70 12 03 03
Åben:

Jordan og eventyr

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Jordan og eventyr: På denne rejse har I garanti for eventyr i Jordan.

Jordan er et land spækket med overvældende arkæologiske skatte og naturlige vidundere. En moderne kultur, venlig befolkning og fantastisk mad. Og på denne uges rejse gennem landet vil der blive rig mulighed for at opleve den perfekte kombination af dette. Fra den moderne arabiske hovedstad til en af verdens 7 vidundere og videre gennem ørkenlandskaber til kystby og koralrev.
Dette er en tur, hvor I kommer til at opleve Jordans kontraster og alt det bedste, som landet har at byde på.

Jordan og eventyr er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

9 dage fra 12.595 kr. 

Turens højdepunkter

 • Med lille international gruppe og guide
 • To hele dage i Petra
 • Besøg den ældgamle by Jerash
 • Flyd i det mineralrige Døde Hav
 • Sov under den fantastiske stjernehimmel
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Amman

I flyver fra Danmark til Jordans hovedstad Amman, hvor I bliver mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel.
Samme aften møder I resten af gruppen.

Dag 2: Jerash og Det Døde Hav

 Jerash og Det Døde Hav

Efter morgenmaden på hotellet sættes kursen nordpå til Jerash, der i oldtiden var kendt som Gerasa. Dette var en af de 10 rige, selvstyrende byer i det romerske Decapolis, og var berømt over hele verden for dens luksuriøse livsstil.
Byen lå gennem århundreder begravet under sandet, og er i dag den eneste af de 10 byer, der stadig til en hvis grad står endnu med et dramatisk ovalt forum, smukke søjlegange langs hovedgaden, to teatre og det imponerende tempel dedikeret til guden Zeus.
Efter at have udforsket byen fortsætter turen sydpå til Det Døde Hav, hvor der vil være tid til at flyde i det salte vand, inden I atter kører tilbage til Amman, hvor natten tilbringes.

Dag 3: Fra Amman til Petra

 Fra Amman til Petra

Dagen i dag byder på en længere køretur fra Amman langs “kongens motorvej” og gennem adskillige udtørrede flodlejer til Jordans primære historiske seværdighed Petra. Der gøres flere stop undervejs deriblandt ved Madaba, der er kendt som mosaikkernes by samt ved Mt. Nebo og Kerak, hvor sagnet siger, at Moses døde efter han havde set Det Hellige Land.

Fra bjergets top er der en fantastisk udsigt over Jordan-dalen og Vestbredden, hvor man tydeligt i det fjerne kan se Jericho og byportene til Jerusalem. Herfra går turen fra Mujib og sydpå til Petra – en af verdens vel nok mest imponerende arkæologiske byer.

Dag 4-5: Petra

 Petra

I har nu hele to dage til at udforske Petra – “den rosenrøde by, der er halvt så gammel som tiden selv”.
Petra lå gennem århundreder gemt indtil den schweiziske opdager Burckhardt opdagede stedet i 1812.
Petra blev grundlagt af Nabatænerne, et arabisk stammefolk, der kom til stedet i det 6. århundrede før Kristus. Petra var Nabatæernes hellige by og er i dag en af verdens 7 vidundere
Opførelsen af Petra begyndte i det 3. århundrede før Kristus og fortsatte gennem den romerske æra og blev finansieret af de skatter, der blev opkrævet af ørkenkaravanerne.
To af Petras karakteristika er særligt unikke. Først og fremmest er det en by, der er blevet bygget som et forsvarsværk ned ad en række kløfter frem for oppe på en bjergtop. Derudover er stedet bygget direkte ind i klippen, hvilket er med til at give dets røde og gule facade og de mange sandstens udskæringer et helt fantastisk skær i det skarpe sollys.
For at komme ind i denne mystiske by, skal man vandre ned igennem den smalle kløft, kaldet Siq, der ligger omgivet af stejle klipper på begge sider. For enden af kløften afsløres El Khazneh – det imponerende skattekammer, der blot er dagens første betagende syn. Turen ned gennem kløften foretages på hesteryg, men for dem der ønsker at vandre, er det naturligvis også en mulighed.
Fra skattekammeret fortsætter I til centrum af Petra. De riges huse og grave, som I passerer undervejs, begynder så småt at give en idé om stedets enorme størrelse. Der er så meget at se i Petra, at man naturligvis kan gøre det på hesteryg, og jeres guide hjælper gerne med at arrangere dette.
En af dagene vil der være mulighed for at vandre op til steder, hvor turister sjældent kommer. Det er en forholdsvis hård tur, men når man toppen vil man blive belønnet med en helt fantastisk udsigt over stedet.

Dag 6: Petra til Wadi Rum

 Petra til Wadi Rum

Efter morgenmaden går turen nu ad den moderne ørken motorvej til Wadi Rum – et enormt og smukt område dækket af sand- og klippeørken. Det var her Lawrence of Arabia og Prins Faisal samlede de arabiske stammer før angrebet på Aqaba i 1. Verdenskrig og også hvor dele af filmen “Lawrence of Arabia” blev optaget.
Nattehimlen her er helt enestående, og I bevæger jer ind i ørkenen i jeep for at tilbringe natten under stjernerne i selskab med lokale beduiner.

Dag 7: Wadi Rum til Aqaba - fra ørken til hav

 Wadi Rum til Aqaba - fra ørken til hav

I vågner op midt i det dramatiske ørkenlandskab og sætter nu kursen mod Aqaba, der er Jordans havne- og ferieby beliggende lige ud til Rødehavet og kendt for sine smukke koralrev.
Her vil der være tid til at slappe af på stranden, bade og snorkle. Jeres guide vil naturligvis være behjælpelig med at finde de bedste private strande, eftersom de offentlige strande ikke har de bedste faciliteter. Der er desuden adskillige gode restauranter i Aqaba, hvor man kan nyde godt af den lækre, arabiske cuisine.

Dag 8: Aqaba tilbage til Amman

 Aqaba tilbage til Amman

Om morgenen går turen tilbage til Amman, og om eftermiddagen tager I på en guidet tur rundt i hovedstaden, hvorefter I har mulighed for at udforske byen på egen hånd.

Dag 9: Afrejse fra Amman og ankomst til Danmark

 Afrejse fra Amman og ankomst til Danmark

Jeres eventyr i Jordan er slut. Der tages afsked med gruppen og I har nu lidt tid til at fordøje de sidste dages mange indtryk, inden I bliver kørt til lufthavnen, hvorfra der flyves tilbage til Danmark.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Jordan på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: AXW

Prisinformation

Jordan og eventyr - 9 dage fra 12.595 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Amman t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 7 overnatninger på 3-stjernede hoteller
 • 1 overnatning i telt
 • Morgenmad alle dage
 • 1 x aftensmad
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
12.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Jordan og eventyr har afrejse hver uge næsten alle uger om året. Landarrangementet starter i Amman på lørdage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Eventyr i Jordan her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Bestil tilbud