Luksus i Peru – på sporet af inkaerne

Luksus i Peru – på sporet af inkaerne

Selv med blot otte dage til rådighed kan du sagtens få et godt indtryk af Perus rige kultur og spektakulære natur. Vel at mærke uden at gå på kompromis med komforten. Undervejs bor du på fantastiske hoteller, du udforsker landet med privat guide og chauffør, og du kører med et af Sydamerikas bedste berømte tog.

I Lima udforsker du det historiske centrum, der i århundreder var hovedstad for de spanske besiddelser i Sydamerika. Du lærer også om landets tidligere historie på et af hovedstadens ypperligste museer, og du har alle muligheder for at smage Perus moderne køkken, der for alvor har placeret landet på gourmetens verdenskort.

En kort flyvetur fører dig til inkaernes gamle hovedstad Cuzco, hvor du indlogeres på et fantastisk hotel indrettet i et tidligere palads. Du har god tid til at udforske byen både med guide og på egen hånd. Men Cuzco er også udgangspunkt for den legendariske togrejse gennem bjergene til Machu Picchu. Her overnatter du på en lodge lige ved ruinbyen, hvilket giver mulighed for at opleve solopgangen over den gamle by, inden alle dagtursturisterne ankommer.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark sættes kursen mod Peru, hvor du ankommer samme dag på grund af tidsforskellen. Ved ankomsten til Lima står en chauffør klar til at køre dig til Belmond Miraflores Park, hvor du indlogeres i en junior suite. Hotellet er blandt de bedste luksushoteller i hovedstaden, og beliggenheden ud til Stillehavet i den mondæne bydel Miraflores kunne ikke blive bedre. Miraflores er rig på restauranter og er derfor et godt sted at prøve det moderne peruvianske køkken, der i disse år går sin sejrsgang verden over. Det i en sådan grad, at Peru fem år i streg har vundet titlen som verdens hotteste destination for madelskere. Efter indlogeringen kan du hvile ud ovenpå rejsen, eller få de første indtryk af byen på en gåtur på egen hånd.

Fra 1535 og adskillige århundreder frem var Lima hovedstad for de spanske besiddelser i Sydamerika. Meget er sket siden, og i dag er Lima en moderne storby med omkring 10 millioner indbyggere. Men i det historiske centrum fortæller adskillige smukke kolonitidsbygninger stadig om dengang, Lima var en af de rigeste og mest magtfulde byer i Den Nye Verden. Sammen med din private guide udforsker du området, der er er optaget på UNESCO’s kulturarvsliste. Blandt højdepunkterne er den centrale plads med præsidentpaladset, ærkebiskoppens residens og katedralen, hvor den spanske conquistador Francisco Pizzaro er stedt til hvile. Herfra er der ikke langt til San Francisco-klosteret, hvor knoglerne fra op mod 70.000 mennesker fylder de underjordiske katakomber.

Fortsæt længere tilbage i historien på Larco Museum, der huser en imponerende samling af præcolumbiansk kunst. Deriblandt fantastiske skatte fra de mindre kendte moche– og chimu-kulturer. Eftermiddagen er fri til at nyde byen på egen hånd. Om det betyder afslapning på en café i Miraflores, shopping i det eksklusive shoppingområde Larcomar eller en dukkert i hotellets pool med udsigt over havet er helt op til dig.

Nyd en god morgenmad på hotellet, inden det er tid at køre mod lufthavnen, hvor flyet mod Cuzco holder klar. Det er ikke nogen lang flyvetur. Men det er alligevel som at ankomme i et helt andet land. Luften er tynd i 3.300 meters højde, og både arkitekturen, befolkningen og stemningen her adskiller sig væsentligt fra Lima. Ved ankomsten står en chauffør klar til at køre dig til Belmond Palacio Nazarenas, der er indrettet i et tidligere palads og kloster i hjertet af Cuzcos gamle bydel. Den historiske stemning er nænsomt bevaret i de historiske bygninger, men den suppleres med masser af moderne bekvemmeligheder og vanedannende luksus.

Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at udforske Cuzcos på egen hånd. Et godt sted at starte kunne være den centrale plads Plaza de Armas, der prydes af den store katedral og smukke, spanske kolonitidsbygninger. Men prøv også at gå ned i nogle af de små sidegader, hvor inkaernes gamle murværk stadig kan skimtes under de spanske bygninger, og farverigt klædte lokale faldbyder deres varer på små markeder. Op gennem 1400tallet var Cuzco hovedstad for det mægtige inka-imperium, og selvom meget er sket side, fornemmer man stadig den gamle kultur i Cuzco brolagte gader.

I dag venter et af rejsens helt store højdepunkter, når du fra morgenstunden bliver kørt til togstation i den nærliggende by Poroy. Her stiger du om bord på et af Sydamerikas mest legendariske luksustog Hiram Bingham. Med sit mørke træ, blankpolerede messing og bløde polstrede sæder fanger Hiram Bingham på bedste vis atmosfæren fra fortidens legendariske togrejser. Så det er bare at læne sig tilbage og nyde udsigten, når toget stille og roligt snor sig langs Urubamba-flodens bredder gennem dybe dale og forbi høje, grønklædte bjergsider. Bruch serveres undervejs, og efter omkring tre en halv times fantastisk togrejse ruller toget ind på stationen i Aguas Calientes nær Machu Picchu.

Herfra er det kun en kort køreture til den verdensberømte ruinby. Der er noget mystisk og dragende over Machu Picchu, der ligger gemt på et lille plateau omgivet af sejle slugte og høje bjergtoppe. Byen blev aldrig fundet af spanierne, og det diskuteres stadig, hvad de gamle bygninger oprindeligt har været brugt til. Sammen med togets guide oplever du de mange templer, pladser og bygninger, der består af kampesten skåret til med millimeters præcision.

Frokosten serveres på Sanctuary Lodge, hvor du også indlogeres for natten. Dette er uden tvivl det bedst beliggende hotel ved Machu Picchu. Lodgen ligger på en jungleklædt bjergside med en storslået udsigt over bjergene i let gåafstand fra ruinerne.

Det er værd at stå tidligt op for at opleve solopgangen over Machu Picchu og de omkringliggende bjerge efterfulgt af en velfortjent morgenmad tilbage på lodgen. Toget tilbage til Cuzco kører sidst på dagen, så du har god tid til at udforske ruinbyen på egen hånd og nyde den fantastiske beliggenhed i 2.500 meters højde. Naturen omkring hotellet er rig på både planter og dyr, og der er gode muligheder for gåture i den rige natur. Frokosten nydes på lodgen, hvor også eftermiddagste serveres, inden det er tid at sætte kurs tilbage mod Cuczo

Også denne tur foregår om bord på luksustog Hiram Bingham. I løbet af aftenen serveres en lækker 4-retters middag ombord, mens toget snor sig mellem bjergene. Midt på aftenen ankommer du til stationen i Poroy, hvor en chauffør står klar til at køre dig det sidste lille stykke tilbage til Belmond Palacio Nazarenas.

Hele dagen er dedikeret til Cuzco, og sammen med guiden får du en god introduktion til byens spændende og turbulente historie. Første stop er ruinerne af inkafæstningen Sacsayhuamán, der ligger med en flot udsigt over byen i højdedragene over Cuzco. Borgen var en af inkaernes vigtigste fæstningsværker, og trods de største sten formodes at veje over 100 tons, er de sammenføjet med fantastisk nøjagtighed. Fortsæt via inka-ruinen Qenqo, hvor ritualer forbundet med landbrug sandsynligvis har fundet sted, til de gamle inka-bade ved Tambomachay.

Tilbage i Cuzco besøger du ruinerne af det, der tidligere var inkaernes vigtigste tempel. I sin storhedstid var væggene i templet dækket af 700 guldplader på hver to kilo. Men det kunne spanierne ikke stå for, og i dag er kun de rå stenmure tilbage. Men trods Cuzco i høj grad er en spansk by i dag, trives den indianske kultur stadig i Cuzcos gamle, brolagte gader. Her og der ses små markeder, hvor lokale i farvestrålende tøj faldbyder deres varer, og mange steder rundt om i byen ses levn fra dengang, Cuzco var inkarigets kulturelle højborg. Men også spanierne efterlod sig fantastiske bygningsværker i Cuzco. Ikke mindst omkring den flotte centrale plads Plaza de Armas. Dette er et godt sted at sige farvel til guiden og fortsætte udforskningen på egen hånd. Enten ved at slentre på må og få gennem de gamle gader. Eller ved at nyde folkelivet fra en af pladsens mange hyggelige caféer.

Nyd den sidste morgen i Cuzco. Når tid er, bliver du hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Lima stå klar. Her kan du skifte fly og fortsætte mod Danmark. Eller du kan forlænge rejsen med flere eventyr i Sydamerika.

Efter et flyskifte ankommer du til Danmark.

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Fly København – Lima t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Alle udflugter og transfers beskrevet i programmet med privat chauffør.
 • Entréer til nævnte seværdigheder.
 • 2 nætter i Lima på Belmond Miraflores Park i City View Junior Suite med morgenmad
 • Byrundtur i Lima med privat guide jf. program
 • Indenrigsfly fra Lima til Cuzco
 • 1 nat i Cuzco på Belmond Palacio Nazarenas i Junior Suite med morgenmad
 • Togrejse på Belmond Hiram Bingham fra Poroy til Aguas Calientes inkl. brunch.
 • Besøg ved Machu Picchu med togets guide jf. program inkl. frokost på Sanctuary Lodge
 • 1 nat ved Machu Picchu på Belmond Sanctuary Lodge i Standard King Room inkl. morgenmad, frokost og afternoon tea den følgende dag
 • Togrejse på Belmond Hiram Bingham fra Aguas Calientes til inkl. middag om bord.
 • 2 nætter i Cuzco på Belmond Palacio Nazarenas i Junior Suite med morgenmad
 • Byrundtur i Cuzco med privat guide jf. program
 • Fly fra Cuzco til Lima
 • Assistance til rådighed 24 timer i døgnet i løbet af turen.
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejsperiode
1 jan 2018 - 23 jun 2018
22 aug 2018 - 15 dec 2018
ved 2 voksne
fra 38.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Rejseperiode
24 jun 2018 - 21 aug 2018
16 dec 2018 - 31 dec 2018
ved 2 voksne
fra 39.995 kr.
Ved 2 voksne og 2 børn
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Cuzco

Vi kender de skønneste steder i Cuzco og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

Rejseforedrag om Peru

Oplev den fantastiske ruinby Machu Picchu, dramatiske bjerglandskaber i Andesbjergene og de flydende øer på Titicaca-søens dybblå vand. Vi kigger også efter dyreliv i junglen, besøger en af verdens største kløfter og tager ud på ægte Indiana Jones-eventyr til ukendte ruinbyer langt væk fra de gængse turistruter. Til aftenens foredrag om Peru hører du om landets mange muligheder, og du vil få svar på et væld af praktiske spørgsmål.

Læs mere her

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel