70 12 03 03
Åben:

På cykel gennem Rajasthan

GRUPPEREJSE MED GUIDE. På cykel gennem Rajasthan er en storslået rejse på cykel gennem Indien mest farverige og eksotiske stat. I rejser i en gruppe på som regel 4 til 16 personer, og I får 11 dage på cykel ad mindre, men asfalterede veje. Der er guide og følgebil med hele vejen rundt, så I slipper for at skulle fragte egen bagage. Den samlede distance på cykel er ca. 550 km, og der cykles gennemsnitligt 70 km om dagen i et moderat tempo. Undervejs bor I på gode 3-stjernede hoteller, og flere måltider er inkluderet i rejsens pris.
Ellers gælder det bare om at suge de mange indtryk til sig. Rajasthan, der ligger i det nordvestlige Indien, er landets mest farverige og eksotiske stat. Landskabet er slående med enorme ørkenområder, hvor grønne oaser ligger som små perler i en smuk kontrast til ørkenens goldhed og storslåede byer. Rajasthan er en helt igennem særlig og stemningsfyldt stat og helt anderledes fra resten af landet. På cykel gennem Rajasthan giver en perfekt mulighed for at opleve statens kulturer og traditioner helt tæt på.

På Cykel gennem Rajasthan er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

16 dage fra 19.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Cykelrejse med guide og følgebil
 • Der køres ad mindre, asfalterede veje
 • Velegnet for solorejsende
 • Agras røde fort og uforglemmelige Taj Mahal
 • Den fascinerende mangfoldighed af paladser og arkitektur
 • Dyrelivet i Sariska National Park
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I flyver fra Danmark mod Indiens hovedstad Delhi.

Dag 2: Ankomst til Delhi

I ankommer til Dehli tidlig morgen, hvor I mødes med resten af gruppen i lufthavnen og sammen bliver kørt til jeres hotel i Delhi. Resten af dagen vil blive tilbragt med at samle cyklerne og udforske området omkring hotellet, inden I om aftenen samles til et kort informationsmøde omkring de kommende dages eventyr på cykel gennem Rajasthan.

Dag 3: Cykeltur i Delhi og videre med nattog (25 km på cykel)

 Cykeltur i Delhi og videre med nattog (25 km på cykel)

I starter jeres cykeltur tidlig morgen for at vænne jer til det indiske vejr og ikke mindst trafikken i storbyen. Efter en tur på ca. 25 km rundt i Delhis gader vender I tilbage til hotellet, hvor morgenmaden venter.
Herefter står der sightseeing i nye og gamle Delhi i bus på programmet. Cyklerne og jeres bagage vil blive bragt til Jodhpur med bus, så de venter jer, når I ankommer næste morgen. 
Om aftenen bliver I kørt til togstationen, hvorfra der køres med nattog Jodhpur.

Dag 4: Jodhpur med cykeltur i byen (20 km på cykel)

 Jodhpur med cykeltur i byen (20 km på cykel)

I ankommer til Jodphur om morgenen og bliver kørt til hotellet, hvor der vil være tid til at slappe lidt af og udforske byen på egen hånd. Om eftermiddagen hopper I på cyklen for at opleve mere af byen.
Jodhpur er en af Rajasthans absolut mest spændende byer. Jodhpur ligger på kanten af Thar-ørkenen og er den næststørste by i Rajasthan. Jodhpur er også kendt under navnet “Den blå By”. Et navn, den har fået fordi mange bygninger i den labyrintiske gamle bydel er malet indigoblå. Mellem de blå bygninger ligger utallige små atmosfærefyldte markeder, hvor lokalt kunsthåndværk som broderede sko, sølvvarer og malerier faldbydes til forbipasserende.
Byen har rødder mere end 500 år tilbage. I byens unge år var forsvarsværker strengt nødvendige for at sikre byens indbyggere, og man var så grundig i konstruktionen af disse, at den 10 km lange bymur stadig omkranser den gamle bydel i imponerende god stand. Det mest storslåede forsvarsværk er dog det kolossale røde Mehrangarh Fort, der fuldstændig dominerer byen fra sin storslåede placering på en 125 m høj klippe over den gamle bydel. Fortet er måske det mest formidable af alle Rajasthans forte, og det er en magtdemonstration, hvis budskab ikke er til at misforstå. Den første fæstning blev bygget her i 1459, men den nuværende bygning er resultatet af århundreders byggeaktivitet. Hele syv porte fører ind i fortets indre, der rummer paladser med navne som “Blomsterpaladset”, “Perlepaladset” og “Nydelsens palads”. I dag huser Mehrangarh et glimrende museum med alt fra våben til elefantsadler.

Dag 5: Til Udaipur via Ranakpur (75 km på cykel)

 Til Udaipur via Ranakpur (75 km på cykel)

I dag venter en ca. 35 km lang cykeltur fra hotellet, inden I fortsætter med bus til Ranakpur, hvor der vil blive tid til at besøge de storslåede jain-templer, der er blandt de mest berømte, helligste og mest storslåede i hele landet. Engang lå der en by omkring templerne, men i dag ligger de smukke hvide marmorbygninger i fredfyldte omgivelser nær Maghai-floden på en baggrund af lave grønne bjerge. Det er nu ikke freden og roen, der lokker tusindvis af pilgrimme til templerne hvert år, men de delikate stenudskæringer, der dækker alle vægge, søjler og kupler i hovedtemplet. Indiske templer er kendt for deres stenudskæringer, men kun få andre steder har stenhuggerne opnået samme grad af detaljerigdom som i Ranakpurs templer. Et godt eksempel er den storslåede centrale kuppel og de 1444 søjler, der hver er helt unikke. Kvaliteten af udskæringerne er ganske enkelt enestående, og templerne anses som noget af det absolut ypperste indenfor indisk tempelarkitektur.
Fra Ranakpur stiger I atter på cyklerne og fortsætter ca. 40 km gennem Aravlli bjergene, inden I atter går ombord i bussen og og kører det sidste stykke til den smukke by Udaipur.

Dag 6: Cykeltur i Udaipur (20 km på cykel)

 Cykeltur i Udaipur (20 km på cykel)

Udaipur er kendt som “Rajasthans Perle” og anses for at være en af Indiens mest romantiske byer, og det er da også en eventyrlig by med skrånende gader, paladser, basarer og livlig gadehandel, der venter i dag. Byen ligger ned til den billedskønne sø Pichola, der prydes af det berømte luksushotel Lake Palace på en ø midt i søen. Den eventyrlige bygning fra 1754 var oprindeligt et fyrstepalads, men i dag bydes gæster fra hele verden velkommen i de luksuriøse marmoromgivelser. Paladset opnåede berømmelse, da det blev anvendt i James Bond-filmen “Octopussy”. I filmen svømmer Roger Moore forklædt som krokodille ud til paladset, der er beboet af en smuk kvindelig juvelsmugler.
Men Lake Palace er langt fra det eneste palads, byen har at byde på. Udaipur rummer en sand overflod af fantastiske paladser, storslåede templer, stolte forte og vidunderlige haver, der afspejler århundreders historie og indflydelse i byen. Ind imellem de smukke gamle bygninger udfører byens knap halve mio. indbyggere deres dagligdagssysler på vanlig indisk vis. Kvinder handler på byens markeder iført farverige sarier, og hellige mænd valfarter til templerne for at ofre. Barberer servicerer kunder fra deres barberstole opstillet i de små sidegader, mens motoriserede rickshaws suser ind og ud mellem gadens tusindvis af fodgængere, gadesælgere og hellige køer.
I tilbringer dagen med at udforske byen på cykel og hvis tiden tillader det vil der være mulighed for at tage på en sejltur på søen.

Dag 7: Til Kumbhalgarh-fortet (75 km på cykel)

 Til Kumbhalgarh-fortet (75 km på cykel)

Det er blevet tid til at forlade smukke Udaipur og sætte kursen mod nord til Kumbhalgarh. Ruten tager jer væk fra hovedvejen og følger en mindre direkte men langt mere stille rute, hvilket giver mulighed for at opleve livet på landet.

Det kan være varmt at cykle i Indien, men der altid et hjælpekøretøj med undervejs, hvis man har brug for en pause.

Efter ca. 75 kilometers cykeltur ankommer I til Kumbhalgarh Fortet, der er et af de fineste eksempler på befæstninger i Rajasthan. Fortet rummer et smukt tempel og palads og byder på en helt fantastisk udsigt over det omkringliggende område.

Dag 8: Med bus og cykel til Pushkar (65 km på cykel)

 Med bus og cykel til Pushkar (65 km på cykel)

I dag vender I tilbage til ørkenlandskaberne på vejen til den hellige by Pushkar. I cykler ad mindre veje til hovedvejen, hvorfra I bliver kørt til Ajmer. Her springer I atter i sadlen og kører nu ind i ørkenen mod pilgrimsbyen Pushkar via et bjergpas i Slangebjergene.
Denne relativt lille by, der ligger smukt rundt om en hellig sø, spiller en stor rolle i hinduismen. Så stor faktisk, at alle rettroende hinduer bør tage pilgrimsfærden til den hellige sø i Pushkar mindst én gang i livet. Dette fornemmer man tydeligt i Pushkars gader, hvor tusindvis af hellige mænd og pilgrimme på de fleste dage lyser op i gadebilledet. Nogle har vandret i ugevis for at nå her til, og glæden over at være nået til målet, er ikke til at tage fejl. De er kommet den lange vej for at ofre til guderne i de mere end 400 templer og bade ved de 52 ghats, der fører ned i søens hellige vand. Byens spirituelle betydning mærkes også på den ro, der hersker i de smalle gader, hvor tempoet er lavt, og de lokale tager sig god tid til dagens gøremål.
Hvis I stadig har energi efter cykelturen, kan det anbefales at vandre den ca. 45 minutter lange tur op til Brahma-templet, inden I vender tilbage til byen omkring solnedgang for at se kæmpeflagermusene drikke af søen.

BEMÆRK: En gang om året er der kamelmarked i Pushkar og denne cykelrejse lægger vejen forbi. Kontakt MarcoPolo for yderligere information.

Dag 9: Gennem ørkenen til Jaipur (94 km på cykel)

I forlader Pushkar på jeres cykler og kører gennem ørkenen og små landsbyer til byen Rupnagar, der er centrum for udvinding af marmor. Herfra kan I fortsætte med cykel til Naraina, hvor I fortsætter I bus til Jaipur. I kan også vælge at køre hele vejen fra Rupnagar i bus.

Dag 10: På tur rundt i Jaipur

 På tur rundt i Jaipur

I dag venter en sightseeing tur med bus rundt i byen Jaipur.
Jaipur bliver også kaldt for “Den lyserøde By”, fordi bygningerne er malet lyserøde. Dette får dem til at ligne de imponerende sandstensbygningsværker fra stormogulernes tid. Byen blev grundlagt i 1727 af maharajaen Jai Singh d. 2. og huser i dag to en halv million indbyggere. Dagens udforskning starter ved Jaipurs mest ikoniske bygning; Det forunderlige Hawa Mahal, også kendt som Vindenes Palads. Fra denne lyserøde gavl i maharajaens palads kunne haremskvinderne kigge ud på livet i byen. De 953 vinduer er udskåret på en måde, så kvinderne kunne se ud, men ingen kunne se ind. Herefter venter det fantastiske Amber Fort, der engang var hjem for Raja Man Singh, hærføreren for stormogulen Akbar. Her har nogle af datidens dygtigste håndværkere skabt et fantastisk palads med overdådig luksus. Her er blomstertæpper, som i deres mønstre minder om ægte tæpper. Her er fontæner, bassiner og kanaler med rislende vand, der både køler og beroliger. Her er smukt udskårne tårne og søjler samt fantastiske malerier. Og når natten falder på, og olielamperne tændes, blinker de mange små stumper af spejle i kuppelhvælvet som stjernerne under ørkenhimlen. Paladset er som en verden for sig. En fortryllet verden, som man ellers kun finder i eventyr. I kan gå derop eller ride på elefantryg (ikke inkluderet) op igennem porten.
Handelslysten kan tilfredsstilles i Jaipur centrum, der er et ægte shoppingparadis. Selv hvis man ikke ønsker at købe noget, er det en fantastisk oplevelse at køre i cykeltaxa gennem den livlige Jowhari Basar, hvor kvinder i farverige dragter tinger om prisen.

Dag 11: Mod nationalparken Sariska (70 km på cykel)

Dagen byder på en kombination af cykling og kørsel i bus. I lægger den lyserøde by bag jer og bevæger tilbage til de mere frodige og landlige egne af Indien. I bliver kørt til Jamwa Ramgarh og cykler videre derfra til Sariska via Pratap Garh gennem de smukke landskaber for foden af Aravali bjergene.

Dag 12: På safari i Sariska

I åbne jeeps bevæger I jer om morgenen ud i nationalparken i søgen efter vilde dyr. Parken i sig selv er smuk og spændende at opleve. Dramatiske klipper og smalle dale præger landskabet. Parken dækker et område på omkring 800 km2 og er hjemsted for et væld af vildtliv. Med lidt held vil I se leoparder og derudover finder man også forskellige antilopearter, vildsvin, sjakaler og junglekatte samt en enorm variation af fuglearter.

Om aftenen vil der være mulighed for at tage på endnu en køretur eller besøge en af de nærliggende landsbyer

Dag 13: På cykel og med bus til nationalparken Bharatpur (85 km på cykel)

 På cykel og med bus til nationalparken Bharatpur (85 km på cykel)

Efter morgenmaden begynder dagens cykeltur. I kører til Muhwa, hvorfra I fortsætter i bus til Bharatpur nationalparken. Parken er verdensberømt for at være verdensarvslisten for sit fuglereservat – Keoladeo Ghana National Park.
Hele området her var oprindeligt meget tørt og oplevede kun regnfald i monsunsæsonen. I 1956 fik Maharajaen af Bharatpur ledt vand fra en nærliggende vandingskanal ind i området, og det blev derefter omdannet til det fulgereservat, man kan opleve i dag.

Ved ankomsten til Bharatpur stiger I på cyklen og besøger reservatet, der er hjemsted for et væld af ænder, blishøns, storke, kingfishers, ugler og ørne. Alt i alt er der mere end 360 forskellige fuglearter i reservatet.

Dag 14: Cykeltur til Fatipur Sikri og videre til Agra og Taj Mahal (40 km på cykel)

 Cykeltur til Fatipur Sikri og videre til Agra og Taj Mahal (40 km på cykel)

I forlader Bharatpur om morgenen og cykler til Fatehpur Sikir, – Kejser Akbar’s forladte kongeby. Dette imponerende og velbevarede citadel blev kejserens hovedstad i 1571. Moskéen, der er bygget til at kunne rumme 10.000 bedende, paladserne og husene er alle bygget i røde sandsten. Byens storhedstid varede dog kun 14 år, da Akbar forlod Fatehpur Sikri for at sikre hans yderliggende territorier. Byen står derfor i dag stort set, som den gjorde dengang.

Efter et besøg i byen bliver I kørt med bus til Agra, hvor en fantastisk solnedgang over det smukke Taj Mahal venter.

I århundreder har rejsende valfartet til Agra for at beundre det gravmæle, som stormogulen Shah Jahan lod opføre til minde om sin elskede hustru, Mumtaz Mahal. Det overdådigt udsmykkede mausoleum er bygget i hvidt marmor. Det skulle stå som et uforgængeligt bevis på Shah Jahans kærlighed til hustruen, der døde i 1631 kort efter at have født sit 14. barn. Byggeriet blev påbegyndt samme år, men trods 20.000 arbejdere knoklede på højtryk, blev det først afsluttet i 1653. Da havde det ekstravagante byggeri næsten drænet statskassen for penge. Men Shah Jahan fandt det alligevel på sin plads at opføre et tilsvarende mausoleum til sig selv i sort marmor. Da kronprins Aurangzeb hørte om faderens planer, lod han ham arrestere. Shah Jahan blev spærret inde på Det Røde Fort i Agra, hvor han endte sine dage i et rum med udsigt til Taj Mahal.

Dag 15: Det Røde Fort i Agra

 Det Røde Fort i Agra

Om morgenen bevæger I jer mod et andet af Agras højdepunkter: Det Røde Fort. Fortet ligger med en formidabel placering højt over Yamuna-flodens grumsede vande ca. en kilometer fra Taj Mahal.

På afstand ligner fortet det, det var bygget til at være; et uindtageligt fort. De første sten blev lagt til fortet i 1565 på ordre fra stormogulen Akbar, men han ville næppe genkende fortets indre i dag. Eftertiden har tilført bygningerne inden for murene en så høj grad af elegance, at den uindtagelige fæstning med tiden er blevet omdannet til et overdådigt palads. Komplet med udsmykkede marmorbygninger og smukke formelle haveanlæg. Udsigten fra fortet ned over floden mod Taj Mahal er enestående. Det var denne udsigt Taj Mahals fader, Shah Jahan, blev dømt til at nyde i hele otte år, da hans søn, Aurangzeb, afsatte ham i 1658. Udsigten har ikke ændret sig meget siden engang. Stadig kan man stadig se mænd og kvinder i farverige dragter vaske langs floden ved håndkraft.

Om eftermiddagen går turen atter tilbage til Delhi med bus, hvor I ankommer hen på aftenen.

Dag 16: Afrejse fra Delhi

Jeres cykeltur gennem Rajasthan er slut, og det er blevet tid til at tage afsked med Rajasthan og Indien.

I siger farvel til gruppen og finder selv vej til lufthavnen, hvorfra der flyves tilbage til Danmark, hvor I ankommer samme aften.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Indien på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: MIJ

Prisinformation

På cykel gennem Rajasthan - 16 dage fra 19.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Delhi t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 13 overnatninger på 3-stjernede hoteller
 • 1 overnatning i tog
 • 14 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 1 x aftensmad
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Evt. transport fra/til lufthavnen
 • Lokal cykelleje. Ca. dkk 1.050

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
19.995 kr.
Overnatningstype
Standard afgange

Afrejser

Rejsen På Cykel gennem Rajasthan har afrejse ca. en gang om måneden. Landarrangementet starter i Delhi på lørdage. Se afrejsedatoer og yderligere information om På Cykel gennem Rajasthan her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Nordindiens højdepunkter

Nordindiens højdepunkter

Oplev Nordindiens højdepunkter. Fra hektiske Delhi til smukke Taj Mahal og fra eventyrlige Jaipur til pilgrimsbyerne Varanasi og Sarnath.

LÆS MERE

10 dage fra 15.595 kr.

Indokinas perler og tropisk badeferie

Indokinas perler og tropisk badeferie

Oplev tre af Indokinas højdepunkter i kombination med pulserende Bangkok på denne eventyrlige rejse til hele fire forskellige lande. Først er der tid til at gå på opdagelse Bangkok, dernæst udforsker I Laos’ hyggelige kongeby Luang Prabang, inden turen går via Angkor Wat i Cambodia til tropeøen Phu Quoc i Vietnam.

LÆS MERE

14 dage fra 23.895 kr.

Det bedste af Cambodia

Det bedste af Cambodia

Oplev det bedste af Cambodia på denne rejse til Angkor Wat, Battambang og Phnom Penh, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias tropestrande.

LÆS MERE

15 dage fra 19.995 kr.

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Oplev Javas unikke kulturelle og naturlige vidundere på denne rundrejse fra Semarang til Surabaya, inden I fortsætter til Bali, hvor 7 nætter venter på det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den skønne og rolige Jimbaran strand.

LÆS MERE

16 dage fra 23.395 kr.

Palace on Wheels

Palace on Wheels

En legendarisk togrejse med luksustoget Palace on Wheels gennem Rajasthan til blandt andet paladsbyen Jaipur, eventyrlige Udaipur, karavanebyen Jaisalmer og den blå by Jodhpur. Tigersafari og smukke Taj Mahal er naturligvis også nogle af højdepunkterne.

LÆS MERE

10 dage fra 35.995 kr.

Bestil tilbud