70120303
Åben:

Mexicos kulturelle hjerte

Denne unikke rejse til Mexicos kulturelle hjerte fører jer til en sand perlerække af hyggelige kolonitidsbyer, storslåede ruinbyer og spændende storbyer. Undervejs besøger I både kendte seværdigheder såsom Mexico City, ruinbyen Teotihuacán og kolonitidsperlen Oaxaca. Men I lægger også de gængse turistruter bag jer og udforsker sjældent besøgte seværdigheder såsom den fantastiske nichepyramide ved  El Tajín, olmec-hovederne i Xalapa, festglade Varacruz samt de oversete kolonitidsbyer Coatepec, Tlacotalpan, Puebla og Tlaxcala. Undervejs kommer I tæt på den mexicanske kultur, og I har rig mulighed for at stifte bekendtskab med landets forrygende køkken. Rejsen foregår med privat guide og chauffør, så I har friheden til at opleve dette skønne hjørne af Mexico i jeres helt eget tempo. I kan tilmed vælge at forlænge rejsen med afslapning langs Stillehavets skønne strande.

Kom til gratis foredrag om Mexico, Guatemala og Belize – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

11 dage fra 21.450 kr. 

Turens højdepunkter

 • Udforsk Mexico med privat guide og chauffør
 • Unik rute fyldt med både berømte og oversete seværdigheder
 • Oplev uturistede kolonitidsbyer, prægtige pyramider og det autentiske mexicanske køkken.
 • Besøg syv steder på UNESCO’s kulturarvsliste
 • Mulighed for at forlænge med badeferie ved Stillehavet

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Mexico City

 Ankomst til Mexico City

Fra Danmark sættes kursen vestpå mod Mexico, hvor I lander samme dag på grund af tidsforskellen. Vel fremme i Mexico City bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel.

 

Mexicos hovedstad ligger i 2.240 m højde på Den Mexicanske Højslette omgivet af skovklædte bjergskråninger og snedækkede vulkaner. Med sine mere end 26 millioner indbyggere er byen blandt verdens største, og I bydes velkommen af et sandt virvar af trafik, skyskrabere i glas og stål og elegante palæer fra den spanske kolonitid. Området var allerede hovedstad i aztekernes rige, da de spanske erobrere nåede hertil i starten af 1500-tallet. Men på trods af at spanierne beskrev byens templer og paladser i storslåede vendinger, blev byen jævnet med jorden af den spanske erobrer Hernan Cortés, der siden grundlagde den nuværende hovedstad i 1521. Mexico City vrimler med minder fra den tidligere indianske civilisation og især fra den spanske kolonitid, og så har byen masser af charmerende torve, hyggelige små gader, smukke parker og ikke mindst store kulturskatte. Brug resten af dagen på at få de første indtryk af denne prægtige by, der er så rig på historiske bygninger, at store dele af midtbyen er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv.

Dag 2: Mexico City

 Mexico City

I har hele dagen til at udforske Mexico Citys rige historie. En dygtig lokal guide henter jer på hotellet fra morgenstunden og fører jer til Zócaloen, som i århundreder har været centrum for religiøse og politiske demonstrationer og højtider. Den store centrale plads er opført på ruinerne af aztekernes gamle hovedstad Tenochititlan. På østsiden ligger Nationalpaladset, hvor I oplever de fantastiske vægmalerier af Diego Rivera, der på smukkeste vis illustrer tre århundreders mexicansk historie. På nordsiden af pladsen ligger den gigantiske Catedral Metropolitana, der er blandt de største religiøse bygninger i Latinamerika. Katedralen blev bygget mellem 1573 og 1831 og viser en blanding af forskellige stilarter. I nærheden ligger ruinen af Templo Mayor, som man opdagede ved en tilfældighed under udgravningen til en ny metrolinje i 1978. Den enorme pyramide blev i sin tid opført af aztekerne til ære for deres regn- og krigsguder.

 

Efter besøget ved Zócaloen kan I dykke ned i Mexicos rige håndværkstraditioner på et lokalt kunstcenter, inden turen fortsætter til parken Bosque de Chapultepec. Parken er et populært åndehul for byens indbyggere, og mange kunstnere bor i de eftertragtede kvarterer rundt om parken. I går en tur i området og mærker stemningen.

Efter byrundturen er resten af dagen fri til egne eventyr. Besøg eksempelvis det berømte antropologiske museum, Museo Nacional de Antropología, som ligger i Chapultepec-parken. Shop i de mange butikker i Zona Rosa, eller kig forbi det mondæne kvarter, Coyoacán, hvor den kontroversielle maler Frida Kahlo boede i sit karakteristiske blå hus. Huset er i dag indrettet som museum, hvor nogle få af hendes stærkt personlige malerier kan beundres.

Dag 3: Via Teotihuacán til Poza Rica

 Via Teotihuacán til Poza Rica

I forlader Mexico City fra morgenstunden og sætter kurs mod en af de prægtigste ruinbyer i Latinamerika, Teotihuacán. Undervejs gøres stop ved basilikaen for Jomfruen af Guadalupe. Basilikaen er Mexicos religiøse helgenskrin, og billeder af Mexicos skytshelgen ses i kirker, busser, taxier og private hjem overalt i Mexico.

Fortsæt til den gamle ruinby Teotihuacán, der i begyndelsen af det syvende århundrede havde et indbyggertal på omkring 200.000. Det gør den til en af verdens største byer i sin samtid, men omkring 600 – 800 e. Kr. blev byen pludselig forladt. Måske efter en brænd eller en belejring. Byen blev dog ikke glemt, og aztekerne brugte senere stedet til religiøse handlinger. Det var aztekerne, der gav byen det navn, vi kender i dag. De mente, at kun guderne ville være i stand til at bygge sådanne bygningsværker, og kaldte derfor stedet Teotihuacán, hvilket betyder noget i retning af ”Gudernes hjem”. Den to km lange Avenida de los Muertos, De Dødes Allé, fører gennem ruinkomplekset, og er på begge sider flankeret af imponerende templer, smukke paladser samt ikke mindst de enorme pyramider, Månens Pyramide og Solens Pyramide, der er nogle af de største pyramider i verden.

Efter frokost fortsættes til Poza Rica nordøst for hovedstaden. Køreturen tager nogle timer, men den giver en god introduktion til livet uden for Mexico Citys storbymylder.  Vel fremme i Poza Rica indlogeres I på jeres hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af og nyde stemningen i denne relativt lille og sjældent besøgte mexicanske provinsby.

Dag 4: Ruinbyen El Tajín, local kultur og Veracruz

 Ruinbyen El Tajín, local kultur og Veracruz

Dagen starter med et besøg i en af Mexicos mest oversete ruinbyer, El Tajín, der ligger smukt i et åbent landskab omgivet af bløde, grønklædte bakker. Ruinbyen er langt mindre end Teotihuacán. Men de velbevarede pyramider, smukke relieffer, spredte tempelbygninger og ikke mindre end 17 boldbaner fortæller historien om en rig og magtfuld handelsby, der nåede sit højdepunkt fra omkring år 600-900 e. Kr. Hvilket folkeslag, der byggede El Tajín, debatteres stadig. Men sikkert er det, at totonacerne dominerede byen fra 800-tallet til den blev forladt omkring år 1200. Sandsynligvis som følge af et angreb fra chichimecerne. Først i 1785 bliver ruinerne genopdaget af spanierne under en ekspedition på udkig efter egnede tobaksmarker. I har god tid til at udforske denne sjældent besøgte ruinbyen, der huser en unik trinpyramide med 365 nicher – en til hver dag på året.

Fra El Tajín fortsætter I til Takilhsukut Park, hvor I møder efterkommerne af totonacerne. Parken giver en fantastisk indsigt i totonacernes gamle kultur, og I vil have mulighed for at overvære urgamle ritualer og måske selv få udført en traditionel renselsesceremoni. Efter frokost fortsættes til byen Veracruz, på Mexicos caribiske kyst. Efter ankomsten vil I have tid til at udforske byen på egen hånd. Eksempelvis med en gåtur i det historiske centrum eller langs Malecon-promenaden, hvor lokale kommer for at nyde stemningen og brisen fra havet.

Dag 5: Veracruz og kolonitidsbyen Tlacotalpan

 Veracruz og kolonitidsbyen Tlacotalpan

I mere end 400 år var Veracruz en af Mexicos vigtigste havnebyer, og alt fra sørøver- og slaveskibe til handelsfolk og fjendtlige hære har lagt til langs denne kyst. Alle med det formål at forlade byen som rigere mennesker. I dag er Veracruz mest kendt blandt mexicanere for sin glimrende musik, sit karneval og sine populære strande. Men byen rummer også mange levn fra sin lange historie, og dagen starter med en spændende byrundtur til en række af byens mest prominente historiske bygningsværker.

Fra Veracruz fortsætter I sydpå mod Tlacotalpan, der i det 19. århundrede var en vigtig handelsby. I dag har roen sænket sig over den lille by, hvis solrige pladser, brolagte gader og rige arkitektoniske levn fra kolonitiden har sikret den en plads på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Til trods for sin åbenlyse charme, der kun fuldendes af den smukke beliggenhed ned til Rio Papaloapan-floden, ser denne kolonitids-perle ufattelig få turister.

Ud på eftermiddagen går turen tilbage til Veracruz. Om aftenen, kan I se frem en sjov boheme-aften fyldt med musik og dans.

Dag 6: Via Coatepec til Xalapa

 Via Coatepec til Xalapa

Efter morgenmaden forlader I Veracruz og kører til den hyggelige lille kolonitidsby Coatepec, der er berømt for sine orkideer og sin kaffe. Byens brolagte gader, historiske kirker og små butikker indbyder til udforskning på må og få, og der er gode muligheder for at smage den berømte kaffe på byens hyggelige caféer. Mere historie venter ved den historiske hacienda El Lencero, der fra 1842 og et årti frem var hjem for General Antonio López de Santa Ana. Haciendaen og de omkringliggende haver er et imponerende syn, og besøget giver et godt indblik i datidens overklasseliv.

Fortsæt herfra til statshovedstaden Xalapa, hvis fantastiske antropologiske museum huser en uvurderlig samling af næsten 30.000 skatte fra områdets forskellige civilisationer. Deriblandt adskillige monolitiske statuer og gigantiske olmec-hoveder, der blev skabt af en af Mexicos første store civilisationer. Olmec-kulturen opstod allerede 1.200 år før vores tidsregning, og det var i høj grad denne civilisations kunst, religion og samfund, der skulle komme til at inspirere mange af de præcolumbianske kulturer, der fulgte efter.

Efter besøget på museet, er resten af dagen fri til egne eventyr. Det kunne være en IMAX-film i The Interactive Museum eller en koncert i byens teater. Eller gå en tur gennem  Xalapa’s historiske centrum og parken Paseo de los Lagos for at nyde stemningen i en typisk mexicansk by, der bestemt ikke ser ret mange turister.

 

Dag 7: Via Puebla og Tlaxcala til Oaxaca

 Via Puebla og Tlaxcala til Oaxaca

Flere spændende oplevelser venter i dag, når I forlader Xalapa og kører mod endnu en af Mexicos kolonitidsperler, Puebla. Byen blev grundlagt i 1531 og har siden været en højborg for den katolske kirke. Mere end 100 prægtige kirker vidner om byens rige religiøse historie, og de mange historiske bygninger har sikret Puebla en plads på UNESCO’s kulturarvsliste. Byen er også kendt for sit unikke køkken og ikke mindst sin keramiktradition, som går under navnet Talavara. Farvestrålende fliser, lamper, tallerkener og urtepotter er uhyre populære, men det fineste produkt er Majolica, som er hvid keramik. I besøger en række af byens højdepunkter såsom den centrale plads, katedralen, Rosary Chapel og et marked, inden I fortsætter til Tlaxcala.

Sammenlignet med Puebla er Tlaxcala en søvnig lille by, der ikke påberåber sig ret meget opmærksomhed. Men godt for det. For det betyder, at langt de fleste turister i Mexico aldrig hører om dens hyggelige, brolagte gader, smukke klostre og fine kirker. Derfor hersker der en vidunderlig afslappet stemning i den solbeskinnede lille by, hvor I blandt andet oplever kirken Santuario de la Virgen de Ocetlán, hvis overdådige ydre gør den til en af Mexicos mest iøjnefaldende kirker. I kigger også forbi katedralen, et smukt tidligere franciskaner-kloster, regeringspaladset og går en tur i de historiske gader, inden turen går til busstationen, hvor bussen mod Oaxaca venter. Vel fremme i Oaxaca bliver I indlogeret på jeres centralt beliggende hotel for de kommende tre nætter.

 

Dag 8: Oaxaca og Monte Alban

 Oaxaca og Monte Alban

Næste morgen vågner I i en af Mexicos smukkeste og mest spændende kolonitidsbyer. Oaxaca ligger i en enorm dal fyldt med minder fra de indianske zapoteker- og mixtekerkulturer, og denne morgen oplever I et af områdets absolutte højdepunkter: Ruinerne af byen Monte Alban, der ligger på et menneskeskabt plateau på toppen af zapotekernes hellige tempelbjerg. For knapt 2.000 år siden var byen zapotekernes hovedstad, og trods mange århundreder er gået siden da, fornemmer man stadig byens storslåede dimensioner. Man ved, at zapotekerne levede i et velorganiseret samfund med et dominerende præsteskab og en rig gudeverden. Til gengæld er man ikke sikker på, hvad der førte til byens fald.

Tilbage i Oaxaca er resten af dagen fri til at udforske byens hyggelige gader, overdådige kirker og lokale markeder på egen hånd. Blandt mexicanere er Oaxaca dog bedst kendt for sit regionale køkken og sit fine kunsthåndværk. Især en særlig type sort keramik fra landsbyen San Bartolo Coyotepec har sat byen på Mexicos kunstneriske landkort. Keramikken er overraskende let, og den sorte overflade synes næsten glinsende. Lige så berømt er de farvestrålende træfigurer fra landsbyerne San Martin Tilcajate og San Antonio Arrazola. Figurerne rangerer fra små firben til store skulpturer af eksotiske fabeldyr. Alle er de malet i stærke farver, og udgør en unik souvenir fra denne egn.

Når mørket falder på er det værd at søge ned mod byens centrale plads, zócaloen. Find et bord i en af søjlegangene rundt om pladsen og nyd synet af menneskelivet, der passerer forbi. Intet fanger stemningen i Oaxaca bedre. Især hvis du gør som de lokale og bestiller en kold øl og en portion ristede græshopper…

 

Dag 9: Oaxaca og Mitla

 Oaxaca og Mitla

Dagen starter med endnu en spændende udflugt til en yderst usædvanlig ruin i dalen omkring Oaxaca. Sammenlignet med Mexicos store ruinbyer er Mitla til at overse, men den elegante hovedbygning viser noget af det smukkeste mønstrede murværk fra den præcolumbianske periode. Byen blev opført af zapotekerne som et religiøst centrum, og meget tyder på, at der har været foretaget menneskeofringer på dette sted. Historierne om disse ritualer faldt bestemt ikke i spaniernes smag, så de lod en kirke bygge ovenpå dele af ruinerne.

Fra Mitla fortsætter I gennem Oaxaca-dalen til den lille landsby Tule, der domineres af et enormt træ. Eksperter mener, at træet er mindst 1500 år gammelt. Så det allerede var et gammelt træ, da zapotekernes rige var på sit højeste.

Tilbage i Oaxaca byder eftermiddagen på en række af byens største seværdigheder. Deriblandt byens guldmuseum, katedralen og kirken Santo Domingo, hvis relativt simple ydre skjuler et af de mest overdådige kirkerum i hele Latinamerika. Aftenen er fri til at nyde stemningen i de hyggelige gamle gader og måske prøve et par af de mange lokale specialiteter, der blandet andet krydres med chili og chokolade.

Dag 10: Hjemrejse eller badeferie

Efter morgenmaden bliver I kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng med badeferie langs Stillehavet i hyggelige Puerto Escondido. Læs mere her og her.

Dag 11: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Prisinformation

Mexicos kulturelle hjerte - 11 dage fra 21.450 kr.

Inkluderet i prisen

 •  Flyrejse fra København/Billund til Mexico t/r
 •  2 nætter på valgte hotel i Mexico City
 •  1 nat på valgte hotel i Poza Rica
 •  2 nætter på valgte hotel Veracruz
 •  1 nat på valgte hotel i Xalapa
 •  3 nætter på valgte hotel Oaxacan
 •  Daglig morgenmad
 •  Udflugter og sightseeing som beskrevet
 •  Entréer til alle seværdigheder
 •  Lokal engelsktalende guide på alle udflugter
 •  Alle transporter mellem lufthavn og hotel
 •  Lufthavnsskatter og -afgifter
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Rejseforsikring
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Lavsæson
1 jan - 20 jun
12 aug - 15 dec
ved 2 voksne
fra 21.450 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Højsæson
21 jun - 11 aug
16 dec - 31 dec
ved 2 voksne
fra 23.550 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


New Zealand i firehjulstrækker

New Zealand i firehjulstrækker

Drømmer du om at komme dybt ind i New Zealands vilde natur og opleve sider af landet, kun de færreste rejsende finder frem til? Så er denne rejse perfekt. Du udforsker New Zealand i firehjulstrækker og besøger både kendte seværdigheder og mindre kendte perler. Undervejs bor du på lækre lodges, hoteller og Bed & Breakfasts. Rejsen fuldendes med tre nætter i skønne Sydney.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Kør-selv, Naturoplevelser, Storby

23 dage fra 43.695 kr.

Nyhed
Vietnam med stil

Vietnam med stil

Oplev Vietnam med stil og masser af unikke oplevelser på denne rejse fra Hanoi til Halong Bay og videre til Hoi An med afsluttende badeferie i egen pool villa i Ninh Van Bay. Alle steder bor I på luksuriøse og stilfulde hoteller.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Kulturoplevelser, Storby, Strandferie

16 dage fra 28.895 kr.

Nyhed
Jaguar-safari i Brasilien

Jaguar-safari i Brasilien

Rejs dybt ind i vådområdet Pantanal i hjertet af Brasilien, hvor kaimaner lurer i vandskorpen, papegøjer fylder luften med strålende farver, og jaguarer jager i vandkanten.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser, Safari, Unik rejse

12 dage fra 32.950 kr.

Rovos, vandfald og safari

Rovos, vandfald og safari

Lad jer føre tilbage i tiden med en luksuriøs togrejse med det legendariske Rovos Rail fra Sydafrika til Victoria Falls. Oplev “røgen der tordner” – de mægtige Victoria Vandfald, inden I afslutter rejsen med superb safari i en af det sydlige Afrikas bedste nationalparker, Chobe National Park.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Safari, Togrejser

12 dage fra 33.995 kr.

Borneos regnskove og tropeøer

Borneos regnskove og tropeøer

Borneos frodige regnskove og paradisiske tropøer venter på dette ultimative eventyr til Sabah. Fra Kota Kinabalu går turen til afsidesliggende Sandakan, og videre ind i regnskoven ved Sukau, der er særdeles rig på dyreliv. Fra Sukau venter endnu et jungleeventyr i Borneos ældste regnskov, Danum Valley inden rejsen afsluttes med en luksuriøs badeferie på tropeøen Gaya Island.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Strandferie

16 dage fra 27.495 kr.