70120303
Åben:

Klassiske Vietnam

Oplev Vietnam på komfortabel vis. I flyver med Singapore Airlines, bor på udvalgte hoteller og udforsker Vietnams højdepunkter i bil med privatchauffør. I har tilmed to indenrigsflyvninger, så I undgår lange køreture og får mest mulig tid til at nyde landets mange attraktioner.
Udforsk Hanois gamle bydel i cykeltaxa og oplev landsbyidyl blandt kalkstensbjerge og rismarker ved Ninh Binh. Stå til søs på Ha Long-bugtens jadegrønne vand og overnat på en klassisk junke mellem klippeskærene. Længere sydpå venter den charmerende kolonitidsperle Hoi An og kejserbyen Hués paladser, pagoder og overdådige gravmæler. Helt andre oplevelser venter i hektiske Ho Chi Minh City og Mekong-deltaet, hvor I sejler ud blandt flydende marker, små landsbyer og blomstrende frugthaver.

Kom til gratis foredrag om Vietnam, Cambodia og Laos – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

13 dage fra 19.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Udforsk Hanois gamle bydel i cykeltaxa
 • Cykeltur mellem rismarkerne ved Ninh Binh
 • Overnat på Ha Long-bugten om bord på en klassisk junke
 • Oplev kolonitidsbyen Hoi An og kejserbyen Hué
 • Flydende markeder i Mekong-deltaet og hektiske Ho Chi Minh City
 • Udflugter med private guider og transfers med privatchauffør

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Fra Danmark sættes kursen østpå mod Vietnam. I flyver med komfortable Singapore Airlines, der regnes for at være blandt verdens bedste flyselskaber. Dette giver mulighed for at gøre stop i Singapore et par dage på udrejsen eller hjemrejsen, hvis I ønsker det. Læs mere om stopover i Singapore – klik her.

Dag 2: Ankomst til Hanoi

 Ankomst til Hanoi

Ved ankomst til Hanoi bliver I modtaget i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Herefter er resten af dagen fri til at hvile ud ovenpå rejsen samt udforske Vietnams pulserende hovedstad på egen hånd. Hanoi har sin helt egen stemning, der på bedste vis fanger landets charmerende blanding af fransk elegance og asiatisk tradition. Langs de brede boulevarder kaster store platantræer skygger på fortovet, hvor lokale kvinder sælger lune baguettes og café au lait i små plastikposer med sugerør til de forbipasserende. Scootere suser ind og ud mellem hinanden i ét stort virvar, der kun forstærkes af cykeltaxaer og fodgængere i tusindvis. Byens travle buddhistiske templer ligger side om side med katolske kirker, og mange steder ses gamle franske palæer i malerisk forfald. Bliver det hele lidt for meget, er det værd at søge mod Hoan Kiem-søen, der ligger som et smukt og populært åndehul midt i byen.

Dag 3: På opdagelse i Hanoi

 På opdagelse i Hanoi

Hele dagen er afsat til at udforske Hanoi med en privat guide. Første stop er Ho Chi Minhs mausoleum. Selv om Ho Chi Minh ønskede at blive brændt, blev vietnamesernes elskede landsfader balsameret og placeret i en glaskiste i denne monumentale grav. Tæt ved ligger Ho Chi Minhs hjem, hvorfra han kæmpede for et selvstændigt og kommunistisk Vietnam, samt den unikke En Søjle Pagode. Pagoden har fået sit navn, fordi den rent faktisk står på blot én søjle.
Fortsæt herfra til Litteraturens Tempel, der i århundreder fungerede som universitet for sønnerne af landets elite. Med en eksamen herfra kunne de dygtigste studerende se frem til et liv som mandariner ved kejserens hof i Hué, hvilket var en enorm ære. Man kunne kun gå op til eksamen hvert tredje år, så konkurrencen var hård.
Ud på eftermiddagen tager I en pause fra bylivet ved Hoan Kiem-søen og Ngoc Son-templet, inden I kaster jer ud i Hanois gamle bydel i en cykeltaxa. Dette er byens mest eksotiske kvarter, hvor den liflige duft fra gadekøkkenerne blander sig med snakken fra hyggelige fortovscafeer og utallige butikker. De lokale kalder kvarteret, Pho Puong, hvilket betyder ”De 36 Gader”. Navnet stammer fra den tid, da de store erhverv havde hver sin gade med navne som Silkegade og Falsknerigade. I dag er erhvervene mere blandede, men området giver stadig et fantastisk indblik i fortidens Hanoi.

Dag 4: Cykeltur på landet og storslåede landskaber

 Cykeltur på landet og storslåede landskaber

I forlader Hanoi fra morgenstunden og kører mod Ninh Binh, der ligger betagende smukt omringet af frodige scenerier og ægte landlig idyl. Her hæver dramatiske kalkstensbjerge sig over dybgrønne rismarker, hvor bønderne arbejder med håndkraft godt hjulpet af deres tro vandbøfler. På mange måder minder dette område om Ha Long-bugten, udover at klipperne skyder op af de grønne marker i stedet for havet.
Den bedste måde at opleve landskaberne på er fra en cykel, så I skifter bilen ud med pedaler og begiver jer ud på en flot ca. 5 km lang cykeltur i de frodige omgivelser omkring landsbyen Dong Tam. Livet på disse kanter leves udendørs, som man har gjort det på disse kanter i århundreder, og cykelturen er en fantastisk måde at nyde landskaberne og komme tæt på hverdagslivet i Vietnam.
Frokosten serveres hos en lokal familie, inden det er tid at gå under jorden i hulekomplekset, But Cave. Dele af hulen er tør og kan opleves til fods, mens andre dele kun kan udforskes ved at sejle i båd ad den underjordiske flod. Denne aften overnattes i Ninh Binh.

Dag 5: Mini-krydstogt på Ha Long-bugten

 Mini-krydstogt på Ha Long-bugten

I forlader Ninh Binh og kører østpå mod et af turens absolutte højdepunkter, Ha Long-bugten, hvor en traditionel kinesisk junke står klar til afgang. Snart står skibet fra kaj og bevæger sig ind gennem bugtens labyrint af storslåede kalkstensformationer, der rejser sig brat op af det jadegrønne hav.
Ude på bugten serveres en lækker frokosten med “alt godt fra havet”, imens I sejler rundt mellem øerne og udforsker de mange spektakulære hulesystemer, der gemmer sig på klippeformationer opkaldt efter uhyrer, fugle og mennesker fra den vietnamesiske mytologi. En svømmetur bliver der sandsynligvis også mulighed for.
Særlig smuk er Ha Long-bugten ved solnedgang, når bjergene bliver til mørke skygger, og stjerner tændes på himlen over skibet. Kaptajnen finder et godt sted at kaste anker for natten, og så serveres en lækker middag ombord. Efterfølgende er der mulighed for at nyde roen sænke sig over bugten med en eksotisk drink, et glas køligt hvidvin eller en kop varm vietnamesisk højlandskaffe på junkens dæk, mens natten sænker sig over Vietnam.

Dag 6: Ha Long Bugten og fly til Hoi An

 Ha Long Bugten og fly til Hoi An

Næste morgen vågner I til duften af friskbrygget kaffe, der breder sig på skibet. Det er værd at stå tidligt op og opleve den magiske stemning, når solens første stråler får disen til at lette over Ha Long-bugten. Herefter serveres en lækker morgenmad ombord, mens skibet fortsætter ind og ud mellem klippeskærene. Lige så stille sættes kursen tilbage mod kajen, hvor chaufføren står klar til at køre jer mod lufthavnen i Hanoi. Herfra flyver I til Da Nang i det centrale Vietnam, hvor de første amerikanske tropper gik i land 8. marts 1965 og senere etablerede deres vigtigste luftbase. I dag er Da Nang en større og knap så spændende by. Så ved ankomsten til Da Nang står en chauffør klar til at køre jer direkte til hotellet i den langt mere charmerende by, Hoi An.

Dag 7: Hoi An, Vietnams hyggeligste by

 Hoi An, Vietnams hyggeligste by

Maleriske Hoi An var tidligere en af Asiens vigtigste handelsbyer, og meget af arkitekturen fra byens storhedstid er særdeles velbevaret, hvilket har sikret Hoi Ans gamle bydel en plads på UNESCOs kulturarvsliste. Dette oplever I ved selvsyn denne morgen, der byder på en guidet vandretur ad brolagte gader forbi smukke købmandsgårde og små familietempler. I fortsætter over den 400 år gamle japanske bro og ender på byens farverige marked, hvor boderne bugner af tropiske frugter og friskfanget fisk.
Traditionelt håndværk har stadig gode kår i Hoi An, og I får selv mulighed for lære af mestrene, når I kigger indenfor i et værksted, hvor de laver papirslanterner. Eftermiddagen byder også på en fredsfyldt sejltur ad Thu Bon-floden, hvorefter resten af dagen er fri til at udforske Hoi Ans gamle gader og utallige hyggelige restauranter på egen hånd.

Dag 8: Over bjergpas til kejserbyen Hué

 Over bjergpas til kejserbyen Hué

Køreturen fra Hoi An til Hué er særdeles smuk. Især turen over Hai Van-passet, der under Vietnamkrigen var en vigtig kommandopost for de sydvietnamesiske styrker. Mod vest rejser bjerge sig i horisonten, og mod øst slår bølgerne fra det Sydkinesiske Hav ind mod palmeklædte sandstrande langt under jer. Turen fortsætter forbi landsbyen Lang Co til Hué, der fra 1802 til 1945 fungerede som hovedstad for 13 kejsere af Nguyen-slægten.
Adskillige spændende levn fra kejsertiden kan stadig opleves i og omkring Hué. Deriblandt det kejserlige palads, der lokalt er kendt som Den Forbudte Lilla By. Paladset tåler ikke sammenligning med Den Forbudte By i Kina. Men de restaurerede bygninger giver et godt indblik i datidens arkitektur og ikke mindst den luksus, de gamle kejsere omgav sig selv med.
Heller ikke i døden skulle kejserne mangle nået, og de opførte ekstravagante mausoleer til sig selv uden for Hué. Et godt eksempel er kejser Tu Ducs gravmæle, som I besøger ud på eftermiddagen. Det tog 3.000 håndværkere tre år at bygge Tu Ducs grav, der stod færdigt i 1867. Resultatet er et palads i miniatureformat med smukke pavilloner og søer fyldt med lotus­blomster. Tu Duc elskede stedet og tilbragte megen tid herude med at fiske og skrive poesi. Officielt blev Tu Duc stedt til hvile i en gravhøj dækket af fyrretræer. Men graven og de enorme rigdomme, der fulgte kejseren i døden, er endnu ikke lokaliseret. Tu Duc gjorde sig nemlig store anstrengel­ser for, at hemmeligheden ikke skulle slippe ud. F.eks. blev de 200 tjenere, der fulgte kejseren til hans sidste hvilested, efterfølgende halshugget, så de ikke kunne røbe noget.

Dag 9: Fremtidens Vietnam i Ho Chi Minh City

 Fremtidens Vietnam i Ho Chi Minh City

Start dagen med en smuk sejltur ad Perfume-floden, der bugter sig mellem bakkerne udenfor Hué. Målet er den ottekantede og syvetagers høje Thien Mu-pagode, der huser fine Buddha-statuer. Dagligt valfarter munke til dette sted for at fremsige bønner, mens de ruller bedekæder mellem deres fingre.
Tilbage i Hué bliver I kørt til lufthavnen, hvor flyet mod Ho Chi Minh står klar. Vel fremme  indlogeres I på jeres centralt beliggende hotel, hvorefter resten af dagen er fri til egne oplevelser i denne fascinerende og altid hektiske storby. Ho Chi Minh City var tidligere kendt som Saigon, og ingen andre steder i landet er udviklingen gået så hurtigt som her. Det ses tydeligt i de travle gader mellem trendy caféer, scootere i tusindvis og moderne højhuse i glas og stål. Udviklingen har dog ikke frataget byen sin særlige vietnamesiske sjæl, og bag den moderne facade gemmer sig en ægte asiatisk storby.

Dag 10: Hverdagsliv i Mekong-deltaet

 Hverdagsliv i Mekong-deltaet

En helt anden verden venter i Mekong-deltaet syd for Ho Chi Minh City. Her slutter Mekong-floden sit lange løb fra Himalayas sneklædte bjerge mod havet ved at forgrene sig og skabe et mægtigt, frodigt delta af grønne rismarker gennemskåret af utallige floder og vandløb. Denne verden af små vandveje lader sig bedst udforske i båd, så ved Cai Be står I til søs og sejler ad de små kanaler dybere ind i deltaet. Der er livlig aktivitet overalt omkring jer. Både lastet med alverdens varer glider stille forbi, og på land arbejder bønder i rismarkerne, mens biavlere høster honning, og frugthaverne bugner af eksotiske afgrøder. På vejen gør I også stop i en lille landsby, hvor riskager, rispapir og kokoskarameller produceres. Andre lokale laver hjemmebrændt snaps, der til tider tilsættes en død slange for at give lidt ekstra styrke.
Bådsmanden gør holdt flere steder undervejs, så I kan opleve hverdagslivet. Frokosten serveres i et lokalt hus, inden I fortsætter til øen Binh Hoa Phuoc. Her tager mindre både jer helt ind på de mindste vandveje, hvor palmerne nærmest hænger ind over kanalerne. Tilbage på landjorden ved Vinh Long står bilen klar til at køre jer til hotellet i Can Tho.

Dag 11: Flydende marked og byrundtur i Ho Chi Minh City

 Flydende marked og byrundtur i Ho Chi Minh City

Det er med at stå tidligt op for at opleve det hektiske fyldende marked ved Cai Rang. Allerede fra solopgang er der livlig aktivitet, når alverdens varer handles hen over rælingen på de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at zigzagge rundt mellem hinanden. Men nøjes ikke med at kigge. I har her alle muligheder for at teste jeres handelsevner hos de lokale sælgere, inden turen går tilbage mod Ho Chi Minh City.
Tilbage i storbyen venter en spændende byrundtur, der blandet andet tager jer til byens Chinatown, Binh Tay-markedet og et af byens fine templer. Efter indtjekning på hotellet er resten af dagen til fri disposition. Nyd eksempelvis aftenen på en af byens mange glimrende restauranter. Et spændende bud kunne være på Majestic Hotel, hvor mange krigskorrespondenter holdt til under Vietnamkrigen.

Dag 12: Afrejse fra Vietnam eller badeferie

 Afrejse fra Vietnam eller badeferie

Dagen er til fri disposition, indtil det er tid at køre mod lufthavnen. Alt efter hvornår jeres fly afgår, kunne morgenen byde på en gåtur gennem de travle gader til præsidentpaladset. Det er værd at tage en rundvisning, der foruden de store repræsentationssale også fører jer gennem rum med landkort og kommunikationsteknologi fra Vietnamkrigen. Folk med interesse i krigen kunne også overveje et besøg på Krigsmindemuseet eller – hvis tiden tillader det – købe en halvdagstur til Cu Chi, hvor I oplever det utrolige netværk af tunneller, der spillede en afgørende rolle i Vietnamkrigen. Tunnelerne blev anlagt i tre etager og forbandt sovesale med primitive felthospitaler, ammunitionslagre og kommandocentraler. Viet Cong-krigerne levede i de snævre mørke tunneler i månedsvis, og kom kun op om natten. Ofte bag fjendens linjer til store forvirring for de amerikanske styrker.
Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.
Bemærk, det er naturligvis muligt at afslutte turen rundt i det klassiske Vietnam med en afslappende badeferie på nogle af landets skønne sandstrande eksempelvis på tropøen Phu Quoc eller ved ferieparadiset Phan Thiet.

Dag 13: Ankomst til København

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Prisinformation

Klassiske Vietnam - 13 dage fra 19.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København til Hanoi og retur fra Ho Chi Minh City
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide
 • 2 nætter på The Ann hotel i Hanoi inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Hanoi dag 3
 • Cykeltur i Dong Tam landsbyen dag 4
 • Frokost i Dong Tam landsbyen dag 4
 • Udflugt til But Cave dag 4
 • 1 nat på Ninh Binh Legend hotel i Ninh Binh inkl. morgenmad
 • 2 dages/1 nat sejlads i traditionel junke inkl. helpension
 • Aktiviteter og udflugter i Ha Long Bugten ifølge program
 • Indenrigsflyvning fra Hanoi til Da Nang
 • 2 nætter på Boutique Hoi An i Hoi An inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Hoi An dag 7
 • 1 nat på Eldora hotel i Hué inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Hué dag 8
 • Sejltur på parfume-floden dag 8
 • Flyrejse fra Hué til Ho Chi Minh City
 • 1 nat på Liberty Central City Point i Ho Chi Minh City inkl. morgenmad
 • Sejltur på Cai Be floden dag 10
 • Landsbytur inkl. frokost dag 10
 • 1 nat på Victoria Can Tho i Can Tho inkl. morgenmad
 • Udflugt til det flydende marked ved Cai Rang dag 11
 • Sightseeing i Ho Chi Minh City dag 11
 • 1 nat på Liberty Central City Point i Ho Chi Minh City inkl. morgenmad
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

5 dages badeferie i Phan Thiet inkluderer:

 • Privat transport fra hotel i Ho Chi Minh City til Phan Thiet
 • 4 nætter på valgte hotel i Phan Thiet inkl. morgenmad
  Vælg mellem: Coco Beach Resort, Victoria Phan Thiet eller Anantara Mui Né Resort
 • Privat transport fra hotel i Phan Thiet til Ho Chi Minh City Lufthavn

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
10 jan 2017 - 31 okt 2018
ved 2 voksne
fra 19.995 kr.
5 dages badeferie i Phan Thiet
fra 2.895 - 5.395 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
5 dages badeferie i Phan Thiet
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Sydafrika for safari-elskere

Sydafrika for safari-elskere

Denne rejse kombinerer tre ultraluksuriøse safarilodges i en række af Sydafrikas bedste private naturreservater. Så du kan roligt se frem er noget af det ypperste safari i Sydafrika.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Safari

11 dage fra 52.995 kr.

Chile og Argentina - vin og vandfald

Chile og Argentina - vin og vandfald

Denne rejse til Chile og Argentina begynder i prægtige Chile. Herfra tager den jer over Andesbjergene til vindistrikterne og skønne Buenos Aires. I runder oplevelserne af med det enorme vandfald Foz do Igauzú.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

13 dage fra 31.995 kr.

Tag børnene med til Costa Rica

Tag børnene med til Costa Rica

Tag børnene med til Costa Rica og gi’ jer selv og jeres børn en oplevelse for livet. En rejse specielt tilrettelagt for børnefamilier.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie

13 dage fra 19.250 kr.

Det bedste af Cambodia

Det bedste af Cambodia

Oplev det bedste af Cambodia på denne rejse til Angkor Wat, Battambang og Phnom Penh, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie, Verdensarv

15 dage fra 21.495 kr.

Storbyferie i Singapore - Asiens New York

Storbyferie i Singapore - Asiens New York

Med sine eksotiske oplevelser, fantastiske shopping, rige kulturliv og gastronomi i verdensklasse er Singapore perfekt til en storbyferie. Læg dertil det tropiske klima året rundt samt muligheden for at kombinere storbylivet med afslapning langs hvide tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Kulturoplevelser, Mad og Vin, Storby

8 dage fra 9.995 kr.