Historiske Parati

Tag med til historiske Parati, et af Brasiliens ypperste eksempler på den portugisiske arv. Byen, der blev grundlagt i 1600-tallet, er en af de ældste i Brasilien. Beliggende ved vandet og omgivet af regnskov regnes Parati for en af landets smukkeste byer fra kolonitiden.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Efter morgenmaden bliver I afhentet på hotellet og kørt til kolonitidsbyen Parati. Det er en bustur på ca. fire timer.

Parati er et af de ypperste eksempler på den portugisiske arv. Byen, der blev grundlagt i 1600-tallet, er en af de ældste i Brasilien. Beliggende ved vandet og omgivet af regnskov regnes Parati for en af landets smukkeste byer fra kolonitiden. Området var i et par århundreder metropol for guldgravere og eventyrere, der herfra drog ind i landet for at lede efter guld og ædelsten.

Efter næsten 200 års tornerosesøvn er Parati vågnet op. I dag er byen erklæret verdens kulturarv af UNESCO og fremstår næsten som et levende museum. Hvide huse med farvede døre, brolagte gader og små fredfyldte kirker – man må næsten knibe sig i armen for at forstå, at man befinder sig i nutiden.

I tilbringer de kommende tre nætter på Pousada Corsário.

Ordet “pousada” lader sig ikke oversætte direkte til dansk, men kan sammenlignes lidt med en dansk kroferie tilsat et tvist herregårdsferie samt badehotel. Pousadaer findes over hele Brasilien og er oftest indrettet i historiske bygninger samt i traditionel stil. Derfor er en pousada den perfekte base i en historisk by som Parati, når den rette stemning skal slås an.

Denne skønne pousada har en formidabel beliggenhed direkte ned til Perequê-Açú-floden og ligger i gåafstand til Paratis historiske centrum. Så I har rig mulighed for at udforske de spændende, små gader til fods. De 300 år gamle bygninger huser ud over private hjem bl.a. butikker, spændende restauranter og hyggelige caféer. Pousada Corsário tilbyder kolonitidens elegance, skønhed og kvalitet i en hyggelig tropisk have. Så trænger I til et pusterum, kan I trække jer tilbage og fordøje dagens indtryk i haven, ved floden eller ved poolen.

I dag skal I forkæles med en fantastisk dag på en af de skønne gamle skonnerter, der sejler rundt i bugten omkring Parati. I det krystalklare farvand finder du 65 tropeøer og hundredvis af hvide sandstrande. Efter morgenmaden går I ned til havnen, hvor en skonnert venter på at sejle jer langs Den Grønne Kyst – en af de smukkeste kyststrækninger i Brasilien. Kaptajnen styrer skibet ud i den brasilianske skærgård, og der er rig mulighed for at nyde solen og udsigten til de smukke strande og grønklædte bjerge. Undervejs ankres der op ved tre – fire af de små øer i bugten. Her kan I slappe af og gå på opdagelse i det azurblå vand, hvor I iført maske og snorkel kan betragte smukke koraller og farverige fisk. Frokosten serveres undervejs, og I er tilbage i Parati hen på eftermiddagen. Resten af dagen er til fri disposition. Gå på opdagelse i Paratis historiske centrum, hvor biler er forment adgang. I møder kun folk til fods, på cykel eller til tider en æselkærre, der langsomt kører forbi på de toppede brosten. De ujævne gader er et charmerende minde om kolonitiden. De holdes rene ved hjælp af tidevandet, som fra tid til anden skyller gennem byen. Mange af de gamle hvide huse er små museer i sig selv. Blå, gule og grønmalede døråbninger lokker jer ind i de små trendy butikker, kunsthåndværkssteder og antikvitetsbutikker, der gemmer sig bag dørene. På havnefronten ligger kirken, Igreja de Santa Rita, side om side med de gamle pakhuse. Det er ikke den enkelte bygnings skønhed, men helheden, der får Parati til at fremstå som en af Brasiliens smukkeste kolonitidsbyer.

Dagen er til fri disposition til at nyde Parati og omegn på egen hånd. MarcoPolo hjælper også meget gerne med at arrangere udflugter. For eksempel en guidet byrundtur i Parati eller en jeeptur til det pragtfulde bjergområde Serra da Bocaina. I Bocaina finder I forholdsvis mennesketomme regnskovsområder med rislende vandfald og høje, grønne trækroner. En stor del af bjergkæden er officiel nationalpark og kan bryste sig af at være det største, fredede kystregnskovsområde på den brasilianske Atlanterhavskyst.

Formiddagen er til fri disposition, inden I forlader Parati og igen kører nordpå langs kysten mod Rio de Janerio. Forude venter endnu en forrygende flot køretur langs Costa Verde, Den Grønne Kyst, der regnes for en af de smukkeste kyststrækninger i Brasilien. Kysten har til fulde fortjent sit navn med stejle grønne bjerge til den ene side og det smukke turkisblå Atlanterhav til den anden. Den ene lille bugt afløser den næste og løfter I blikket ud over havet, ligger skonnerter blidt vuggende for anker, når de ikke sejler rundt blandt de utallige ubeboede øer, der findes i dette farvand

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel