Brasilien. Så tag en snak med Sandra Brooker om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Brasilien.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Brasilien

Tidsforskel til Brasilien
Brasilien har fem forskellige tidszoner, hvoraf de to skifter mellem sommer og vintertid:

Det østlige og nordøstlige Brasilien med blandt Salvador er 4 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 5 timer efter Danmark, når vi har sommertid.

Det sydøstlige Brasilien med blandt Rio de Janeiro og Foz do Iguazu skifter mellem sommer og vintertid. Derfor er området 3 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 5 timer efter Danmark, når vi har sommertid.

Amazonas og området omkring Manaus er 5 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 6 timer efter Danmark, når vi har sommertid.

Pantanal skifter mellem sommer og vintertid. Derfor er området 4 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 6 timer efter Danmark, når vi har sommertid.

Det vestligste Brasilien ved grænsen til Peru er 6 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 7 timer efter Danmark, når vi har sommertid.

Flyvetid til Brasilien
Hvor lang tid tager det at flyve til Brasilien? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Brasilien. Men flere selskaber kan klare turen til eksempelvis Rio de Janeiro med et enkelt stop på omkring 15 timer.

Klimaet i Brasilien
Brasilien kan besøges hele året, og de fleste steder kommer temperaturen sjældent under 20°C, bortset fra i bjergene og den helt sydlige del af landet. Vejret varierer fra varmt og tørt i den midterste del af landet til meget fugtigt og varmt i Amazonas, hvor temperaturerne ofte sniger sig over de 35-40°C om sommeren. Ved kysten er der også typisk varmt og fugtigt hele året med temperaturer på omkring 25-30°C. Bliver man overvældet af heden, kan man hoppe i bølgerne i det lækre 22-30 °C varme badevand.

Nogle af de bedste måneder at rejse til Brasilien i er fra maj til november, da regnsæsonen typisk løber fra januar til april i den nordlige del af landet og fra april til juli i den nordøstlige del. Regntiden omkring Rio de Janeiro er typisk fra november til marts.

Sprog i Brasilien
I Brasilien er det officielle sprog portugisisk.

Valuta i Brasilien
Valutaen i Brasilien er brasilianske real (BRL). Vi anbefaler, at du medbringer amerikanske dollars og veksler ved ankomst. Der findes både vekselbureauer samt hæveautomater i de fleste byer i Brasilien samt i lufthavne. Kreditkort accepteres som betalingsmiddel på de fleste store hoteller, restauranter og i visse butikker. Dog foretrækkes kontanter, når du handler og spiser lokalt.

Drikkepenge i Brasilien
I Brasilien er det almindelig god skik at give drikkepenge til chaufføren, piccoloen, rengøringsdamen, tjeneren osv.  Dog kun hvis du er tilfreds med servicen. På restauranter og barer lægges typisk 10-15% i ’service charge’ oven i regningen. Tjeneren ser dog næppe nogle af disse penge, så det vil blive modtaget med glæde, hvis du lægger omkring 10% af den samlede regning i drikkepenge til tjeneren.

Vaccinationer til Brasilien
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer før rejsen til Brasilien samt tage forholdsregler mod malaria og gul feber. Det anbefales derfor altid at kontakte egen læge eller en tropemedicinsk klinik i god tid inden afrejse. Du kan se de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Brasilien
Dit pas skal være gyldigt i mindst 180 dage ud over opholdets varighed.

Ved ankomsten til Brasilien får danske statsborgere med dansk pas et indrejsestempel med ret til 90 dages ophold for turistrejser. Særlige regler gælder for ind-og udrejse af mindreårige børn som ikke ledsages af begge forældre. Kontakt den brasilianske ambassade for yderligere information. Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan finde mere information på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

Elektricitet i Brasilien
Brasilien har ikke en kun én strømstyrke, så du kan opleve alt fra 110 volt til 220 volt. Stikkene har to ben, enten flade eller runde, så medbring en adapter med forskellige muligheder. For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Brasilien
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller i byerne. Kvaliteten svinger dog en del.

Fotografering i Brasilien
Brasilien er et utrolig fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, kan det helt klart anbefales at købe et polfilter. Det vil fremhæve den blå himmel og det fantastiske vand langs Brasiliens strande. Går rejsen til Amazonas eller Pantanal er en god zoomlinse på mindst 300 mm en god investering, hvis du drømmer om at få de helt perfekte dyrebilleder med hjem.

Rejseforsikring til Brasilien
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel