Velkommen til Rio de Janeiro

Velkommen til Rio de Janeiro – Brasiliens fascinerende storby! Intet andet sted i verden finder man en by, der gennemskæres af talløse små bjergtoppe, rummer en 120 km2 stor nationalpark og lader det hele omkranse af de smukkeste hvide sandstrande. Og tænk jer – det hele serveres lige midt i byen!

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomsten til Rio de Janeiros internationale lufthavn bliver I mødt af en chauffør, som kører jer direkte til jeres centralt beliggende hotel, hvor I tilbringer de næste tre nætter. Turen giver jer det første indtryk af byens smukke beliggenhed. Ved ankomsten er resten af dagen fri til eventyr på egen hånd.

Straks efter morgenmaden skal I på byrundtur i Rio. I hentes på hotellet af en lokal guide og begiver jer ud på en spændende rundtur i denne fascinerende by. Det naturlige sted at starte er Corcovado. Et højt bjerg bag Rio, der bedst er kendt for sin berømte kristusfigur, der i 2007 blev udnævnt som et af Verdens syv nye vidundere. Figuren er 30 m høj og vejer over 1.100 tons. Næsten ligegyldigt, hvor man befinder sig i byen, vil man kunne se den enorme figur, der med udstrakte arme velsigner Rio og dens indbyggere. Den gigantiske statue er spektakulær, men udsigten fra Corcovado over Rio, strandene og Guanabarabugten er mindst lige så vidunderlig. Intet andet sted har man et bedre overblik over Rios forunderlige geografi. Vejen ned ad bjerget slanger sig gennem Tijucaskoven, en fredet rest af den tropiske regnskov, som engang dækkede kysten. Tijuca er Rios grønne lunge. Dette 120 km2 store naturområde med grønklædte bjerge ligger praktisk talt midt i byen og udgør en glimrende pause fra Rios by- og strandliv.

Næste stop er det maleriske kvarter Santa Teresa, der er et af de hyggeligste kvarterer i Rio. Santa Teresa har siden 1960’erne tiltrukket hippier, kunstnere og andre kreative kræfter, der har pustet nyt i liv i de gamle gader og skabt et meget atmosfærefyldt og inspirerende miljø. Området ligger med en imponerende udsigt over Rio. I kører ad stejle, snoede gader, der er flankerede af smukke huse til den gamle akvædukt Arcos de Lapa. Akvædukten fungerer i dag som bro for sporvognen fra Santa Teresa ned mod midtbyen. Denne sporvogn udgør jeres næste transportmiddel og er en meget idyllisk måde at rejse på. Ikke mindst når man ved, at der venter lækre frokostmuligheder ved endestationen nede i midtbyen. Efter frokost skiftes køretøjerne ud med fodtøjet, og I går sammen med jeres lokale guide rundt i Rios historiske gader. I dette stille og rolige tempo får man det hele med, og man kan bedre mærke byens helt særlige rytme og sjæl. I besøger naturligvis alle de populære og kendte steder, der gør Rio så speciel.

Denne dag er til fri disposition til at nyde alt, hvad Rio tilbyder af kultur og afslapning. Brasilien er kendt for mange ting, men en af de vigtigste er befolkningens åbenlyse livsglæde. Man kan mærke den overalt – på gaderne, på strandene og ikke mindst i nattelivet. MarcoPolo vil med glæde arrangere udflugter til eksempelvis Sukkertoppen, Rios paradisiske strande, Botanisk Have eller måske en tur til Poço das Antas reservatet hvor den truede abeart, den gyldne løvetamarin, kan opleves. Men I kan naturligvis også vælge at udforske byen på egen hånd. Det måske bedste sted at fange Rios sjæl er på strandene. Copacabana, Ipanema, Flamengo – navnene er legendariske. For en carioca, som Rios beboere kaldes, er strandene en livsstil. Her kommer man for at se og blive set. Her spilles fodbold og bades. Her samles familien og nye bliver skabt. Strande er der nok af i Rio – hele 37 af slagsen. Så se jer omkring og find netop jeres favoritstrand. En rigtig god oplevelse er det at leje en cykel og trille med strømmen hele vejen fra Leblon via Ipanema, Copacabana til Leme og videre via Botafogo til den store park ved Flamengo.

Et af de helt store højdepunkter i Rio er Sukkertoppen, lokalt kendt som Pão do Açucar. Den 396 m høje granitklippe er sammen med Corcovado blevet symbolerne på Rio. Der er flere gode forklaringer på klippens særprægede navn. Nogle mener, at navnet henviser til et brød, portugiserne kendte fra Madeira; andre, at det stammer fra et redskab, man bruger i sukkerfremstilling. Smuk er den uanset. Både fra afstand og tæt på. Men intet – absolut intet – slår udsigten fra toppen over Rio, bjergene og de berømte strande. Ikke mindst ved solnedgang på en klar dag.

Rios centrum ligger et stykke inde i bugten i en skov af skyskrabere. Mellem højhusene vidner adskillige historiske bygninger om Rios storslåede fortid. Dette er også Rios kulturelle centrum med Teatro Municipal, der faktisk er en kopi af operaen i Paris. Udvalget af spisesteder i Rio er enormt, så mulighederne for gastronomiske eventyr er uendelige. Shopping er der ligeledes masser af. Lige fra små butikker til store shoppingscentre. Endelig må man ikke glemme Rios natteliv, der er lige så spændende, som det lyder. Her er alt fra teater til små natklubber med jazz, bossanova samt naturligvis samba i massevis.

Brasilien - Rio de Janeiro

Efter morgenmaden er det tid at tage afsked med Rio. I bliver hentet på hotellet af en privat chauffør, som kører jer til busstationen, indenrigslufthavnen eller Rios Internationale lufthavn, alt efter hvorfra og hvordan turen går videre til jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Privat transfer til og fra lufthavnen (indenrigs, udenrigs eller busstationen)
  • Hotel i 3 nætter inkl. morgenmad
  • Heldagsudflugt på dag 2 inkl. alle transporter som nævnt i programmet, entré til Nationalparken og kristusstatuen samt engelsktalende guide
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Rio de Janeiro
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel