Rejser til Argentina

Buenos Aires, vin, kultur og masser af vild natur

70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Hos MarcoPolo får du:

 • Erfaring

  Mere end 35 års erfaring i eventyrlige rejser

 • Flexibilitet

  Din rejse sammensættes efter dine ønsker og dit budget

 • Rådgivning

  Fra Danmarks bedste rejsekonsulenter

 • Viden

  Vi kender rejsemålene og hotellerne indgående

 • Spar tid

  Spar tid og lad os ordne det praktiske

 • Sikkerhed

  Vi er der for dig. Både før, under og efter rejsen

Store oplevelser i Argentina

Buenos Aires

Et særligt træk ved Buenos Aires er de forskellige bydele med hver deres personlighed. Prægtige officielle bygninger og store pladser præger området omkring Plaza de Mayo. I den charmerende bydel San Telmo er gaderne mindre, og tangobarerne ligger tæt. La Boca derimod er kendt for sine farvestrålende huse i bølgeblik og sin lidenskab for fodbold. Mens den fashionable bydel Puerto Madero er stedet, hvor du finder trendy barer og restauranter.

Se mere om Buenos Aires

Foz do Iguazu

Foz do Iguazu er et af verdens største vandfald og måske det flotteste af dem alle. Her på grænsen mellem Argentina og Brasilien vælter enorme vandmasser ud over klippekanten og styrter i dybet, hvor vandet rammer floden med en sådan kraft, at jorden ryster under dine fødder. Det kan i høj grad anbefales at opleve vandfaldet fra både den brasilianske og den argentinske side af grænsen. På den brasilianske side får du det store vue over vandfaldene, mens du på den argentinske side kommer helt tæt på de frådende vandmasser. Særlig spektakulær af gangbroen til Devil’s Throat, der ender helt ude på kanten af vandfaldene.

Se mere om Foz do Iguazu

Patagonien

Patagonien er en fællesbetegnelse for det sydlige Argentina. Et vildt og storslået naturområde med dybe fjorde, åbne vidder, forrevne bjerg og mægtige gletsjere. Andre steder præges landskaberne af vilde kyster med hårdføre buske og træer, som vinden har bøjet i umulige vinkler. I Patagonien er der altid langt til horisonten, og naturen viser sig fra sin mest rå og dramatiske side.

Se mere om Patagonien

Ushuaia – verdens sydligste by

Ushuaia er verdens sydligste by og sidste stop inden Antarktis. Den første udpost blev grundlagt på dette øde sted i 1870 af det britiske South America Missionary Society. Byen blev hurtigt et tilflugtssted for hvalfangere og andre sejlere, der søgte en sikker havn under de vilde antarktiske storme. Fra 1884 og 63 år frem blev de værste forbrydere og politiske fanger sendt til fængslet her. Dernæst rykkede flåden ind, og siden 1950’erne har gunstige økonomiske regler tiltrukket en del industri til byen. I dag er det dog først og fremmest Patagoniens vilde natur omkring byen, der lokker folk til dette fjerne sted.

Se mere om Ushuaia

 

Peninsular Valdés

Dyrelivet omkring Peninsular Valdés er helt fantastisk og både søløver, søelefanter, pingviner samt havfugle i stort antal lever her. Fra juni til midten af december får de selskab af hvaler, der kommer hertil for at yngle, og det er ikke ualmindeligt at se spækhuggere patruljere langs kysten. Væk fra kysten er landskaberne domineret af saltsøer og åbne græsgange. Her kan du være heldig at se guanacoer, der er en slægtning til lamaen, samt ræve og fugle af forskellig art.

Se mere om Peninsula Valdés

Perito Moreno-gletsjeren

El Calafate er en hyggelig lille by på bredden af Argentinas største sø, Lago Argentino. Men byen er først og fremmest udgangspunkt for udflugter til Los Glaciares National Park, hvor mægtige gletsjere, glider ned fra Andesbjergenes tinder. Den mest berømte gletsjer er Perito Moreno. En fem kilometer bred og 60 meter høj mur af is, hvor store isstykker brækker af med vældige brag og falder ned i det iskolde vand for foden af gletsjeren.

 

Se mere om Perito Moreno-gletsjeren

El Chalten

Flere storslåede bjerglandskaber venter omkring den lille bjergby El Chalten. Især ved bjergene Fitz Roy og Cerro Torres, der er to af de mest barske og storslåede tinder i Andesbjergene. Vandrestier i alle sværhedsgrader fører på kryds og tværs gennem området, der indbyder til at snøre vandreskoene eller svinge sig i sadlen.

Se mere om El Chalten

San Carlos de Bariloche i Sødistriktet

Sødistriktet omkring San Carlos de Bariloche er som taget ud af et postkort med store dybblå søer omgivet af sneklædte bjerge, vældige gamle skove, brusende smeltevandsfloder og spektakulære vandfald. I sommermånederne er området ideelt til alt fra fiskeri til vandreture, og om vinteren kommer folk for at stå på ski. Byen selv er også et hyggeligt bekendtskab med sine mange huse inspireret af byggestilen i Alperne.

Se mere om San Carlos de Bariloche i Sødistriktet

Vin i Mendoza

Området omkring Mendoza er Argentinas vigtigste vindistrikt. Her nyder vinstokkene godt af den sandede jords mineraler og de kølende vinde, der blæser ned fra bjergene i det fjerne. Sol og varme får druerne også i rigelige mængder, for Mendoza har i gennemsnit 320 solskinsdage om året. Dette skaber ideelle vækstbetingelser, og både rødvine, hvidvine, rosévine samt dessertvine produceres her. Særlig berømt er vinene på malbec-druen, der for alvor har været med til at placere Argentina på vinens verdenskort. Der er rig mulighed for at smage på herlighederne på vingårdene omkring Mendoza.

Se mere om Mendoza

Salta og det nordlige Argentina

Det nordlige Argentina er en af de mest oversete regioner i Sydamerika. Salta selv er en smuk og velbevaret kolonitidsby med brolagte gader, historiske bygninger og åbne pladser, hvor du kan følge med i gadelivet fra et bord i skyggen på en af de mange caféer. Uden for byen kan du udforske tørre ørkenlandskaber med dramatiske klippeformationer, store kaktusser og bjerge malet i strålende farver af mineraler i jorden. Denne del af Argentina er et af landets mest traditionelle, og en stor del af befolkningen er af indiansk afstamning. Dette opleves i de mange små landsbyer med huse i soltørrede mursten, gamle indianske forter og lokale kulturer, der adskiller sig meget fra resten af landet

Se mere om Salta og det nordlige Argentina.

Udvalgte hoteller i Argentina

Hoteller skal ikke blot være et sted at bo. De skal være en oplevelse i sig selv. Her kan du se et udvalg af vores foretrukne hoteller i Argentina. Men vi har mange flere.

Grupperejser til Argentina

I samarbejde med vores britiske søsterselskab Exodus tilbyder vi omkring 500 forskellige rundrejser med engelsktalende rejseleder i næsten 100 lande over hele verden. Se mere om Exodus.

Med Exodus kan du opleve Argentinas storslåede landskaber, uden at du skal bekymre dig om alt det praktiske. Du kan opleve landet på cykel, udforske Patagoniens vilde natur og opleve stemningen i Buenos Aires. Du kan også kombinere Argentina med spændende oplevelser i nabolandene. Alt sammen med en dygtig lokal guide, der søger for, at du får en oplevelse for livet.

Gå til Exodus

Snak Argentina med os - tættere på dit eventyr

Margit Jensen deler hellere end gerne ud af sin store viden om Argentina. Så tag en snak med Margit Jensen om de mange muligheder og få et tilbud på din unikke rejse til Argentina.

Book et møde

Praktiske oplysninger om Argentina

Tidsforskel til Argentina
Argentina er 4 timer efter Danmark, når vi har vintertid og 5 timer efter Danmark, når vi har sommertid. Dette skyldes, at Argentina ikke skifter mellem vintertid og sommertid.

Flyvetid til Argentina
Hvor lang tid tager det at flyve til Argentina? Der er ingen direkte rutefly mellem Danmark og Argentina. Men flere selskaber kan klare turen til Buenos Aires med et enkelt stop på omkring 17 timer.

Klimaet i Argentina
Hvornår skal man rejse til Argentina? Vejret i Argentina varierer meget alt efter hvornår og hvor i Argentina, du befinder dig. Vinteren løber fra juni til august, foråret fra september til november, sommeren fra december til februar og efteråret fra marts til maj.

Om vinteren fra juni til august er det som udgangspunkt lunt vejr i den nordlige del af landet, køligere i den centrale del af landet og koldt i den sydlige del. Temperaturene svinger i denne periode fra ca. -1°C i Ushuaia til ca. 22°C i Iguazu.

Sommermånederne fra december til februar er de varmeste med temperaturer over 30°C i den nordlige del af Argentina til ca. 13°C i den sydlige del af landet. Derfor foretrækker mange at rejse til Argentina i denne periode.

Sprog i Argentina
Det officielle sprog i Argentina er spansk.

Valuta i Argentina
Valutaen i Argentina er argentinske pesos (ARS). Men amerikanske dollars accepteres også mange steder. Vi anbefaler, at du medbringer amerikanske dollars og veksler ved ankomst. Der findes vekselbureauer samt hæveautomater mange steder i Argentina. Både i byerne og i lufthavne. Kreditkort accepteres som betalingsmiddel på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Dog foretrækkes kontanter, når du handler eller spiser lokalt. Så det er altid en god ide at have pesos i kontanter.

Drikkepenge i Argentina
I Argentina er det almindelig skik at give et par dollars til chaufføren, piccoloen og rengøringsdamen. På restauranter og barer lægges typisk 10-15% i drikkepenge til tjeneren og det øvrige personale. Dog kun, hvis du er tilfreds med servicen.

Vaccinationer til Argentina
Det er vigtigt at have de rigtige vaccinationer før rejsen til Argentina. Desuden er der en risiko for malaria i nogle afsidesliggende dele af landet, så det er vigtigt at holde sig orienteret og tage de rigtige forholdsregler. Det anbefales derfor altid at kontakte egen læge eller en tropemedicinsk klinik i god tid inden afrejse. Du kan se de seneste anbefalinger fra Statens Serum Institut – klik her.

Pas og visum til Argentina

Dit pas skal være gyldigt i hele rejseperioden i Argentina.

Ved indrejse gives indrejsestempel med ret til 90 dages ophold for turistrejser til danske statsborgere med dansk pas. Ophold kan forlænges yderligere 90 dage mod betaling af gebyr lokalt. Visumreglerne kan ændre sig med kort varsel, og MarcoPolo anbefaler altid, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Du kan finde mere information på Udenrigsministeriets hjemmeside – klik her.

 Elektricitet i Argentina
Argentina har 220 volt som herhjemme. Stikkene er som regel som herhjemme men det er en god ide at medbringe en adaptor for en sikkerheds skyld.

For en liste over stiktyper verden over – klik her.

Internet i Argentina
Der findes internet og Wi-Fi på langt de fleste hoteller i byerne. Kvaliteten svinger dog en del.

Fotografering i Argentina
Argentina er et fotogent land, så medbring rigeligt med memory cards til kameraet. Langt de fleste steder er det helt i orden at fotografere, men det er altid god skik at spørge om lov, før du fotograferer mennesker. Rejser du med et spejlreflekskamera, kan det anbefales at købe et polfilter. Det vil fremhæve den blå himmel og kontrasten på landskabsbilleder. Drømmer du om gode dyrebilleder er en zoomlinse på mindst 300 mm en god investering.

Rejseforsikring til Argentina
Det anbefales på det kraftigste at tegne en rejseforsikring, der dækker i forbindelse med sygdom m.m. på rejsen. Kontakt gerne MarcoPolo for vejledning

Snak med en, der har været der. Få et tilbud på din unikke rejse

Få et tilbud på din unikke rejse        Ring på 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud
70 12 03 03 Book et møde Send rejseforespørgsel