Jaguar-safari i Brasilien

Det gigantiske vådområde Pantanal i hjertet af Brasilien er uden tvivl blandt verdens bedste safariområder. Især når det gælder jaguar-safari. Dyrelivet er særdeles rigt, og landskaberne er åbne, hvilket gør det lettere at få øje på dyrene. Det er tilmed muligt at udforske naturen på forskellig vis, og fra lodgen oplever du både naturen fra en safaribil, på hesteryg og på vandreture gennem de åbne vidder. Dernæst stiger du om bord på en husbåd, der i fire dage sejler dig dybt ind i den uberørte natur. Dette giver de bedste muligheder for at komme tæt på dyrelivet, der tæller både kaimaner, myreslugere, tapirer, kæmpeoddere og et mylder af tukaner, papegøjer og andre eksotiske fugle. Deriblandt de store arapapegøjer. Øverst i fødekæden er jaguaren, og der findes ikke ret mange andre steder i verden, hvor chancerne for at se det sky kattedyr i fri natur er større end her. Safarien fuldendes med spændende dage i Rio de Janeiro, der byder på interessante seværdigheder og legendariske strande.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver du vestpå mod Brasilien.

Ved ankomsten til Rio de Janeiro står en chauffør klar til at køre  dig til dit hotel for de kommende to nætter. Køreturen giver de første indtryk af byens kontraster og ikke mindst den smukke beliggenhed mellem havet og jungleklædte bjerge. Resten af dagen er fri til at slappe af oven på flyveturen. Hotellet er centralt placeret nær Rios berømte strande. Så det er let at opleve området og den livlige strandstemning på egen hånd.

Brasilien - Rio de Janeiro

I dag dykker du dybere ned under huden på Rio på en spændende guidet byrundtur. Det oplagte sted at starte er Corcovado-bjerget med den gigantiske kristusfigur, der velsigner Rio de Janeiro og dens indbyggere med udstrakte arme. Statuen er 30 meter høj, og blev i 2007 udnævnt som et af Verdens syv nye vidundere. Men udsigten over Rio, strandene og Guanabara-bugten er mindst lige så vidunderlig. Her får du det fulde overblik over Rios forunderlige geografi.

Fra toppen af Corcovado-bjerget snor vejen sig ned gennem den tropiske Tijuca-regnskov, der er et populært åndehul for byens indbyggere, hvis de trænger til en pause fra Rios by- og strandliv. Næste stop er det hyggelige kvarter Santa Teresa, der ligger med en imponerende udsigt over Rio. Området har i årtier tiltrukket hippier, kunstnere og andre kreative kræfter, der har forvandlet de gamle gader til et inspirerende og stemningsfyldt kvarter fuld af liv. Turen fortsætter ad stejle, snoede gader til den gamle akvædukt Arcos de Lapa, der i dag bruges som bro for sporvognene.

Her skiftes bilen ud med netop sporvognen, og inden længe triller du med en raslende lyd gennem Rios gader mod midtbyen, der bugner af frokostmuligheder. Efter frokost (for egen regning) fortsætter turen på gåben sammen med guiden. Tempoet er stille og roligt, så du har god tid til at suge alle indtrykkene til dig og mærke byens unikke rytme. Ud på eftermiddagen vender du tilbage til hotellet, hvorefter aftenen er fri til at nyde Rios mange muligheder.

Brasilien - Rio de Janeiro - Ipanema stranden

Du bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Cuiaba står klar. Her bliver du hentet og kørt de godt to timer mod Araras Eco Lodge i hjertet af vådområdet Pantanal. Det er en flot køretur, der giver de første indtryk af Pantanals rige natur. Fugle ses ofte langs vejen, og med held får du måske også øje på kaimaner eller andre dyr nær vandhullerne. Vel fremme indlogeres du på lodgen, der ligger omgivet af træer ned til en sø fyldt med kaimaner. Lodgen er opført i lave, rustikke bygninger med røde tegltage, der er så karakteristiske for Pantanal. De 19 dobbeltværelser har badeværelse og aircondition, hvilket er dejligt, når temperaturerne sniger sig op over de 35 grader midt på dagen. Trænger du til mere afkøling, indbyder lodgens swimmingpool til en svalende dukkert. Eller kig forbi den lille bar, hvor gæster mødes og udveksler dagens oplevelser. De varme timer midt på dagen kan naturligvis også tilbringes i hængekøjen.

Når temperaturerne falder ud på eftermiddagen, er det tid tilat se nærmere på de eksotiske omgivelser. Med et areal på over fire gange Danmarks størrelse er Pantanal verdens største vådområde. Det er her, Amazonas’ regnskove møder den brasilianske savanne og Chacos tørre landskaber. Resultatet er Sydamerikas bedste safariområde med en fantastisk biomangfoldighed. Mere end 1.000 fuglearter, 300 arter af pattedyr, 480 typer af reptiler og mere end 9.000 underarter af hvirvelløse dyr er registreret i Pantanal, hvis åbne landskaber gør det meget lettere at få øje på dyrene end i eksempelvis en regnskov. Det gælder ikke mindst i tørtiden fra juni til september, når vegetationen er tørret ud, og dyrene samler sig ved de tilbageværende vandhuller.

En lokal naturguide fører dig fra lodgen til et 12 meter højt observationstårn, hvorfra du har en fantastisk udsigt over området og solnedgangen. Med held ser du måske en tukan eller et par af de store, blå hyacintara-papegøjer gå på vingerne i en eksplosion af farver. Eller måske en myresluger, der snuser sig vej efter noget at spise. Tilbage på lodgen serveres en god middag efterfulgt af endnu en gåtur for at kigge efter natdyr og nyde den funklende klare stjernehimmel.

brasilien - pantanal - araras eco lodge ovenfra

Efter en god morgenmad på lodgen holder safaribilen klar, og inden længe triller du gennem de åbne landskaber på udkig efter dyrelivet. Safaribilen er specielt konstrueret til vådområdets særlige forhold, og fra den høje vinkel har du et godt udsyn over de flade landskaber. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Men både myreslugere, tapirer, kæmpeoddere, kapivarer, anakondaer, jaguarer og et væld af andre dyr lever i området. På et tidspunkt skiftes safaribilen ud med en båd, så du kan komme tæt på kaimaner og de mange fugle, der holder til på det lave vand. Der bliver også mulighed for at fiske efter piratfisk, der er en populær delikatesse på disse kanter. Frokosten serveres tilbage på lodgen eller nær floden alt efter vejret og tidspunktet på året, inden de varme timer byder på afslapning ved poolen eller en kølig drink på terrassen. Flere naturoplevelser venter sidst på eftermiddagen, når guiden fører dig til et 25 meter højt udsigtstårn kaldet Howler Monkey Tower. Dette er et godt sted at kigge efter de brøleaber, tårnet er opkaldt efter. Sikkert er det i hvert fald, at du får en flot udsigt over Pantanal ved solnedgang. Derefter vender du tilbage til lodgen, hvor middagen serveres, mens natten sænker sig over Brasilien.

brasilien - pantanal - kaiman

Formiddagen byder på endnu en spændende vandretur. Guiden kender området indgående og vil kunne fortælle om Pantanals mange spændende planter, der tæller mere end 3.500 arter. Dyrene er her naturligvis også, så hold øje med bevægelser i vegetationen. Målet er det 12 meter høje udsigtstårn Tuiuiu, hvorfra du har en flot udsigt over de flade, åbne landskaber. Frokosten serveres tilbage på lodgen efterfulgt af et par timers afslapning. Eftermiddagens udflugt foregår på hesteryg, hvilket gør det muligt at udforske områder, hvor hverken safaribilen eller kanoer kan komme. Undervejs vil du sandsynligvis støde på noget af det kvæg, der græsser i Pantanal. Kvæget er ikke vildt, men det ses ofte græsse side om side med områdets vilde dyr. Det er sidst på dagen, inden turen går tilbage mod lodgen og en hyggelig aften omkring bålet.

brasilien - pantanal - til hest

Der er mulighed for en lille gåtur i det tidlige morgengry, når natdyrene går til ro, og de øvrige dyr vågner til endnu en dag. Måske støder du på firben, der nyder solens første stråler, eller flokke af fugle, der går på vingerne på jagt efter modne frugter. Tilbage på lodgen venter morgenmaden, hvorefter det er tid at tage afsked med Araras Eco Lodge.

Men mange flere eventyr venter forude, når du bliver hentet på lodgen og kørt til Porto Jofre. Herfra går turen med båd ad Cuiabafloden til den ventende husbåd, der vil være dit hjem de kommende dage. Hele turen tager cirka 5 til 6 timer alt efter vejenes beskaffenhed. Vel fremme serveres frokosten, inden skibet stævner ud på Pantanals netværk af små og store vandveje.

Båden har den perfekte størrelse til safari. Med blot otte kahytter er du sikret en intim og personlig stemning om bord, uden at du skal gå på kompromis med komforten. Skibet byder nemlig på moderne bekvemmeligheder såsom kahytter med aircondition og privat badeværelse samt et indbydende udsigtsdæk, hvorfra du kan nyde de fantastiske landskaber, du sejler igennem. Samtidig er skibet lille nok til at kunne sejle tæt på land, hvor dyrene oftest holder til. Bliver vandstanden alligevel for lav, sættes den medbragte motorbåd i vandet, så du kan udforske selv de helt små vandveje.

Brasilien - Pantanal - Mutum Houseboat

Dagene går med at udforske de vilde landskaber i Pantanal. Hvilken rute, skibet tager, afhænger af vandstanden og dyrelivet. Men ligegyldigt hvor du sejler hen, og hvordan du udforsker området i løbet af dagene, kan du se frem til safarioplevelser i absolut verdensklasse. Området er særdeles rigt på dyr, og dette er et af de steder i verden, hvor chancerne for at se vilde jaguarer er absolut størst. Især langs vandvejene, hvor jaguarerne ofte ligger på lur efter kæmpeoddere, kaimaner og andre byttedyr. Jaguaren er det største af Brasiliens fem kattedyr, og med en vægt på op mod 100 kg samt evnen til at løbe 80 km i timen, er jaguaren en formidabel jæger. Styrke er dog jaguarens vigtigste våben. Skarpe kløer, en tæt muskuløs krop, og den kraftigste kæbestruktur af alle katte gør det muligt for jaguarer at holde selv store byttedyr som kaimaner fast i et jerngreb, inden den dræber dem med et kraftigt bid gennem kraniet. Jaguarerne er naturligvis kun et af de mange højdepunkter i området, og dagene vil være fulde af store naturoplevelser. Både fra skibet og den mindre båd, når du sejler ud på udkig efter dyrene. Men der bliver naturligvis også tid til at slappe af på dækket med en kold øl.

Brasilien - Pantanal - Jaguar

Når skibet ligger til land fra morgenstunden, er det tid at sige farvel til Pantanal. Turen tilbage til Cuiaba foregår over land, hvorefter en flyvetur fører dig tilbage til Rio de Janeiro. Efter indlogering på dit hotel er resten af dagen fri til at nyde stranden eller udforske byen på egen hånd.

Alternativt kan du vælge at forlænge rejsen med flere naturoplevelser i det ukendte område Bom Jardim nær Cuiaba – klik her for at læse mere.

Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller du kan vælge at forlænge rejsen med badeferie langs Brasiliens dejlige strande. Eksempelvis i Rio eller natur- og strandparadiset Angra dos Reis, der ligger blot tre timers kørsel fra storbyen.

Efter et flyskifte i Europa ankommer du til Danmark.

Denne rejse ledes af engelsksprogede lokalguider, der kender området og dyrelivet indgående.

Dag 7, hvor du flytter fra Araras Eco Lodge til husbåden, skal være en søndag.

Husbåden sejler kun i tørtiden fra juni til november, hvor chancerne for at se jaguarer og det øvrige dyreliv er størst.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
16 jun 2019 - 11 nov 2019
ved 2 voksne
fra 43.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Rio de Janeiro t/r
 • Flyrejse fra Rio de Janeiro til Cuiaba t/r
 • 3 nætter i Rio de Janeiro på 4-stjernet hotel inkl. morgenmad
 • Halvdagsudflugt i jeep til Corcovado og Santa Teresa
 • 3 nætter på Araras Lodge inkl. helpension
 • Sejlads med husbåd i vådområdet Pantanal, 4 dage/3 nætter på Mutum House Boat inkl. helpension
 • Alle transporter og udflugter som nævnt i programmet
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Entré til alle nævnte seværdigheder og nationalparker
 • Engelsktalende guides på alle turene
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Brasilien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel