Eventyr i Amazonas og badeferie i Jericoacoara

Rejs langt væk fra de gængse turistruter og oplev to meget forskellige sider af Brasilien. Rejsen starter i Manaus, der er en stærk kandidat til titlen som verdens mest isolerede storby. Herfra kører og sejler du dybt ind i Amazonas til en flydende junglelodge, der ligger omgivet af uberørt regnskov. Over de kommende dage udforsker du junglen og det rige dyreliv i motoriserede kanoer og til fods. Du kigger efter caimaner i mørket med lommelygter, og fisker efter piratfisk i det grumsede vand. Tilbage i civilisationen flyver du til Fortaleza langs Brasiliens afsidesliggende nordkyst. Her holder en firehjulstrækker klar til at køre dig ad sandede hjulspor til badebyen Jericoacoara, der ligger godt skjult fra omverdenen bag høje sandklitter. Men selvom du synes at være nået til verdens ende, kommer du ikke til at mangle noget. I Jericoacoara bor du på et dybt charmerende 4-stjernet resort, der indbyder til afslapning i den stærke tropesol. Om dagene skal bruges på stranden eller i hængekøjen er op til dig, og skulle du få lyst til at udforske nationalparken omkring byen, er der rig mulighed for det.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se video fra Vila Kalango i Jericoacoara

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Brasilien. På grund af tidsforskellen lander du allerede samme dag i Amazon-junglens største by Manaus. Ved ankomsten til lufthavnen bliver du hentet af en chauffør, der kører dig til dit centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til at slappe af oven på flyrejsen og få de første indtryk af dette eksotiske sted.

Manaus’ afsides beliggenhed kan de takke portugiserne for. I 1669 blev fortet São José da Barra bygget her, og langsomt voksede en landsby op rundt om fæstningen. Længe forblev byen en fjern udpost befolket af indianere, handelsfolk, slaver og naturligvis soldater. Men så kom der gang i gummiproduktionen, og Manaus oplevede sin første rigtige storhedstid. Folk strømmede til byen med drømme om hurtige penge og et liv i overdådig luksus. Dette var gummibaronernes æra, og de havde kronede dage indtil midten af det 20. århundrede, hvor efterspørgslen på gummi faldt. Befolkningen i Manaus måtte se deres eksistensgrundlag smuldre, og byen sank ned i en dyb krise. I 1967 kom den brasilianske regering Manaus til undsætning ved at gøre hele området til frihandelszone. Mange firmaer er sidenhen flyttet til Manaus for at drage fordel af de lempelige skatteregler, og i dag er Manaus en driftig millionby.

Brasilien - Manaus - Teatro Amazonas

Du har formiddagen i Manaus, inden du over middag bliver hentet på hotellet af en naturguide fra Amazon Lodge, der vil føre dig dybt ind i regnskoven. Amazonas er som en verden for sig. En frodig, grøn og dunkel verden fuld af hemmeligheder. Mellem træerne lurer sky jaguarer og mærkværdigt udseende myreslugere side om side med piratfisk, papegøjer og højlydte brøleaber. Gennem det hele løber Amazonfloden tværs over kontinentet fra Perus bjerge til Atlanterhavet, og undervejs forgrener de utallige bifloder sig i det uendelige og danner grobund for et af verdens største og mindst udforskede vildnis.

Eventyret begynder allerede på turen til lodgen, der indebære både køreture og flere sejlture. Undervejs oplever du det sted, hvor det mørke vand fra floden Rio Negro mødes med det brune vand fra Amazonfloden. Sidste stykke foregår i speedbåd ad mindre floder til lodgen, der flyder på Jumasøens rolige vande. Lodgen udgør en helt lille verden midt i junglen. Fra den centrale pavillon i midten af lodgen udgår fem “arme”. På tre af disse findes stedets 18 værelser. Værelserne er ikke luksuriøse. Men den sparsomme komfort opvejes til fuld af følelsen af at bo midt i regnskoven. Lodgen har også et soldæk, hvorfra du kan nyde udsigten over skoven eller tage en svømmetur i floden. Dagen slutter med middag i restauranten og måske en drink på soldækket, mens natten sænker sig over Amazonas.

Dagen starter tidligt med en solid morgenmad, inden du kan sætte dig til rette i en motoriserede kano. Bådsmanden fører dig op ad floderne, mens naturguiden kigger efter de mange dyr, der lever i det store, uberørte regnskovsområde. Aber leger i træerne, mens dovendyr langsomt bevæger sig gennem trækronerne. Måske får du også øje på farverige papegøjer, fiskeørne, isfugle eller nogle af de mange andre fuglearter, der lever langs floderne. Også i vandet er masser af liv, og dette område er et særligt godt sted at opleve de sky lyserøde floddelfiner. Hvilke dyr, du ser, er naturligvis et spørgsmål om held. Dyrelivet er til stede overalt omkring dig, men det kan være svært at få øje på i den tætte vegetation. Heldigvis er regnskoven i sig selv er også en stor del af oplevelsen.

Ved middagstid vender du tilbage til lodgen, hvor frokosten står klar. Dernæst venter et par timers siesta, inden kanoerne igen findes frem. Eftermiddagens sejltur er dedikeret til det oprindelig folkeslag, der lever i skoven. Guiden vil introducere dig til deres skikke og vise rundt i landsbyen og de omkringliggende marker. Du har god tid til at hilse på landsbyens indbyggere, der sandsynligvis vil byde dig inden for i deres hytter. Middagen nydes tilbage på lodgen, inden aftenen byder på endnu en sejltur. Denne gang for at kigge efter caimaner. Caimaner er en form for krokodiller, og de ses bedst ved nattetid, når deres øjne giver genskin i mørket.

Brasilien - Amazon Lodge

Allerede inden solopgang sidder du i kanoen, der glider ud på det mørke vand. Det er fantastisk at se solopgangen fra vandet, og rigtig mange dyr er aktive i det tidlige daggry. Tilbage på lodgen venter en velfortjent morgenmad, inden formiddagens vandretur gennem junglen. Undervejs vil guiden fortælle om regnskovens fascinerende økosystem, hvor alt indgår i én stor kompliceret balance, der ikke kan forskubbes, uden at det får uforudsigelige følger for alle skovens dyr og planter.

Tilbage på lodgen kan du hvile benene over en god frokost. Eftermiddagen byder på en fisketur efter piratfisk. Disse glubske rovfisk lever i Amazonas’ bifloder, og de anses lokalt for at være en delikatesse. Også et væld af andre fisk holder til i det mudrede vand, så det er aldrig godt at vide, hvad der bider på krogen. Sidst på eftermiddagen er du tilbage på lodgen, hvor dagen fuldendes med en god middag til lyden af junglen, der forbereder sig til natten.

Ecuador - La Selva Jungle Lodge

Efter morgenmaden er det tid at vender tilbage til civilisationen ad samme rute, som du rejste ind. Det er en flot tur, og du kan godt være heldig at se dyr langs floderne. Du er tilbage i Manaus omkring middagstid, hvor du indlogeres på dit hotel for natten. Resten af dagen er fri til at udforske byen på egen hånd og nyde storbyens glæder.

Brasilien - Manaus - Teatro Amazonas

Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Fortaleza holder klar. I Fortaleza bliver du budt velkommen af en chauffør, og inden længe går turen i firehjulstrækker mod Jericoacoara. Turen tager typisk knap fire timer. Så der er god tid til at læne sig tilbage og nyde turen gennem dette sjældent besøgte hjørne af landet. Det har aldrig været let at komme til Jericoacoara, der ligger skjult mellem høje sandklitter inde i en nationalpark. Selv i dag kan området kun nås i firehjulstrækker ad sandede hjulspor gennem klitterne. Man skal ville det, for at nå til Jericoacoara. Men de, der finder vej til dette fjerne, lille sted, bliver rigt belønnet.

I Jericoacoara indlogeres du på Vila Kalango; et lækkert 4-stjernet resort med en perfekt beliggenhed ved havet og områdets varetegn; den store sandklit Duna do Pôr do Sol, der er et populært sted at se solnedgang. Vila Kalango er det perfekte sted at smide skoene og komme helt ned i gear. Resortet består af charmerende og komfortable stråtækte hytter i mørkt træ spredt ud mellem høje, slanke kokospalmer. Den tropiske stemning fuldendes inden for i hytterne med myggenet over sengen, et rustikt badeværelse og en private terrasse. Det hele er enormt gennemført, og du fornemmer til fulde den afslappede strandstemning, brasilianerne er verdensmestre i.

Brasilien - Jericoacoara National Park

Dagene er frie til at nyde dette magiske sted. Om det betyder afslapning i hængekøjen med en god bog, eller en kølig drink på stranden med fødder begravet i det bløde, hvide sand er helt op til dig. Får du lyst til at være lidt aktiv, kan du bestige de enorme sandklitter og nyde udsigten over havet. Eller gå en tur i byen og besøg et par af de små butikker i byens sandede gader. Området byder også på dramatiske klipper langs kysten og et udbud af aktiviteter. Fra surfing og kajakture til sejlture på paddleboard på områdets floder. Du kan også udforske klitterne og skjulte laguner på cykel, i firehjulstrækker eller på firehjulet motorcykel. Og hvis du nogensinde har drømt om at galopere henover en smuk sandstrand i solnedgangens skær, finder du ikke et bedre sted at gøre det.

Muligheder er der masser af i Jericoacoara. Men afslapning på stranden er og bliver den foretrukne aktivitet for de fleste i byen. I hvert fald indtil solen går ned. Så samles man på toppen af Solnedgangsklitten for at nyde en af Sydamerikas smukkeste solnedgange. Gerne med en drink i hånden. Natten kommer hurtigt i troperne. Og knap har mørket sænket sig over Jericoacoara, før lysende tændes i de mange restauranter, og samba-tonerne begynder at flyde ud af byens små, lokale barer.

Brasilien - Jericoacoara - Vila Kalango

Nyd den sidste morgen i Jericoacoara, inden turen går med firehjulstrækker tilbage til lufthavnen i Fortaleza, hvor hjemrejsen begynder. Hvis du ønsker det, kan rejsen naturligvis forlænges med dage i for eksempel Rio de Janeiro eller ved det mægtige vandfald Foz do Iguazu.

Brasilien - Jericoacoara - Vila Kalango

Efter turen over Atlanten lander du i Danmark efter et eventyr udover det sædvanlige.

Udvalgte hoteller på rejsen

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
10 jan 2019 - 28 feb 2019
ved 2 voksne
fra 21.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 mar 2019 - 30 jun 2019
ved 2 voksne
fra 19.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
1 jul 2019 - 10 dec 2019
ved 2 voksne
fra 22.395 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Manuas og retur fra Fortaleza
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Manus lufthavn til hotel
 • 1 nat på Villa Amazonia Manaus inkl. morgenmad
 • 4 dage/3 nætter på Amazon Lodge inkl. alle transporter, måltider samt aktiviteter ifølge program
 • 1 nat på Villa Amazonia Manaus inkl. morgenmad
 • Privat transport fra hotel til Manaus Lufthavn
 • Flyrejse fra Manaus til Fortaleza
 • Transport med jeep fra Fortaleza Lufthavn til Jericoacoara
 • 5 nætter på Vila Kalango inkl. morgenmad
 • Transport med jeep fra Jericoacoara til Fortaleza Lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Visum hvis påkrævet

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Brasilien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel