Øhop i Indonesien – Sulawesi til Bali og Lombok

Øhop i Indonesien - Sulawesi til Bali og Lombok

Nyd Singapores topmoderne arkitektur, fantastiske shopping og hyggelige etniske kvarterer, inden rejsen fortsætter til den sjældent besøgte indonesiske ø, Sulawesi. Sulawesi er indbegrebet af eventyr langt væk fra de gængse turistruter, og over de kommende dage udforsker I Toraja-områdets dramatiske landskaber og små stammelandsbyer med overdådigt udskårne træhuse og mystiske begravelsesritualer. I sejler også ud blandt bugis-folkets flydende huse og besøger det velbevarede hollandske fort i Makassar.
Fortsæt til Balis hyggelige kulturby Ubud, der bugner af små gallerier, hyggelige restauranter og aktive templer. Tempoet er vidunderligt afslappet, og lige uden for byen arbejder bønder i rismarkerne. Brug dagene på at slappe af i jeres private poolvilla på Ubud Village Resort & Spa eller udforsk Ubud og omegn på cykel.
Fra Bali går turen mod Lombok, hvor I indlogeres fire nætter på det luksuriøse Jeeva Klui Resort helt ned til stranden i et uturistet hjørne af øen. De vidunderlige omgivelser indbyder til afslapning i vandkanten. Men I kan også tage på spændende dagture, der viser Lomboks smukke natur og rige kultur.

Kom til gratis rejseforedrag om Bali – læs mere her.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Asien. I flyver med komfortable Singapore Airlines, så I kan se frem til en yderst behagelig flyvetur med god mad, et væld af underholdning og højt serviceniveau.

Ved ankomsten til Singapore får I udleveret en stopover-pakke fyldt med rabatkuponer til byens seværdigheder samt anvisning omkring transport til hotellet. Den kommende nat bor I på et godt turistklassehotel i hjertet af Singapore, så I let kan gå til en række byens seværdigheder. Også et væld af gode restauranter ligger i kort afstand fra hotellet, og I er aldrig langt fra god shopping i Singapore. Hvordan I vælger at bruge dagen er helt op til jer. Udforsk den stemningsfulde Chinatown, besøg farvestrålende indiske templer eller oplev et af byens museer. Det er også værd at gå en tur ved Clarkes Quay langs Singapore River til Esplanaden og Theatres by the Bay, hvorfra I har en fantastisk udsigt over Singapores futuristiske skyskrabere.

Fra Singapore fortsætter I til byen Makassar på Sulawesi.
Ved ankomsten til Makassar står en privatchauffør klar til at køre dig til hotellet i centrum af byen. Hurtigt står det klart, at du er landet i en hel anden verden. Med sine godt 1,5 millioner indbyggere er Makassar en stor, hektisk myretue af biler, busser, fodgængere og scootere, der på forunderlig vis formår at zigzagge ind og ud mellem hinanden. Men bag det åbenlyse kaos gemmer sig en fascinerende storby med gode fiskerestauranter, masser af lokale butikker og en rig historie.
Dette oplever du på dagens guidede byrundtur. Først går turen til fods gennem de travle gader ned til Paotere-havnen, hvor du hører om byens rige traditioner for bådebyggeri. Fortsæt herfra til byens mest berømte seværdighed, Fort Rotterdam, hvor hollænderne i sin tid kontrollerede skibstrafikken gennem øriget. Fortet er et imponerende syn, og de mange bygninger inden for murene er blandt de bedst bevarede eksempler på hollandske kolonitidsarkitektur i hele Indonesien. Her besøger du også Museum Negeri La Galigo, der er dedikeret til øens forskellige folkeslag. Efter museumsbesøget er det tid til en pause på et af de lokale kaffehuse, hvor lokale kommer for at ordne verdenssituationen.
Aftenen slutter med middag på en lokal restaurant.

I dag venter en lang, men meget spændende, køretur, der giver de første indtryk af Sulawesis eksotiske kulturer og storslåede landskaber. På vejen passeres adskillige flotte bjergpas samt små landsbyer, hvor bugis-folket bor i pælehuse og plejer deres marker ved håndkraft. Frokosten nydes i Pare Pare, inden turen forsætter gennem kuperede landskaber og afsidesliggende småbyer mod landsbyen Carawali, hvor der gøres stop for at opleve den lokale kultur.
Ud på dagen ankommer du til Toraja-områdets hovedby Rantepao. Byen ligger smukt mellem rismarker, bjerge og små landsbyer, hvor Toraja-områdets unikke kultur stadig kan opleves i fuldt flor. Hvor specielt dette område er, oplever du ved selvsyn over de kommende dage. Eller gå en lille tur efter indlogeringen, og få de første indtryk allerede i dag.

Du kan roligt se frem til eksotiske kulturoplevelser i dag. Passer det med bøffelmarkedet i Bolu, starter dagen der. Markedet afholdes tirsdag og lørdag og er altid en farverig affære. Bøfler spiller en vigtig rolle i de overdådige begravelsesceremonier, Toraja-området er så kendt for. Så handlen går livligt på markedet, hvor også svin skifter ejermand.  Er der ikke marked i Bolu denne dag, besøges i stedet det lokale marked i Rantepao, der absolut også er et besøg værd.
Efter markedet går turen til Palawa, der er en typisk Toraja-landsby med lange rækker af traditionelle huse, der med lidt god vilje godt kunne ligne store bøffelhorn eller skibe. Mange huse er rigt dekoreret med træudskæringer, og bøffelhorn pryder væggene.
Fra Palawan snor vejen sig op i Batutumonga-højlandet, hvor du belønnes med en fantastisk udsigt over Toraja-dalen. Du ser også stenmonumenterne ved Bori, der står til minde om afdøde forfædre med høj social status.
Efter frokost på en lokal restaurant byder eftermiddagen på en flot gåtur på Mount Sesean-vulkanens sider, hvor små landsbyer ligger spredt ud mellem frodige rismarker og store kampesten fra tidligere udbrud. Der er to ruter at vælge imellem. Den korte tur tager cirka en time og fører gennem landsbyerne Lempo og Tinongbayo. Den lidt længere rute på omkring to timer tager dig til landsbyerne Bori og Tikala, der udmærker sig ved sine store cirkler af kampesten. Begge vandreture byder på fantastiske landskaber, flotte traditionelle huse og muligheden for at opleve hverdagslivet i disse afsidesliggende samfund. På vejen tilbage mod hotellet i Rantepao stopper du ved et lokalt væveri, hvor man producerer traditionelle tekstiler kaldet ikat.
Eftermiddagens mål, Kete Kesu, er et godt eksempel på en ægte Toraja-landsby med spektakulære bådformede huse i træ og traditionelle grave, hvor forfædrenes kranier og knogler ligger stablet i gamle kister. Også i denne landsby er husene dekoreret med overdådige træudskæringer, og antallet af bøffelhorn på husene viser familiens rigdom og status. Husk også at kigge forbi det traditionelle rislager, inden turen går tilbage til hotellet i Rantepao, hvor middagen serveres på hotellet.

Dagen starter tidligt, for der venter en lang og spændende dag forude. Efter en tidlig morgenmad sættes kursen mod landsbyerne Lemo og Suaya, der ligger omgivet af dramatiske jungleklædte klipper. I klipperne er der udhugget huler og terrasser, hvor dukker af afdøde forfædre holder øje med livet i landsbyen. Begravelsesritualer er ekstremt vigtige blandt toraja-folket, for uden en ordentlig begravelse vil den afdødes sjæl bringe uheld for resten af familien. Oftest afholdes to begravelser. En lige efter døden og en langt større ceremoni i de tørre måneder fra juli til september, når der har været god tid til forberedelser. Det er dog langt fra alle forundt at blive begravet i klippehulerne. Byerne i sig selv er traditionelle toraja-byer med traditionelle huse og et liv, der ikke har ændret sig meget i århundreder.
Fra Suaya er det kun en kort køretur til Makale, hvor frokosten serveres på en lokal restaurant. Herefter venter en længere køretur til Sengang. Turen tager hele eftermiddagen. Men der er en flot tur, der snor sig forbi marker og små landsbyer. På vejen gøres stop ved et særligt udsigtspunkt, som de lokale har døbt ’Det erotiske bjerg’. Hvorfor stedet har fået dette navn giver mening, når du står der.
Dagens mål er Sengkang, der tidligere var hovedstad i Bugis-kongeriget. I dag er byen en lille landsby med en flot beliggenhed ved Sulawesis største sø; Tempe-søen. Men området er stadig præget af bugis-folkets kultur, der afviger meget fra folkeslagene i Toraja. Du stifter bekendtskab med bugis-kulturen allerede i aften, hvor du nyder en ægte bugis-middag.

Det kan i høj grad anbefales at stå tidligt op for at opleve morgnen på Tempe-søen. Traditionelt levede bugis-folket ikke blot ved Tempe-søen. De levede på den og af den. Den dag i dag bor omkring 30 bugis-familier stadig i flydende huse på søen, hvor de lever af at fiske og tørre fisk. Du oplever denne flydende verden på en sejltur i det tidlige morgenlys, og mon ikke du bliver budt indenfor til en kop te hos en af familierne.
Tilbage på landjorden venter morgenmaden på dit hotel. Herefter besøges en lokal silkefabrik, hvor du kan opleve de kostbare tekstiler blive til. En tidlig frokost nydes i Sengkang, inden kursen sættes mod lufthavnen i Makassar. En tur på omkring fem timer.
Vel fremme i Makassar bliver I kørt direkte til lufthavnen, hvorfra I fortsætter til Bali. Her står en privatchauffør klar til at køre jer til Balis kulturby, Ubud. Det er en flot køretur, der tager jer fra kysten dybt ind i højlandet, hvor frodige rismarker fylder bjergsiderne, og hverdagen går sin vante gang i de små landsbyer.
Vel fremme i Ubud indlogeres I på The Ubud Village Resort & Spa; et lækkert 5-stjernet luksusresort med en fantastisk udsigt over risterrasser i udkanten af byen. Stilen er ægte balinesisk med charmerende stråtækte villaer spredt ud i en stor have med kokospalmer, lotusbassiner og hotellets egne rismarker. Villaerne er smagsfuldt indrettet i balinesisk stil og byder på alle de faciliteter, man forventer at finde på hotel af denne sandard. Desuden har hver villa en privat pool i en skøn lille have, hvor I kan vaske de sidste dages rejsestøv af.

I har to hele dage til at nyde de lækre omgivelser på hotellet i Ubud, der ligger smukt i et bakket landskab omgivet af grønne skove, små rislende floder og frodige rismarker. Omkring byen dyrker landbefolkningen jorden med traditionelle metoder, og det er ikke ualmindeligt at se en bonde pløje jorden med sin okse eller en andehyrde følge sin vraltende flok af ænder fra rismark til rismark.
Overalt i byen er der små åbne værksteder, hvor malere arbejder side om side med sølvsmede, træskærere og skulptører. Lyden fra traditionelle gamelan-orkestre fylder luften omkring musikskolerne, og på danseskolerne øves der i de klassiske balinesiske danse. Også i templerne er der rig aktivitet, og rundt om byen ligger fantastiske helligdomme og kulturminder fra svundne tider. Nogle af disse er endda hugget ind i klipperne. Læg dertil de eksotiske shoppingmuligheder, et vidunderligt tempo samt en række af øens bedste restauranter, og det er let at se, hvorfor folk forelsker sig hovedkulds i denne hyggelige lille by.

Nyd den sidste morgen i Ubud, inden I flyver til naboøen Lombok. Her står en chauffør klar til at køre jer gennem smukke landskaber til Jeeva Klui, der ligger i rolige omgivelser ned til en flot sandstrand på Lomboks vestkyst.
Stilen på resortet er luksuriøs men afslappet og med en tydelig inspiration i den lokale arkitektur. Træ, sten og strå bruges i rigt mål i de komfortable værelser, der er indrettet på nederste etage af to-etagers bungalows spredt ud i en frodig have mellem palmer, mangotræer og blomstrende fangipani. Nyd udsigten til haven eller den delvise havudsigt fra jeres store terrasse eller glæd jer over værelsets mange faciliteter, der blandt andet tæller traditionel himmelseng med myggenet, udendørs regnbruser og fladskærms-tv.

De kommende dage går med afslapning i de skønne omgivelser, og inden længe er I helt nede i gear. Læs en god bog på terrassen, tag en dukkert poolen, der ligger med udsigt til havet, eller nyd livet i en liggestol på stranden foran hotellet med en kølig drink i hånden. Vil I endnu længere ned i gear, tilbyder spa-afdelingen vanedannede behandlinger, mens I nyder udsigten over stranden.
Der hersker en vidunderlig ro over Jeeva Klui. Men skulle I få lyst til lidt mere liv eller et større udvalg af restauranter, ligger Lomboks populære Senggigi Beach kun ca. 5 km mod syd. Helt andre oplevelser venter væk fra kysten, hvor Lombok byder på mægtige vulkaner, små landsbyer og en rig lokal kultur.
Men sørg for at være klar til solnedgangen fra stranden, når solen forsvinder som en stor, glødende ildkugle bag Balis vulkaner i det fjerne. Når mørket sænker sig over Lombok tændes lysene i den åbne restaurant ned til stranden, og duften af eksotiske krydderier begynder at brede sig i den lune tropenat.

Det er tid at tage afsked med Lombok. Så I bliver hentet på resortet og kørt til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Efter et flyskifte i Singapore fortsætter i mod Københavns Lufthavn.

På Sulawesi rejser I langt udenfor de gængse turistruter, hvor ikke alt altid går som planlagt. Programmet kan blive ændret som følge af uforudsete vejr- eller kulturmæssige forhold. Komfortniveauet vil heller ikke være på højde med eksempelvis Bali eller Lombok. Derfor er det vigtigt at rejse ud med åbent sind og en god portion eventyrånd.
Rigtig mange begravelser i Toraja-området finder sted i perioden fra juli til september. Dette er en fantastisk mulighed for at opleve den rige kultur i fuldt flor. Men I skal være opmærksomme på, begravelser involvere slagtning af bøfler, hvilket kan være et voldsomt syn. Fortæl venligst guiden inden ankomsten til Rantepao, om I ønsker at opleve en begravelse eller helst vil være fri. Så vil han forsøge at tilpasse programmet efter jeres ønsker.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse fra København til Makassar og retur fra Lombok
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Transport fra Lufthavn til hotel i Singapore t/r
 • 1 nat på godt turistklasse hotel i Singapore
 • Singapore stopoverpakke inkl. gratis entré til adskillige attraktioner i Singapore, rabatter på restauranter, shopping m.m.
 • Al transport og alle udflugter ifølge program i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Sulawesi
 • 1 nat på Hotel Imperial Aryaduta i Makassar inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Toraja Heritage Hotel i Rantepao inkl. morgenmad
 • 1 nat på BBC Hotel i Sengkang inkl. morgenmad
 • 5 x frokost på Sulawesi
 • 4 x aftensmad på Sulawesi
 • Flyrejse fra Makassar til Denpasar
 • Privat transport fra Denpasar lufthavn til Ubud Village Resort & Spa
 • 3 nætter i garden pool villa på Ubud Village Resort & Spa inkl. morgenmad
 • Velkomstdrink på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis shuttle fra Ubud Village Resort & Spa til Ubud centrum
 • Daglig eftermiddagsthe med kage på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis udflugt til Petulu Village fra Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis yoga-lektioner (tirsdag og fredag morgen) på Ubud Village Resort & Spa
 • Gratis morgen trekking tur i rismarkerne omkring Ubud
 • 1 x middag for 2 personer på Ubud Village Resort & Spa
 • 1 x 60 minutters massage i Kama Karana Spa på Ubud Village Resort & Spa
 • Privat transport fra Ubud Village Resort & Spa til Denpasar lufthavn
 • Flyrejse fra Denpasar til Lombok
 • Privat transport fra Lombok lufthavn til Jeeva Klui
 • 4 nætter i Ananda Segarra Beach Front Suite på Jeeva Klui inkl. morgenmad
 • Privat transport fra Jeeva Klui til Lombok lufthavn
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Lombok Lufthavn, ca. IDR 150.000 pr. person

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
11 jan 2018 - 31 mar 2018
ved 2 voksne
fra 25.995 kr.
Tillæg for rice field pool villa i Ubud
595 kr.
Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Asien

Vi kender de skønneste steder i Asien og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om yoga og mindfulness på Bali

Trænger du til at lade op og tænke nye tanker, og drømmer du om at være i topform fra inderst til yderst? Så er yoga og mindfulness-kurset det helt rette for dig. Kom til foredrag og hør mere om mindfulness og yoga samt en spændende rejse til Bali, der kombinerer syv dages yoga og mindfulness-kursus med luksus og eksotiske oplevelser under tropiske himmelstrøg.

Læs mere her

Rejseforedrag om Java og Bali

Tag med på en fantastisk rejse til Java og Bali, der byder på rygende vulkaner, fantastiske templer og spændende kulturer. Du hører naturligvis også om Balis strande og får masser af  information om de to øer.

Læs mere her

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel