70 12 03 03
Åben:

Eventyrlige Borneo

I eventyrlige Borneo byder Sabah-provinsen på store natur og dyreoplevelser venter. På Gaya Island vandrer I gennem mangroveskoven og snorkler på koralrevet. I skal opleve de store havskildpadder, når de kommer op på stranden for at lægge æg. I har mulighed for at besøge et langhus og møder efterkommerne af de frygtede hovedjægere eller hvorfor ikke lære at lave mad med en af de lokale i Kota Kinabalu. I møder orangutanger i fri natur, vandrer ad en hængebro højt oppe under regnskovens trækroner. Ad smalle floder sejler I ind i en af verdens ældste regnskove, hvor krokodillerne lurer i vandskorpen. I kan vælge at fuldende eventyret med et par dages badeferie ved en af Borneos gode strande.

Kom til gratis rejseforedrag om Borneo – læs mere her.

13 dage fra 20.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev havskildpadderne lægge deres æg
 • Mød orangutanger, pygmæelefanter og næseaber i regnskoven
 • “Gå tur” i trækronerne af den tropiske regnskov
 • Mange måltider inkluderet

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I dag flyver I fra Danmark mod den malaysiske delstat Sabah på Borneo. Der flyves direkte fra København til Singapore, hvor I skifter fly og fortsætter til Kota Kinabalu.

Dag 2: Ankomst til Kota Kinabalu

 Ankomst til Kota Kinabalu

Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver du hentet af din chauffør og kører til dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at lære byen bedre at kende. Byen har tidligere heddet både Jesselton og Api Api, men den fik navnet Kota Kinabalu, da Malaysia i 1957 blev selvstændigt. I daglige tale bliver byen dog blot kaldt »K.K.«. af de lokale.
Om aftenenen forvandles byens havnefront til et sprudlende natmarked domineret af åbne madboder, der sælger alt fra stegte ris og nudler til grillet fisk og eksotiske frugter. I selskab med jeres guide bevæger I jer på opdagelse mellem boderne, hvorefter i fortsætter til endnu et af byens natmarkeder, hvor der vil være mulighed for at købe lokalt håndværk. Aftenen kulminere med en lækker seafood middag på en lokal restaurant. KK er kendt for at byde på noget af det bedste seafood i Malaysia og en seafood middag må siges, at være ”et must” for enhver besøgende i byen.

Dag 3: Kota Kinabalu med valgfri udflugt

 Kota Kinabalu med valgfri udflugt

Idag har I mulighed for selv at vælge, hvad dagen skal byde. I kan frit vælge mellem én af nedestående udflugter alt afhængig af interesse og temperament, som er inkluderet i prisen.

Tur 1: Gaya Island & Sapi Island
I dag går turen til Tunku Abdul Rahman National Park, en øgruppe med blot 20 min sejlads fra byen. Første stop er øen Gaya Island, hvor du kan vandre en tur ad stierne gennem mangroveskoven. Fra Gaya Island fortsætter du til Sapi Island, der er omgivet af et koralrev. Efter frokost får du rig lejlighed til at udforske den farvestrålende undervandsverden med dykkermaske og snorkel, indtil du sidst på eftermiddagen sejler tilbage til Kota Kinabalu.

Tur 2: Rungus Langhus – et levende museum
Fra Kota Kinabalu kører du ind i hjertet af Rungus-folkets territorium. Undervejs stopper du ved flere små charmerende landsbyer, som ernære sig ved forskelige håndværk.
I Rungus skal du besøge rungus-folket, der lever i et af de traditionelle langhuse, der er så karakteristiske for Borneo. På langhusets brede veranda – kaldet »raui« – møder du landsbyens beboere, der gerne fortæller om deres farverige kultur og livet i regnskoven. Efter frokost kører du videre mod det nordligste Borneo, hvor det Sydkinesiske hav møder Sulu havet. I disse betagende omgivelser kan du nyde udsigten til en af de smukkeste strande i Sabah. Du er tilbage i Kota Kinabalu ved solnedgang.

Tur 3: The North Borneo Railway
I finder selv vej til Tanjung Aru Railway Station, hvorfra der afgang med The North Borneo Railway tidlig formiddag. Dette smukt istandsatte gamle damptog kører på den eneste strækning af togskinner på Borneo gennem mangroveskov og rismarker til den lille maleriske by Papar. Dette er én måde at opleve Borneos smukke landskaber i stil. I bliver ført tilbage til kolonitidens charme i de charmerende kupéer hvor tjenere iført tropehjelme og uniformer serverer en dejlig frokost i traditionelle tin-madkasser. Efter et kort stop i byen Paper returnerer toget til Kota Kinabalu, hvor det ankommer omkring ved 14-tiden.
NB: Togturen kører kun på onsdage og lørdage.

Tur 4: White Water Rafting på Kiulu River
I bliver hentet på hotellet i Kota Kinabalu og kører nu ca. 1 ½ time til Kiulu River, hvor I skal på White River Rafting. Kiulu River er perfekt til jer, der ikke har prøvet rafting før, idet floden ikke byder på de helt store udfordringer, men også giver mulighed for at nyde det smukke landskab undervejs. Frokosten nydes på flodbredden inden I bliver kørt tilbage til Kota Kinabalu.

Tur 5: Hajah Malimah Tradionel Home Cook
I bliver hentet på hotellet og i selskab med jeres lokale vært tager I til det lokale marked for at købe ind til dagens madlavningskursus. På markedet finder i de traditionelle ingredienser og krydderier, der skal bruges inden I tager med hjem til jeres vært, hvor I skal være med til at tilberede et traditionelt hjemmelavet måltid. I lærer om det lokale cuisine og afslutter med at nyde frugterne af jeres arbejde. En helt speciel oplevelse og indblik i den lokale madkultur.
NB: Deltager skal være fyldt 12 år.

Dag 4: På egen hånd i Kota Kinabalu

Dagen er på egen hånd i Kota Kinabalu. Skulle I have mod på at udforske området eller byen yderligere er det naturligvis muligt at tilkøbe én af ovenstående udflugter.

Dag 5: Fra Kota Kinabalu via Poring Hot Springs til Mount Kinabalu

 Fra Kota Kinabalu via Poring Hot Springs til Mount Kinabalu

Fra Kota Kinabalu kører I gennem den frodige natur mod Mount Kinabalu, der med sine 4.101 m er Sydøstasiens højeste bjerg. Turen går gennem bjergområdet Crockers Range, og undervejs besøger I landsbyen Nabalu, hvor der er mulighed for at handle frugt på det lokale marked. Siden når I frem til Poring, hvor der venter en spændende og dybt utraditionel oplevelse. I er nu omringet af jungle og bambuslunde, og fra gangbroer spændt ud 35 m oppe i luften kan I bogstavelig talt gå en tur i trækronerne af den tropiske regnskov. I spiser frokost ved Kipungit-vandfaldet, og bagefter er der mulighed for at bade i de varme kilder, Poring er berømt for. Hen på eftermiddagen når I frem til Mount Kinabalu National Park, hvor I overnatter.
BEMÆRK: Overnatning i Mount Kinabalu National Park er af meget simpel standard.

Dag 6: Mount Kinabalu

 Mount Kinabalu

Tidligt om morgenen tager I ud for at opleve nationalparkens fugleliv, der er særligt aktiv om morgenen, når junglen vågner. Mere end 280 forskellige fuglearter lever omkring Mount Kinabalu. Det samme gør en række kødædende planter, 26 rhodondendron-sorter samt ikke færre end 1.200 orkidé-arter, der trives i de dybe, fugtige tågeskove. Senere kører I op til Timpohon Gate i 1.524 meters højde, hvor I vandrer på en smal bjergsti op ad Mount Kinabalu. Dette giver en god fornemmelse af, hvor meget naturen ændrer sig, jo højere op ad bjergets skråninger man kommer. I spiser frokost ved bjerget og kører derefter tilbage til Kota Kinabalu, hvor der overnattes.

Dag 7: Videre til Sandakan og Selingan Island

 Videre til Sandakan og Selingan Island

Efter en kort flyvning til Sandakan ligger en speedbåd klar til at sejle jer til Selingan Island; en smuk sejltur på ca. en time. Resten af eftermiddagen er fri til afslapning i vandkanten. Der er gode muligheder for at snorkle direkte fra stranden. Før middagstid besøger I et lille museum, som beretter om de mange strabadser, der venter den lille skildpaddeunge på dens første farefulde færd ud i vandmasserne. Sammen med rangeren går I senere til stranden, hvor der forhåbentligt er kommet en skildpadde på land for at lægge sine æg. Er der udklækket skildpaddeunger i aftenens løb, vil rangerne desuden lade dig overvære, når de små skildpadder sættes ud i havet.
BEMÆRK: Overnatning på Selingan er af meget simpel standard.

Dag 8: Fra Selingan via orangutanger i Sepilok til Sukau Rainforest

 Fra Selingan via orangutanger i Sepilok til Sukau Rainforest

Tilbage på fastlandet fortsætter eventyret på bedst tænkelig vis med et besøg ved Sepilok Orangutang-rehabilitationscenteret. Der venter jer en stor oplevelse, når orangutangerne kommer til syne fra skoven for at tage for sig af retterne på en stor platform. Senere rejser I dybere ind i junglen til landsbyen Sukau. Regnskoven omkring Sukau er et af Borneos mest enestående naturområder, og disse dybe skove og utallige floder danner grundlag for et både rigt og varieret dyreliv. I sejler gennem mangroveskoven, til I er fremme ved den lodge, I skal overnatte på de kommende to nætter. Om eftermiddagen sejler I igen ud på flere eventyr på floden. Med lidt held er her gode muligheder for at opleve bl.a. næseaber, orangutanger, krokodiller, mange eksotiske fuglearter, krokodiller, næsehornsfugle og måske endda de sjældne pygmæ-elefanter i deres naturlige opgivelser.
Bemærk: Lodges i Sukau er af 2 – 3 stjernet standard. Man må ikke forvente luksus.

Dag 9: På eventyr i Sukau Rainforest

 På eventyr i Sukau Rainforest

Næste morgen ved solopgang sejler I atter ud på floden. Sammen med de øvrige af lodgens gæster glider I roligt ind mellem den tætte regnskovs vældige træer og vilde bambuslunde – ind i Borneos magiske verden. I sejler helt til “Hesteskosøen”, hvor en mindre vandretur venter. Fyldt med indtryk, vender I tilbage til lodgen og spiser morgenmad. Midt på den varme dag er der ikke meget liv at se langs floden, da dyrene tilbringer dagtimerne inde i skoven. Så I slapper af indtil midt på eftermiddagen, hvor I tager på endnu en flodtur og spejder efter flere dyr. Først ved mørkets frembrud vender I tilbage til lodgen.

Dag 10: Tilbage til Kota Kinabalu

 Tilbage til Kota Kinabalu

I forlader lodgen efter morgenmaden og sejler de ca. to en halv time tilbage til Sandakan. Undervejs passerer I små landsbyer og frodige mangroveskove, så også på denne sejltur er der mulighed at få et glimt af sjældne aber og fugle. Fremme i Sandakan besøger I et lokalt indendørs marked, der byder på et hav af boder, inden tur går mod Kota Kinabalu, hvor I bliver kørt til jeres hotel for natten.

Dag 11: Afrejse fra Kota Kinabalu

 Afrejse fra Kota Kinabalu

Hvis I ikke har valgt at forlænge turen med nogle dages badeferie, har I formiddagen til fri disposition i Kota Kinabalu. Herefter bliver I afhentet og kørt til lufthavnen for at flyve til Singapore, hvor I har en overnatning, inden I flyver videre mod Danmark.
Allerede i lufthavnen i Singapore får I udleveret jeres stopover-pakke samt anvisning omkring transport til hotellet. Den kommende nat bor I på et godt turistklassehotel i hjertet af Singapores aktive forretnings-, shopping- og fornøjelsesområde. Chinatown, The National Museum samt Singapores atmosfærefyldte historiske templer og kirker ligger alt sammen i kort afstand fra hotellet.

Dag 12: Singapore og afrejse

 Singapore og afrejse

Dagen er til fri disposition inden afrejsen. Jeres ophold i Singapore inkluderer gratis adgang til mange af byens seværdigheder. I har bl.a. billetter til Sentosa Island, Singapores prisbelønnede zoologiske have og Jurong Fuglepark, der med sine 8.000 fugle og over 600 arter er den største af sin slags i Asien. Med gratis transport rundt i byen på den populære “SIA hop-on-bus” er der aldrig langt til næste attraktion. I får ved ankomsten ligeledes et kuponhæfte, der giver jer rabat på en række populære restauranter, butikker, ture m.m. Så der er rig mulighed for at gøre de sidste indkøb, inden turen går retur til Danmark sidst på aftenen

Dag 13: Ankomst til København

I ankommer til København tidlig morgen.

SÆRLIGT OM REJSEN

Badeferie forlængelse:
I kan vælge at forlænge opholdet på Borneo med en afslappende badeferie enten nord for Kota Kinabalu på Nexus Resort eller Shangri La’s Rasa Ria Resort eller hvorfor ikke afslutte turen med et ophold på den tropiske Gaya Island ud for Kota Kinabalu.

Prisinformation

Eventyrlige Borneo - 13 dage fra 20.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København via Singapore til Kota Kinabalu t/r
 • Indenrigsfly fra Kota Kinabalu til Sandakan t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Alle transporter mellem lufthavnen og hoteller
 • 5 nætter på Horizon Hotel i Kota Kinabalu inkl. morgenmad
 • Aftentur i Kota Kinabalu inkl. middag
 • Valgfri udflugt i Kota Kinabalu dag 3
 • 2 dages/1 nat tur til Poring Hot Springs og Mt. Kinabalu inkl. helpension
 • 4 dages/3 nætter tur til Selingan Island, Sepilok og Sukau Rainforest inkl. helpension
 • Alle udflugter og aktiviteter ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide
 • Transport fra Lufthavn til hotel i Singapore t/r
 • 1 nat på turistklasse hotel i Singapore
 • Singapore stopoverpakke inkl. gratis entré til adskillige attraktioner i Singapore, rabatter på restauranter, shopping m.m.
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kota Kinabalu Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
1 apr 2016 - 31 mar 2018
ved 2 voksne
fra 20.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Pulserende Singapore og magiske Malaysia

Pulserende Singapore og magiske Malaysia

En spændende rundrejse fra Singapore til Malaysia hvor I oplever alt fra pulserende storbyliv til frodigt højland, regnskovens mystik og tropiske strande.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby

14 dage fra 19.495 kr.

Malaysias glemte regnskov og badeferie

Malaysias glemte regnskov og badeferie

Denne rejse kombinerer kulturoplevelser i det uturistede nordlige Malaysia med storbyen Kuala Lumpur, jungleeventyr i Ulu Muda og badeferie på Penang eller Langkawi.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby, Strandferie

14 dage fra 15.295 kr.

Sommerferie i Malaysia

Sommerferie i Malaysia

Oplev tre meget forskellige sider af Malaysia: Den hektiske storby Kuala Lumpur, vild natur i Belum-regnskoven samt tropeøen Perhentian. Alle stederne er rigtig fine destinationer i vores sommerferie, hvor klimaet er godt.

LÆS MERE
Rejsetype: Naturoplevelser, Storby, Strandferie

14 dage fra 23.995 kr.

NYHED
Borneo deluxe

Borneo deluxe

Oplev Borneos rige dyreliv fra egen villa på en lodge dybt inde i junglen efterfulgt af tropisk badeferie på et eksklusivt resort helt ned til stranden på Gaya Island. Rejsen slutter med shopping og eksotisk gadeliv i Singapore.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Strandferie

13 dage fra 30.995 kr.

Borneo og eventyr i Sarawak

Borneo og eventyr i Sarawak

Oplev Borneo og Sarawak. På denne rejse til Borneo besøger I bl.a. et orangutang center, hvor de frække aber dukker op ved spisetid, og møder Ibanfolket i deres traditionelle hjem ”langhuset”.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie

17 dage fra 18.895 kr.

Bestil tilbud