Tango og samba

Tango og samba

Tango og Samba – på denne rejse opleves hele to af Sydamerikas mest fascinerende storbyer, Buenos Aires i Argentina og Rio de Janeiro i Brasilien.

I Buenos Aires strømmer tangomusikken ud af hver en sprække.

Derefter går turen ind i regnskoven for at opleve et af verdens største vandfald, Foz do Iguazú.

Rejsen fortsætter til Rio de Janeiro, der forfører med sin smukke beliggenhed samt selvfølgelig med samba, fodbold, strandliv og livsglæde i massevis.

Fra Rio rejser I til Búzios – et gammlet fiskerleje, der i dag er Brasiliens svar på Frankrigs St. Tropez.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark via Paris til Buenos Aires i Argentina med Air France.

Ved ankomst til Buenos Aires bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel i hjertet af byen. Buenos Aires er Argentinas finansielle og kulturelle center og huser ca. en tredjedel af landets befolkning. Buenos Aires er også Sydamerikas mest europæiske by – og det kan ses. Nogle steder er stemningen næsten helt parisisk. Men ligegyldigt hvor man befinder sig, kan man mærke den særlige argentinske sjæl under de europæiske træk. Med udgangspunkt i nøgleord som tango, Evita & Juan Perón og Maradona kan oplevelserne tage deres begyndelse. Udover en spændende byrundtur er de kommende fire dage til fri disposition. Vores Argentina-eksperter har sammensat en række udflugter, der evt. kunne have interesse. Et udvalg af disse kan ses bagerst i programmet. I kan naturligvis også kaste jer ud i Buenos Aires på egen hånd og nyde alt hvad denne fascinerende, smukke og lidenskabelige storby har at tilbyde.

Guide, der vil introducere jer til Buenos Aires’ mange forskellige sider. Blandt de absolutte højdepunkter er Teatro Colón, som er berømt for sin enestående akustik. Der er rundvisning i teaterbygningen, hvor man også kreerer egne kulisser og kostumer.

På denne måde oplever man sider af teatret, man ikke ser, hvis man overværer en forestilling fra en af teatrets forgyldte balkoner. På Plaza de Mayo har mange af de vigtigste begivenheder i Argentinas historie udspillet sig. På pladsen ligger La Casa Rosada (Det Lyserøde Hus), hvor præsidenten har sit virke. Husets balkon er kendt som “Evitas balkon”, for det var her den berømte præsidentfrue hilste på den jublende befolkning.

Et af de særlige træk ved Buenos Aires er byens forskellige bydele, der alle har hver sin charme. I området omkring Plaza de Mayo er byen præget af officielle bygninger. I San Telmo, der er byens ældste del, ligger tangobarerne derimod tæt. Det er her, man skal komme for at opleve den lidenskabelige dans i sit rette element. I bydelen La Boca vil I opleve en anden form for lidenskab – der om muligt er endnu dybere. For det er her at fodboldklubben La Boca (Diego Maradonas gamle hjemmebane) ligger, og klubbens kampe og stjerner er det vigtigste samtaleemne i kvarterets gader. La Boca er egentlig et gammelt arbejderkvarter. Her byggede spanske og italienske immigranter huse i flere etager af bølgeblik og malede dem i strålende farver.

Husene er stadig beboede, og tangomusikken strømmer ud af alle sprækker. Efter denne introduktion til byen, er eftermiddagen til fri disposition.

Dagene er til fri disposition i Buenos Aires. Vi anbefaler, at I går en tur ad byens to hovedstrøg, Calle Florida og Lavalle. Her kan man gå i butikker og studere de lokale porteños, som borgerne i Buenos Aires kaldes. Disse porteños er nærmest besatte af stil og fremtoning, og Calle Florida er et godt sted at opleve de lokale i aktion. Når man har fået nok af at shoppe og se på gadelivet, kan man tage ud til promenaden Constanera Norte, der følger floden Rio de la Plata.

På en klar dag kan man se Uruguays kyst herfra. I kan også besøge byens museer og kirker. Eller Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas mest berømte præsidentpar Eva (Evita) og Juan Domingo Perón ligger begravet. Mulighederne er uendelige.

Efter morgenmaden vil I blive hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvorfra I flyver til Iguazú i det nordligste Argentina. Dette næsten sagnomspundne sted ligger i et regnskovsområde, der hvor Argentina, Paraguay og Brasilien mødes.

Foz do Iguazú er et af verdens største vandfald og måske det flotteste af dem alle. Enorme vandmasser – 5.000 m3 i sekundet – vælter ud over klippekanten og styrter 70 m ned i dybet, hvor vandet rammer floden med en sådan kraft, at jorden ryster under jeres fødder. Det kan være en ganske overvældende oplevelse at se vandfaldene første gang. Derfor tilbringes hele to nætter i området, så I har god tid til at nyde dette naturskabte vidunder fra flere vinkler.

I Iguazú bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel på den argentinske side af vandfaldene, hvorefter resten af dagen er til fri disposition.

Hele dagen er fri til på egen hånd at opleve Foz do Iguazú. Så I har god tid til at nyde dette formidable skue.

På den argentinske side af vandfaldene kan I komme tæt på alle de mindre fald, der tilsammen udgør Foz do Iguazú. Her går man vitterligt rundt mellem vandfaldene og ligegyldigt hvor man går hen, vil man føle, at man har vand overalt omkring sig. Faldene udforskes via et veludviklet system af gangbroer, som forgrener sig rundt mellem vandfaldene. I kan vandre til bunden af faldene og se dem i frøperspektiv, hvilket er en ganske særlig oplevelse. Herfra er det muligt at sejle i både helt hen til faldene. Fra den lille båd kan man virkelig mærke vandets kræfter, når det buldrer ned over klipperne og danner et massivt tæppe af vand. En anden del af gangbroerne strækker sig langs med toppen af faldene. Fortsætter I hele vejen, kan I komme helt ud til midten af faldene. Den tredje og sidste tur ad gangbroerne går til kanten af »Djævlens Hals«. Gangbroen ender ved en klippehylde, hvorfra I kan se lige lukt ned i djævlens gab og de frådende vandmasser 60 meter nede.

Det er værd at prøve alle ruterne, da de hver især tilbyder en unik oplevelse af dette storslåede naturfænomen. Men ligegyldigt hvilken I vælger, er I sikre på en storslået naturoplevelse. I kan naturligvis også blot sætte jer ned og nyde det fantastiske vue i ro og mag.

Efter morgenmaden går det nu mod Brasilien. Men før I drager i lufthavnen venter en formiddagstur til den brasilianske side af Foz do Iguazú, der her staves Foz do Iguaçu. Herfra har man det bedste overblik over vandfaldene. I har god tid til at nyde udsigten inden turen går til lufthavnen, hvor flyet mod Rio de Janeiro venter. Rio de Janeiro er en by helt for sig. En by, der forfører den rejsende med samba, fodbold, strandliv, natteliv og livsglæde i massevis. En by, det er såre let at forelske sig i, for byen har alt, hvad en storby kan tilbyde. Og så ligger den oven i købet guddommeligt smukt i et enestående landskab med dramatiske grønne bjerge, fantastiske strande og en uendelig udsigt ud over Atlanterhavets blå bølger.

Rio byder på noget for enhver smag. Her er fascinerende udflugter, farverigt strandliv, strålende natteliv med teater, musik, samba og karneval eller kunst, sport og indkøb. For ikke at nævne alle de historiske kirker, smukke gamle huse samt paladser fra den portugisiske periode. Rio er en by, der bare venter på at blive udforsket. Ved ankomsten i Rio bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de næste fire nætter.

I Rio de Janeiro er man på egen hånd. MarcoPolo vil med glæde arrangere udflugter til eksempelvis den berømte Kristusfigur og Sukkertoppen, regnskovssafari i Tijuca-skoven, et besøg i Favela da Rocinha eller en sejltur med en charmerende skonnert. Men I kan naturligvis også udforske byen på egen hånd. Det måske bedste sted at fange Rios sjæl er på strandene.

Copacabana, Ipanema, Flamengo – navnene er legendariske. For en carioca, som Rios beboere kaldes, er strandene en livsstil. Her kommer man for at se og blive set. Her spilles fodbold og bades. Her samles familien og nye bliver skabt. Strande er der nok af i Rio – hele 37 af slagsen. Så se jer omkring og find netop jeres favoritstrand. En rigtig god oplevelse er det, at stå tidligt op og nyde en gåtur langs med strandene. Eller endnu bedre; lej en cykel og tril med strømmen hele vejen fra Leblon via Ipanema, Copacabana til Leme og videre via Botafogo til den store park ved Flamengo.

Et af de helt store højdepunkter i Rio er Sukkertoppen, lokalt kendt som Pão do Açucar. Den 396 m høje granitklippe er sammen med Corcovado blevet symbolerne på Rio. Der er flere gode forklaringer på klippens særprægede navn. Nogle mener, at navnet henviser til et brød, portugiserne kendte fra Madeira, andre, at det stammer fra et redskab, man bruger i sukkerfremstilling. Smuk er den dog. Både fra afstand og tæt på. Men intet – absolut intet – slår udsigten fra toppen over Rio, bjergene og de berømte strande. Ikke mindst ved solnedgang på en klar dag. Tijuca-regnskoven er Rios grønne lunge. Dette 120 km2 store naturområde med grønklædte bjerge ligger praktisk talt midt i byen, og udgør en glimrende pause fra Rios by- og strandliv.

Tijuca-junglen er den sidste rest af en regnskov, der engang dækkede hele kystområdet. Velholdte stier indbyder til spadsereture og picnics i grønne omgivelser. Glem ikke Museu do Açude, der ligger i et kønt hus fra kolonitiden. Her kan man komme lidt tættere på Rios fascinerende historie. Rios centrum ligger et stykke inde i bugten i en skov af skyskrabere. Mellem højhusene vidner adskillige historiske bygninger om Rios storslåede fortid. Dette er også Rios kulturelle centrum med Teatro Municipal, der faktisk er en kopi af operaen i Paris. Herfra kan I fortsætte med sporvognen fra Arco de Lapa op til Santa Teresa, der er et af de hyggeligste kvarterer i Rio. Siden 1960’erne har området tiltrukket kunstnere og andre kreative kræfter, der har pustet nyt i liv i de gamle gader og skabt et meget atmosfærefyldt og inspirerende miljø.

Området ligger med en imponerende udsigt over Rio. Om eftermiddagen og aftenen åbner en række gode restauranter i de gamle gader. Udvalget af spisesteder i Rio er enormt, så mulighederne for gastronomiske eventyr er uendelige. Shopping er der ligeledes masser af. Lige fra små butikker til store shoppingcentre. Endelig må man ikke glemme Rios natteliv, der er lige så spændende, som det lyder. Her er alt fra teater til små natklubber med jazz, bossa nova samt naturligvis samba i massevis.

Efter en række indholdsrige dage i pulserende Rio, går turen nu til Buzíos ca. 180 km mod nordøst. Byen ligger på en smuk halvø, som strækker sig syv km ud i Atlanterhavet. Dette charmerende lille fiskerleje blev opdaget af Brigitte Bardot i 1960’erne, men den verdensberømte filmstjerne formåede i mange år at hemmeligholde sin viden om dette lille tropiske paradis.

Først i begyndelsen af 1980’erne begyndte flere folk at dukke op. De var tiltrukket af rygterne om egnens smukke landskab og mere end 20 lækre strande, der hver har sit eget særpræg. I dag er fiskerlejet samlingssted for Sydamerikas jetset. Fiskernes gamle huse ligger side om side med kunstgallerier, flotte restauranter og arkitekttegnede villaer. Det er ikke for ingenting, at Buzíos er kendt som Brasiliens St. Tropez. Eftermiddagen kan bruges på at se nærmere på området, eller I kan vælge bare at slappe af på en lækker strand eller fra et skyggefuldt bord på en fortovscafé.

I Búzíos tilbringer man oftest dagen på en af de mange strande. Der kan også arrangeres sejlture langs med halvøens kyst, hvorfra man kan bade og nyde udsigten til det smukke landskab. Meget populært er det at leje en strandbuggy, så man på egen hånd kan finde netop sin favoritstrand. Om aftenen går man typisk ned i byen og spadserer en tur ad Rua das Pederas. Enten for at shoppe eller for at finde et godt spisested. Der findes adskillige gode restauranter i byen der tilbyder alt fra sushi til lækre lokale retter.

Når sulten er stillet, er brasilianerne klar til at danse og hygge sig til langt ud på natten.

Det er nu tid at sige farvel til Sydamerika. Så midt på formiddagen går turen mod lufthavnen og flyet til Danmark.

Efter en god nats flyvning og en mellemlanding i Paris er der ankomst til Danmark.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra Danmark til Buenos Aires og retur fra Rio til Danmark
 • Flyrejse fra Buenos Aires til Iguazu
 • Flyrejse fra Foz do Iguazu til Rio de Janeiro
 • 4 nætter på 3-stjernet hotel i Buenos Aires
 • Halvdags- byrundtur i Buenos Aires
 • 2 nætter på Sheraton Iguazú i Iguazú
 • Privat halvdagstur til de brasilianske vandfald
 • 4 nætter på 3-stjernet hotel i Rio de Janeiro/Buzíos
 • 4 nætter på Pousada La Chimere i Buzios
 • Daglig morgenmad
 • Alle transporter
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • Entré til alle nævnte seværdigheder og nationalparker
 • Engelsktalende guides på alle turene
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Rejseforsikring

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 23 aug 2018
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 aug - 30 sep 2018
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Argentina

Vi kender de skønneste steder i Argentina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel