Det sydlige Pantanal – the Caiman Ecological Refuge

Pantanal er en enorm slette, der dækker et areal på 230.000 km2 – fem gange Danmarks areal. Her finder I Sydamerikas eneste reelle modstykke til en afrikansk safari, hvor det er muligt at opleve dyrelivet på helt tæt hold. Området, der består af sandet jord dækket af sparsom vegetation, er blandt de bedste græsningsområder for kvæg i Brasilien. I bor på the Caiman Ecological Refuge der har en fantastisk beliggenhed fuldstændig omringet af Pantanals vilde natur.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra lufthavnen i Campo Grande i det sydlige Pantanal kører I ind i Pantanalområdet til Caiman Lodge, hvor de næste tre nætter tilbringes. Caiman Lodge har en fantastisk beliggenhed fuldstændig omringet af Pantanals vilde natur. Turen til lodgen foregår på asfaltvej de første godt 300 km, mens de sidste 50 km er på grusvej gennem de storslåede landskaber. Pantanal regnes som et af de bedste steder i Sydamerika at opleve kontinentets vilde dyr. Alligevel forbløffes mange over den mangfoldighed, der kan opleves i Pantanal. Caiman Lodge er blandt de bedste lodges i det sydlige Pantanal. Lodgen er indrettet i en næsten 100 år gammel kvægranch, der stadig er aktiv. I forbindelse med et generationsskifte i begyndelsen af 80’erne, begyndte ejerne på fazendaen at eksperimentere med økoturisme. Den smukke hovedbygning, der er opført i traditionel spansk stil, er i dag indrettet med værelser og moderne bekvemmeligheder, der gør opholdet til en nydelse. Trods de moderne tiltag emmer stedet stadig af nostalgi, og I er aldrig i tvivl om, at I går rundt i en godsejers tidligere hjem. Rundt omkring hovedbygningen ligger huse, bygninger og folde, der vidner om, at her stadig er kvægdrift. På fazendaens 53.000 ha ejendom finder I yderligere to satellitlodges, som ligger i nær kontrakt med naturen. Begge rummer seks dobbeltværelser og er uafhængige af hovedlodgen. Turene i området tilrettelægges i forhold til årstiden af lodgens faste stab af guider. Der er dagligt inkluderet både formiddags- og eftermiddagsture til fods, på hest eller i safarikøretøj – og enkelte natture. I den våde periode arrangeres nogle ture i mindre både. Fælles for alle udflugter er meget kompetente guider, store chancer for at se dyr og ikke mindst – alle kan være med. Caiman Lodge passer ikke ind i vores gængse opfattelse af hotelkategorier, men omgivelserne og oplevelserne er femstjernede!

Der arrangeres forskellige udflugter rundt i området. Disse kan være vandreture, safariture, bådture eller udflugter på hesteryg, men ligegyldigt formen har de alle til formål at sikre enestående naturoplevelser samt en dybere forståelse for dette specielle område. Turene er tilrettelagt og gennemføres af stedets faste guider. I kan selvfølgelig også vælge at blive på farmen og slappe af på terrassen, mens I nyder udsigten ud over de store åbne vidder.
Pantanal er et ornitologisk paradis med et utal af forskellige fuglearter – bl.a. de farverige arapapegøjer og tukaner. Det er ikke kun fuglene, der nyder godt af områdets cyklus. I Pantanal findes en lang række patte- og krybdyr, der har tilpasset sig de skiftende livsbetingelser i vand og på land. Kapivaren, det forstørrede marsvin, der i små familier gnaver sig gennem de grønne enge. Kaimanerne, der stille glider gennem vandskorpen for at gå på land og sole sig. Kongen af Pantanal er dog jaguaren. Den enorme og meget sky kat findes også i områderne, hvor turisterne kommer, men viser sig sjældent. Andre pattedyr som den store myresluger, næsebjørne og aber er ikke nær så sky og ses ofte på guidede ture i dette smukke landskab.
Himlen over Pantanal er hjemsted for mere end 600 fuglearter, mens floder, søer og åer rummer flere end 260 forskellige typer fisk. Den mest kendte og berygtede er uden tvivl den kødædende piranha, der i sig selv udgør et populært og lækkert måltid blandt områdets lokale indbyggere.

Caiman Lodge var oprindeligt en traditionel kvægfarm, men siden begyndelsen af 1980’erne har ejeren imidlertid bestræbt sig på at udvikle det 53.000 ha store område til både at være en driftig kvægfarm og et sted, hvor man tager det nødvendige hensyn til den skrøbelige natur. Begge dele er lykkedes til overmål, og der findes næppe nogen bedre base til at opleve dette smukke og dybt fascinerende område.

Pantanal - ridetur

Efter morgenmaden vender I tilbage til civilisationen ad samme rute, som I rejste ind. I kører atter mod lufthavnen i Campo Grande, hvorfra der flyves til jeres næste destination i Brasilien.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Pantanal

Vi kender de skønneste steder i Pantanal og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Bustransport fra lufthavnen i Campo Grande til The Caiman Ecological Refuge
  • The Caiman Ecological Refuge i 3 nætter inkl. helpension
  • Alle udflugter som nævnt i programmet
  • Engelsktalende guide
  • Bustransport fra The Caiman Ecological Refuge til lufthavnen i Campo Grande (alternativt fra hotel)
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Campo Grande
  • Dagsudflugter ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel