70 12 03 03
Åben:

Krydstogt til Svalbard - isbjørnenes rige

Tag med på krydstogt til Svalbard – isbjørnenes rige. Højt mod nord – blot 1.300 km fra Nordpolen – ligger en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. En fortryllende verden af forrevne klipper, lave sneklædte bjerge og enorme gletsjere, der møder Polarhavets næringsrige vand. Et storslået landskab af rå skønhed, hvor isbjørne i stort antal jager på pakisen, hvalrosser søger sikkerhed i flokke langs klippekysten, og havfugle i millionvis yngler på stejle fuglefjelde. Det lille ekspeditionsskib, de dygtige guider og de mange inkluderede aktiviteter sikrer en storslået og intim oplevelse af dette forunderlige ørige.

Se klip fra krydstogt til Svalbard her.

Kom til gratis rejseforedrag om polarkrydstogter – læs mere her.

13 dage fra 67.395 kr.  

Turens højdepunkter

 • Gode chancer for at se isbjørne
 • Mange muligheder for aktive oplevelser
 • Kom tæt på fuglefjelde og hvalros-kolonier
 • Sejl i gummibåd langs gletsjere
 • Kom tæt på øgruppens farverige historie
 • Komfortabelt ekspeditionsskib
 • Læs mini-magasin om polarkrydstogter

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Longyearbyen

 Ankomst til Longyearbyen

Fra Danmark flyver I via Oslo til Longyearbyen på Svalbard. En lufthavnsbus møder alle fly og kører direkte til hotellet. Longyearbyen er Svalbards “storby”. Beliggenheden i den indre del af Isfjorden er spektakulær, og man er aldrig langt fra naturen. Husene er malet i stærke farver, der står i skærende kontrast til de bløde, brune bjerge omkring byen. Ofte ses rensdyr græsse på tundraen mellem bygningerne, mens gæs og andre dyr nyder livet i små vandhuller. Trods sin afsides beliggenhed byder byen på gode faciliteter og et udvalg af butikker. Efter indlogeringen på øens bedste hotel er resten af dagen fri til at nyde de eksotiske omgivelser.

Dag 2: Til søs fra Longyearbyen

I har en god del af dagen til at gå på opdagelse i Longyearbyen. Ud på eftermiddagen bliver I hentet i lufthavnen og kørt til den nærliggende havn, hvor ekspeditionsskibet ligger ved kaj. Efter en kort velkomst og gennemgang af sikkerhedsprocedurerne står skibet til søs. Longyearbyen forsvinder hurtigt i det fjerne, og snart er I omringet af den særlige arktiske stilhed. Fra Isfjordens munding sættes kursen nordpå forbi Prins Karls Forland, hvor hvalrosser ofte holder til.
Med på krydstogtet er en række polareksperter, der vil dele ud af deres enorme viden i en serie af underholdende forelæsninger. Emnerne varierer fra krydstogt til krydstogt, men typiske temaer kunne være dyrelivet på Svalbard, tidligere opdagelsesrejser osv. Alle forelæsninger har det fælles mål at forberede dig bedst muligt til de oplevelser, der venter forude.

Dag 3-5: Det vestlige Svalbard

 Det vestlige Svalbard

I løbet af de første dage vil skibet føre jer nordpå langs øgruppens vestkyst. Uberørt arktisk natur, storslåede landskaber og varieret dyreliv vil være det gennemgående tema på krydstogtet. Fra skibet er der gode chancer for at se dyr samt et væld af fugle. Isbjørne bruger så meget tid på pakisen ud for kysten, at den store bjørn videnskabeligt er klassificeret som et marinepattedyr. Sæler og hvalrosser soler sig på isflager, og med lidt held dukker en hval op nær skibet. Især hvidhvaler og finhvaler lever i disse have, men også grønlandshvaler og spækhuggere er sjældne gæster i disse farvande.
Blandt højdepunkterne er 14. juli gletsjeren. Overalt på Svalbard glider enorme gletsjere langsomt ned fra bjergene som frosne floder, til de når vandkanten. Om vinteren forhindrer pakisen skibe i at komme tæt på gletsjerne, men i de lune sommermåneder kan du nå helt op til gletsjerkanten, der rejser sig brat op af havet. Det gælder også 14. juli gletsjeren, som I udforsker i gummibåd. Herefter fortsætter I typisk til en af verdens nordligste byer Ny Ålesund, der ligger i den smukke, gletsjerfyldte Kongsfjorden.

Dag 6-9: Det nordligste Svalbard

 Det nordligste Svalbard

Skibet fortsætter mod det nordvestlige hjørne af øgruppen og det forladte samfund Smeerenburg. I folkemunde er byen kendt som “Blubber Town”, fordi den tilbage i den første halvdel af det 17. århundrede var fangststation for hollandske hvalfangere. Næste stop er Phippsoya. I er nu så langt mod nord, at der er virkelig gode chancer for at se hvalrosser. Oftest ses hvalrosser i store kolonier på kysten, hvor de nærmest ligger ovenpå hinanden i en stor klump. Men af og til pjasker de enorme dyr også i bølgerne og undersøger nysgerrigt skibet. Dette område er også prima isbjørneterritorium, så hold øje med isflagerne hvor Kongen af Arktis ynder at holde til. En isbjørn har sjældent held med at angribe en fuldvoksen hvalros, mens ungerne derimod er en eftertragtet lækkerbisken. Ellers er det oftest sæler, der står på isbjørnes menu.
Herefter fortsætter I mod Tusenøyane, hvilket betyder “Tusind øer”. Skibet kaster anker nær den lille ø Ækongen, hvor I går i land. Mange fugle holder til her, mens skeletter af hvaler, isbjørne og hvalrosser langs kysten med al tydelighed fortæller, hvad I ellers risikerer at løbe ind i på øen.

Dag 10-11: Bourbonhamna

Hvidhvaler ses af og til i det lille farvand ved Bourbonhamna. De voksne individer er helt hvide, mens de yngre dyr har en mere grå farve. Hvidhvaler er sociale dyr, og ofte ses de i flokke. De er for øvrigt de eneste hvaler, der er i stand til at dreje hovedet. Man regner med, at mellem 5.000 og 10.000 af disse smukke dyr lever omkring Svalbard, hvilket gør dem til den oftest sete hval på disse kanter. Hvaler ses dog langt mere sjældent ved Svalbard end ved eksempelvis Grønland. Kaptajnen vil naturligvis prøve at finde hvalerne, men hvis de ikke viser sig, går I i land ved Bourbonhamna, hvor en gammel fangsthytte fortæller om det hårde liv som hval- eller pelsjæger. En kæmpe bunke hvidhvalknogler ligger nær hytten, og rensdyr ses ofte græsse i det omkringliggende område.

Dag 12: Ankomst til Longyearbyen

 Ankomst til Longyearbyen

De sidste mange dage har der været meget langt mellem menneskelig bebyggelse, men i dag bliver tegnene på menneskelig aktivitet igen tydeligere, og snart dukker Longyearbyen igen op i horisonten. Men oplevelserne i det arktiske er ikke slut endnu. I overnatter på hotel i byen og har derved hele dagen til at lære byen og dens spektakulære omegn bedre at kende.

Dag 13: Longyearbyen – København

Det er hjemrejsedag, så når tid er, tager I lufthavnsbussen fra hotellet til lufthavnen. Fra Longyearbyen går turen sydpå mod Københavns Lufthavn.

SÆRLIGT OM REJSEN

Fleksible ekspeditioner
Vejr-, vind- og især isforhold ændrer sig konstant i Nordatlanten, og det er nødvendigt at tilpasse hvert krydstogt til de givne forhold. Derfor kan vi ikke med sikkerhed sige, hvilken rute skibet tager på netop dette krydstogt, eller hvor man kommer i land. Kaptajnen vil tilrettelægge programmet, så man får mest muligt ud af tiden om bord. Døgnets mange lyse timer udnyttes fuldt ud, og landgange kan forekomme fra tidlig morgen til sen aften. Fleksibilitet har altid været en del af polarudforskning, og dette har ikke ændret sig. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd. Men ligegyldigt hvilken vej den erfarne kaptajn vælger at føre dig, er I garanteret oplevelser for livet.

Flere oplevelser
Det er ofte muligt at tilkøbe ekstra udflugter på polarkrydstogter. MarcoPolos rejsekonsulenter kan være behjælpelige med at sammensætte det perfekte program.

Sprog
Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen

Prisinformation

Krydstogt til Svalbard – isbjørnenes rige - 13 dage fra 67.395 kr.

Inkluderet i prisen

 • Fly København – Svalbard t/r
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 2 nætter på et godt hotel i Svalbard
 • Krydstogt ved Svalbard i kahyttypen twin shared facility dvs. uden privat bad/toilet
 • Alle udflugter i løbet af krydstogtet ifølge program
 • Forelæsninger og landgange med erfarne engelsktalende polareksperter
 • Morgenmad, frokost og aftensmad på båden under krydstogtet
 • Kaffe, te og kakao kan fås hele døgnet
 • Udbygget materiale modtages inden afrejse
 • Fotoalbum på DVD
 • En Quark Expeditions-skaljakke
 • Havneskatter mm
 • Emergency Evacuation Insurance med et maximum på $100,000 per person
 • Brændstoftillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Udvalgte afgange 2016-17
ved 2 voksne
67.395 kr.
Skib
Ocean Nova (11 dages krydstogt)

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Rejselængde på krydstogtet
Bemærk at selve krydstogtet er på 11 dage. Vi har tilføjet en nat i Longyearbyen før og efter krydstogtet.

Lignende rejser


Øhop i Indonesien - Sulawesi til Bali og Lombok

Øhop i Indonesien - Sulawesi til Bali og Lombok

Kombiner storbyliv i Singapore med ægte eventyr i Sulawesis sjældent besøgte højland, der byder på eksotiske landsbyer, mystiske ritualer og storslået natur. Rejsestøvet kan I vaske af i jeres egen poolvilla i Ubud på Bali, inden rejsen slutter med luksuriøs badeferie på Lombok.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie

15 dage fra 26.895 kr.

Luksus glamping i Thailand

Luksus glamping i Thailand

Oplev Bangkoks markeder, og lær hemmelighederne bag det thailandske køkken med en lokal guide. Overnat i luksustelte dybt inde i Khao Sok nationalparken, som du udforsker både til lands og til vands. Du kommer også tæt på lejrens elefanter og overnatter omgivet af junglen i en flydende teltlejr, inden rejsen slutter med luksusbadeferie i en teltsuite ved Koh Samuis hvide tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Storby, Strandferie

14 dage fra 19.995 kr.

NYHED
Chile og Argentina - vin og vandfald

Chile og Argentina - vin og vandfald

Denne rejse til Chile og Argentina begynder i prægtige Chile. Herfra tager den jer over Andesbjergene til vindistrikterne og skønne Buenos Aires. I runder oplevelserne af med det enorme vandfald Foz do Igauzú.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

13 dage fra 31.995 kr.

Vietnams bedste og barfodsluksus

Vietnams bedste og barfodsluksus

Fra Hanoi og Ha Long bugten til Ho Chi Minh City og Mekong deltaet afsluttende med ægte barfodsluksus på det luksuriøse L’Alyana Ninh Van Bay. Her bor I i egen villa og kan nyde både hinanden og den smukke hvide sandstrand, mens I fordøjer de sidste dages mange oplevelser i eksotiske og eksklusive omgivelser.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby, Strandferie

14 dage fra 21.695 kr.

Det andet Peru

Det andet Peru

Den perfekte rejse for jer, som ønsker at opleve de mindre kendte, men absolut ikke mindre spændende, egne af Peru. En spændende cocktail af bjerge, arkæologi, landsbyer og skønne strande.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Strandferie

15 dage fra 33.250 kr.

Bestil tilbud