70120303
Åben:

Sommerferie i det nordlige Australien

Tilbring jeres sommerferie i det nordlige Australien, hvor de danske sommermåneder er de bedste. I Australiens tropiske nord kan I være sikre på sol, sommer og store oplevelser. Fra eksotiske Darwin udforsker I nationalparkerne Litchfield og Kakadu, der byder på fantastiske vandfald, klippemalerier fra tidernes morgen og et særdeles rigt dyreliv, der rangerer fra farverstrålende papegøjer og nuttede kænguruer til glubske saltvandskrokodiller. Helt andre oplevelser venter i tropiske Queensland, hvor I snorkler blandt farvestrålende koraler ved Great Barrier Reef, og besøger regnskoven ved Daintree, inden rejsen slutter med afslappende badeferie langs de flotte strande ved Port Douglas.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

20 dage fra 29.895 kr.  

Turens højdepunkter

 • Det nordlige Australien skal opleves om sommeren
 • Krokodille-cruise, vandretur med aboriginer og snorkling på Great Barrier Reef
 • Gode hoteller med den rigtige beliggenhed
 • Slut af med badeferie

Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse Danmark

Der er afgang fra København mod Darwin.

Dag 3: Ankomst Darwin

 Ankomst Darwin

Der er ankomst til Darwin tidligt om morgenen – vi har sørget for, at hotelværelset står klar til jer ved ankomsten. 

Resten af dagen er til fri disposition i Darwin. Byen er med sine godt 75.000 indbyggere den største by i denne del af Australien, og den er lidt af et sammensurium af nyt og gammelt. Som den eneste australske by blev Darwin bombet under anden verdenskrig af japanerne, og juleaften 1974 blev den næsten ødelagt af orkanen Tracy. I Darwin har man mulighed for at benytte The Tour Tub, en bus der bringer turister rundt mellem byens seværdigheder, såsom Fannie Bay Gaol, den botaniske have, The Art Gallery og The Pearling Exhibition. Bussen samler passagerer op ved næsten alle hoteller, og man kan frit stå af og på, og får hermed en byrundtur i eget tempo. Hele Northern Territory er på 1.347.000 km² og har en befolkning på knap 200.000, så her er masser af plads.

Dag 4: Darwin

 Darwin

Dagen tilbringes i Darwin. Begynd f.eks. med at fodre fiskene ved Doctors Gully. De kommer ind til kysten hver dag ved højvande for at blive fodret med brød. Tjek på hotellet hvornår det foregår – tidspunktet varierer efter tidevandet. Ca. 20 minutters gang fra centrum ligger Mindil Beach – en skøn strand med fint, hvidt sand. I vinterhalvåret (april-oktober) afholdes hver torsdag aften et stort marked, hvor lokale kunstnere sælger ud af varerne, og diverse madboder byder på lækkerier fra hele verden. Gå herud før solnedgang, køb en lækker portion vietnamesisk/afrikansk/thai/malaysisk mad og sæt jer ned på stranden og nyd solnedgangen.

Dag 5: Darwin - Litchfield - Kakadu National Park

 Darwin - Litchfield - Kakadu National Park

Forude venter en tredages campingsafari i firehjulstrækker til nationalparkerne Litchfield og Kakadu. I rejser i en mindre international gruppe i en specialbygget firehjulstrækker og overnatter i gode telte til lyden af den australske nat. Alle måltider er inkluderede, og på hele turen ledsages I af en dygtig engelsktalende guide. I teltlejrene er der gode bade- og toiletforhold. Men I skal være opmærksom på, at denne tur kræver lidt eventyrånd. Ligeledes forventes det, at alle hjælper til med at lave mad, vaske op osv. Så går det hurtigere, og I får mere tid til at nyde den vilde australske natur.

I forlader Darwin fra morgenstunden med kurs mod Litchfield National Park. Litchfield står ofte i skyggen af sin mere berømte nabo Kakadu. Men landskaberne i Litchfield er mindst lige så spektakulære, dyrelivet er rigt, og vandfaldene Florence Falls og Wangi Falls indbyder til en forfriskende dukkert omgivet af frodig vegetation og sandstensplateauer. I oplever også de fascinerende termitboer, hvoraf nogle er gigantiske, mens andre er rettet ind efter verdenshjørnerne.

Efter frokost lægger I hovedvejene bag jer og kører ad støvede bagveje mod Kakadu National Park. Dyrelivet i Kakadu er særdeles rigt i denne del af landet. Farvestrålende papegøjer fylder luften, mens kænguruer dovent slapper af i skyggen. Med held ser I måske dingoer jage i det høje græs eller vilde heste langs vejen. Flere steder kan det være nødvendigt at krydse små vandløb, inden aftenens lejerplads dukker op forude. Hurtigt bliver bålet tændt, og I går i gang med at lave maden. Inden længe kan aftensmaden nydes omkring bålet, mens stjernerne tændes på himlen over jer.

Dag 6: Kakadu National Park

 Kakadu National Park

Næste morgen vågner I omgivet af et af verdens største vildnis. Parken er næsten halv så stor som Danmark, og området er et af de meget få steder, der er indskrevet på UNESCO’s liste over verdensarv for både sin kultur og natur. Sollyset er blødt i det tidlige morgengry, og dyrene nyder godt af de lave temperaturer. Dette er det perfekte tidspunkt at stå til søs på Yellow Water Lagoon, der er berømt for sit rige fugleliv. Måske kommer et par kænguruer ned til vandet for at drikke, hvilket præcis er, hvad de mange store saltvandskrokodiller venter på. Nogle af verdens største krokodiller lever her, og der er gode chancer for at se de gigantiske rovdyr lure lydløst i vandskorpen. Ikke mindst takket være de dygtige aboriginal-guider, der kender naturen og dyrelivet indgående.

Tilbage på landjorden fortsættes mod Nourlangie Rock, hvor klippemalerier fortæller om den oprindelige befolknings liv og mytologi. I kan få en dybere forståelse for områdets urgamle kulturer på besøgscenteret Bowali, inden flere klippemalerier fra tidernes morgen venter ved Ubirr Rock. Fra Ubirr fører en sti op til et udsigtspunkt, hvor I belønnes med en storslået udsigt over de åbne sletter og afsidesliggende Arnhem Land i horisonten. Solen står lavt på himlen nu, og hvis vejret tillader det, venter en smuk solnedgang over Kakadu, inden turen går det sidste stykke mod lejren.

Dag 7: Kakadu National Park - Darwin

 Kakadu National Park - Darwin

I dag bliver der virkelig brug for firehjulstrækket, når I kører ad små, sandede hjulspor til afsidesliggende Twin Falls dybt inde i hjertet af Kakadu. Til sidst må selv firehjulstrækkeren dog give op, og det sidste stykke op til vandfaldene foregår med båd og til fods ad en sti, der snor sig mellem store, gyldne klipper. Målet er den lille strand foran vandfaldene, der fylder en smuk lagune med klart, rent vand. Om muligt endnu mere spektakulært er dagens næste mål; Jim Jim Falls, som det også kræver en mindre ekspedition at nå frem til. Vandfaldet er særlig dramatisk lige efter regntiden (der slutter i juni), når vandet vælter ud over klippekanten og falder mere end 150 meter ned i en bred slugt. Der er mulighed for en svømmetur for foden af vandfaldet, inden det er tid at tage afsked med Kakadu og begynde turen tilbage mod Darwin og civilisationen. Det er sidst på dagen, inden storbyens lys igen dukker op forude.

Dag 8: Darwin

 Darwin

Dagen er til rådighed i Darwin. Der er flere gode museer, og det største indkøbscenter i hele Northern Territory, Casuarina Square, ligger kun 15 minutters kørsel fra centrum. Der kører shuttlebusser fra centrum. Området omkring Darwin er relativt fladt, så I kan med fordel leje cykler og begive jer ud at opleve områderne udenfor centrum. Men husk, at cykelhjelm er lovpligtig i Australien! I kan også leje en bil og køre til Katherine Gorge, der ligger ca. 350 km syd for Darwin. Nitmiluk, som er aboriginer-navnet for Katherine Gorge, er fra naturens side et af de store mesterværker, nogle imponerende slugter skabt af Katherine River. Vandstanden i Katherine River tegner et godt billede af, hvor meget vand der kommer i løbet af den våde sæson – vandet kan stige op til 12 m. Byen Katherine er centrum for de omkringliggende kvægfarme. MarcoPolo er naturligvis også behjælpelig såfremt I f.eks. ønsker at komme på solnedgangs-sejlads i Darwins store havn – naturligvis efterfulgt af den lækreste seafood-middag.

Dag 9: Darwin - Cairns

 Darwin - Cairns

Der er afrejse mod Cairns. Cairns er udgangspunktet for ture til Great Barrier Reef, Atherton Tablelands, Kuranda, Cape Tribulation og meget andet i hele det nordlige Queensland. Cairns er den sidste storby inden vildnisset på Cape Tribulation og Cape York. En forholdsvis ny storby, for indtil ca. 1980 var Cairns en lille flække, der fungerede som forsyningshavn for minebyen Mt. Isa inde i baglandet. I dag er turismen den vigtigste indtægtskilde, og byen sitrer af sol, sommer og feriestemning. Byen er et glimrende udgangspunkt for besøg til regnskoven, revet og mange af tropeøerne. Der er dagligt flere end 160 arrangerede ture og udflugter fra byen. Både til ekstreme sportsaktiviteter som bungy jump, faldskærmsudspring og rafting – og til de mere rolige aktiviteter som ture i gummibåde og ballonflyvning, hvor man trygt kan medbringe børn.

Dag 10: Daintree

 Daintree

Daintree-nationalparken nord for Cairns hører til et af Australiens mest uberørte regnskovsområder og regnes for at være blandt det ældste regnskov i verden. Ved Mossman Gorge kommer I på en guidet vandretur med en lokal aboriginer, der vil fortælle om stedets planter og dyr og indføre jer i de lokale traditioner og myter. I kommer også på en sejltur på Daintree River, hvor der er gode muligheder for at se krokodiller og spiser en fantastisk frokost på det dejlige Silky Oaks Lodge. En skøn heldagstur med fokus på natur og kultur.

Dag 11: Cairns

 Cairns

Dagen er til rådighed i Cairns. Slap af, gå på shopping eller nyd den dejlige, kunstige lagune, der er bygget midt i byen.

Dag 12: Great Barrier Reef

 Great Barrier Reef

Verdens længste koralrev strækker sig 2.500 km langs Australiens nordøstlige kyst. Det meste af revet ligger mange km fra land og kan ikke ses fra kysten. Revet ser kedeligt og brunt ud, når det bliver blotlagt ved lavvande. Det skyldes, at korallerne trækker sig sammen, når de udsættes for luft. Så snart de er under vand, folder de sig ud, og alle de fantastiske farver kommer frem igen. Men det er især i kunstigt lys om natten, at farverne virkelig står flot. Koraller findes i vidt forskellige former, både hårde, stive, bløde og i store bundter, der vifter blidt i bølgerne. Tusindvis af fisk i alle størrelser, mønstre og farvekombinationer bebor revet, og er med til at gøre det til et af verdens smukkeste steder. I dag er der inkluderet en heldagsudflugt med Frankland Island Cruise & Dive til Great Barrier Reef. Katamaranen medtager max. 100 gæster til koraløen Normanby Island, der ligger på det indre Great Barrier Reef. Om bord er veluddannede og kompetente naturguider, der villigt deler ud af deres viden om revet og regnskoven. På Normanby Island kan man gå tur i regnskoven, bade og snorkle direkte fra stranden, deltage i en guidet snokletur og dykke fra båden. I kan også bare vælge at nyde den gyldne sandstrand på øen, hvor kun denne ene båd anløber. Frokost er inkluderet.

Dag 13: Cairns - Port Douglas

 Cairns - Port Douglas

I dag tjekker I ud fra hotellet i Cairns og sætter kursen mod nord til Port Douglas – vi har sørget for transporten til jer. De næste dage tilbringes i denne hyggelige by med afslapning, dasen ved poolen og gåture på den hvide strand langs de svajende palmer. I overnatter i en dejlig lejlighed med egen balkon.

Dag 14-18: Badeferie i Port Douglas

 Badeferie i Port Douglas

Dagene er til fri disposition. I kan evt. leje en bil og køre på dagsture ud fra Port Douglas. MarcoPolo hjælper gerne. Vi kan også være behjælpelige med dagsture fra Port Douglas. Hvad med f.eks. at tilbringe et par timer i selskab med en aboriginal guide, der tager jer med på fisketur? Fiskene bliver fanget på gammeldags manér med spyd og net! Vi kan også arrangere en morgenmad i selskab med farverige fugle – en meget eksotisk oplevelse som både børn og voksne har megen fornøjelse af. Vest for Cairns ligger højlandet Atherton Tablelands, der er et smukt bakket landbrugsområde. Solen, varmen, regnen og den næringsrige jord gør, at stort set alt kan gro her. Her kan I sejle på søerne, køle jer i vandfaldene eller se de kæmpestore figentræer. Eller måske har I lyst til endnu en tur på revet? Mulighederne er mange!

Dag 19: Afrejse fra Cairns

Der er afrejse fra Cairns lige over middag. Flyskifte og videre til Frankfurt eller London.

Dag 20: Ankomst Danmark

I ankommer i dag til København.

Prisinformation

Sommerferie i det nordlige Australien - 20 dage fra 29.895 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København til Darwin og retur fra Cairns til København
 • Lufthavnskatter og -afgifter
 • 5 nætter i Darwin på førsteklasses hotel
 • 3 dage/2 nætters campingsafari til Litchfield og Kakadu National Park inkl. alle måltider fra frokost på førstedagen til frokost på tredjedagen
 • 4 nætter i Cairns på godt turistklasse-resort
 • Heldagsudflugt til Daintree inkl. frokost
 • Heldagsudflugt til Great Barrier Reef inkl. frokost
 • Transport fra Cairns-Port Douglas t/r
 • 4 nætter på førsteklasses lejlighedshotel i Port Douglas
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

 

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Lavsæson
01 jan - 27 jun
29 jul - 31 mar
ved 2 voksne
29.895 - 32.795 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
23.525 - 28.295 kr.

Højsæson
28 jun - 28 jul
ved 2 voksne
32.895 - 35.795 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
25.895 - 32.595 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere? Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Eventyrlige Borneo

Eventyrlige Borneo

I vandrer i Borneos mangroveskov og snorkler på koralrev. I kigger også efter orangutanger i fri natur og sejler ind i en af verdens ældste regnskove på denne rejse til Sabah på Borneo.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser

14 dage fra 20.995 kr.

Nyt program
Kinas højdepunkter og ukendte skatte

Kinas højdepunkter og ukendte skatte

Oplev en perlerække af Kinas højdepunkter og ukendte skatte. Fra Den Forbudte By, Terrakotta-hæren i Xian og Sydkinas smukke kalkstensbjerge til de fantastiske huletempler ved Datong og den ualmindelig velbevarede historiske by Pingyao.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

15 dage fra 30.950 kr.

Luksus glamping i Thailand

Luksus glamping i Thailand

Oplev Bangkoks markeder, og lær hemmelighederne bag det thailandske køkken med en lokal guide. Overnat i luksustelte dybt inde i Khao Sok nationalparken, som du udforsker både til lands og til vands. Du kommer også tæt på lejrens elefanter og overnatter omgivet af junglen i en flydende teltlejr, inden rejsen slutter med luksusbadeferie i en teltsuite ved Koh Samuis hvide tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Storby, Strandferie

14 dage fra 17.995 kr.

Nyhed
Lodges i det vestlige Canada

Lodges i det vestlige Canada

Canada er himmelstræbende og fantastiske bjergtinder, dramatiske gletsjere, spejlblanke søer omringet af dybe skove og selvfølgelig hyggelige lodges.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kør-selv, Naturoplevelser

15 dage fra 15.295 kr.

Mexicos kulturelle hjerte

Mexicos kulturelle hjerte

Læg de gængse turistruter i Mexico bag jer, og oplev en sand perlerække af storslåede ruinbyer, hyggelige kolonitidsbyer og ægte mexicansk kultur.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

11 dage fra 21.450 kr.