70 12 03 03
Åben:

Nordindiens højdepunkter

Denne rundrejse til Nordindiens højdepunkter begynder med Delhis hektiske basarer, moskéer, imponerende regeringsbygninger og storslåede gravmonumenter. Herfra går turen til Agra, hvor det smukke Taj Mahal naturligvis opleves ved solopgang. I besøger også Agras spektakulære fort og et mindre kendt mausoleum, inden kursen sættes mod den forladte paladsby Fatehpur Sikri. Forude venter også den lyserøde by Jaipur i ørkenstaten Rajasthan, hvor kvinderne går klædt i farvestrålende sarier, og mændene er iført kjortel og turban. I Jaipur oplever I byens forter, markeder og paladser, inden I flyver videre til hinduernes helligste by, Varanasi. Her sejler I ud på Ganges-floden ved solopgang og oplever de mange tusinde pilgrimme bade i floden i røgen fra nattens ligbål. I oplever også Varanasis gamle bydel og deltager i en spektakulær ceremoni langs floden om aftenen. Helt andre oplevelser venter i den lille by Sarnath, hvor Buddha holdt sin første prædiken. Med andre ord kan I se frem til nogle spændende dage fyldt med store kulturoplevelser i en række af Indiens mest spændende, eksotiske og farverige byer. Netop derfor er denne rejse til Indien blevet en af vores mest populære Indien rejser.

10 dage fra 16.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev Indien med privatchauffør og private guider
 • Ophold på førsteklasses hoteller
 • Delhis hektiske gamle bydel i cykeltaxa
 • Solopgang over Taj Mahal
 • Eventyrlige paladser og markeder i Jaipur
 • Se pilgrimmene bade i Ganges-floden i Varanasi
 • Gå i Buddhas fodspor i Sarnath

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København til Delhi

I flyver via en europæisk storby til Delhi, hvor I ankommer lige over midnat. Ved ankomsten I bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet.

Dag 2: Sightseeing i Delhi

 Sightseeing i Delhi

Næste morgen vågner I i en af verdens mest pulserende og fascinerende storbyer. Hele dagen er afsat til en spændende byrundtur med privat guide. Første stop er fredagsmoskeen, Jami Masjid, der ligger i hjertet af Old Delhi. Moskéen er den største i Indien, og hver fredag kommer op mod 20.000 troende til bøn på dette sted. Indenfor i moskéen hersker der fred og ro, men uden for de røde sandstensmure breder Delhis gamle bydel sig i alle retninger.
Sammen med guiden bevæger I jer i cykeltaxa og til fods ind i denne kaotiske middelalderlige labyrint, hvor skræddere syer sarier på oldgamle symaskiner, og bagere fremtryller dampende varme fladbrød fra et hul i jorden. Andre steder banker kobbersmede i små værksteder, mens skolebørn triller gennem menneskemængden i rickshaw, og slagteren hænger dagens udbud frem til skue. Overalt omkring jer er der liv, og der er altid noget nyt at se på. I Old Delhi kører I også forbi det fine Røde Fort samt besøger parken Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi i 1948 blev kremeret, efter han var blevet myrdet ved et attentat.
Eftermiddagen er dedikeret til New Delhi, der var briternes hovedstad i Indien. Kontrasten mellem Old Delhis kaotiske markedsgyder og New Delhis skyggefulde boulevarder og flotte officielle bygninger kunne næsten ikke være større. Første stop er den meget smukke Qutub Minar; en 72,5 meter høj minaret, der blev bygget i 1193 for at fejre Islams indtog i Indien. Kig jer også rundt i ruinerne af den gamle moské, inden I fortsætter til Humayuns mausoleum fra 1570. Det tog otte år at bygge dette pragteksemplar inden for muslimsk gravarkitektur, der ligger smukt i en stor park designet til at genskabe paradis på jorden. Nyd den vidunderlige fred og ro i parken, inden turen fortsætter til det store hindutempel Lakshminarayan, der er tilegnet gudinden for rigdom. Herfra går turen tilbage forbi India Gate og de smukke regeringsbygninger i New Delhi mod hotellet.

Dag 3: Delhi - Agra

 Delhi - Agra

Efter morgenmaden holder privatchaufføren klar med bilen for at køre jer mod Agra. Nær Agra gør I stop i Sikandra for at opleve en af Nordindiens mere oversete attraktioner. I en stor smuk park fyldt med aber og hjorte lod stormodulen Akbar omkring år 1600 et storslået mausoleum opføre til sig selv. Arkitekturen er luftig, og især porten regnes for at være et arkitektonisk mesterværk. Hvis Akbar efter et særdeles aktivt liv ønskede et fredfyldt hvilested, er hans ønske til fulde blevet opfyldt. For der hersker en ro og idyl over Sikandra, man ikke finder mange andre steder i Indien.
Fra Sikrandra kører I det sidste stykke mod Agra, hvor I indlogeres på jeres centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at slappe af på hotellet eller udforske Agra på egen hånd. Gå eksempelvis en tur gennem byens farverige basar, eller nyd en lækker middag med udsigt til Taj Mahal på en af byens mange restauranter. Et rigtigt godt sted at opleve solnedgang over Taj Mahal er fra floden bag selve Taj Mahal.

Dag 4: Agra og Taj Mahal

 Agra og Taj Mahal

I dag venter et af turens helt store højdepunkter; Taj Mahal. I århundreder er rejsende valfartet til Agra for at beundre det overdådige gravmæle, som stormogulen Shah Jahan lod opføre til minde om sin elskede hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter at have født sit 14. barn. Byggeriet blev påbegyndt samme år, men på trods af at 20.000 arbejdere og kunsthåndværkere fra så fjerne lande som Persien, Tyrkiet, Frankrig og Italien knoklede på højtryk, stod Taj Mahal først færdig 17 år efter. Da havde det ekstravagante byggeri næsten drænet statskassen for penge. Men Shah Jahan fandt det alligevel på sin plads at opføre et tilsvarende mausoleum til sig selv i sort marmor. Da kronprins Aurangzeb hørte om Shah Jahans planer, lod han ham arrestere. Shah Jahan blev spærret inde på Det Røde Fort i Agra, hvor han endte sine dage i et rum med udsigt til Taj Mahal.
I har mulighed for at opleve den selvsamme udsigt, når I besøger Agra Fort, der ligger med en formidabel placering højt over Yamuna-flodens grumsede vand cirka en kilometer fra Taj Mahal. Fra afstand ligner fortet det, det var bygget til at være; et uindtageligt fort. De første sten blev lagt til fortet i 1565 på ordre fra stormogulen Akbar, men han ville næppe genkende fortets indre i dag. Eftertiden har nemlig tilført bygningerne en så høj grad af elegance, at den uindtagelige fæstning med tiden er blevet omdannet til et overdådigt palads. Komplet med udsmykkede marmorbygninger og formelle haveanlæg. Udsigten fra fortet ned over floden mod Taj Mahal er enestående, og med lidt held oplever I mænd og kvinder i farverige dragter vaske langs floden ved håndkraft.
Fra Det Røde Fort fortsætter I til det relativt ukendte ’Baby Taj’. Set fra afstand tåler den lille bygning ikke sammenligning med Taj Mahal. Men når I kommer tættere på, vil I se, at bygningens fantastiske marmorindlæg er fuldt på højde med udsmykningen af Taj Mahal.
I løbet af tiden i Agra besøger I også en lokal familie, der byder indenfor til te. Dette er en sjælden mulighed for at komme tæt på den indiske hverdag og se, hvordan folk bor. Besøget er meget uformelt, og I har naturligvis jeres guide med som tolk.

Dag 5: Fatehpur Sikri og Jaipur

 Fatehpur Sikri og Jaipur

Fra Agra sættes kursen mod Jaipur i delstaten Rajasthan. Undervejs stopper I ved Fatehpur Sikri, der i 15 år fungerede som hovedstad under stormogulen Akbar. Paladset blev bygget i rød sandsten mellem 1570 og 1585. Men knapt havde man gjort det enorme bygningsværk færdigt, før det i al hast blev forladt. I dag står bygningerne intakte tilbage, som var stormogulen netop redet ud af porten på sin elefant fulgt af turbanklædte krigere, hoffolk og haremskvinder. Man gætter på, at det var problemer med vandforsyningen, der fik Akbar til at opgive det prægtige palads. I har god tid til at udforske de velbevarede bygninger sammen med guiden og høre om Akbars ekstravagante livsstil. For eksempel yndede han at bruge mennesker som levende brikker, når han spillede det skaklignende spil, pachchisi.
Ved ankomsten til Jaipur, indlogeres I på jeres hotel for de kommende to nætter. Ud på eftermiddagen skal I sammen med guiden besøge Jaipurs farverige basar, hvor kvinder i farvestrålende sarier tinger om prisen, og duften fra gadekøkkener fylder luften. Selv hvis I ikke ønsker at købe noget, er markedet en stor oplevelse, og der er altid noget at kigge på. Herefter går turen tilbage til hotellet.

Dag 6: Den lyserøde by, eventyrlige Jaipur

 Den lyserøde by, eventyrlige Jaipur

Jaipur bliver også kaldt for ”Den Lyserøde By”, fordi mange bygninger er malet lyserøde. Byen blev grundlagt i 1727 af maharajaen Jai Singh d. 2. og huser i dag to en halv million indbyggere. Dagens udforskning starter ved det store Amber Fort, der oprindeligt var hjem for Raja Man Singh, der var hærfører under stormogulen Akbar. Hærføreren var en velhavende mand, og hans palads er fyldt med overdådig luksus. Her er blomstertæpper, som i deres mønstre minder om ægte tæpper. Her er fontæner, bassiner og kanaler med rislende vand, der både køler og beroliger. Her er smukt udskårne tårne og søjler samt fantastiske malerier. Her er store gårdhaver og sale dækket med små spejle importeret fra Belgien, der glimter som stjernerne under nattehimlen. Paladset er som en fortryllet verden, man ellers kun finder i eventyr.
Herfra går turen tilbage til den virkelige verden neden for paladset. Her stopper I ved Jaipurs mest ikoniske bygning, Hawa Mahal, der også er kendt som Vindenes Palads. Fra paladsets lyserøde gavl kunne haremskvinderne kigge ud på livet i byen. De 953 vinduer er dog udskåret på en sådan måde, at kvinderne kunne se ud, men ingen kunne se ind.
I hører meget mere om livet bag paladsets mure, når I denne eftermiddag besøger selve paladset. Den nuværende maharaja bor stadig i en del af bygningerne, mens resten er omdannet til et spændende museum. Sørg for at kigge forbi afdelingen med historiske våben, der ofte var små kunstværker i sig selv. Nær paladset besøges også Jantar Mantar. Denne samling af underlige former er et observatorium fra omkring 1730, der gjorde det muligt at lave ganske præcise astronomiske optegnelser. Herefter vendes blikket mod hverdagslivet i nutidens Jaipur, når I kører en tur i rickshaw gennem et af byens lokale markeder.

Dag 7: Jaipur – Varanasi

 Jaipur – Varanasi

I lægger Jaipur bag jer og flyver til den hellige by Varanasi, der ligger på bredden af Ganges-floden. Varanasi har i flere tusinde år været et af Indiens vigtigste pilgrimsmål for hinduer, og den dag i dag er Varanasi et intenst sansebombardement. Gaderne vrimler med pilgrimme, tiggere og handlende, der alle prøver at kæmpe sig vej gennem den tætte trafik. Engang imellem deler menneskestrømmene sig i to, når en svedende rickshaw-chauffør forsøger at trampe sin cykeltaxa op mod strømmen. Sælgere faldbyder højlydt deres varer, side om side med hellige kør, der tygger drøv i vejkanten med den største selvfølgelighed. Den varme luft sitrer i gaderne, stemningen koger, og man ved snart ikke, hvor man skal kigge hen for at få det hele med.
Efter indlogeringen på hotellet, kan I slappe af i et par timer henover middagsheden. Men når temperaturene falder sidst på eftermiddagen, bliver I hentet på hotellet og kørt til den gamle bydel. Det sidste stykke foregår med cykelrickshaw gennem basarens smalle, snoede gader mod floden. Her udfører hinduer hver aften en stemningsfuld religiøs ceremoni, som tiltrækker tusindvis af mennesker. Mange sætter olielamper ud i floden, og når mørket sænker sig, og lysene driver af sted, opstår en næsten magisk stemning langs floden. Det er på aftener som denne, at Varanasi viser sig fra sin smukkeste side, og I oplever det hele fra første parket fra en lille båd på floden. Når ceremonien er overstået, går turen tilbage til hotellet.

Dag 8: Varanasi og Sarnath

 Varanasi og Sarnath

Det er dog i det tidlige morgengry, at Varanasi viser sig fra sin mest farverige side. Derfor står I tidligt op og kører ned mod Ganges. Den sidste del af turen foregår til fods gennem de stemningsfyldte gader side om side med hindupilgrimmene, der i tusindtal valfarter til floden i de tidlige morgentimer. Nede ved Ganges stiger I om bord i en lille båd og sejler ud på floden, mens det tidlige morgenlys bader de gamle bygninger langs floden i et gyldent skær. Varanasi er altid fyldt med pilgrimme, der kommer rejsende fra hele landet for at vaske deres synder væk i den hellige flod. Mange fattige tager turen til fods og har tilbragt måneder på landevejen, inden de endelig kan træde ned i flodens grumsede vand. Overalt på trapperne, der fører ned til vandet, ses senede mænd i lændeklæder og kvinder i farvestrålende sarier, som vasker sig i det hellige vand. For de fleste er det deres livs drøm, der går i opfyldelse, og hele atmosfæren ved floden bekræfter dem i ønsket om også at ende deres dage i Varanasi. For at dø og blive brændt på bål i Varanasi er den sikreste vej til himlen. De hellige mænd sidder ved siden af ligbålene på bredden og mediterer, alt imens hellige køer går rundt og leder efter noget spiseligt. Fra båden kan I suge hele det spektakulære skue til jer, mens røgen fra nattens ligbål driver i et tyndt silkeagtigt slør ud over floden. Sådan har morgenerne været i Varanasi i årtusinder, og sådan er de stadig.
Tilbage på landjorden besøger I det forgyldte Wishwanath-tempel samt Mother India Tempel med et kort over Indien skåret ud i ét stykke marmor. Herefter går turen tilbage mod hotellet, hvor en velfortjent morgenmad står klar.
Eftermiddagen er dedikeret til den lille by Sarnath og en anden af Indiens store religioner, buddhismen. For mere end 2500 år siden holdt en ung mand en prædiken på dette sted, der skulle komme til at ændre verden. Manden var Buddha, og i buddhismen siger man, at han den dag ’satte det store hjul i gang’. Resten af historien kender vi. Her 2500 år senere er buddhismen blevet en verdensreligion, og det hele startede i Sarnath. I dag er Sarnath en relativ lille og uanselig by. Men rundt om i de støvede gader ligger buddhistiske templer og ruiner, der alle leder op til den lille park, hvor Buddha holdt sin første prædiken. Ruinerne af en stor stupa pryder stedet, og ved siden af parken ligger et lille museum. Tag jer god tid til at nyde dette vigtige og ofte fredsfyldte historiske sted, inden turen går tilbage til hotellet i Varanasi.

Dag 9: Varanasi – Delhi og afrejse

En god del af dagen er til fri disposition. Hvis I har lyst kan et besøg ved et af byens mange silkevæverier arrangeres. Ud på dagen går turen mod lufthavnen, hvor flyet mod Delhi står klar. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til en lokal restaurant, hvor I kan nyde et godt måltid mad, inden hjemrejsen begynder ud på aftenen.

Dag 10: Ankomst til København

I ankommer til København efter en eventyrlig rejse til Indien.

SÆRLIGT OM REJSEN

Rent drikkevand uden at skade miljøet
Vores samarbejdspartner i Indien har indledt et prisværdigt projekt, der sikrer rent drikkevand til jer besøgende, uden at det går ud over miljøet. Det kan være varmt i Indien, så det er vigtigt at drikke rigeligt med vand. Vandet købes ofte i plastikflasker, og millioner af plastiskflasker ender hver dag på lodsepladser overalt i Indien. Disse flasker bliver ikke genbrugt, men ligger blot og belaster miljøet. Derfor får I ved ankomsten udleveret en god, genopfyldelig drikkeflaske, som I frit kan fylde op i bilen lige så ofte, I ønsker. Det lyder måske blot som en dråbe i havet. Men det løber hurtigt op. Vores samarbejdsparter sparer nu ikke mindre end 4,4 millioner plastikflasker om året, og det er godt nyt for miljøet i Indien!

Tag til festival og oplev Indien for fuld udblæsning
Indien er altid en farverige oplevelse. Men det er ved landets utallige højtider, at Indien viser sig fra sin mest eksotiske og farvestrålende side. Læs mere om de mange muligheder for at få en hel igennem ekstraordinær oplevelse – klik her.

Prisinformation

Nordindiens højdepunkter - 10 dage fra 16.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København – Delhi t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
 • 2 nætter på Oberoi Maidens Hotel i Delhi inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Delhi dag 2
 • 2 nætter på Trident Agra i Agra inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Agra dag 4
 • Sightseeing ved Fatehpur Sikri dag 5
 • 2 nætter på Samode Haveli i Jaipur inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Jaipur dag 6
 • Flyrejse fra Jaipur til Varanasi
 • 2 nætter på Brij Rama Palace i Varanasi inkl. morgenmad
 • Hindu Aarti Ceremoni ved Daswamedha Ghat dag 7
 • Sejltur på Ganges dag 8
 • Sightseeing i Varanasi dag 8
 • Tur til Sarnath dag 8
 • Flyrejse fra Varanasi til Delhi
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Lavsæson
1 apr 2017 - 30 sep 2017
1 apr 2018 - 30 sep 2018
ved 2 voksne
fra 16.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Højsæson
1 okt 2017 - 31 mar 2018
ved 2 voksne
fra 19.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Fra Taj Mahal og tigersafari til tropisk badeferie

Fra Taj Mahal og tigersafari til tropisk badeferie

Oplev det klassiske Indien krydret med spændende tigersafari. Udforsk hektiske Delhi, se solopgangen over Taj Mahal, og nyd eventyrlige Jaipur, inden rejsen slutter med badeferie i Goa.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser, Strandferie, Verdensarv

15 dage fra 21.995 kr.

Palace on Wheels

Palace on Wheels

En legendarisk togrejse med luksustoget Palace on Wheels gennem Rajasthan til blandt andet paladsbyen Jaipur, eventyrlige Udaipur, karavanebyen Jaisalmer og den blå by Jodhpur. Tigersafari og smukke Taj Mahal er naturligvis også nogle af højdepunkterne.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Togrejser, Verdensarv

10 dage fra 35.995 kr.

Sydindiens højdepunkter

Sydindiens højdepunkter

Prægtige templer, dyrerige nationalparker, historiske handelsbyer og farverigt gadeliv er blot nogle få af de mange højdepunkter, der venter på denne rejse gennem Sydindien med privatchauffør.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

12 dage fra 17.795 kr.

Den ultimative safari i Indien

Den ultimative safari i Indien

Tigere, leoparder, løver, næsehorn, elefanter, delfiner, påfugle og læbebjørne. Det er blot nogle få af de dyr, I kan opleve på denne store safari-rejse i Indien. Undervejs bor I godt, kører rundt med privatchauffør og har hele syv indenrigsflyvninger, så I får mest mulighed tid til at nyde naturen.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Safari

20 dage fra 38.395 kr.

Rajasthans ukendte paladser og tigersafari

Rajasthans ukendte paladser og tigersafari

Bo på elegante historiske paladser, tag på tigersafari, og udforsk Rajasthans paladser, basarer, borge og helligdomme væk fra de gængse turistruter.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Historie, Kulturoplevelser, Safari

15 dage fra 14.695 kr.

Bestil tilbud