El Calafate – søer og gletchere

Midt i den vilde og barske natur i den sydlige del af Patagonien ligger El Calafate. Herfra skal I udforske områdets enorme og dramatiske gletsjere, som under knagen og bragen kælver i de smukke søer, der tager deres forunderlige farver fra isen.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Ved ankomst til El Calafate køres I til jeres hotel for tre nætter. El Calafate er en ganske lille by med bare 3.000 indbyggere. Byen i sig selv er ikke så speciel, men det er den omkringliggende natur til gengæld i høj grad. El Calafate ligger nær bredden af Argentinas største sø, Lago Argentino, og flere steder i byen har man en smuk udsigt til søen og Patagoniens vilde landskaber med de sneklædte og gletsjerfyldte Andesbjerge i baggrunden. Set i det rigtige lys kan søens vand tage en næsten turkis farve. Ved ankomsten er resten af dagen fri til opdagelser på egen hånd i Calafate. Besøg evt. Museo de El Calafate for at få en introduktion til området, eller nyd de smukke omgivelser i ro og mag.

Buenos Aires og det sydlige Argentina

I et land med så mange storslåede og varierede landskaber kan det være svært at afgøre hvilke områder, der er de smukkeste eller mest dramatiske.

Gletsjerne i Los Glaciares Nationalpark hører dog uden tvivl til blandt Argentinas mest spektakulære og uforglemmelige naturområder. Derfor er der sat en hel dag af til at besøge denne nationalpark, der er et af de stadigt færre virkeligt uberørte steder tilbage på det sydlige kontinent. Fra Patagoniens evige ismarker glider vældige gletsjere ned mod Lago Argentino som enorme vandrende isbjerge. De kolossale istunger er i konstant bevægelse, og ofte kan man høre det knage og brage fra gletsjerne. Og gletsjere er her mange af. Hver med deres særlige skønhed. Den blålige gletsjer Perito Moreno er den mest berømte. Fra toppen af Andesbjergene flyder den 60 m høje og fire km brede frosne flod ned mod Canal de los Témpanos (Isbjergs-kanalen) og Magellan-halvøen. Her brækker store stykker af for med vældige brag at falde ned i det iskolde vand for foden af gletsjeren. Perito Moreno er en af de få gletsjere i verden, der stadig vokser. Samtidig er den en af de mest aktive. Isen fra de øvrige gletsjere ender også i områdets søer, der tager farve fra isen. Et godt eksempel er Lago Argentino, der får sin forunderlige turkise farve fra de mineraler, som gletsjerne fører med ned fra bjergene. Mineralerne opløses i søens vand, når gletsjerne kælver, og store isstykker med jævne mellemrum brækker af. Den informative guide vil fortælle alt om området geologi og natur, og der vil blive god tid til at nyde de prægtige omgivelser fra flere vinkler. At opleve gletsjere er altid fascinerende, men at opleve en sådan koncentration af aktive gletsjere placeret i nogle af de mest barske landskaber på den sydlige halvkugle er en oplevelse for livet. Ikke underligt har UNESCO erklæret dette område for verdens naturarv.

Buenos Aires og det sydlige Argentina

Denne dag skal I på sejltur til 3 af områdets øvrige gletsjere. I afhentes på hotellet og turen går nu til Punta Bandera, hvor I går ombord på båden. Der sejles mod nord af Lago Argentinos mange forgreninger op til Upsala-gletsjeren, den største af dem alle. På vejen dertil sejler du mellem isbjerge i alle størrelser og farver fra brilliant hvid til dyb blå og turkis. I god sikkerhedsafstand cruiser båden foran den enorme gletsjervæg med rig mulighed for at lade sig imponere over omgivelsernes storslåethed. Stilheden brydes af smæld fra isen, der indimellem brækker af og dumper ned i fjorden – deraf de mange isbjerge. Upsala-gletsjeren er 60 km lang og nogle steder 4 km bred, og er dermed den største af de kontinentale gletsjere på det sydlige kontinent. Herfra går turen videre til Onelli-bugten, hvor båden lægger til ved et lille fiskerleje. En kort gåtur gennem skoven leder dig frem til Onelli-søen, hvor de tre gletsjere Onelli, Bolado og Agazzi mødes. Fortsætter I gåturen langs søbredden når I frem til endnu en gletsjer, Haim. Efter et par timer i området sejler båden tilbage til Punta Bandera, hvorfra I køres tilbage til El Calafate.

Efter morgenmaden køres I til lufthavnen for jeres næste destination.

Lad os give et tilbud på dit eventyr til El Calafate og Perito Moreno

Vi kender de skønneste steder i El Calafate og Perito Moreno og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Priseksempel

Inkluderet i prisen
  • Transfer fra og til lufthavnen
  • Hotel i El Calafate i 3 nætter inkl. morgenmad
  • Heldagsudflugt til Perito Moreno-gletsjeren inkl. entre og guide
  • Heldagsudflugt til Upsala, Onelli og Spegazzini inkl. guide
Ikke inkluderet i prisen
  • Fly eller anden transport til og fra El Calafate
  • Måltider ud over de nævnte
  • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
  • Sygeafbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Ring til os 70 12 03 03 Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Lad os tage en snak om din rejse Få et tilbud på din unikke rejse

Vi sidder klar ved telefonen 70 12 03 03

Du skal bare fortælle os om dine rejsedrømme. Så ordner vi alt det praktiske. Start drømmerejsen her.

Få et uforpligtende tilbud

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel