70 12 03 03
Åben:

Vandresafari - Sydafrika og Swaziland

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Vandresafari i Sydafrika og Swaziland fanger essensen af det sydlige Afrika. Fra de storslåede Drakensberg Bjerge til de dyrerige nationalparker Kruger og Mkuzi. Fra dybe floddale ved Blyde River Canyon til bakkede landskaber i Swaziland. Denne tur har det hele – og I oplever det meste på bedst tænkelige vis – til fods.

Rejsen foregår i en international gruppe med engelsktalende rejseleder. Også en god tur, hvis du er single eller rejser alene.

Vandresafari – Sydafrika og Swaziland er primært en vandresafari. Derfor er den egnet for folk, der nyder at opleve naturen til fods, og som kan lide at tage længere gåture. Alle med almindeligt godt helbred kan være med

Vandresafari i Sydafrika og Swaziland er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

17 dage fra 26.895 kr. 

Turens højdepunkter

 • Lille international gruppe med engelsktalende guide
 • Vandringer gennem smuk natur
 • Safari i Kruger
 • Besøg i Swaziland
 • Vandringer i Blyde River Canyon
 • Næsten alle måltider inkluderet
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark går turen mod Sydafrika.

Dag 2: Johannesburg – Graskop

 Johannesburg – Graskop

Ved ankomsten til Johannesburg om morgenen bliver I forenet med resten af den internationale gruppe.

Straks ved ankomsten lægger I storbyen bag jer og begiver jer mod den mindre by Graskop, der ligger smukt ved Drakensberg-bjergkæden. Det er en længere køretur, men turen giver de første indtryk af den eksotiske natur, I skal tilbringe de næste uger i.

Der gøres hyppige stop undervejs, så I kan nyde de spektakulære landskaber. Bl.a. ved de berømte Mac Mac Falls, hvor to adskilte bånd af vand falder 65 m ned i en dyb, hesteskoformet kløft.

Ruten gennem højlandet går også over Long Tom-passet og igennem Belfast, der med sine 1.970 m over havet er Sydafrikas højest beliggende by.
Ved ankomsten til Graskop indlogeres I på et komfortabelt hotel.

Dag 3: Vandretur og guldfeber

 Vandretur og guldfeber

Morgenmaden nydes i ro og mag, mens I lader op til rejsens første heldagsvandretur.

Fra Graskop følges den såkaldte Graskop-sti omkring tre-fire timer gennem skovklædte vidder til et vandfald inde i skoven. Vandet er dejligt koldt, og det er let at lade sig friste til en svalende svømmetur ved vandfaldet. Frokosten serveres som en picnic i det grønne, for at er der mere tid til at nyde de smukke omgivelser.

Fra vandfaldet er der ikke langt til den gamle guldmineby Pilgrim’s Rest. I århundreder havde man ledt efter guld i denne del af landet. Men Pilgrim’s Rest kan dateres meget præcist til 1873, da Alex Patterson kom hertil fra Mac Mac-området for at prøve lykken et sted med færre konkurrende guldjægere. Alex havde heldet med sig og fandt guld på en farm ved navn Ponieskrantz. Han fortalte ikke nogen om sine fund og gjorde alt for at beholde sin hemmelighed for sig selv. Men skæbnen ville det anderledes, og inden længe fandt William Trafford også guld i området.

Snart spredte rygtet om guld sig som en steppebrand, og håbefulde lykkejægere ankom fra hele verden med drømmene om rigdom og hurtig profit. Den 22. september 1873 blev Pilgrim’s Rest officielt udnævnt som et guldområde, og snart blomstrede den lille nye by. Det siges, at byens særprægede navn blev til, fordi mange omflakkende guldminearbejdere her fandt, hvad de søgte og faldt til ro.

Men intet varer evigt. Guldet slap op, og befolkningen gik over til skovbrug. Men byen er i dag smukt restaureret og giver et godt billede af området under guldfeberen. Der er tid til at gå lidt på opdagelse i den gamle by, inden turen går tilbage til hotellet i Graskop sidste på eftermiddagen.

Dag 4: Guds Vindue og Blyde River Canyon

 Guds Vindue og Blyde River Canyon

Dagen starter med en køretur gennem de smukke landskaber til et udsigtspunkt kendt som “God’s Window”. Navnet er velvalgt, for udsigten ud over kløften langt under jer er superb. Især under de helt rigtige skyforhold – kendt som “Guds Tæppe” – der forstærker følelsen af at sidde højt oppe i luften og kigge ned på jorden.

Næste stop er de fascinerende klippeformationer Bourke’s Luck Potholes. Gennem tiderne har vandets brusen eroderet klipperne, så disse har fået næsten unaturlige former. Stedet er efter sigende opkaldt efter guldjægeren Tom Bourke, der gjorde krav på et landområde ikke langt herfra. Tom var overbevidst om, at der var store gulddepoter at finde her, men fandt aldrig så meget som et gram. Først langt senere viste hans forudsigelser sig at være korrekte.

Længere fremme venter en af de mest fantastiske udsigter i denne del af landet. Blyde-floden har skåret sig dybt ned i undergrunden og skabt den enorme Blyde River Canyon. Kløften er den tredjestørste af sin art på den sydlige halvkugle, og den er helt klar en af de flotteste med sine karakteristiske toppe og grønklædte bjergsider.

Midt på dagen ankommer I til dagens mål: En relativ simpel vandrehytte, der er udgangspunkt for morgendagens vandretur. Tillader tiden det, arrangeres der allerede denne eftermiddag en kortere gåtur i nærområdet. Når mørket falder på, tændes bålet, og snart samles alle om de blussende flammer, mens stjernerne tændes over det sydlige Afrika.

Dag 5: Heldagsvandretur til Dokolewa Falls

 Heldagsvandretur til Dokolewa Falls

Hele dagen bruges på at udforske den vandrerute, der med rette er kendt som “Panorama Ruten”. Det er ikke muligt at gå hele ruten på én dag, så guiden har udvalgt den bedste del af turen: Den del der leder op til Dokolewa-vandfaldene.

Dette område rummer en af de største oprindelige skove i Sydafrika, der er hjem for bl.a. den sky Samango abe. I løbet af dagen krydser I igennem forskellige skovtyper, bl.a. et område med blue gum eukalyptustræer.

Frokosten nydes undervejs, og der er rig mulighed for en kølende dukkert i naturlige swimmingpools og vandfald både ved frokoststedet og ved aftenens vandrehytte, der ligger langs en flod. Dette område er meget afsides, og komforten af hytten er ikke 5-stjernet. Men hvad hytten mangler af moderne bekvemmeligheder, får I så rigeligt igen i form af en fantastisk beliggenhed midt i Afrikas vilde og uberørte natur.

Dag 6: Safari i privat reservat

 Safari i privat reservat

De næste dage står i dyrenes tegn, når I lægger Panorama Ruten bag jer og kører mod et privat reservat i Lowveld-området nær den verdensberømte Kruger National Park. Forude venter tre døgns safari i absolut verdensklasse.
I ankommer til campinglejren midt på eftermiddagen. Lejren ligger midt i naturen og består af rummelige telte med safarisenge med rigtige madrasser. I skal hverken bekymre jer om at rejse telte, lave mad eller vaske op. Alt dette bliver gjort for jer, så I har mest mulig tid til at udforske de fantastiske omgivelser. Derfor tager I allerede denne eftermiddag på den første safarikørsel.
Dyrene er mest aktive i de kølige timer omkring solopgang og i skumringen, så det er på disse tidspunkter af døgnet, at chancerne for at opleve de vilde dyr i deres naturlige element er størst. Det er nu, antiloperne søger mod vandhullerne for at drikke, og løveflokkene gør klar til jagt. Leoparderne kommer også ned fra deres skyggefulde skjulested i trækronerne og følger nu opmærksomt med i alt, hvad der rører sig. Fuglene fylder luften med sang, og firben nyder de sidste solstråler.

Solnedgange tages seriøst i Afrika. Sådan har det altid været på safari, og sådan er det stadig. Så når solnedgangen nærmer sig, er det med at finde det perfekte sted at opleve savannens forvandling – naturligvis, som det hører sig til, med en kølig drink i hånden. Snart synker solen mod horisonten som en stor rød ildkugle. Skyggerne bliver lange, og landskaberne bades i dagens sidste orange skær. Fuglene forstummer, temperaturen falder, og gradvist bliver himlen mørkere. Først rød, så mørklilla og endelig fløjlssort. Natten sænker sig over Afrika, og en helt ny verden vågner.

Naturen går ikke til ro, fordi solen går ned. Tværtimod er mange afrikanske dyr mest aktive om natten. Så safarikøretøjet er klar til endnu en safari – denne gang med kraftige lamper til at lyse op i mørket. Sådanne natsafarier giver et enestående indblik i en verden, der sjældent er os mennesker forundt at opleve. Det pusler overalt i krattene, og med lidt held fanger lysstrålen måske en leopard på jagt. Ud på aftenen vender I tilbage til safarilejren, hvor I kan gå til ro til lydene fra den afrikanske nat.

Dag 7: Safari-gåtur

 Safari-gåtur

Dagens første safari starter allerede inden morgengry, så I kan opleve naturen vågne. Men i stedet for at køre byder denne morgen på en tre-timers gåtur ledet af en lokal guide og en stifinder.

Sådanne gåture er en fantastisk mulighed for at opleve de små detaljer, man typisk overser fra et safarikøretøj. Det kunne være spor på stien, insekter på et blad eller fugle i krattet. Guiden vil også fortælle om planter undervejs. Derfor giver gåture som denne et anderledes indblik i det komplekse økosystem, den afrikanske savanne virkelig er. Det betyder dog på ingen måde, at der ikke er chance for at se større dyr.
Turen følger lokale vandløb, og det er meget sandsynligt, at et par antiloper eller en zebra krydser jeres sti. Hvem ved, måske har en løveflok haft heldet med sig i nattens løb, og er nu i gang med at fortære byttet. Det er en stor oplevelse at opleve Afrikas dyreliv fra et safarikøretøj, men oplevelsen bliver endnu mere intens, når I på vandrer rundt mellem de vilde dyr.

Tilbage i lejren venter en velfortjent morgenmad. Det er nu op ad formiddagen, og temperaturerne stiger hurtigt. Langt de fleste dyr hviler sig i skyggen midt på dagen, så der er ikke meget at se i bushen. Heldigvis ligger der en safarilodge ganske tæt ved lejren, og I er velkommne til at tilbringe de varme timer med afslapning ved lodgens swimmingpool.

Sidst på eftermiddagen udbydes endnu en safarikørsel (mod et ekstra gebyr) for de, der har lyst. Dette giver endnu en mulighed for at opleve de dyr, I måske missede på gårsdagens safari.

Dag 8: Kruger National Park

 Kruger National Park

Allerede fra morgenstunden bryder I op fra teltlejren og kører mod Kruger National Park. Tillader tiden det, gøres der stop ved en slange-farm, hvor rangerne vil fortælle om beskyttelsen af Afrikas krybdyr. Herfra fortsættes til Kruger.

Kruger National Park er kronjuvelen blandt Sydafrikas nationalparker og et af de bedste naturreservater i verden. Det er også et af de største og ældste. Parken er næsten på størrelse med Jylland og byder på gode muligheder for at opleve “The Big Five” i fri natur. De fem er henholdsvis løve, elefant, leopard, bøffel og næsehorn. Listen stammer fra dengang, storvildtjægere udøvede deres sport på Afrikas savanner, og listen var en top-fem over de dyr, de helst ville opleve at skyde. I dag skydes ingen dyr i Kruger, og listen er blevet en ønskeseddel over de dyr, de fleste ønsker at opleve – i levende live.

Udover “The Big Five” er nationalparken også hjem for en perlerække af andre mere eller mindre kendte afrikanske dyr. Mange af disse endog i store koncentrationer. Giraffer, impalaer, zebraer og Eland-antiloper græsser på de åbne vidder, mens flodheste køler sig i floderne. Gnuer vandrer rundt i parken i flokke, og elefanterne følger deres ældgamle stier mellem vandhullerne. Fugle fylder luften, bavianer nyder hinandens selskab og smådyr pusler i hvert et krat.

Ved første øjekast kunne det se ud som om, alt ånder fred og idyl på savannen. Men med så mange byttedyr samlet på ét sted lurer farerne overalt i det høje græs. Løveflokke fordriver de varme timer i træernes skygge, og leoparder jager ved at snige sig ind på byttet ved hjælp af deres formidable camouflage. Hyæner og vildhunde jager i velkoordinerede flokke, og krokodiller lurer i vandoverfladen. På himlen cirkler sultne rovfugle, alt imens geparden gør klar til at bruge sin ufattelige hurtighed til at løbe byttedyrene op. Det er en enestående oplevelse at se en gepard pludselig eksplodere ud af et krat og spæne med 100 km i timen gennem det soltørre græs mod en forskræmt flok gazeller, der flygter vildt i alle retninger.

Efter ankomsten til Kruger bruges resten af dagen på safarikørsel i parken. Først sidst på dagen ankommer I til safarilejren inde i parken, hvor der er mulighed for både en svømmetur og et varmt bad.

Dag 9: Kruger og Swaziland

 Kruger og Swaziland

Dagen starter igen med en safarikørsel i det tidligste daggry. Dette er måske det allerbedste tidspunkt på dagen at opleve dyrelivet. Nattens dyr går lige så stille til ro, mens de dag-aktive dyr gør klar til endnu en dag.

Efter morgenmad pakkes lejren ned, og turen fortsætter mod det lille kongerige Swaziland. Landet ligger klemt inde mellem Sydafrika og Mozambique og har ingen adgang til havet. Kongen af Swaziland fungerer som statsoverhoved, men han er ikke fuldstændig enevældig, for traditionelt hersker han sammen med sin mor, der har titlen “Indlovukazi”. En titel, der bogstaveligt betyder “Den Store Hunelefant”. Kongen står for det administrative, mens hans mor er religiøst og nationalt statsoverhoved.

Bortset fra den lille hovedstad Mbabane er Swaziland fortrinsvist landlig med små landsbyer spredt ud i de bølgende landskaber. Landet har rige traditioner, og der gøres meget for at holde disse i hævd. Naturligvis vil I få et indtryk af disse under besøget i landet, men det er primært naturen, der trækker.

Derfor sættes kursen til Malototja Nature Reserve, hvor I ankommer hen på eftermiddagen. Forude venter en hyggelig aften på et relativt simpelt hotel, mens I gør klar til morgendagens lange vandretur i reservatet.

Dag 10: Vandretur i Swaziland

 Vandretur i Swaziland

Malolotja Nature Reserve er et ægte, uberørt vildnis. Med flere hundrede kilometer vandrestier er reservatet blandt de absolut bedste vandre destinationer i denne del af Afrika. Det er ikke så meget de klassiske safaridyr, der trækker, men mere den vilde natur, det unikke planteliv og de over 280 fuglearter, der er registreret i parken. Der er gode chancer for at se både ørne og – med lidt held – den meget sjældne Kapibis.

Naturen er lige så vild, som den er spektakulær. Nkomati-floden skærer sig igennem parken og danner en kløft, inden den flyder østpå mod Sydafrika gennem en serie af vandfald og strømfald.

På trods af at landskaberne de fleste steder ser fuldstændig uberørte ud, har mennesker boet i dette område i meget lang tid. Arkæologer har fundet tegn på minedrift helt tilbage fra omkring år 41.000 f. Kr., hvilket er en af verdens ældste miner. Der overnattes på samme hotel som i går.

Dag 11: Gennem Swaziland til Zululand

Turen fortsætter sydpå gennem det landlige Swaziland mod Zululand i Sydafrika.

Undervejs stoppes ved Ezulwini Valley Craft Market, hvor det er muligt at kigge nærmere på de lokale produkter.

Målet er Mkuze Game Reserve, hvor det sjældne sorte næsehorn har fundet et af sine få sikre tilholdssteder. Naturreservatet er også populært blandt fuglekiggere, der har registreret ikke mindre end 420 forskellige arter i parken. Ved ankomsten til parken sætter hjælperne lejren op, mens I hviler ud og gør klar til morgendagens oplevelser.

Dag 12: Mkuze Game Reserve

 Mkuze Game Reserve

Dagen starter tidligt med en morgengåtur sammen med en lokal ranger, der vil prøve at opspore et af parkens næsehorn samt de øvrige dyr, der lever her.

Efter gåturen venter en lækker brunch ved en af parkens søer, mens flodheste nysgerrigt kigger med fra vandskorpen.

Eftermiddagens safarikørsel byder på en ganske særlig oplevelse, når der gøres stop ved et skjul opstillet ved et vandhul. Det er fantastisk at sidde helt stille i skjulet og se zebraer og andre dyr nærme sig vandhullet, mens de kigger sig nervøst om efter mulige rovdyr. Bavianer ses også tit nær skjulet.

Tillader tiden det, er det muligt at deltage i endnu en safarikørsel sammen med en lokal ranger i timerne inden solnedgang. Denne tur er frivillig og koster et ekstra gebyr. I er naturligvis også velkommne til at slappe af i lejren, hvor kokken er i gang med at tilberede aftensmaden.

Dag 13: Mod Drakensberg

 Mod Drakensberg

Det meste af dagen går med at køre fra Mkuze til Drakensberg. Ruten tager jer direkte igennem hjertet af Zululand, så frokoststoppet vil være ved et af områdets mange historiske lokaliteter. Det kunne være en krigsskueplads eller måske et zulu-museum (Entré er ikke inklusiv).

I ankommer til aftens teltlejr sidst på eftermiddagen, og tillader tiden det, arrangeres en kort gåtur på en times tid i området. Lejren for de næste tre nætter er væsentlig mere luksuriøs end de tidligere aftener. Denne lejr består af rummelige permanente telte med gode senge og generelt bedre faciliteter.

Dag 14: Trekking i Drakensbergs-bjergene

 Trekking i Drakensbergs-bjergene

Med to hele dage til at vandre i Drakensbergs-bjergene er der god tid til at nyde dette særprægede naturområde fra flere vinkler.

Drakensbergs betyder “Dragebjergene”, men zuluerne kalder området for Quuathlamba, hvilket betyder “Barrieren af Spyd”. Zulu-navnet er mest rammende for de forrevne, skarpe bjerglandskaber, der rejser sig på grænsen mellem Kwa Zulu-Natal og nabolandet Lesotho. I kommer til at opleve bjergene både nedefra og ovenfra.

Den første dag bruges i lavlandet, hvor stien fører forbi protea-træer til et naturligt amfiteater. Protea-træet er for øvrigt Sydafrikas nationalblomst og navnet på landets højt skattede crickethold. Langs ruten er der fantastiske udsigter til de rå bjergsider, der hæver sig over dalene.

Ruten for andendagen går gennem højlandet og viser bjergene fra en helt anden side. I kører til starten af trekket, der løber langs kanten af bjergene til en sti, der fører det sidste stykke mod toppen. Med sine 3.020 m over havet er denne top områdets højeste, og det er muligt at se den rute, I gik dagen før. På en klar dag kan I også se hele vejen til Lesotho.

Ønsker I ikke at tage trapperne til toppen, fører en meget lille “sti” samme sted hen. Denne rute tager dog væsentlig længere tid, da stien er praktisk talt ikke-eksisterende, og I nærmest skal kravle noget af vejen. Men det er altså muligt at nå toppen ad denne vej også.
Det er ikke ualmindeligt at støde på bjergbavianer på vej gennem højlandet. Sidst på dagen vendes tilbage til den permanente teltlejr.

Dag 16: Afrejse fra Johannesburg

De morgenfriske kan deltage i en morgengåtur i bjergene med en lokal guide, inden turen tilbage mod Johannesburg begynder. Herfra gå flyene tilbage mod Europa og Danmark.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Sydafrika på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

Dag 17: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: TZS

Prisinformation

Vandresafari – Sydafrika og Swaziland - 17 dage fra 26.895 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Johannesburg t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 9 overnatninger i cabin/chalets
 • 5 overnatninger på camping
 • Morgenmad alle dage
 • 14 x frokost
 • 11 x middag
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

 

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
26.895 kr.
Tillæg i højsæson fra kr.
1.000 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg i højsæson fra kr.
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Vandresafari i Sydafrika og Swaziland har afrejse en gang månedligt næsten alle måneder om året. Landarrangementet starter i Johannesburg på lørdage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Vandresafari i Sydafrika og Swaziland her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Ecuador - Andes og Amazonas

Ecuador - Andes og Amazonas

Tag med på en spændende rundrejse i Ecuador. Oplev regnskov, vulkaner, indianermarked og meget mere, imens I bor på hyggelige pousadaer og historiske haciendaer.

LÆS MERE

10 dage fra 24.550 kr.

Borneos Regnskove og Tropeøer

Borneos Regnskove og Tropeøer

Borneos frodige regnskove og paradisiske tropøer venter på dette ultimative eventyr til Sabah. Fra Kota Kinabalu går turen til skildpaddeøen, Selingan, og videre ind i regnskoven ved Sukau. Fra Sukau venter endnu et jungleeventyr i Borneos ældste regnskov, Danum Valley inden rejsen afsluttes med en luksuriøs badeferie på tropeøen Gaya Island.

LÆS MERE

15 dage fra 26.695 kr.

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Bestig Kilimanjaro på en hård vandreturtur, hvor I efter fire dages trekking oplever solopgangen over Mawenzi. Derfra tager I det sidste stykke til Uhuru Peak, forbi gletsjere og isklipper. I kommer også på safari i flere nationalparker.

LÆS MERE

13 dage fra 35.795 kr.

Safari og vandfald i Zimbabwe og Botswana

Safari og vandfald i Zimbabwe og Botswana

Safari i Zimbabwes og Botswanas største nationalparker kombineret med et ophold på det legendariske Victoria Falls Hotel ved de mægtige Victoria-vandfald – det er Afrika, når det er bedst!

LÆS MERE

12 dage fra 32.195 kr.

Kinas højdepunkter og ukendte skatte

Kinas højdepunkter og ukendte skatte

Oplev en perlerække af Kinas højdepunkter og ukendte skatte. Fra Den Forbudte By, Terrakotta-hæren i Xian og Sydkinas smukke kalkstensbjerge til de fantastiske huletempler ved Datong og den ualmindelig velbevarede historiske by Pingyao.

LÆS MERE

15 dage fra 30.950 kr.

Bestil tilbud