70120303
Åben:

Luksus-ekspedition i Botswana

Botswana er Afrikas uberørte juvel. Et stabilt, sikkert og naturskønt land med et særdeles rigt dyreliv, der vandrer frit mellem enorme, uberørte naturområder. Denne safari i Botswana har alt, hvad en ægte Afrika-ekspedition skal have – og mere til. I bor i yderst komfortable telte med privat badeværelse og kan se frem til lækre middage i bålets skær. Undervejs besøger I en perlerække af Afrikas bedste nationalparker. Fra Victoria Falls og de store elefantflokke langs Chobe-floden til Savutes åbne vidder og Okavango-deltaets frodige oase af græsenge, vandveje og palmelunde. Her er ingen hegn, kun få tegn på menneskelig civilisation, og I kan køre i timevis uden at se andre biler. Velkommen til det ægte Afrika.

Kom til gratis rejseforedrag om Det Sydlige Afrika – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

11 dage fra 37.395 kr. 

Turens højdepunkter

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen sydpå mod Afrika.

Dag 2: Ankomst til Victoria Falls

 Ankomst til Victoria Falls

Efter et flyskifte eller to ankommer I til Victoria Fall i Zimbabwe. Her står en chauffør klar til at køre jer til et af Afrikas mest legendariske hoteller; Victoria Falls Hotel. Siden hotellet slog dørene op i 1904, har utallige kongefamilier, statsledere og berømtheder nydt de elegante omgivelser og ikke mindst udsigten mod Victoria-vandfaldet fra den store terrasse. Victoria Falls Hotel emmer af historisk atmosfære og romantik, og det er svært ikke at føle sig hensat til en svunden æra. Især når high tea eller en kølig gin og tonic serveres på terrassen til lyden af de buldrende vandmasser i det fjerne.

Dag 3: Victoria-vandfaldene

 Victoria-vandfaldene

Victoria-vandfaldene er i sandhed et imponerende syn. Vandet falder op til 110 meter ned i en smal kløft, der danner grænse mellem Zimbabwe og Zambia. Gennemsnitligt en million liter vand vælter ud over den 1,7 km brede klippekant hvert sekund med en sådan kraft, at jorden ryster, og i regntiden kan vanddamp ses fra lang afstand. Derfor kaldte de lokale vandfaldene for ”Mosi-oa-Tunya”, hvilket betyder ”Røgen der tordner”. Men Victoria Falls er meget mere end de mægtige vandfald. Området er et sandt overflødighedshorn af aktiviteter lige fra river rafting, helikopterflyvning og ikke mindst tætte møder med både elefanter og løver. Det lokale marked er også et besøg værd. Her kan du se på udvalget af træudskæringer, masker og andet kunsthåndværk. Afslut dagen med middag på hotellet, eller nyd den på ”The Boma”, hvor traditionelle afrikanske retter og vildtkød står på menuen.

Dag 4 - 5: Chobe National Park i Botswana

 Chobe National Park i Botswana

I dag begynder eventyret for alvor. Fra Victoria Falls kører I mod den lille by Kasane i Botswana, hvor I mødes med ekspeditionsguiden og jeres eventuelle medrejsende. Ud over den dygtige, engelsktalende guide består gruppen af maksimalt seks rejsende. Så der er god plads i ekspeditionskøretøjet, der er specialfremstillet, så det er komfortabelt, men samtidig giver jer fuldt udsyn til dyrene. Inden længe lægger I civilisationen bag jer og sætter kurs mod et af Afrikas absolut bedste safariområder; Chobe National Park.

Variationen og antallet af dyr i Chobe er ganske enkelt superb, og fordi de fleste dyr holder til langs floden, er de relativt lette at få øje på. Ikke mindst i tørtiden (vores sommer), når enorme elefant- og bøffelflokke samles i dette hjørne af Afrika. I denne periode er det ikke usædvanligt at se både tre og fire store elefantflokke langs floden samtidg, mens zebraer, giraffer, gnuer, impalaer, vortesvin og antiloper venter på, at det bliver deres tur til at drikke. Deriblandt den sjældne puku-antilope, der kun lever her. Med så mange byttedyr har rovdyrene kronede dage. Bestanden af leoparder er sund, og løverne har det næsten for let langs floden. Fuglelivet er ligeledes rigt, og der er ikke mindre end 440 registrerede arter at rette kikkerten imod. Så der er masser at kigge på under safarikørslerne langs floden morgen og aften. Den ene eftermiddag byder desuden på en flot sejltur på Chobe-floden, hvor I kommer tæt på elefanterne, flodhestene, krokodillerne og alle de øvrige dyr, der holder til nær vandet.

Lejren ligger for sig selv i den uberørte natur og består af store dobbelttelte med rigtige senge, nystrøgne lagner, elektrisk lys i natlamperne, varmt vand og endda træk og slip toilet. Lejrens hjælpende ånder fremtryller det ene lækre måltid efter det andet, og I er aldrig langt væk fra et glas kølig hvidvin eller en gin og tonic. Sjældent har en ægte ekspedition i Afrikas indre været så komfortabel, og når petroleumslamperne tændes ved mørkets frembrud, er stemningen intet mindre end magisk.

Dag 6 - 7: Videre til Savute

 Videre til Savute

Forude venter én lang safari-kørsel fra Chobe-floden til den næste lejr i det afsidesliggende naturområde, Savute. I passerer ikke mange andre biler langs denne rute. Men dyrelivet er rigt, så pak ikke kameraet for langt væk. Med held ser I måske små steenbuck-antiloper langs hjulsporet, løvespor i sandet eller elefantflokke på vej fra vandhul til vandhul. Der er installeret køleskab i bilen, og I kan frit forsyne jer med øl, sodavand, vin osv. undervejs. Der gøres naturligvis også stop, så I kan nyde formiddagskaffen og frokosten i de vilde omgivelser.

Væk fra floden skifter landskaberne hurtigt karakter. Naturen bliver mere tør og åben, og de næsten savannelignende græsenge brydes af gamle baobab-træer og lave klippefremspring med hulemalerier fra tidernes morgen. Om foråret og efteråret lokker frisk græs zebraer, elefanter og gnuer i kolossale flokke til dette frodige hjørne af Botswana for at føde deres unger. I fodsporene på de store dyreflokke følger rovdyrene, og det er ikke usædvanligt at opleve både leoparder, geparder, vildhunde og hyæner i Savute. De mange rovdyr må dog kæmpe for føden. For Savute rummer året rundt en af Botswanas største koncentrationer af løver, der har specialiseret sig i at jage elefanter. I vores sommermåneder tørrer landskaberne ind, og dyrene samler sig nær Savute-flodens dyrebare vand. Men Savute-floden følger sin egen rytme, og i årtier kan den være fuldstændig udtørret for så pludselig at komme tilbage til live igen.

I har to dage til at udforske dette forunderlige område på morgen- og eftermiddagssafarier. De varme timer midt på dagen tilbringes i lejren. Medbring en god bog, og brug timerne på at slappe af foran teltet med et glas vin. Eller gennemse de seneste billeder og opdater listen med de dyr, I har set i løbet af morgenen. Ud på eftermiddagen gøres bilen klar til endnu en køretur i området.

Lejren i Savute ligger også for sig selv midt i naturen og minder om den i Chobe. Undtagelsen er perioden fra februar til april, hvor ekspeditionsteltene udskiftes med de større telte fra den ultra-luksuriøse safarilodge Savute Under Canvas.

Dag 8 - 9: Okavango-deltaet

 Okavango-deltaet

Fra Savute fortsættes i et lille propelfly dybt ind i hjertet af Okavango-deltaet. Fra maskinens vinduer kan I se ud over det enorme netværk af kanaler, der skærer sig gennem det nordlige Botswana og skaber verdens største indlandsdelta. Vandet stammer fra Angolas regnfulde bjerge mod nord. Men efter en lang rejse når det til Botswanas flade sletter, hvor det forvandler Kalahari-ørkenen til en frodig oase af græsenge, vandveje og palmelunde. En sådan rigdom af mad og vand skaber de ideelle betingelser for tusindvis af dyr og fugle i alle størrelser, der kommer langvejs fra for at nyde godt af denne overflod. Det er ikke unormalt, at der løber vilde dyr rundt på den lille landingsbane. Men piloterne ved udemærket, hvad de skal gøre i sådan en situation.

Elefanter, zebraer, giraffer og et væld af andre dyr lever i de åbne, vandfyldte landskaber, hvor også leoparder og løver er velrepræsenteret. I vandhullerne holder flodheste til, og i kanalerne lurer krokodiller under vandoverfladen. Afrikanske havørne og gribbe følger med fra luften, mens farvestrålende isfugle flyver fra gren til gren på udkig efter fisk. De næste dage går med at udforske området i åben jeep, på gåben og i traditionelle mokoro-både. Det er tilladt at køre firehjulstræk væk fra hjulsporene i denne del af Okavango-deltaet, hvilket gør det muligt at komme helt tæt på dyrene.

Også omkring lejren er dyrelivet ualmindelig rig. Abeflokke følger med fra trætroppene, og flodheste grynter i vandskorpen. Dybe løvebrøl bryder natten, og måske går en elefant eller en hyæne gennem lejren i ly af mørket. Dette er turens sidste dage med lejrliv. Så det er med at nyde stemningen, når mørket falder på, og middagen serveres under Afrikas funklende stjernehimmel.

Dag 10: Hjemrejse

Efter endnu en morgensafari i Okavango-deltaet bliver I hentet af det lille propelfly, der flyver jer til byen Maun. Herfra er der forbindelse tilbage mod Europa og Danmark.

 

Dag 11: Ankomst til Danmark

Efter flyskifte i Europa, fortsætter I det sidste stykke mod Danmark.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse tager jer dybt ind i en af Afrikas sidste vildmarker. Men det betyder ikke, at I skal gå på kompromis med komforten. Overnatningerne foregår i komfortable telte med eget toilet og gode senge med friskstrøgne lagner. Der er strøm i natlampen, og I har jeres egen bruser med varmt vand. Men bemærk venligst at der er tale om en primitiv bruser i et afskærmet område under åben himmel. Se billederne her på siden.

Transporten over land foregår i et specialbygget firehjulstrukket safari-køretøj, mens turen ind i Okavango-deltaget foregår med fly. Vejene er ikke altid lige gode, og turen fra Chobe-floden til Savute kan godt være lang. Men der er masser at kigge på undervejs. I Afrika er man altid underlagt naturens luner, så ændringer af programmet på grund af vejr og andre faktorer kan forekomme. I rejser i en international gruppe på maksimalt seks gæster inklusiv jer samt en engelsktalende guide.

Alle med almindeligt godt helbred og kondi, vil kunne være med. Det eneste det kræver er en smule eventyrånd og appetit på naturoplevelser i verdensklasse. Den øvre aldersgrænse er 70 år og minimumaldersgrænsen er 12 år.

Prisinformation

Luksus-ekspedition i Botswana - 11 dage fra 37.395 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra Danmark til Vic Falls og retur fra Maun
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Transfer fra lufthavnen til Victoria Falls
 • 2 nætter på Victoria Falls Hotel inkl. morgenmad
 • Transfer over land fra Victoria Falls til Chobe National Park.
 • 2 nætter i &Beyond campsite i Chobe
 • Transfer over land fra Chobe til Savute
 • 2 nætter i &Beyond campsite Savute
 • Flyrejse fra Savute til Nxabega i Okavango-deltaet
 • 2 nætter i &Beyond campsite Okavango Delta
 • Flyrejse fra Nxabega til Maun
 • Alle måltider fra aftensmad dag 4 til morgenmad dag 10
 • En rimelig mængde af drikkevarer såsom mineralvand, lokale vine, lokal øl og vand under ekspeditionen i Botswana
 • Alle safari-aktiviteter til lands og til vands under ekspeditionen i Botswana
 • Entréer til nationalparker
 • Personlig rejsedagbog fyldt med højdepunkter fra ekspeditionen
 • Engelsktalende safari ekspertguide på hele eventyret gennem Botswana
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Lavsæson
1 nov 2017 - 31 dec 2017
ved 2 voksne
fra 41.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Lavsæson
1 feb 2018 - 31 maj 2018
1 nov 2018 - 31 dec 2018
ved 2 voksne
fra 37.395 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Højsæson
1 jun 2018 - 31 okt 2018
ved 2 voksne
fra 55.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Det ukendte Cambodia

Det ukendte Cambodia

Udforsk det ukendte Cambodia i højlandet Mondulkiri, der ligger langt væk fra de gængse turistruter. Undervejs oplever I også berømte seværdigheder som Angkor Wat og Phnom Penh, inden rejsen slutter af med badeferie langs Cambodias oversete tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie, Verdensarv

15 dage fra 23.995 kr.

Big Five Rovos Rail og Cape Town

Big Five Rovos Rail og Cape Town

Start rejsen med eksklusive safarioplevelser i Greater Kruger National Park blandt ’The Big Five’ efterfulgt af en romantisk femstjernet togrejse igennem Sydafrika med Rovos Rail. Afslut ferien i den mangfoldige by Cape Town – en af verdens smukkeste byer.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Safari, Storby, Togrejser

14 dage fra 45.695 kr.

Rovos Safari og River Cruise

Rovos Safari og River Cruise

Oplev det sydlige Afrika fra sin bedst tænkelige side på denne varierede luksusrejse gennem tre meget forskellige lande. I den sydafrikanske by Pretoria stiger I om bord på Rovos Rail med kurs mod Victoria Falls i Zimbabwe. Her indlogeres I på det historiske Victoria Falls Hotel. Flere eventyr venter på Chobe-floden i Botswana, hvor I står til søs på et superluksuriøst 3-dages flodkrydstogt, inden rejsen slutter med sublim safari i en afsidesliggende del af dyrerige Chobe National Park.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Safari, Togrejser

15 dage fra 43.495 kr.

Romantik og forkælelse på Bali

Romantik og forkælelse på Bali

Lad jer forkæle af ægte balinesk gæstfrihed i Ubud og Sanur. I bor på det lækre Komaneka Tanggayuda og det skønne Pavilions Bali, og begge steder er opholdet krydret med middage, spa-behandlinger samt oplevelser. Nyd de smukke og fredfyldte omgivelser og ikke mindst hinanden på denne dejlige forkælelsesrejse til Gudernes ø, Bali.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Strandferie

12 dage fra 15.995 kr.

Den store Borneo Rundrejse

Den store Borneo Rundrejse

På denne rundrejse til Borneo venter det bedste af, hvad de 2 delstater Sarawak og Sabah kan tilbyde. Fra Ibanfolket og langhuse til orangutanger i Borneos regnskov. Alt sammen afsluttes med en luksuriøs badeferie og krydres med et oplevelsesrigt ophold i Singapore på udrejsen.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser, Storby, Strandferie

18 dage fra 25.495 kr.