70120303
Åben:

Mexicos højdepunkter

PÅ denne rejser oplever I alle Mexicos Højdepunkter. I Mexico City ligger spejlblanke skyskrabere side om side med elegante palæer fra kolonitiden og gamle indianske templer. Grønne parker og hyggelige torve er strøet ud over byen.
Når I har udforsket aztekernes gamle hovedstad, Teotihuacán, og besteget de himmelstræbende pyramider for solen og månen, rejser I videre mod San Christobal de las Casas.
I sejler på Rio Grijalva mellem 1.200 m høje klippevægge og bader i brusende vandfald.
I oplever mayakulturen i Palenque og besøger Merida, inden I runder af i Playa del Carmen ved det Caribiske Hav.

Kom til gratis foredrag om Mexico, Guatemala og Belize – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

16 dage fra 19.350 kr. 

Turens højdepunkter

 •  Mexicos største ruinkompleks Teotihuacán
 •  Besøg i indianske landsbyer ved San Cristobal
 •  Oplev mayaernes by Palenque midt i regnskoven
 •  Playa del Carmens fantastiske strand

Dagsprogram

Dag 1: Danmark - Mexico City

 Danmark - Mexico City

I flyver fra Danmark til Mexico City. Der er ikke direkte fly, så det bliver med et flyskifte undervejs.
I bliver modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel.
Mexicos hovedstad ligger i 2.240 m højde på den mexicanske højslette og er omgivet af skovklædte bjergskråninger og snedækkede vulkaner. Det er verdens største by med over 21 mio. indbyggere, en myldrende trafik, skyskrabere i glas og stål og elegante palæer fra den spanske kolonitid.
Området var allerede hovedstad i aztekernes rige fra omkring 1325 og hed den gang Tenochtitlán. Tenochtitlán lå på en ø midt i Texcoco søen, der for længst er tørret ud. Aztekernes hovedstad blev jævnet med jorden af den spanske erobrer Hernan Cortés, samtidig med at han i 1521 anlagde den nuværende hovedstad på ruinerne.

Dag 2: Teotihuacán

Teotihuacán

Det meste af dagen går med at udforske Teotihuacán. Her i Mexicos største ruinkompleks findes templer og himmelstræbende pyramider, hvor ypperstepræster bragte offergaver til guderne. Pyramiderne blev af aztekerne navngivet hhv. Sol- og Månepyramiden så de passede med legenden om den femte sol. Byen havde i begyndelsen af det 7. århundrede et indbyggertal på omkring 200.000, og var på den tid en af verdens største.
Undervejs besøger I Basilikaen for Jomfruen af Guadalupe. Basilikaen er Mexicos religiøse samlingspunkt, der hvert år tiltrækker millioner af pilgrimme. Specielt mange pilgrimme kommer i dagene optil og selve d. 12. december, hvilket er årsdagen for Jomfruens tilsynekomst. Overalt i Mexico ses billedet af Jomfruen, såsom i kirker, busser, taxaer og private hjem.
Der gøres også holdt ved Plaza de las Tres Culturas, som symboliserer mødet mellem de tre kulturer: Aztekerne, de spanske rødder og nutidens Mexico. Det er også stedet for et af de mørke kapitler i Mexicos historie, nemlig massakren på nogle demonstrerende kort før Olympiaden i Mexico City i 1968.

Dag 3: Mexico City

 Mexico City

Efter morgenmaden henter lokalguiden jer, og I kører til Bosque Chapultepec-parken, der dækker et areal på hele seks km². I dette oplevelsesrige åndehul kan mexicanerne nyde skov, søer, zoologisk have, forlystelsespark, museer og hyggelige caféer. I besøger Museo Nacional de Antropologia, som har ry for at være et af verdens mest spændende museer.
Det antropologiske museum er bygget i to etager omkring en gårdsplads, hvor øjnene drages mod vandkunsten, der bryder pladsens asketiske midte. Søjlen er smukt dekoreret med motiver fra for- og nutiden. I det grønne område uden for museet er der opstillet flere udstillingsgenstande. I museets stueetage ligger 12 arkæologiske rum, mens de etnografiske samlinger findes på første sal. Her er alle muligheder for at få et godt indblik i Mexicos mange kulturer, som vil gøre den videre rejse i landet endnu mere interessant.
Resten af dagen har I til fri disposition. Der er et væld af muligheder i den pulserende storby. I kan eksempelvis lade jer transportere af de utallige taxaer, der bevæger sig rundt som arbejdsomme små myrer i den travle metropol. Måske har I lyst til at udforske den gigantiske Chapultepec park, shoppe i Zona Rosa med de fashionable butikker eller besøge markedet Mercado de Sonora, hvor heksedoktorer sælger deres lægeurter og andre kræmmere deres skildpadder, slanger, kaniner og hundehvalpe. I kan slutte dagen af med at lytte til en kærlighedssang fra mariachi-orkestrene på Plaza de Garibaldi.

Dag 4: Mexico City - Tuxtla Gutiérrez - San Cristóbal

 Mexico City - Tuxtla Gutiérrez - San Cristóbal

I forlader Mexico City og kører til lufthavnen for at flyve til Tuxtla Gutiérrez i staten Chiapas. Efter ankomst kører I mod San Cristóbal de Las Casas. På vejen skal I opleve den spektakulære Sumidero-kløft.
I sejler med båd ind i den 35 km lange kløft, hvor 1.200 m høje klippevægge strækker sig mod himlen. Her har I også virkelige gode chancer for at se eksempler på det lokale dyreliv. Floden og de grønklædte klipper er nemlig hjemsted for krokodiller, farverige fuglearter og aber.
I tilbringer to nætter i San Cristóbal. San Cristóbal de Las Casas ligger i en dal i 2.100 m højde omgivet af fyrretræsklædte bjerge. Byen blev grundlagt i 1528 af spanieren Diego de Mazariegos, men er opkaldt efter dominikanermunken og biskoppen Bartolomé de Las Cases, som kæmpede for indianernes rettigheder.
Byens midtpunkt er den smukke og skyggefulde Zócalo, hvorfra smalle brolagte gader løber i alle retninger. Gadebilledet er præget af lave pastelfarvede huse med røde tegltage og sorte smedejernsgitre for vinduerne, smukke kirker, og små gallerier samt restauranter.

Dag 5: San Cristobal og indianerlandsbyer

 San Cristobal og indianerlandsbyer

Dagens udflugt går til markeder i San Cristóbal samt de omkringliggende indianerlandsbyer. Indianerbefolkningen er efterkommere af de gamle mayastammer og har i høj grad bevaret deres stolte traditioner.
Første stop er markedet i San Cristóbal. Siden går turen til de indianske landsbyer, Zinacantan og San Juan de Chamula. Sidstnævnte beboes af tzotzil-indianerne, der praktiserer en helt unik form for kristendom. De tror, at Jesus steg ned af korset for at blive til solen. Chamulaerne er ikke glade for at blive fotograferet, og det bør man respektere. I San Juan de Chamula ligger en lille billedskøn kirke på byens centrale plads. Der er ingen stole i kirken, så de lokale sidder eller knæler på gulvet i deres klædedragter, der er unikke for området.
Tilbage i San Cristóbal de Las Casas er eftermiddagen fri til at udforske byen på egen hånd. Læg eventuelt vejen forbi Frans Bloms hus, Na Bolom. Frans Blom var dansk eventyrer og arkæolog. Han ledte flere ekspeditioner ind i Chiapas jungle og deltog i mange vigtige udgravninger af maya-ruiner for Carnegie Instituttet. Sammen med sin kone, journalisten Trudy Loertscher, kæmpede han for Lacandon-indianernes rettigheder og bevarelsen af regnskoven. I dag er de begge døde, men deres hus drives af en fond, der viderefører arbejdet. Ligeledes kan forskere og studerende fra hele verden tage ophold i huset i forbindelse med deres studier og arbejde.

Dag 6: San Cristóbal - Agua Azul - Palenque

 San Cristóbal - Agua Azul - Palenque

Fra højlandet kører I ad snoede bjergveje med smukke udsigter mod Palenque i lavlandet. Undervejs gøres stop ved vandfaldene Agua Azul, som betyder Blå Vand. De smukke vandfald er et af Mexicos naturvidundere. Med den grønne regnskov som kulisse vælter vandmasserne ud over klippekanten for at ende i bassiner med turkisblåt vand.
Agua Azul består af flere hundrede større og mindre vandfald, og der er mulighed for at tage sig en forfriskende dukkert. Fra slutningen af februar til starten af juni er vandet klart med den karakteristiske lyseblå farve. Efter regntidens begyndelse antager vandet en brunlig nuance, og vandfaldet er kraftigere. I opholder jer to nætter i Palenque.

Dag 7: Palenque

 Palenque

Fra morgenstunden kører I lidt udenfor Palenque. Her midt i den frodige jungle anlagde mayaerne en af deres mest storslåede byer, Palenque.
Mayaerne, der levede i det sydlige Mexico og det nordlige Mellemamerika, havde deres storhedstid fra ca. 600-900 e. Kr. Deres højtudviklede evner indenfor matematik, astronomi og arkitektur gjorde dem til en af verdens mest avancerede civilisationer på den tid. Mayaerne havde blandt andet deres eget skriftsystem og udviklede også begrebet “nul”. Samfundsstrukturen var landbrugsintensiv og bycenteret – så mayaerne boede i mange uafhængige bystater. Blandt de mest kendte er Palenque, Uxmal og Chitzen Itza.
Palenque dækkede et areal på over 20 km², og arkæologer har registreret omkring 500 bygninger, hvoraf kun 30 til 40 er udgravede. Det første bygningsværk, man får øje på, er Templo de los Inscripciones, Inskriptionernes Tempel, der ligger på toppen af en høj pyramide. Overfor ligger den største bygning, El Palacio – et stort palads med mange rum og gange samt et højt tårn, der muligvis var et stjerneobservatorium.
Da Palenque blev forladt omkring 900 e. Kr, blev byen hurtigt overgroet og fuldstændig opslugt af regnskoven. I århundreder lå byen totalt hen i glemsel, inden den blev genfundet af opdagelsesrejsende i 1773.
I er tilbage i Palenque ved middagstid og har resten af dagen til fri disposition.

Dag 8: Palenque - Merida

 Palenque - Merida

I dag kører I til lufthavnen i Villahermosa, der ligger to timers kørsel fra Palenque og flyver til Merida. I bliver modtaget i lufthavnen og kører til jeres hotel.
I har resten af dagen til fri disposition i staten Yucatáns hovedstad, Merida, der er en af de mest fascinerende byer i det sydlige Mexico. Gaderne er rige på bygninger fra den spanske kolonitid, og i byens smukke parker nyder de lokale indbyggere en rolig siesta i skyggen fra gamle træer og spanske palæer. Meridas spanske historie er ikke til at tage fejl af, men faktisk har dette område været et kulturelt centrum, allerede inden de spanske conquistadors gjorde byen til det, den er i dag.

Dag 9: Merida

 Merida

Merida er stadig det kulturelle knudepunkt på Yucatán, så I har mange spændende historier i vente, når I afhentes på hotellet af en engelsktalende guide, der vil tage jer på en byrundtur. Sammen dykker I ned under huden på Merida og oplever en række af byens største seværdigheder.
Den centrale Plaza Grande har været byens omdrejningspunkt gennem århundreder, og parken er stadig et godt sted at få føling med byens særlige rytme. Her besøger I også den storslåede katedral, der er Mexicos ældste, samt de smukke koloniale bygninger, der i dag rummer bl.a. byens rådhus.
I vandrer også ad boulevarden Paseo de Montejo. Den blev til i det 19. århundrede som et forsøg på at skabe en moderne byplanlægning med Champs Elysées i Paris som forbillede. Langs vejen byggede byens rigeste familier storslåede beboelsespalæer, hvoraf mange stadig står. Guiden fører jer stille og roligt gennem byens gader og historie, indtil I omkring middagstid igen står foran jeres hotel.
Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i Meridas gamle gader.

Dag 10: Merida - Chichen Itza - Playa del Carmen

 Merida - Chichen Itza - Playa del Carmen

I dag forlader I Merida og kører østpå til Chitzen Itza. Disse mayaruiner er nogle af de mest velbevarede i Mexico og ligger midt i Yucatán-halvøens store skovområde. Chitzen Itza dækker et areal på 15 km². Chitzen Itza var allerede år 1.000 f. Kr. befolket af mayaer. Fra omkring år 250 e.Kr. udviklede byen sig som et maya magtcentrum, men senere blev området invaderet af toltekere, der kom til Yucatan fra det centrale højland nord for Mexico City. Udsmykningen i ruinerne bærer således tydeligt præg af både maya og toltekisk kunst.
Komplekset er meget imponerende med templer, boldbaner og offerbrønde. Den store og berømte Kukulcán pyramide afspejler mayaernes kalender i sten med 364 trin fordelt på fire trapper, med 91 trin på hver, plus et trin på topplatformen, hvorved årets 365 dage angives. Ved jævndøgn i henholdsvis marts og september falder skyggerne på nordtrappen, så den ligner kroppen af en bugtende slange, der forener halen på toppen med det store stenslangehoved for bunden af trappen. Endnu et imponerende eksempel på mayaernes veludviklede evner indenfor arkitektur og astronomi.
Sidst på eftermiddagen er I fremme ved den caribiske kyst og byen Playa del Carmen. I indlogeres på jeres hotel, hvor I skal bo de næste fem nætter.

Dag 11-14: Playa del Carmen

 Playa del Carmen

Playa del Carmen er et af de mest populære rejsemål på Riviera Maya og ikke uden grund. Det er et fantastisk dejligt sted med smukke hvide sandstrande og turkisblåt hav. Byen har en livlig gågade og her er masser af gode restauranter at vælge imellem. Perfekt til afslapning oven på en rejse fyldt med indtryk og oplevelser.

Dag 15: Playa del Carmen - Cancun

Over middag bliver I kørt til lufthavnen i Cancun for at begynde hjemrejsen til Danmark. Der er ikke direkte fly, så der vil være mindst ét flyskifte.

Dag 16: Ankomst Danmark

Ankomst til Danmark.

Prisinformation

Mexicos højdepunkter - 16 dage fra 19.350 kr.

Inkluderet i prisen

 •  Flyrejse fra Danmark til Mexico t/r
 •  2 indenrigsflyrejser i Mexico
 •  3 nætter på valgte hotel i Mexico City
 •  2 nætter på valgte hotel i San Cristobal de Las Casas
 •  2 nætter på valgte hotel i Palenque
 •  2 nætter på valgte hotel i Merida
 •  5 nætter på valgte hotel i Playa del Carmen
 •  Daglig morgenmad
 •  Udflugter og sightseeing som beskrevet
 •  Entréer til alle seværdigheder
 •  Lokal engelsktalende guide på alle udflugter
 •  Alle transporter mellem lufthavn og hotel
 •  Lufthavnsskatter og -afgifter
 •  Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 •  Rejseforsikring
 •  Sygdomsafbestillingsforsikring
 •  Måltider ud over de nævnte
 •  Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Lavsæson
6 jan - 20 jun
12 aug - 15 dec
ved 2 voksne
fra 19.350 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Højsæson
21 jun - 11 aug
ved 2 voksne
fra 21.750 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Nicaragua og Costa Rica

Nicaragua og Costa Rica

Kombiner storslåede naturoplevelser i Costa Rica med smukke kolonitidsbyer, vulkaner og indianske fortidskulturer i Nicaragua.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

14 dage fra 27.250 kr

Sydney og tropiske Queensland

Sydney og tropiske Queensland

Store naturoplevelser og lækker forkælelse venter på denne rejse til Australien, der byder på god tid i Sydney, et spændende kør-selv eventyr fra Sydney til Brisbane og luksusbadeferie nær tropiske Cairns. Du besøger også vinområdet Hunter Valley og snorkler ved Great Barrier Reef, inden rejsen slutter med fantastiske dage i en luksus bungalow højt oppe mellem trækronerne i Australiens tropiske regnskov.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kør-selv, Naturoplevelser, Storby

21 dage fra 24.495 kr

Australien – Adelaide til Broome

Australien – Adelaide til Broome

Oplev Australiens rige dyreliv, vidtstrakte ørkenlandskaber og fantastiske vine på denne anderledes rejse til Australien. Fra Adelaide, Kangaroo Island og Barossa Valley går turen med luksustog til Perth i Vestaustralien, hvorfra du fortsætter i bil nordpå langs kysten til Broome.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kør-selv, Mad og Vin, Naturoplevelser, Togrejser, Unik rejse

22 dage fra 36.560 kr.

Florida for hele familien

Florida for hele familien

Oplev solskinsstaten Florida på en rejse for både voksne og børn – bag rattet i jeres egen bil. I bor i privat poolvilla i Orlando og på firestjernede hoteller tæt på Key West, på Captiva Island ved Fort Myers og i Miami. Turen byder også på en unik og intim oplevelse med havets charmetrold, delfinen. Rejsen er ideel til familier, men også perfekt til det eventyrlystne par.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Kør-selv, Strandferie

15 dage fra 13.195 kr.

Kejsertidens Kina

Kejsertidens Kina

Oplev de mest storslåede levn fra kejsertidens Kina på denne 9 dages rundrejse til Beijing og Xian. Gå igennem Den Forbudte By, nyd synet af Den Kinesiske Mur bugte sig over bjergene, og stå ansigt til ansigt med Terrakotta-hæren i Xian. For blot at nævne nogle få af højdepunkterne.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

9 dage fra 17.550 kr.