70 12 03 03
Åben:

Natur og kultur i Vietnam og Laos

Oplev solnedgangen over Ha Long-bugten, og mærk stemningen i Hanois travle gader fra en cykeltaxa. Du besøger også etniske minoritetsgrupper i deres afsidesliggende landsbyer og vandrer mellem dybgrønne rismarker, inden rejsen fortsætter mod Laos’ søvnige hovedstad Vientiane. Her oplever du byens smukke templer samt atmosfæren i en af Asiens mest afslappede hovedstader. Flere eventyr venter længere mod nord mellem Laos’ jungleklædte bjerge. Først i form af eventyrlige kalkstenslandskaber omkring Vang Vieng og siden i Laos’ smukke gamle kongeby, Luang Prabang, hvor tiden synes at være gået i stå. Her går munke stadig deres runde i det tidlige morgengry, og gamle templer ligger mellem slanke palmer ned til Mekong-floden side om side med bygninger fra den franske kolonitid. Den perfekte rejse for eventyrere, der drømmer om at opleve det traditionelle Asien, og som gerne vil bo godt og have lidt mere tid hvert sted.

Kom til gratis foredrag om Vietnam, Cambodia og Laos – læs mere her.

Nyhed 16 dage fra 28.450 kr. 

Turens højdepunkter

 • Sejl mellem klippeskærene i Ha Long-bugten
 • Besøg etniske folkeslag i deres afsidesliggende landsbyer
 • Nyd stemning i Laos smukke tempelby Luang Prabang
 • Sightseeing med privatchauffør og egen guide
 • Nøje udvalgte luksushoteller og ekstra god tid hvert sted

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Vietnam. Du flyver med Singapore Airlines, der er blandt verdens bedste flyselskaber. Dette giver mulighed for at bryde rejsen op med et par dage i Singapore, hvis du ønsker det. Læs mere om stopover i Singapore – klik her.

Dag 2: Singapore – Hanoi

 Singapore – Hanoi

Efter et flyskifte fortsættes mod storbyen Hanoi, der på bedste vis fanger Vietnams charmerende blanding af fransk elegance og asiatisk tradition. Her suser scootere ind og ud mellem hinanden i ét stort virvar, der kun forstærkes af cykeltaxaer og fodgængere i tusindvis. Byens travle buddhistiske templer ligger side om side med katolske kirker, og mange steder ses gamle franske palæer i malerisk forfald. Men der er også muligt at finde ro i Hanoi. Ikke mindst ved Hoan Kiem-søen, der ligger som et smukt og populært åndehul midt i byen.

Eftermiddagen byder på en tur gennem Hanois gamle bydel, hvor handlen går lystigt i de små gyder. Denne del af turen foregår i cykeltaxa, hvilket er den perfekte måde at opleve kvarteret på. Fra cykeltaxaen kan du nyde byens liv og skiftende farver, mens chaufføren styrer cyklen sikkert gennem mylderet. I besøger også et traditionelt vietnamesisk “long-house”, inden turen ender ved jeres hotel. I Hanoi bor du på det luksuriøse Hotel de L’Opera, der på bedste vis kombinerer byens koloniale fortid med moderne design og høj komfort. Hotellet oser af stil, og beliggenheden nær Hoan Kiem og den gamle bydel er helt perfekt.

Dag 3: Hanoi

 Hanoi

Flere spændende oplevelser venter på dagens byrundtur, der starter ved Ho Chi Minhs mausoleum og derefter går til hans simple hjem. Her vil den lokale guide fortælle om Ho Chi Minhs liv og hans kamp for et selvstændigt og kommunistisk Vietnam. Fortsæt til Pagoden på én søjle, Quan Thanh-templet og Litteraturens Tempel, der har en lang og spændende historie. Om eftermiddagen besøger du det etnologiske museum, der giver en god introduktion til landets mange etniske folkeslag, inden byrundturen afsluttes med en gåtur gennem de hyggelige gader i Hanois gamle bydel. Dagen fuldendes med en forestilling af vand-dukketeater, der er en lokal kunstform fra denne del af landet.

Dag 4: Hanoi – Mai Chau

 Hanoi – Mai Chau

Nyd morgenmaden i Hanoi, inden du lægger storbyen bag dig og sætter kurs mod Mai Chau Ecolodge, der ligger fjernt fra verden i en frodig dal mellem lave bjerge sydvest for byen. Mai Chau-dalen er med sine godt 47.000 indbyggere fra forskellige etniske folkeslag det perfekte sted at opleve Vietnams traditionelle stamme-kultur, så de kommende dage byder på et ægte landsbyeventyr. Vel fremme indlogeres du i en komfortabel hytte, hvorfra du har en fantastisk udsigt over enten bjergene eller dalen med de grønne rismarker og spredte træhytter. Men selvom du er langt fra storbyen, mangler du ikke noget. Hytten er komfortabelt indrettet i traditionel stil og udstyret med moderne faciliteter såsom TV, telefon, aircon og sågar internetadgang. Efter ankomsten til lodgen venter en lækker frokost med specialiteter fra det lokale køkken, der har rødder i hmong og thai-kulturen.

Herefter er det tid at se nærmere på de eksotiske omgivelser på en afslappende to timers cykeltur, hvor der vil være rig mulighed for at udforske den smukke natur og ikke mindst møde de lokale landsbyboere. Dagen fuldendes med en dejlig middag akkompagneret af en introduktion til områdets traditionelle dans.

Dag 5: Mai Chau

 Mai Chau

Efter morgenmaden venter en tur til den fascinerende Mo Luong grotte, der strækker sig 500 meter ind under Pu Kha-bjerget. Grotten er kendt for sine mange myter og legender, og du udforske fire forskellige kamre, inden turen går tilbage til lodgen. Herfra fortsættes til fods mod en lokal landsby beboet af hmong-folket. Du oplever dagligdagen i landsbyen og får et godt indblik i hmong-folkets gamle traditioner. Den medbragte frokost nydes i landsbyen, inden I bliver kørt tilbage til lodgen. Eftermiddagen er fri til at udforske dalen på egen hånd. Eller nyd et par afslappende timer ved poolen, inden det er tid at sætte sig til bords til endnu en lækker middag, mens natten sænker sig over bjergene.

Dag 6: Mai Chau – Hanoi

 Mai Chau – Hanoi

Inden turen går tilbage til Hanoi, er der tid til at nyde morgenmaden i fred og ro samt besøge de lokale landsbyer Pom Coong og Lac. Turen til landsbyerne foregår til fods, så du oplever naturen og arbejdet i markerne på tætteste hold. Fra landsbyerne går turen tilbage til lodgen, hvorfra du sætter kurs tilbage mod Hanoi. Her indlogeres du igen på Hotel de L’Opera, hvorfra du let kan udforske det centrale Hanoi, Hoan Kiem-søen og Hanois gamle bydel på egen hånd.

Dag 7: Hanoi – Ha Long Bay

 Hanoi – Ha Long Bay

Du forlader Hanoi fra morgenstunden og sætter kurs mod den verdensberømte bugt Ha Long Bay. Knap har Hanoi sluppet sig tag, før du er omgivet af rismarker og små landsbyer. Vel fremme ved Ha Long Bay indlogeres du i din kahyt på en klassisk vietnamesisk junke, hvilket er den mest charmerende måde at udforske Ha Long-bugten på. Inden længe lægger skibet fra kaj og begiver sig ud i den berømte bugt, hvor dramatiske kalkstensbjerge hæver sig lodret op af det grønne vand. Frokosten serveres undervejs mod den flydende landsby Cong Dam, der udforskes i traditionelle robåde. Tilbage på båden serveres en ægte vietnamesisk the-ceremoni, mens skibet fortsætter dybere ind i bugtens labyrint af klippeskær og småøer. Sidst på eftermiddagen kaster kaptajnen anker, og en lækker middag baseret på de fem elementer træ, ild, jord, metal og vand serveres. Efter middagen er der mulighed for at prøve kræfter med blæksprutte-fiskeri sammen med besætningen. E nyd en drink i baren, mens stjernerne funkler over Ha Long Bay.

Dag 8: Ha Long Bay

 Ha Long Bay

Dagen starter på klassisk vietnamesisk vis med tai chi på dækket, mens morgensolen bader de grønklædte klippeskær i sit gyldne skær. Efter morgenmaden sættes kajakkerne i vandet, og inden længe glider du lydløst gennem det grønne vand mellem klippeskærene. Tilbage på skibet sættes kurs mod Lan Ha Bay og Cat Ba Island. Her venter en guidet tur i Cat Ba Island National Park samt besøg på et økologisk landbrug, hvor du oplever hverdagslivet for bugtens indbyggere. Tilbage på skibet er det tid at dykke ned i det fantastiske vietnamesiske køkken, når skibets kokke løfter sløret for nogle af hemmelighederne bag den unikke smag. Middagen nydes om bord, mens skibet ankrer op for natten i Ho Dong Tien-området.

Dag 9: Ha Long Bay – Hanoi

 Ha Long Bay – Hanoi

Start den sidste morgen om bord med endnu en tai chi-lektion. Eller find et godt sted på dækket og nyd en kop kaffe, mens en ny dag gryer over Ha Long Bay. I løbet af morgenen besøges Sung Sot-hulen, inden skibet sætter kurs tilbage mod fastlandet. Her står en bil klar til at køre dig tilbage mod Hanoi, hvor du indlogeres igen på Hotel de L’Opera i hjertet af storbyen.

Dag 10: Hanoi – Vientiane

 Hanoi – Vientiane

Helt andre oplevelser venter i dag, når du forlader hektiske Hanoi og flyver til Laos’ søvnige hovedstad Vientiane. Efter århundreder med krige har freden endelig sænket sig over Laos, men endnu finder kun få rejsende vej til det smukke og gæstfrie land. Så at rejse i Laos er på mange måder som at komme tilbage til det gamle Østen. Til dengang Laos var kendt som ”Riget med en million elefanter”, og Asien knap var kortlagt af vestlige opdagelsesrejsende.

Ved ankomsten til Vientiane bliver du hentet i lufthavnen og indlogeret på Settha Palace Hotel, der er indrettet i en smukt restaureret kolonitidsvilla fra 1930erne. Indretningen er tro mod datidens stil, men det er naturligvis tilført moderne komfort såsom flotte badeværelser og et fint poolområde i hotellets tropiske have. Herefter venter en god frokost, inden det er tid at se nærmere på Vientianes seværdigheder. I besøger blandt andet templerneWat Si Muang og det berømte Wat Si Saket, der huser mere end 6000 Buddha-statuer. Du kommer også forbi den aparte triumfbuen Patuxai og besøger Laos’ vigtigste helligdom; That Luang-stupaen. Dagen slutter ved Mekong-floden, hvor livet går sin vante gang, mens solen nærmer sig horisonten.

Dag 11: Vientiane – Vang Vieng

 Vientiane – Vang Vieng

Du lægger hovedstaden bag jer fra morgenstunden og kører nordpå gennem frodige landskaber og lokale småbyer. På vejen gøres holdt ved et marked samt i Vang Xang, der er kendt for sine arkæologiske levn fra det 11. århundrede. Tættere på Vang Vieng begynder landskaberne at ændre karakter, og snart er du omgivet af små kalkstensbjerge, der på dramatisk vis skyder op gennem de grønne rismarker. Dagens mål er den lille by Vang Vieng, hvor du indlogeres på Villa Nam Song, der ligger fantastisk smukt ned til Nam Song-floden. Du har god tid til at udforske landskaberne omkring byen på gåben eller cykel. Eller find en god restaurant ned til floden og nyd de storslåede scenerier over en middag.

Dag 13: Vang Vieng – Luang Prabang

 Vang Vieng – Luang Prabang

Flere oplevelser venter denne morgen i landskaberne omkring Vang Vieng. Deriblandt hulen Tham Jang, der i det 19. århundrede blev brugt af de lokale som skjulested for kinesiske invasionsstyrker. Herfra krydser du floden til den lille landsby Ban Huai Ngai, hvor du på nært hold kan opleve det lokale landsbyliv. Tilbage i Vang Vieng fortsætter rejsen mod nord gennem storslåede bjerglandskaber mod Luang Prabang, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. Her indlogeres du på det luksuriøse boutique-hotel Maison Souvannaphoum, der ligger perfekt i hjertet af Luang Prabangs gamle bydel. Hotellet er holdt i fransk kolonistil og fanger på smukkeste vis Luang Prabangs særlige charme. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske denne fantastiske lille by på egen hånd.

Luang Prabang ligger smukt på en lille landtange ud til Mekong-floden omgivet af jungleklædte bjerge. I midtbyens gamle gader går orangeklædte munke mellem byens mange velbevarede templer, mens handlen blomster i de små butikker og caféer indrettet i gamle villaer fra den franske kolonitid. Når mørket falder på, omdannes hovedgaden til ét stort marked, hvor folk fra de omkringliggende landsbyer faldbyder alt fra kunsthåndværk til friskgrillede fisk. Få andre byer i Sydøstasien er så velbevaret som Luang Prabang, hvilket har fået UNESCO til at optage hele byen på sin liste over Verdens Kulturarv. Et godt sted at starte udforskningen er det lille tempelbjerg Mount Phou Si i hjertet af byen, hvorfra der er en enestående udsigt over den gamle kongeby, Mekong-floden og bjergene. Ikke mindst ved solnedgang.

Dag 14: Luang Prabang og Pac Ou-hulerne

 Luang Prabang og Pac Ou-hulerne

Du lægger Luang Prabang bag dig for en stund og sejler op ad Mekong-floden i en traditionel long-tail-båd mod de mystiske Pak Ou-hulerne. Undervejs gøres der stop i lokale landsbyer, og du besøger også det royale tempel Wat Longkhoun. Pak Ou-hulerne ligger i en stejl klippevæg ud til floden og kan kun nås med båd. En trappe fører fra vandet op til hulerne, hvor pilgrimme i århundreder har stillet Buddha-statuer i mørket. Adskillige tusinde statuer er det blevet til indtil nu i alle tænkelige størrelser og materialer. Fra Pak Ou-hulerne krydses floden til landsbyen Ban Ou, hvorfra turen tilbage mod Luang Prabang foregår i bil. Der stoppes i små landsbyer på vejen, der er kendt for fremstillingen af lokal risbrændevin og håndlavet papir. Sidst på eftermiddagen er du tilbage i Luang Prabang, hvor aftenen tilbringes.

Dag 15: Hjemrejse

 Hjemrejse

For de morgenfriske venter der en stor oplevelse. Stå tidligt op, og oplev de orangeklædte munkes morgenritual, når de går rundt i byen og modtager almisser fra byens befolkning. Efter morgenmaden er der arrangeret byrundtur, hvor du besøger det tidligere royale palads, som i dag er Laos’ nationalmuseum. Du besøger også Luang Prabang’s mest enestående tempel, Wat Xieng Thong, der på smukkeste vis repræsenterer byens klassiske tempelarkitektur. Herefter går turen mod lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte i Singapore fortsætter du mod Danmark. Eller forlæng rejsen med et stop-over i Singapore – læs mere her. Eller måske en badeferie på Tioman Island – læs mere her.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse til Vietnam og Laos er baseret på afrejse 3. marts 2017. Rejsen kan gennemføres hele året, men prisen vil variere alt efter rejsetidspunktet. Foretrækker du at rejse på et andet tidspunkt, eller ønsker du at ændre på rejsens længde og indhold, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 70 12 50 11. Så sammensætter vi et rejsetilbud, der matcher netop dine ønsker.

Prisinformation

Natur og kultur i Vietnam og Laos - 16 dage fra 28.450 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse med Singapore Airlines fra København til Hanoi og retur fra Luang Prabang
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Hanoi Lufthavn til hotel t/r
 • 2 nætter i deluxe værelse på Hotel de l’Opera i Hanoi inkl. morgenmad
 • Privat sightseeing med cykeltaxi i Hanoi med engelsktalende guide
 • Privat byrundtur i Hanoi med engelsktalende guide
 • Privat transport og engelsktalende chauffør fra Hanoi til Mau Chau t/r
 • Alle ture og aktiviteter i henhold til program med engelsktalende guide
 • 2 nætter på Mai Chau Ecolodge inkl. morgenmad, 3 x frokost og 2 x aftensmad
 • 1 nat i deluxe værelse på Hotel de l’Opera i Hanoi inkl. morgenmad
 • Privat transport til Ha Long-bugten med engelsktalende chauffør t/r
 • Alle ture i henhold til program
 • To nætters ophold om bord på traditionel junke med privat balkon – inkl. alle måltider fra frokost dag 1 til morgenmad dag 3.
 • 1 nat i deluxe værelse på Hotel de l’Opera i Hanoi inkl. morgenmad
 • Fly fra Hanoi til Vientiane
 • Privat transport fra Vientiane Lufthavn til hotel
 • 1 nat i deluxe værelse på Settha Palace i Vientiane inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Vientiane med engelsktalende guide
 • Besøg ved marked i Vang Xang med engelsktalende guide
 • 1 nat i superior værelse på Villa Nam Song i Vang Vieng inkl. morgenmad
 • Sightseeing omkring Vang Vieng jf. program med engelsktalende guide
 • 2 nætter i garden wing værelse på Maison Souvannaphoum i Luang Prabang inkl. morgenmad
 • Sejltur i longtail boat til Pak ou Caves med engelsktalende guide
 • Besøg i landsbyer med engelsktalende guide
 • Morgenritual i Luang Prabang med engelsktalende guide
 • Besøg ved Luang Prabangs marked med engelsktalende guide
 • Privat transport fra hotel til Luang Prabang Lufthavn

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
3. marts 2017
ved 2 voksne
fra 28.450 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


5-stjernet badeferie på Furama Resort

5-stjernet badeferie på Furama Resort

Lad jer forkæle i luksuriøse omgivelser på badeferie på det 5-stjernede Furama Resort i Da Nang, Vietnam, kombineret med et ophold i en af Asiens mest moderne storbyer Singapore.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Storby, Strandferie

15 dage fra 17.595 kr.

Supertilbud til Bali og Singapore

Supertilbud til Bali og Singapore

Supertilbud til Bali og Singapore. Rejs med et af verdens bedste flyselskaber til Gudernes Ø og nyd hele 10 nætter i luksuriøse omgivelser på den dejlige og rolige Jimbaran Strand. Dertil kommer et stopover på førsteklasses hotel i Singapore, der bl.a. inkluderer gratis adgang til et væld af byens mange spændende seværdigheder.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Storby, Strandferie

15 dage fra 14.595 Kr.

Luksus og all inclusive på Awali

Luksus og all inclusive på Awali

Det 5-stjernede Heritage Awali er som taget ud af en dagdrøm. Resortet ligger helt ned til Mauritius hvide tropestrande og byder på masser af komfort og et væld af eksotiske oplevelser. Prisen er tilmed all-inclusive.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Strandferie

10 dage fra 16.495 kr.

Bestil tilbud