Ushuaia – verdens sydligste by

Ushuaia er det sidste stop inden Sydpolen, og området byder på fabelagtig vild natur. Bag Ushuaia hæver dramatiske bjerge sig mod himlen og nationalparkerne byder på et sandt slaraffenland af fjorde, søer, floder, bjergtoppe, gletsjere og ikke mindst frodige skove domineret af de imponerende sydbøge.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomst til Ushuaia afhentes I i lufthavnen og bringes til jeres hotel, hvor I indkvarteres for 3 nætter. Ushuaia ligger ved Beaglekanalen for foden af Andesbjergene, der forsvinder i bølgerne her, hvor Atlanterhavet og Stillehavet mødes.

Byen blev grundlagt i 1870 af det britiske South America Missionary Society som den første udpost på den store ø Tierra del Fuego. Ikke meget fra dengang har overlevet, men Thomas Bridges berømte optegnelser af de lokale Yahgan-folks sprog giver en indikation af det nu uddøde folk, der engang kaldte denne fjerne egn for deres hjem. I byens tidlige tid var den tilflugtssted for hvalfangere og andre sejlere, der søgte en sikker havn under de vilde antarktiske storme. Fra 1884 og 63 år frem blev de værste forbrydere og politiske fanger sendt til fængslet i dette afsidesliggende område. Dernæst rykkede flåden ind, og siden 1950’erne har gunstige økonomiske regler tiltrukket en del industri til byen. I dag er Ushuaia stadig det sidste stop inden Sydpolen, og den fabelagtige vilde natur rundt om byen lokker en stadig større mængde turister til verdens sydligste by.

Efter indkvartering på hotellet er resten af dagen til fri disposition. Gå en tur i gaderne og fornem stemningen her nær Antarktis. Eller besøg et par af byens museer. Deriblandt Museo Maritimo & Museo del Presidio, der både viser fængselslivet for fortidens indsatte samt huser en fin udstilling om antarktiske ekspeditioner gennem tiderne. Museo del Fin del Mundo er et andet godt sted at starte udforskningen af det sydligste Argentina. Her får man en grundig introduktion til områdets historie, dyreliv samt oprindelige befolkninger.

I kan også tage toget til “Verdens Ende”. Et lille damplokomotiv kører med 15 km/t gennem det bemærkelsesværdigt smukke landskab og gør en række stop undervejs. Tidligere var togets eneste passagerer straffefanger fra Ushuaias berygtede fængsel. De brugte jernbanen til og fra arbejdet på savværket. I 1947 lukkede banen sammen med fængslet. Nu er banen genåbnet, og det lille tog med plads til 36 passagerer kører igen. I museet ved »Verdens Ende« får I et indblik i den nyere lokalhistorie, ligesom I stifter bekendtskab med den oprindelige indianske befolknings uhyggelige skæbne. Museet huses i de gamle fængselsbygninger, der dengang udgjorde et vigtigt livsgrundlag for Ushuaia. Sådan er det heldigvis ikke længere, og stedet er bestemt et besøg værd.

Argentina - Ushuaia - Byen og havnen

Selve Ushuaia er spændende, men det er og bliver den storslåede natur rundt om byen, der er områdets største attraktion.

Bag Ushuaia hæver dramatiske bjerge sig mod himlen og blot 12 kilometer vest for Ushuaia ligger den fantastiske Parque Nacional Tierra del Fuego, som I skal besøge på dagens halvdagstur. Tierra del Fuego betyder Ildlandet. Et navn givet til denne ofte kølige og vindblæste verden af den berømte opdagelsesrejsende Magellan, der så nogle mystiske flammer i mørket, da han sejlede forbi øen. Ildlandet består af en hovedø, der er omkring dobbelt så stor som Danmark samt et utal af småøer.

Den nordlige del af hovedøen er præget af tørre sletter, mens den sydlige del, hvor Ushuaia ligger, er mere bjergrig. Nationalparken byder på et sandt slaraffenland af fjorde, søer, floder, bjergtoppe, gletsjere og ikke mindst af frodige skove domineret af de imponerende sydbøge. Andre steder er landskaberne domineret af vilde patagoniske kystlandskaber med lave vindblæste buske og træer, som vindens susen har bøjet i umulige vinkler. Dyrelivet er lige så rigt og varieret som naturen. Tilbage i byen er resten af dagen til fri disposition.

Dagen i dag byder på en naturskøn heldagsudflugt til de smukke søer Fagnano og Escondido.

Turen til og fra søerne er en oplevelse i sig selv, for ruten fører nordpå ind gennem de spektakulære Andesbjerge. Fra vejen belønnes I med en forrygende udsigt til dale, forrevne sneklædte bjerge og søerne Fagnano og Escondido.

Efter stop i Petrel ved Escondido-søen fortsætter I gennem et område med mange gamle savværker til Fagnano-søen, der ligger smukt omringet af bjerge. Fagnano-søen er med sine 540 km2 den største sø i regionen, hvilket lokker adskillige fuglearter til, som man normalt forbinder med det åbne ocean. Med lidt held kan yndefulde albatrosser eksempelvis opleves her. Fra Fagnano-søen går turen tilbage gennem de vilde landskaber til Ushuaia.

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen for afrejse mod jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Argentina

Vi kender de skønneste steder i Argentina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transfer fra og til lufthavnen
  • Hotel i Ushuaia i 3 nætter inkl. morgenmad
  • Halvdagsudflugt til Tierra del Fuego inkl. guide
  • Heldagsudflugt til Escondido & Fagnano søerne inkl. guide
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Ushuaia
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel