Det ukendte Brasilien

Oplev ukendte sider af Brasilien på denne rejse langt væk fra de gængse turiststrømme. Første venter et par spændende dage i Rio, inden I flyver til historiske São Luis på Brasiliens nordkyst. Gå gennem velbevarede brolagte gader fra den portugisiske kolonitid, og udforsk bølgende sandklitter og turkisblå ferskvandssøer med firehjulstrækker i Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses, der er blandt Brasiliens bedst bevarede hemmeligheder. I sejler også på Preguicas-floden helt ud til Atlanterhavet, inden I fortsætter til historiske Salvador da Bahia. De kulturelle rødder stikker ualmindelig dybt i Salvador, hvis brolagte gader er særdeles rige på farvestrålende kolonitidsbygninger og historiske kirker. Det samme er den lille afsidesliggende kolonitidsby Lençóis, om end stemningen her er langt mere afslappet end i storbyen Salvador. Lençóis er i sig selv en stor oplevelse, men byen er også en god base for udforskning af et andet af Brasiliens storslåede – men sjældent besøgte – naturområder; Diamantina. Her skærer dybe kløfter sig ned mellem fladtoppede bjerge. Floder sender kaskader af vand udover lodrette bjergsider, og i undergrunden kan I svømme i krystalklart vand gennem skjulte grotter. Rejsen slutter tilbage i Salvador, hvor der mulighed for at forlænge turen med en badeferie.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark flyver I vestpå mod Brasilien.

Ved ankomsten til Rio de Janeiro bliver I mødt af en chauffør, som kører jer til jeres hotel for de kommende to nætter. Køreturen giver de første indtryk af byens smukke beliggenhed mellem havet og de jungleklædte bjerge, der hæver sig bag byen. Resten af dagen er fri til at slappe af ovenpå flyveturen. Jeres hotel ligger tæt på Rios berømte strande, så I kan også let udforske området på egen hånd.

Brasilien - Rio de Janeiro - Ipanema stranden

Dagen byder på en spændende guidet byrundtur, der viser jer meget forskellige sider af Rio. Det naturlige sted at starte er Corcovado-bjerget, hvor den berømte kristusfigur velsigner Rio de Janeiro og dens indbyggere med udstrakte arme. Statuen er 30 meter høj, og blev i 2007 udnævnt som et af Verdens syv nye vidundere. Den gigantiske statue er spektakulær. Men udsigten over Rio, strandene og Guanabara-bugten er mindst lige så vidunderlig. Intet andet sted får I et bedre overblik over Rios forunderlige geografi.

Vejen ned ad bjerget snor sig gennem tropisk regnskov. Dette er Tijuca-skoven, der engang dækkede hele denne kyst. I dag er skoven Rios grønne lunge, og det 120 km2 store naturområde er et populært pusterum for byens indbyggere, når de trænger til en pause fra Rios by- og strandliv.

Næste stop er det hyggelige kvarter Santa Teresa, der ligger med en imponerende udsigt over Rio. Siden 1960’erne har området tiltrukket hippier, kunstnere og andre kreative kræfter, der har pustet nyt liv i de gamle gader og skabt et meget atmosfærefyldt og inspirerende miljø. Turen fører jer ad stejle, snoede gader og forbi smukke huse til den gamle akvædukt Arcos de Lapa. Akvædukten fungerer i dag som bro for sporvognen fra Santa Teresa ned mod midtbyen. Netop denne sporvogn udgør jeres næste transportmiddel, og det er meget idyllisk at trille gennem Rios gader til lyden af sporvognens raslen. Ved endestationen i midtbyen er der et væld af frokostmuligheder. Så nyd et godt måltid, inden I udforsker Rios historiske gader på gåben sammen med guiden. Tempoet er stille og roligt, så I kan suge alle indtrykkene til jer og mærke byens helt særlige rytme. Undervejs besøger I naturligvis en række af de steder, der gør Rio så speciel.

 

Brasilien - Rio de Janeiro

Nyd morgenmaden på hotellet, inden I bliver hentet af jeres chauffør og kørt mod lufthavnen. Her står flyet mod São Luis i det nordlige Brasilien klar til afgang, og et par timer senere lander I i en helt anden verden. Også her bliver I mødt af en chauffør, der kører jer til jeres hotel i hjertet af byen.  Resten af dagen er fri til at udforske denne uturistede kolonitidsby på egen hånd.

I dag er São Luis en stor by med knap en million indbyggere. Men det mærker man ikke, når man går gennem midtbyens smukke, brolagte gader, der flankeres af portugisiske kolonitidsbygninger i stærke farver. Smukke buede arkader sørger for skygge fra den stærke tropesol, og balkoner i støbejern og farvestrålende kakler pryder mange bygninger.  São Luis er den eneste by i Brasilien, der blev grundlagt af franskmændene. Men det varede ikke længe, før portugiserne overtog byen. De kunne dog ikke holde hollænderne væk, der styrede São Luis fra 1641 og tre år frem. Men igen faldt byen i portugisiske hænder, og de fik med tiden forvandlet den lille kystby til en vigtig havneby for sukker og bomuld. Den store moderne havn er stadig omdrejningspunkt for byens økonomi sammen med olieforekomster og sågar en raketaffyringsstation nær byen. Men alt dette synes uendelig langt væk i den gamle bydel, hvor tiden næsten står stille mellem de hundredvis af historiske bygninger. Det har UNESCO også opdaget, og hele bymidten er i dag optaget på deres liste over verdens kulturarv. Blandt brasilianere er byen dog mindst lige så kendt for sin reggae-musik.

 

Sejltur ved Rio de Janeiro

I forlader São Luis fra morgenstunden og kører mod byen Barreirinhas  og Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses, der ligger godt fire timers kørsel mod øst ned langs kysten. Nationalparken gemmer på en af Brasiliens bedst bevarede hemmeligheder; et gigantisk landskab med turkisblå ferskvandssøer, der indrammes på smukkeste vis af bølgende sandklitter så langt, øjet rækker. Vandet falder i form af regn, der siver ned i sandet, hvor det bliver fanget i fordybningerne mellem sandklitterne. Resultatet er et storslået syn, der ikke ligner noget andet sted i verden. Især fra marts til september, hvor der er mest vand i søerne. Sammen med en lokalkendt guide udforsker I området i firehjulstrækker, og mon ikke der bliver mulighed for en dukkert eller to i det indbydende vand, inden turen går tilbage mod hotellet i Barreirinhas. Brug eventuelt aftenen på en gåtur langs Preguicas-floden, der løber gennem byen.

Brasilien - Lençóis Maranhenses

Dagen byder på en flot sejltur ad Preguicas-floden, der snor sig fra Barreirinhas mod havet. Turen fører jer gennem frodige landskaber til den afsidesliggende lille by Cabure. En rustik lille klynge huse på en smal landtange med floden på den ene side og Atlanterhavet på den anden. Her er der mulighed for at spise frokost (for egen regning), inden det er tid til en forfriskende dukkert i de smukke søer ved Vassouras. Fortsæt til fyrtårnet ved Mandacaru, hvorfra I har en fantastisk udsigt over floden og den lille landsby, der næsten ikke kunne lægge længere væk fra alting. I det fjerne kan I også skimte sandhavet i Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses og klitterne langs den afsidesliggende kyst. Herfra går turen tilbage mod Barreirinhas, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Braslien - Preguica River

I forlader Barreirinhas og kører tilbage mod São Luis, hvor natten tilbringes.

Når tid er bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til en af Brasiliens skønneste byer, Salvador de Bahia. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de kommende to nætter. Resten af dagen er fri til at få de første indtryk af byen, der ligger på en stejl skråning ned mod havet. Her kan I slappe af på de dejlige strande eller gå på opdagelse i den gamle bydels smalle, brolagte gader, der flankeres af pastelfarvede bygninger og smukke kirker fra den portugisiske kolonitid. Men det er lige så meget byens sjæl og historie, der gør Salvador så enestående. Her kan man i højere grad end i nogen anden by i landet fornemme de afrikanske rødder, der ligger til grund for mange af de kulturtræk, vi i dag forbinder med Brasilien. Det er fra Salvador, at sambaen, religionen candomblé og den brasilianske kampteknik capoeira udspringer. Det er også i Salvadors køkkener, at mange af de nationale retter er blevet til. At byen tilmed var Brasiliens første hovedstad, gør Salvador til en af de vigtigste kilder til den brasilianske identitet, hvilket fornemmes tydeligt i byens gader.

Brasilien - Salvador da Bahia

Formiddagen byder på en spændende byrundtur i Salvadors historiske centrum, der i 1985 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Det var her, portugiserne opførte den befæstede by, som senere blev Brasiliens første hovedstad. Disse gamle brostensbelagte gader rummer mange smukke bygninger og kirker, der regnes blandt de fineste eksempler på portugisisk kolonitidsarkitektur. Midt i det hele ligger Largo do Pelourinho, Gabestokspladsen, hvortil slaver fra Afrika blev ført i lænker og bortauktioneret. I samme område oplever I også São Francisco kirken med det overdådige forgyldte kirkerum. Af nyere dato er Elevador Lacerda. Her bringer elevatorer dagligt mere end 50.000 passagerer op og ned gennem et 72 meter højt tårn. Udsigten fra toppen er fantastisk. Efter byrundturen er resten af dagen fri til at nyde stemningen i de gamle gader på egen hånd.

Brasilien - Salvador

I dag går turen direkte vestpå fra Salvador mod den historiske by Lençóis. Turen foregår med lokal bus, hvilket er en oplevelse i sig selv. Bare rolig. Brasilien er kendt for sine gode og komfortable busser, og turen giver et indtryk af den måde, mange brasilianere rejser på. Det er ud på eftermiddagen, når bussen triller ind på stationen i Lençóis. Her bliver I mødt af en chauffør, der kører jer til jeres hotel for de kommende fire nætter.

Resten af dagen er fri til at udforske Lençóis, der ligger billedskønt mellem lave grønklædte bjerge. I 1800-tallet var byen en driftig diamantmineby, og folk fra hele verden søgte hertil med håb om rigdom og et bedre liv. På et tidspunkt var diamanthandlen så driftig, at Frankrig åbnede et vicekonsulat i byen. Men lykken vendte, og i dag har roen for længst sænket sig over den lille by, hvis brolagte gader flankeres af smukke historiske bygninger. Få andre byer i Latinamerika har formået at bevare sin charme i samme grad som Lençóis, der med rette anses for at være blandt de smukkeste kolonitidsbyer i Brasilien.

 

Brasilien - Diamantina - Lencios

Lençóis er i sig selv et hyggeligt bekendtskab, men lige uden for byen venter nogle af Brasiliens mest dramatiske landskaber i Parque Nacional da Chapada Diamantina. Her skærer dybe kløfter sig ned mellem fladtoppede bjerge. Floder sender kaskader af vand udover lodrette bjergsider, og i undergrunden gemmer sig skjulte grotter og gange. I får den første forsmag på områdets fantastiske natur allerede i dag, hvor I besøger Poço Azul.  Her fører en trappe dybt ned i jorden til en hule, der er halvvejs fyldt med turkisblåt regnvand. Sollys strømmer ind af et hul i hulens tag og oplyser de rå stenvægge og vandet, der er så klart, at det er svært at bedømme afstande. Der bliver naturligvis mulighed for en svømmetur i denne skjulte underjordiske oase, inden frokosten venter tilbage i det klare dagslys. Eftermiddagen er dedikeret til grotten, Poço Escantado, der ofte ses på billeder fra området. Aftenen tilbringes i Lençóis, hvor hyggelige caféer og restauranter er indrettet i de historiske bygninger.

Brasilien - Diamantinas karakteristiske bjerge

Formiddagen byder på en guidet vandretur til de smukke vandfald omkring Lençóis. Vandfaldene er vidt forskellige, og turen giver en god introduktion til områdets natur. Aber, arapapegøjer og en del andre dyr lever i nationalparken. Sågar en enkelt jaguar eller to lusker rundt i de afsidesliggende dale. Men det kræver stort held at se dyrelivet i den tætte vegetation. Heldigvis er vandfaldene hele turen værd. I løbet af formiddagen besøger I Serrano, hvor floden har skåret naturlige bassiner ned i klipperne. Næste stop er Cachoeirinha, der falder i en bred vifte over flere niveauer. I besøger også vandfaldene Primavera og Cataratas Paraíso, inden turen går tilbage til hotellet i Lençóis. Eftermiddagen er fri til afslapning i byen eller udforskning på egen hånd.

Brasilien - Diamantina

I har endnu en hel dag til at udforske de fantastiske omgivelser, og dagens tur fører jer til en række af områdets absolutte højdepunkter. Deriblandt hulen Lapa Doce, hvor drypsten skaber en eventyrlig underjordisk verden. Fortsæt til den store naturlige swimmingpool Pratinha, der er det perfekte sted at vaske rejsestøvet af. Dagens sidste grotte er den halvmåneformede Gruta Azul, der ligger skjult mellem høje klippevægge. Også her er der mulighed for en dukkert. Frokosten nydes undervejs, inden det er tid at bestige bjerget Pai Ingácio. Det er ikke nogen hård tur, men udsigten over Diamantinas fladtoppede bjerge og den dybe skovklædte kløft fås ikke bedre. Sidst på dagen vender I tilbage Lençóis.

 

Brasilien - Diamantina

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til busstationen, hvorfra bussen afgår mod Salvador. Tilbage i storbyen indlogeres I atter på jeres hotel, hvorefter resten af dagen er til fri disposition.

 

Hele dagen er fri til egne eventyr. Udforsk den gamle bydels hyggelige gader, dyk ned i Salvadors rige historie på et af byens museer eller nyd dagen på de dejlige strande. Forskellige guidede udflugter kan naturligvis også arrangeres. Dette er blot to af de mange spændende muligheder:

Halvdagstur til den anden side af Salvador

Besøg den nedre del af byen med en lokalkendt guide. Her langs Itapagipe-halvøens rolige vand er tempoet et helt andet end i midtbyen. Fiskere sejler ud på havet i deres kanoer, lokale samler skaldyr ved lavvande, og træskibe ligger for anker langs kysten. Midt i det hele står den berømte Bonfim-kirke, der har dybe rødder i den lokale Candomblé-religion, hvilket gør kirken til et af de vigtigste pilgrimsmål i Brasilien. Nyd den smukke udsigt over byen fra Monserrat, hvorefter I fortsætter til det lokale marked, Mercado Modelo, hvor alt fra lokale varer til souvenirs faldbydes fra de mange boder. Husk at prutte om prisen. Når indkøbene er hus, går turen tilbage til hotellet.

Heldags sejltur med frokost

Stå til søs på en komfortabel skonnert, og udforsk to af de 36 tropeøer, der ligger spredt ud i bugten ved Salvador. Forude venter en vidunderlig dag fyldt med afslapning og fantastiske udsigter over byen. Første stop er øen Frades. Øen er praktisk talt ubeboet, men her gemmer sig nogle af de bedste strande i bugten. Så find badetøjet frem, eller nyd en stille stund i skyggen med en kølig drink. Herfra går turen videre til øen Itaparica, hvor frokosten serveres. Her bliver der også mulighed for at bade. Eller hvis I har lyst, kan I tage offentlig transport til øens lille kolonitidsby, der ligger smukt ned til vandet. Sidst på dagen lettes der atter anker, og turen går tilbage mod Salvador, der ligger badet i solnedgangens gyldne glød.

 

Brasilien - Salvador - Kolonitids fort og nyere fyrtårn

Nyd en stille og rolig morgen, inden turen går mod lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng rejsen med en afslappende badeferie i palmernes skygge. Eksempelvis ved Praia do Forte, der ligger en kort køretur fra Salvador da Bahia. Læs mere om Praia do Forte her. Eller fuldend rundrejsen i det ukendte Brasilien med badeferie på den afsidesliggende øgruppe Fernando de Noronha – læs mere her.

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Priseksempel

Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2019 - 23 jun 2019
ved 2 voksne
fra 35.795 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2019 - 23 aug 2019
ved 2 voksne
fra 36.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 aug 2019 - 15 dec 2019
ved 2 voksne
fra 35.395 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Rio de Janeiro og retur fra Salvador til Danmark
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Privat transport fra Rio de Janiero Lufthavn til hotel t/r
 • 2 nætter på Portobay Internacional i Rio de Janeiro inkl. morgenmad
 • Halvdagsudflugt i jeep til Corcovado og Santa Teresa
 • Flyrejse fra Rio de Janeiro til Sao Luis
 • Transport fra Sao Luiz Lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Blue Tree Tower Sao Luis inkl. morgenmad
 • Transport fra Sao Luis til Lencois Maranhenses t/r
 • 2 nætter på Porto Preguicas i Lencois Maranhenses inkl. morgenmad
 • Heldagsudflugt i firehjulstrækker til nationalparken Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses
 • Sejltur på Rio Preguicas
 • 1 nat på Blue Tree Tower Sao Luis inkl. morgenmad
 • Flyrejse fra Sao Luis til Salvador
 • Transport fra Salvador Lufthavn til hotel
 • 2 nætter Casa do Amarelindo i Salvador inkl. morgenmad
 • Transport med bus fra Salvdor til Lencois t/r
 • 4 nætter på Canto das Aguas inkl. morgenmad
 • Aktiviteter i Diamantina nationalparken ifølge program
 • 2 nætter Casa do Amarelindo i Salvador inkl. morgenmad
 • Halvdags historisk byrundtur i Salvador
 • Transport fra hotel til lufthavnen i Salvador
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
 • Fuld CO2-kompensation – læs mere
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges, hvis du ønsker det. Kontakt en af vores dygtige rejsekonsulenter og få et tilbud på din unikke rejse.

Er der flere eller færre rejsedeltagere på din rejse? Intet problem. Vi laver altid rejsen unikt til dig, så rejsen kan fuldstændig tilpasses dine ønsker og behov.  Kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send os en forespørgsel. Så laver vi et uforpligtende tilbud til dig.

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Sådan bestiller du en rejse til Brasilien

 • Kontakt os Kontakt os

  Ring til os på 70 12 03 03 , skriv en mail eller kom forbi vores kontor i Valby.

 • Dialog Dialog

  Tag en snak med vores rejsekonsulenter, der hjælper dig med at sammensætte din drømmerejse.

 • Du får et tilbud Du får et tilbud

  Rejsekonsulenten laver et tilbud på din rejse. Dette er naturligvis helt uforpligtende.

 • Rejsen bestilles Rejsen bestilles

  Dialogen fortsætter til rejsen til fulde opfylder dine ønsker. Først da bestilles rejsen.

 • Vi ordner det praktiske Vi ordner det praktiske

  Vi ordner alt det praktiske. Du skal bare pakke tasken og begynde at glæde dig.

Det siger kunderne

 • Fuldkommen ærlig
  Vigtigst af alt: Vores konsulent er fuldkommen ærlig. Man føler sig tryg i planlægningen af rejsen.
 • Fuld tilfredshed
  Fuld tilfredshed. Vi er trofaste og tilfredse kunder igennem 20 år!
 • Vil afsted igen
  Det er helt bestemt ikke sidste gang, vi vil rejse med MarcoPolo. Vi giver vores bedste anbefaling til MarcoPolos dygtige rejsekonsulenter.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Brasilien

Vi kender de skønneste steder i Brasilien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde
Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel