Salta – en kolonial perle

I Nordargentinas fantastiske ørkenagtige landskab med farverige bjerge og forunderlige klippeformationer ligger Salta – en kolonial perle i rækken af smukke, stemningsfyldte gamle byer med brolagte gader, spanske kolonitidshuse og livlige indianer-markeder.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Salta ligger i en af Argentinas mest traditionelle provinser og er kronjuvelen blandt byerne i Argentinas tørre nord med et rigt kulturliv, mange gode restauranter samt adskillige museer og gallerier. Det hele er tilmed placeret i en smuk gammel by fyldt med brostensbelagte gader, velbevarede bygninger fra kolonitiden samt smukke pladser, hvor man kan følge med i gadelivet fra et udendørsbord på en af de mange caféer. I de smalle sidegader er husene hvidkalkede med røde tegltage og svungne smedejernsgitre for vinduerne. I vindueskarmene kæmper blomsterne om pladsen og fra trappestenen følger sortklædte bedstemødre livet på gaden. I Saltas gader fornemmes stadig den spanske arv, der går helt tilbage til 1582, hvor byen blev grundlagt af Hernando de Lerma. Han så mulighederne i Saltas naturlige – og pålidelige – vandforsyning, der gjorde det muligt at producere madvarer og andre produkter, der var efterspurgt i Bolivias højt beliggende minebyer. Salta blomstrede indtil det 19. århundrede, hvor det begyndte at gå den anden vej. Jernbanerne holdt dog delvist gang i byens handelsliv. I dag er Salta igen en livlig by med så mange spændende seværdigheder, at I tilbringer hele fire nætter i byen. Ved ankomsten hentes I i lufthavnen og køres til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at gøre det første bekendtskab med denne fascinerende by, der af mange regnes som Argentinas smukkeste.

I dag venter en halvdags byrundtur i Salta. Den lokale guide vil fortælle om byens spændende historie, imens I bevæger jer rundt mellem byens største historiske attraktioner. I vil blandt andet opleve katedralen, det gamle rådhus og San Francisco-kirken med det imponerende klokketårn, inden turen sluttes af på San Bernardo-højen, der hæver sig omkring 200 m over byen. Herfra er der en fantastisk udsigt til byens røde tage og de omkringliggende bjerge.

I dag skal I på en heldagsudflugt til Quebrada de Humahuaca. Den berømte kløft har i mere end 10.000 år fungeret som handelsrute mellem kulturerne i Andesbjergene og befolkningen på de flade sletter. Turen ind i kløften er på mange måder som en rejse tilbage i tiden. Her findes landsbyer grundlagt af de spanske erobrere og ruiner af indianske templer og fæstninger, der kan dateres tilbage til tiden før inkariget. Af samme grund er kløften i dag erklæret som verdens kulturarv af UNESCO. Fra Salta kører I gennem smukke landskaber og små søvnige landsbyer. Første stop er Jujuy, der blev grundlagt af spanierne i 1593. Mellem 1810 og 1822 blev Jujuy invaderet ikke mindre end 11 gange. Her er der tid til på egen hånd at besøge katedralen, det gamle rådhus og det lokale marked for kunsthåndværk. Herfra følger vejen den lange, smalle kløft til Purmamarca. Landsbyen har rødder tilbage til før spaniernes ankomst, trods den by, der møder besøgende i dag, ligner de typiske spanske byer i regionen. Nær torvet finder I den berømte kirke og byens rådhus. Men den største attraktion er »De Syv Farvers Bjerg«. Her har mineraler, vind og vejr tegnet en spektakulær regnbue hen over en bjergskråning. I Maimara besøger I den lokale kirkegård, inden turen går videre til landsbyen Tilcara, der ligger i 3500 meters højde. Tilcara er næsten udelukkende bygget af soltørrede mursten. Fra byens gamle indianske fort er der en fantastisk udsigt over de smukke tørre landskaber. Herfra køres via Huacalera til områdets måske største attraktion: Humahuaca. Denne smukke landsby ved Rio Grande blev grundlagt for 400 år siden og fremstår i dag som en enhver fotografs drøm. Byen har en ganske særlig atmosfære, som I bedst fornemmer ved blot at slentre en tur ad de smalle, brolagte gader, der flankeres af lave, hvidkalkede huse. Det ofte livlige marked, der frekventeres af quechua-indianere, er også et besøg værd, inden turen igen går tilbage gennem de tørre landskaber mod Salta.

I Calchaqui-dalen 190 km fra Salta ligger byen Cafayate omgivet af grønne vinmarker. Nogle vingårde er højteknologiske, mens andre stadig producerer vin efter gammeldags metoder. De første vinstokke kom hertil fra Chile i 1556, men det var først 300 år senere, at man begyndte at dyrke de franske sorter. Udover vinproduktionen byder Cafayate også på en unik jordskælvssikker kirke med fem midterskibe, et spændende marked for kunsthåndværk, et vinmuseum samt et arkæologisk museum. Men Cafayate er langt fra områdets eneste seværdighed. Mellem Salta og Cafayate brydes landskaberne af en række dybt særprægede klippeformationer. Deriblandt Quebrada del Rio de Las Conchas, der er opkaldt efter floden, der skabte dem. Klipperne i kløften har med tiden antaget de mest forunderlige former og fået navne som: Frøen, Amfiteatret, Slottet, Djævelens Hals og Obelisken. Med lidt fantasi kan man sagtens selv finde flere figurer i de eroderede landskaber.

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen for jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Argentina

Vi kender de skønneste steder i Argentina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transfer fra og til lufthavnen
  • Hotel i Salta i 4 nætter inkl. morgenmad
  • Halvdagsudflugt i Salta inkl. guide
  • Heldagsudflugt til Quebrada de Humahuaca inkl. guide
  • Heldagsudflugt til Cafayate inkl. guide
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra Salta
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Inspiration

Du kan få mere inspiration til dine rejser i disse artikler.
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel