70 12 03 03
Åben:

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Rejsen går fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø, Bali. Rejsen begynder i kystbyen Semarang, hvorfra turen går til det spektakulære Borobudur tempel, inden I ankommer til Javas kulturelle centrum, byen Jogjakarta. Cykel gennem små landsbyer og besøg lokale markeder, inden I begiver jer ind i det vulkanske højland og videre til byen Solo, der er hjemsted for Indonesiens traditionelle batik-design. Rejsen på Java slutter med en fantastisk solopgang fra toppen af krateret på Mt. Bromo, inden I køres til Surabaya, hvorfra der flyves til Bali. Her venter 7 nætter på det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, hvor der vil blive rig mulighed for at slappe af og fordøje de sidste dages mange oplevelser.

Kom til gratis rejseforedrag om Bali og Java – læs mere her.

16 dage fra 23.395 kr. 

Turens højdepunkter

 • Privat guide og chauffør på på Java
 • Ophold på luksushotel på Bali
 • Mange måltider inkluderet
 • Oplev Javas mangfoldige kultur og natur

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I flyver direkte fra København med Singapore Airlines til Singapore.

Dag 2: Ankomst til Semarang og videre til Ambarawa

 Ankomst til Semarang og videre til Ambarawa

I Singapore skifter I fly og fortsætter til byen Semarang på Java. Ved ankomsten bliver I mødt af jeres private guide, der vil tage jer med på en kort byrundtur i byen. Semarang ligger på Javas nordkyst og er en af øens vigtigste havnebyer, og har været det siden den hollandske kolonitid. I besøger Lawang Sewu, der er byens landemærke og et smukt eksempel på den hollandske kolonitids arkitektur. Bygningen, der fungerede som hovedkvarter for den Hollandsk ost-indiske nationale jernbane blev bygget mellem 1904 og 1907 og dens navn på det lokale sprog betyder “tusind døre”.
Frokosten nydes herefter på en lokal restaurant i byen, inden I fortsætter Ambarawa, der ligger i det centrale højland.
Efter check ind på jeres er resten af dagen og aftenen til fri disposition.

Dag 3: Kaffeplantager, landsbybesøg og Borobudur

 Kaffeplantager, landsbybesøg og Borobudur

I forlader hotellet i Ambarawa-området og sætter kursen mod de imponerende templer ved Borobudur. Undervejs besøger I en lokal kaffeplantage, hvor I vil få indblik i kaffeproduktionen på Java.
Ved ankomsten til Borobudur venter en smag af det lokale landsbyliv. I kører med lokal hestevogn, også kaldet dokar, gennem den nærliggende landsby Candirejo. Dette er den perfekte måde at opleve livet i typisk indonesisk landsby, hvor I kan opleve de lokale lave cassava-kiks, spille på den traditionelle gamelan og høste og tørre vanilie og chili.
Efter frokosten i landsbyen er det blevet tid til at udforske de spektakulære templer. Det gigantiske bygningsværk Borobudur blev opført i 800-tallet og består af to millioner stenblokke. På de nedre niveauer afbilleder kilometervis af smukke stenrelieffer religiøse fortællinger om hverdagslivet på Java, som det blev levet for over 1.000 år siden. Højere oppe skifter billederne karakter. Her bliver dagligdagsscenerne erstattet af mere kryptiske og kosmiske motiver. Toppen prydes af 72 stenklokker med hver sin mediterende Buddha i fuld menneskestørrelse.
Til trods for at Borobudur i århundreder lå skjult under tropisk bevoksning og vulkansk aske, er bygningen utrolig velbevaret. Den blev genopdaget i 1814 af den legendariske Sir Raffles og har siden gennemgået adskillige restaureringer, hvilket har banet vej for Borobudurs optagelse på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Dagen slutter med et besøg ved Mendut og Pawon templerne. Disse pyramide-formede templer er endnu ældre end Borobudur og huser tre flotte stenudskårne statuer. Herfra fortsættes der til Jogjakarta, hvor I overnatter.

Dag 4: Jogjakarta og Ramayana Show

 Jogjakarta og Ramayana Show

Efter morgenmaden er det blev tid til at udforske Jogjas mange kulturer.
I starter med et besøg ved Sultanens palads, også kendt som Kraton. Dele af paladset er åbent for offentligheden, og her kan du blandt andet besøge nogle af de rigt udsmykkede pavilloner og bygninger, der tilbyder et sjældent kig ind i livet som sultan.
Fra sultanens palads fortsætter I med cykeltaxi til den nærliggende landsby Kauman. Landsbyen er centrum for Islamisk kultur og de små smalle gader og stræder er designet på en sådan måde, at de sikrer minimal larm og trafik, der kan forstyrre islamiske studerende.
I slutter jeres cykeltur ved det historiske vandpalads Taman Sari, som blev bygget i 1758. Det var her sultanens harem i sin tid holdt til.
Frokosten nydes på en lokal restaurant, inden I fortsætter til Kotagede, en charmerende forstad, der er kendt for sin traditionelle javanesiske atmosfære og sølvsmede. Her udforsker I området med en afslappet cykeltur. I besøger bl.a. en lokal bager, hvor I kan smage en “Kembang Waru” – en lækker småkage, der kun laves i Kotagede. Herfra videre til det pulserende marked og den ældste moské i Jogjakarta, hvis historie går helt tilbage til 1575. I slutter besøget i Kotagede med en gåtur gennem de små smalle gader og stræder, hvor I kan nyde den specielle “Kalang-arkitektur”, der er typisk for Kotagede og er en blanding af traditionel javanesisk og kolonitidsstil.
Om aftenen bliver I hentet på jeres hotel, og der venter jer nu en dejlig middag kombineret med et traditionelt Ramayana danseshow.

Dag 5: Til Solo via Mt. Merapi og Prambanan

 Til Solo via Mt. Merapi og Prambanan

Idag går turen mod den lille landsby Kaliurang i højlandene omkring Mt. Merapi, der rejser sig i en højde af 2.925 meter. Fra landsbyen er der en storslået udsigt til denne aktive vulkan og de mange slugter, der er blevet skabt af lava-strømme.
I besøger Ullen Sentalu, et privat museum, der giver et fascinerende indblik ind i sultanernes liv.
Efter frokosten fortsætter I ad de små veje til det imponerende tempelkompleks, Prambanan. Det enorme kompleks består af adskillige imponerende stentempler, hvoraf de største kan ses på lang afstand. Det højeste tempel er tilegnet Shiva og er 47 meter højt. De øvrige to er tilegnet henholdsvis Brahma og Visnu. Jordskælv og vulkanudbrud lagde med tiden Prambanan i ruiner, og først i 1953 begyndte den omfattende genopførelse af de historiske monumenter. I dag stråler templerne af fortidens storhed, og det er fantastisk at gå på opdagelse mellem de rigt dekorerede bygninger, der ligger spredt rundt i landskabet omkring de centrale tempeltårne.
Efter besøget ved Prambanan fortsætter I til Solo, hvor der overnattes.

Dag 6: Solo til Sukuh og Cetho Templerne

 Solo til Sukuh og Cetho Templerne

Solo, der også er kendt som Surakarta er Javas anden historiske kongeby. Yogyakarta og Surakata minder en del om hinanden. De har begge en lang historie, som kommer til udtryk i både deres kultur og arkitektur, men Surakata er et langt mindre besøgt sted end Yogyakarta. Det til trods for, at byen rummer det spændende palads Mangkunegaran, der er et klassisk eksempel på javanesisk kunst. Her kan I beundre talrige uvurderlige antikviteter og skatte. Deriblandt en udsøgt samling af klassiske javanesiske dansekostumer og masker. I besøger også et af byens kendte batik-værksteder, hvor I vil lære om denne gamle indonesiske kunstform, der er blevet udviklet gennem årene. Frokosten nydes på værkstedet inden i fortsætter mod templerne Sukuh og Cetho.
Candi Sukuh og Candi Ceto er to af de mest gådefulde og mystiske templer på Java. Templerne ligger højt oppe på skråningerne af vulkanen Mt. Lewu og ligner ingen andre templer på øen. Candi Ceto kunne minde om et balinesisk bjergtempel, mens Candi Sukuh mest af alt ligner en maya-pyramide fra Guatemala.
Tilbage i Solo bliver I om aftenen hentet på hotellet og nu venter et Wayang Orang show – en levende maskedans, der i sin tid kun blev opført for de kongelig hof i Jogjakarta og Surakarta.

Dag 7: Med tog til Mt. Bromo

 Med tog til Mt. Bromo

Efter en tidlig morgenmad bliver I kørt til stationen, hvorfra turen går med tog gennem de maleriske landskaber til Jombang på Østjava. Det at rejse med tog på Java er fantastisk mulighed for at møde lokalbefolkningen og samtidig nyde det imponerende vulkanske landskab.
Ved ankomsten til Jombang spiser I en tidlig frokost, inden I fortsætter til Trowulan, der var den tidligere hovedstad i Majapahit kongedømmet, der regerede øen i århundreder. Her besøger I det arkeologiske museum og templerne Candi Banjung Ratu og Candi Tikus.
Fra Trowulan fortsætter I via kystbyen Pasuruan til Mt. Bromo i den smukke Bromo-Tengger Nationalpark. Efter tjek ind på jeres hotel, er resten af dagen til fri disposition inden middagen nydes.

Dag 8: Solopgang over Mt. Bromo og videre til Bali

 Solopgang over Mt. Bromo og videre til Bali

Denne morgen vækkes I før daggry, så I kan stå på kanten af det enorme vulkankrater, når solen står op. Dette er en naturoplevelse helt ud over det sædvanlige, og hvis vejret tillader det, trakteres I med en guddommelig smuk solopgang!
En firehjulstrækker kører dig ned i selve krateret, hvor et sandet hjulspor fører dig hen til foden af selve Mt. Bromo. Herfra foregår det sidste stykke vej mod toppen af Mt. Bromo på enten hesteryg eller gåben.
Fra Mt. Bromo går turen nu til Surabaya, der Indonesiens 2. største by. Her nydes frokosten på en lokal Sampoerne fabrik, og I vil herefter opleve hvordan den de berømte indonesiske cigaretter, kretek, bliver produceret.
Det er nu blevet tid til at vinke farvel til Java. I bliver kørt til lufthavnen i Surabaya, hvorfra der flyves direkte til Bali, hvor en afslappende badeferie venter. I bliver hentet i lufthavnen i Denpasar og kørt til det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den dejlige og rolige Jimbaran strand, hvor de sidste 7 nætter tilbringes.

Dag 9 - 14: Afslapning på Bali

 Afslapning på Bali

Dagene er på egen hånd på Bali.
I bor det lækre og luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den lækre Jimbaran Strand, hvor stemningen især om aftenen er helt speciel, når de mange seafood restaurant rykker deres borde ned på stranden og man kan nyde friskfanget fisk i lanternes skær.
Det imponerende Intercontinental spreder sig over en enorm tropisk have, hvor de eksotiske planter og blomster skaber en helt særlig stemning. Læg hertil ikke mindre end 6 dejlige swimmingpools i forskellige størrelser, der ligger fordelt rundt omkring på resortets område.
Resortet har 400 værelser fordelt på forskellige kategorier, men på trods af dets størrelse kan man altid finde små rolige og private oaser. Værelserne er alle smagfuldt indrettede og med et præg af balinesisk stil. De har alle egen balkon og er naturligvis udstyret med moderne faciliteter.
I skal bo i resortets classic værelser, men vil I forkæle jer selv med lidt ekstra goder, er det naturligvis muligt at opgradere til Club værelser, der giver jer eksklusive fordele.
Skulle sulten melde sig, findes der 4 restauranter, hvor der serveres alt fra internationalt til lokalt cuisine.
Resortet har også et væld af andre faciliteter såsom beach club, spa, fitness center m.m.
Intercontinental Bali Resort er i sandhed et helt særligt sted – og bedre beliggenhed på Bali skal man lede længe efter!

Dag 15: Afrejse fra Bali

Dagen er kommet, hvor I skal vinke farvel til Indonesien og Bali. Hen på eftermiddagen bliver I kørt fra hotellet til lufthavnen, hvorfra der flyves via Singapore tilbage til København.

Dag 16: Ankomst til København

I ankommer til København tidlig morgen efter en spændende og oplevelsesrig rejse til Java og Bali.

Prisinformation

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø - 16 dage fra 23.395 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København til Semarang og retur fra Denpasar
 • Flyrejse fra Surabaya til Denpasar
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter i privat bil med chauffør og lokal engelsktalende guide på Java og Bali
 • Besøg ved Lawang Sewu dag 2
 • 1 nat på Kayu Arum Resort i Salatagi inkl. morgenmad
 • Tur med hestevogn i Candirejo dag 3
 • Sightseeing ved Borobudur dag 3
 • 2 nætter på Eclipse Hotel i Jogjakarta inkl. morgenmad
 • Byrundtur i Jogjakarta dag 4
 • Cykeltur i Kotagede dag 4
 • Ramayana show dag 4
 • 2 nætter på Rumah Turi i Solo inkl. morgenmad
 • Besøg ved Ullen Sentalu dag 5
 • Sightseeing ved Prambanan dag 5
 • Byrundtur i Solo dag 6
 • Tur til Sukuh og Cetho dag 6
 • Wayang Orang show dag 6
 • Togrejse fra Solo til Jombang 7
 • Sightseeing i Trowulan dag 7
 • 1 nat på Bromo Cottages ved Mt. Bromo inkl. morgenmad
 • Solopgangstur til Mt. Bromo dag 8
 • Besøg ved Sampoerna fabrik dag 8
 • 7 x frokost på Java
 • 3 x middag på Java
 • 7 nætter i Classic Resort værelse på Intercontinental Bali Resort inkl. morgenmad
 • Gratis Wi-Fi på Intercontinental Bali Resort

Ved opgradering til Club Room på Intercontinental Bali Resort inkluderer opholdet:

 • 24 timers butler service
 • 24 timers adgang til Club Lounge inkl. drikkevarer og snacks samt “club breakfasy”, der kan nydes på værelset, ved club poolen eller Taman Gita Terrace
 • Adgang til privat lounge med bibliotek, dvd’er, media-center med internetadgang, ipods samt gratis te/kaffe, juice og vand
 • Adgang til privat Club Pool
 • Daglig lokal og international avis på værelset
 • Foretrukne siddepladser i restauranterne

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Denpasar Lufthavn, ca. IDR 150.000 pr. person

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
6 jan 2017 - 31 mar 2017
ved 2 voksne
fra 23.395 kr.
Tillæg for club room på Intercontinental Bali
3.500 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for club room på Intercontinental Bali
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Det bedste af New Zealand

Det bedste af New Zealand

Aktiv kør-selv tur i bil til Nord- og Sydøen med overnatning nogle goder steder. Inkluderer guidet vandretur i Tongariro, 3 dages guidet tur i Abel Tasman og 2 dages sejltur i Fiordlands.

LÆS MERE
Rejsetype: Kør-selv, Mad og Vin, Naturoplevelser

25 dage fra 39.600 kr.

Kampagne Down Under
New Zealand i autocamper

New Zealand i autocamper

Oplev de pragtfulde naturscenerier i det grønne og frodige New Zealand på en ferie i en autocamper. Landet er fyldt med gode campingpladser, der lader jer komme helt tæt på naturen.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Kør-selv, Naturoplevelser, Strandferie

23 dage fra 14.395 kr.

Klassiske Vietnam

Klassiske Vietnam

Oplev Vietnams største seværdigheder såsom Ha Long-bugten, Ninh Binh, historiske Hoi An og kejserbyen Hué på denne rejse til Vietnam, der tager jer fra Hanoi i nord til Mekong-deltaet i syd.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby

13 dage fra 18.695 kr.

Forkælelse på Veranda Resorts

Forkælelse på Veranda Resorts

Tag på en dejlig forkælelserejse til de lækre Veranda Resorts i Chiang Mai og Cha Am – langt væk fra hverdagen! En skøn kombination af landlig idyl og afslapning i tropiske omgivelser.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Kulturoplevelser, Strandferie

14 dage fra 16.595 kr.

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Oplev Javas unikke kulturelle og naturlige vidundere på denne rundrejse fra Semarang til Surabaya, inden I fortsætter til Bali, hvor 7 nætter venter på det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den skønne og rolige Jimbaran strand.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Verdensarv

16 dage fra 23.395 kr.

Bestil tilbud