Flodbåd på Amazonas

Der noget magisk over Amazon-junglen, når brøleabernes kald gjalder gennem skoven i det tidlige morgengry, og tukaner går på vingerne for at søge efter føde. Papegøjer kigger skrattende til fra trækronerne, og måske søger en tapir forsigtigt ned mod floden for at drikke. Gennem det enorme vildnis snor Amazonfloden sig som en doven, brun slange. Men denne mægtige flod er blot hovedpulsåren. Fra Amazonfloden fører et netværk af mindre floder dybt ind i skovens fjerneste kroge, hvor stammefolk stadig lever et traditionelt liv, og nye plante- og dyrearter stadig fra tid til anden dukker op fra skovens dyb.

Ombord på en komfortabel flodbåd sejler I ad små bifloder for at opleve dyrelivet, naturen og de folk, der lever ved og af floden. I fisker også efter piratfisk, vandrer i regnskoven og bader ved smukke sandstrande omgivet af den uendelige jungle. Helt andre oplevelser venter, når natten sænker sig over junglen, og I glider i små kanoer gennem mørket på udkig efter alligatorernes lysende øjne. Amazonas har altid været ensbetydende med det ultimative eventyr, og eventyret lever i bedste velgående mellem skovens træer.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomsten til Manaus bliver I indlogeret på Tropical Manaus Ecoresort. Et lækkert luksushotel omgivet af frodig natur helt ned til Rio Negro lidt uden for Manaus.

Eftermiddagen er dedikeret til Manaus, der er en af verdens mest isolerede storbyer. Det første fort blev grundlagt i 1669, men byen forblev en afsidesliggende udpost langt væk fra alting. Det var først med gummiproduktionen i 1800-tallet, at Manaus oplevede sin første storhedstid. Folk strømmede til byen med drømme om hurtige penge og et liv i overdådig luksus. Dette var gummibaronernes æra, og de havde kronede dage indtil midten af det 20. århundrede. I 1967 gjorde den brasilianske regering byen til frihandelszone, og i dag er Manaus en storby med omkring halvanden million indbyggere.

Sammen med guiden besøger I en række af byens seværdigheder. Deriblandt det store marked, der huses i en bygning fra starten af det 20. århundred. Indenfor tilbydes fisk og frugter side om side med urter og andet godt fra nær og fjern. Herefter fortsættes forbi regeringsbygningen til en af Manaus’ traditionelle bydele bygget på pæle. Livet i Manaus har altid været centreret om floden, og det er fascinerende at besøge den flydende havn. Tidligere blev gummi udskibet herfra, men i dag er det helt andre varer der læsses på skibene her.  Turens sidste stop er det berømte operahus, der er byens vartegn. Bygningen åbnede i 1896 under det store gummiboom, og dens pompøse dimensioner er en tydelig indikation af, hvor velhavende Manaus var på dette tidspunkt. Kun det bedste var godt nok for bygherrerne, og byggematerialer blev importeret helt fra Italien og Skotland. Efter byrundturen returneres til hotellet, hvor I kan slappe af i de luksuriøse omgiveler og vaske rejsestøvet af i poolen.

Brasilien - Manaus - operahuset

Nyd en stille og rolig formiddag på resortet, inden det efter frokost er tid at gå ombord på den ventende flodbåd. Snart lægger skibet fra kaj og glider lydløst ind i Amazonas hemmelighedsfulde verden. Her bydes I velkommen over en drink, mens I hører om skibets faciliteter og de kommende dages program.

Amazon Clippers Premium-både er perfekte til udforskning af Amazonas. Skibet er indrettet med komfortable dobbeltkahytter, en hyggelig overdækket restaurant samt et indbydende soldæk, hvorfra I har en fantastisk udsigt til junglen omkring jer. Samtidig er skibet lille nok til at kunne udforske de små sidefloder, hvor de bedste naturoplevelser venter. Med jer har I også to små motoriserede kanoer, der kan føre jer endnu dybere ind i skoven. Ruten og aktiviteterne kan variere alt afhængig af vandstanden i Amazonas. Men I kan roligt se frem til indholdsrige dage fyldt med store naturoplevelser.

For at få mest muligt ud af de kommende oplevelser, byder eftermiddagen på et spændende foredrag om Amazonas, mens skibet lægger Manaus bag sig. Herefter serveres en caipirinha, der er Brasiliens nationaldrink, mens I nyder solnedgangen over floden og junglen. Nu er det tid at sætte jer til bords det første af mange lækre måltider ombord. Efter middagen bliver kanoerne gjort klart, og snart glider I lydløst gennem mørket til lyden af cikader og kvækkende frøer. De lokale guider er mestre i at fange dyrene i projektørernes lyskegler, og med held får I måske øje på aber og papegøjer i trækronerne, eller et dovendyr, der gør klar til natten. Men også større dyr lurer mellem træerne, og når lyskeglen fejer hen over flodens mørke vand, ser I pludselig de skinnende øjne fra de mange alligatorer, som lydløst glider gennem vandet omkring jer.

 

Krydstogt på Amazonas med Amazon Clippe Premium

Det er stadig tidligt, når I sætter jer til rette i kanoerne og sejler ud i det bløde morgenlys. Dyrene i junglen er særligt aktive om morgenen. Men det til trods, er det vigtigt at huske, at dette ikke er en dyrefilm, der på 40 min. fortæller alt om livets gang i naturen i flotte eksotiske billeder. Dyrelivet er til stede overalt omkring jer. Men det kan være svært at få øje på dyrene i den tætte vegetation. Selvom I måske ikke ser en jaguar eller tapir, er junglen et fantastisk sted at tage på fotosafari. Her er fascinerende detaljer overalt, og det er en fortryllende oplevelse at sejle ad de mørke stille floder. Dette krydres med spændingen om, hvad der venter om det næste sving. For her er gode muligheder for at se dyr i sine naturlige omgivelser. Og der er ikke noget, der kan få adrenalinen til at stige, som guidens stille indikation af, at der står et eller andet langs floden længere fremme.

Tilbage på båden serveres morgenmaden efterfulgt af en vandretur i junglen. På gåben fornemmer I endnu tydeligere skovens dufte, og I vil få øje på detaljer, man typisk overser fra kanoen. Midt på dagen er der mulighed for en svømmetur inden frokosten på båden. De næste par timer tilbringes ombord, mens skibet stille og roligt sejler ind i Anavilhanas National Park, der er en af verdens største ferskvands-øgrupper. Fra soldækket har I frit udsyn over de uberørte landskaber, som I sidst på dagen også udforsker nærmere i de små kanoer.

Egernaber i Amazonas

Fra morgenstunden har I mulighed for at prøve lykken med fiskestangen, når I fisker efter piratfisk og de mange andre fisk, der holder til i flodens vand. Piratfiskene er små kødædende fisk med knivskarpe tænder, der bliver tiltrukket af duften af blod. Men trods deres frygtindgydende ry, er piratfiskene en populær spise på disse kanter, hvor de også spiller en fremtrædende rolle i den indianske mytologi.

Efter morgenmaden besøger i et af de afsidesliggende, lokale samfund langs Amazonas bifloder. Her vil I opleve hverdagslivet samt høre om uddannelse, og hvordan de udnytter skovens ressourcer. Besøget vil også introducere jer til en række af de spiselige frugter og planter, der indgår i den lokale diæt. Deriblandt kassava, som de maler til mel. Efter frokost lægger I til ved en smuk hvid sandstrand, der indbyder til en svømmetur, mens I kigger efter lyserøde floddelfiner. Sidst på eftermiddagen kan I atter sætte jer til rette i kanoerne og sejle på udkig efter skovens dyreliv. Tilbage på båden serveres middagen, mens skibet fortsætter gennem tusmørket.

Brasilien - Amazonas - Piratfisk

I indleder dagen med en smuk kanotur på January-søen for at se den oversvømmede skov. Dette er et godt sted at se både dyr og fugle, samt de enorme vandliljer hvis runde blade kan blive op til tre meter i diameter. Tilbage på båden serveres morgenmaden, mens kursen sættes mod ”Vandenes møde”.  Navnet betegner det sted, hvor det mørke vand fra Rio Negro mødes med det lyse vand fra Rio Solimões. Inden de to floder blander sig med hinanden, løber de side om side adskillige kilometer. Herfra varer det ikke længe, før Manaus dukker op forude. Fra båden kan I se den flydende flodhavn, markedsbygningen og den enorme kuppel på operahuset. Lige inden frokost lægger skibet til kaj ved Tropical Hotel, hvor turen ender.

 

Brasilien - Amazonas - Vandenes møde

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Privat transport fra Manaus lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Tropical Manaus Ecoresort inkl. morgenmad
 • Halvdags udflugt i Manaus  inkl. operahuset
 • Krydstogt i Amazonas 4 dage/3 nætter på Amazonas Clipper inkl. helpension
 • Alle udflugter som nævnt i programmet
 • Engelsktalende guide

 

Ikke inkluderet i prisen
 • Fly til Manaus
 • Udflugter ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Snak med en, der har været der Få et tilbud på din unikke rejse

og få et tilbud på din unikke rejse 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel