70 12 03 03
Åben:

Det Ukendte Nordthailand

Få Thailands rige kulturer og smukke natur helt ind under huden på denne 13 dages rejse gennem det ukendte Nordthailand. Fra kulturbyen Chiang Mai begiver I jer dybt ind i Nordthailands grønklædte bjerge til de afsidesliggende byer Mae Hong Son, Pai og Fang. Her oplever I Thailands etniske mangfoldighed på farverrige markeder og i små landsbytempler. I sejler under jorden til mystiske begravelsesgrotter, bader under junglevandfald og besøger lahu-folkets the-marker. Flere eksotiske oplevelser venter i området omkring sjældent besøgte Nan, hvor I bor på Lanija Lodge med hmong- og lahu-stammefolk som jeres værter. Her besøger I Thailands sidste jæger-samlersamfund og oplever hverdagslivet i 1800tallet gennem en række unikke tempelmalerier. Fortsæt via den historiske by Phrae, der heller ikke ser ret mange besøgende, til Sukhothai, hvor I besøger en lokal landsby og oplever de pragtfulde tempelruiner fra Thailands første hovedstad.

13 dage fra 23.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev det uturistede Thailand
 • Fantastisk og uspoleret natur
 • Mød det sjældne Mlabri-folk og Thailands andre minoritetsgrupper
 • Lær hemmelighederne bag det lokale køkken
 • Bo på hyggelige små boutique-hoteller
 • Private guider og udflugter hele vejen

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I flyver direkte fra København til Bangkok, hvor der er ankomst den efterfølgende morgen.

Dag 2: Ankomst til Thailand og Chiang Mai

 Ankomst til Thailand og Chiang Mai

I Bangkok skiftes der fly, og I fortsætter til Nordthailands største by Chiang Mai.

Ved ankomsten til Chiang Mai bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at udforske denne historiske by på egen hånd.
Chang Mai ligger i en frodig floddal på kanten af Nordthailands bjerge. Byen blev grundlagt for mere end 700 år siden og var igennem adskillige århundreder hovedstad i kongeriget Lanna. Lanna-perioden var Chiang Mais ubestridte guldalder, og byen blomstrede. Kunstnere, træskærere og lærde flokkedes til byen, hvor templer i hundredvis og prægtige paladser så dagens lys.
Ved første øjekast kan det forekomme, at byens gamle sjæl er forsvundet under den hastige modernisering, Chiang Mai har været igennem i de sidste 30 år. Men dette er langt fra tilfældet. Chiang Mais indbyggere er stolte af deres historie, og byens kulturelle hjerte banker stadig kraftigt under den moderne facade. Folk i denne del af Thailand taler eksempelvis deres egen dialekt, og lokale egnsretter figurerer kraftigt på byens menukort. Den gamle bymur og voldgrav omkranser endnu den indre by, og buddhistiske vandre stadig fra tempel til tempel for at bede, som de har gjort det i århundreder.
En god introduktion til byen kunne være en gåtur til det store tempel Wat Phra Sing, der er et ypperligt eksempel på klassisk Lanna-arkitektur. Kig også forbi natmarkedet, hvor grøn karry bobler lystigt i gadekøkkenerne, og duften af kyllingespyd og grillet fisk blander sig med larmen fra tuktukker og hundredvis af stemmer. Natmarkedet er også et godt sted at kigge efter kunsthåndværk, tøj, solbriller og alt muligt andet til en god pris.

Dag 3: Kokkeskole og forgyldte templer

 Kokkeskole og forgyldte templer

Denne dag byder på en ganske særlig og meget personlig oplevelse, når mr. Prapat og hans familie byder jer indenfor i deres hjem i den lille by Hang Dong cirka 20 minutters kørsel fra Chiang Mai. Besøget giver en unik mulighed for at komme tæt på en thailandsk familie og få et indblik i deres dagligdag. Efter at have mødt familien og iklædt jer de traditionelle løssiddende bukser, er I klar til at besøge familiens lille have for at indsamle friske ingredienser til dagens madlavnings-ekstravaganza. Dernæst tændes der op under wokken, mens familien introducerer jer til alle hemmelighederne bag det smagsfulde nordthailandske køkken. I skal naturligvis også nyde fugten af jeres arbejde i køkken, så frokosten spises sammen med familien. Herefter er der tid til at gå en tur og udforske området på egen hånd, inden I tager afsked med familien og kører tilbage mod Chiang Mai.
På vejen besøger I et af Thailands smukkeste templer; Wat Phra that Doi Suthep, der ligger spektakulært på en klippehylde med en fabelagtig udsigt over Chiang Mai. Vejen fra Chiang Mai til Doi Suthep snor sig op ad bjerget til en lille landsby for foden af templet. De energiske kan vælge den lange trappe op til templet, der flankeres af to flotte slangelignende fabeldyr. Er du mere mageligt anlagt, kan du vælge at tage tandhjulsbanen op til templet. I mere end 600 år har Doi Suthep været et vigtigt pilgrimssted, og på de fleste dage vrimler det med bedende i templet. Nogle tænder olielamper, andre ofre blomster foran Buddha-statuerne, mens endnu andre går bedende rundt om den store forgyldte stupa. Alt sammen for at indsamle god karma. Tilbage i byen er resten af dagen fri til at nyde stemningen i Chiang Mais historiske gader.

Dag 4: Mod afsidesliggende Mae Hong Son

 Mod afsidesliggende Mae Hong Son

I dag begynder eventyret for alvor, når I lægger storbyen bag jer og kører mod Mae Hong Son. Det er en flot køretur, I har i vente i dag. Vejen tager jer tæt forbi Thailands højeste bjerg Doi Inthanon og gennem små afsidesliggende landsbyer. I stopper i et par af byerne for at besøge de lokale templer, der er tydeligt inspireret af burmesisk og mon-arkitektur. Frokosten nydes i den lille charmerende by Mae Cham, inden I fortsætter det sidste stykke mod Mae Hong Son, der ligger godt gemt væk bag bjergene nær grænsen til Burma. Her indlogeres I på jeres hotel for de kommende to nætter, hvorefter der er tid til at kigge jer om i denne afsidesliggende by. Området er i høj grad præget af de forskellige bjergstammer, der bor i landsbyer omkring byen, og det er ikke ualmindeligt at støde på både thai, shan, lisu, lahu og karen-folk i byen. Sågar folk fra long-neck-stammen bor i området.

Dag 5: På opdagelse i Mae Hong Son

 På opdagelse i Mae Hong Son

I starter dagen på byens farverige marked, hvor eventyrlystne kan prøve en bred vifte af lokale delikatesser såsom fårekyllinger, silkelarver og myreæg, der udbydes side om side med t-shirts, gryder og andre fornødenheder. Herefter fortsætter I med longtail-båd ned ad Pai-floden. Undervejs passerer I små landsbyer, og der vil være rig mulighed for at slappe af og nyde det frodige junglelandskab og de grønne rismarker, der præger landskabet langs floden. Sejlturen ender ved et pulserende marked nær grænsen til Burma, hvor burmesisk håndværk og andre eksotiske varer sælges til gode priser.

Dag 6: Templer og bjergkørsel mod Pai

 Templer og bjergkørsel mod Pai

Formiddagen bruges på at besøge en række af byens flotteste templer. Deriblandt Wat Phra Thad Doi Kong Moo tempel, hvorfra der er en storslået udsigt over byen og bjergene. Også Wat Chong Klang og Wat Chong Kham er et besøg værd. Templerne ligger i hjertet af byen ned til en lille sø, der tidligere blev brugt til at bade elefanter i. Templerne bæger tydeligt præg af nærliggende Burma og er særligt berømte for deres 30 trædukker af burmesisk oprindelse.
Efter frokosten på en lokal restaurant venter en af Thailands smukkeste køreture gennem grønne bjerglandskaber mod byen Pai. Vejen snor sig ind mellem skovklædte bjergsider og over bjergpas. Af og til passeres små landsbyer med simple hytter spredt rundt i rismarkerne samt små landsbytempler, der funkler i eftermiddagssolen. Jo dybere ind i bjergene I kommer, jo mere synlige bliver Thailands stammefolk. Her og der ses små lisu-landsbyer med træhytter på pæle, og langs vejen vil I ofte se både kvinder og mænd i farvestrålende dragter.
På vejen stoppes ved Tam Pla, hvor små rislende floder løber sammen og danner et bassin fyldt med karper inde i en hule. Herfra fortsættes til byen Soppong, der ikke består af ret meget mere end en samling bygninger langs vejen. Men bjergene omkring Soppong rummer mere, end hvad øjet umiddelbart kan se. I bjergenes indre ligger enorme hulesystemer fyldt med gange, sprækker og kolossale grotter.
Sammen med en guide fra den lokale shan-landsby begiver I jer ind i det mest berømte hulesystem, Tham Lod, der gnaver sig mere end 1.600 m ind i bjerget. Turen foregår i skæret fra olielamper om bord på en tømmerflåde, der tager jer ad en lille underjordisk å ind i mørket. Drypsten ses flere steder i hulen. Men dette er ikke hulens eneste attraktion. Gemt dybt inde i bjerget har man fundet utallige gamle teaktræskister opstillet på skrøbelige stilladser af træ. Karbondatering viser, at de er mellem 1.200 og 2.200 år gamle, og mange er smukt dekoreret med udskårne mønstre. Thailandske antropologer har identificeret mere end 50 forskellige designs. Trods det at nogle kister er op til ni meter lange, formodes de at have været brugt til begravelser. Lignende begravelseshuler er fundet i Kina, Borneo, Filippinerne og nær Bangkok, men ingen andre steder har man fundet samme koncentration af kister som i hulerne omkring Soppong.
Vel fremme i Pai indlogeres I på jeres hotel. Pai er en hyggelig lille by med en smuk beliggenhed langs Pai-floden omgivet af lave grønklædte bjerge. Særlig hyggelig er Pai om aftenen, når der tændes lys i de små familieejede restauranter, og handlen går flittigt på byens lille marked. Pai har adskillige hyggelige caféer, og chokoladekagerne fra de små bagerier omkring moskéen er legendariske i byen. De seneste par år har Pai desuden haft en særlig tiltrækningskraft på kunstnere og kreative sjæle i Thailand. Disse har tilført en rig kreativ energi til den lille by, der rummer adskillige gallerier og kunstbutikker. Byens musikscene er ligeledes ekstremt aktivt, og de fleste aftener kan I finde levende musik mindst ét sted i byen.

Dag 7: Via Lahu-landsby til Fang

 Via Lahu-landsby til Fang

I står tidligt op og begiver jer med pick-up truck gennem vilde bjerglandskaber til Doi Pu Muen – et smukt beliggende område 1306 meter over havets overflade. Grundet sin høje beliggenhed nyder området godt af en kølig temperatur året rundt, og det udnytter de lokale lahu-folk til at dyrke the og kaffe. I besøger plantagerne og lærer, hvordan man plukker the-bladene samt tørrer og brygger dem, så I også kan smage den lokale the i selskab med lahu-folket. Besøget byder desuden på frokost bestående af en lokal specialitet med bambus samt besøg ved det idylliske Pu Muen-vandfald, inden turen fortsætter til jeres hotel i den lille by Fang.

Dag 8: Morgenmarked og Lanjia Lodge

 Morgenmarked og Lanjia Lodge

Start dagen tidligt med et besøg på det lokale morgenmarked i Fang. Her ligger friske frugter og grøntsager side om side med blomsterdekorationer og alverdens andre fornødenheder. Der er et liv uden lige på markedet i de tidlige morgentimer, når folk kommer fra nær og fjern kommer for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte.
I får en morgenmadsboks med fra hotellet, så I kan køre direkte fra markedet mod Chiang Kong i nærheden af Chiang Rai. Her ligger den hyggelige Lanjia Lodge med en fabelagtig udsigt over de omkringliggende bjerge. Jeres værter på Lanjia Lodge er lahu- og hmong-stammerne, og ved ankomsten får I en kort introduktion til deres kultur og traditioner samt livet omkring Mekong-floden. Herefter er der tid til afslapning i de utroligt smukke omgivelser, inden middagen bestående af lokale delikatesser venter. Om aftenen vil der desuden også være optræden med musik og dans.

Dag 9: Lanjia Lodge

 Lanjia Lodge

Forbered jer på en spændende dag fyldt med indtryk. Efter morgenmaden tager I med jeres guide til den lokale landsby, Baan Kiew Karn, der ligger tæt på lodgen. Her vil I få et indblik i lahu- og hmong-folkets dagligdagen i landsbyen. I vil også lære at lave batik i selskab med landsbyens kvinder, og besøget byder også på et møde med byens shaman, der gerne svarer på spørgsmål omkring den lokale tro. Senere går turen med lastbil til landsbyen Baan Muang Karn, hvorfra der sejles med lokal båd ned af den mægtige Mekongflod til byen Chiang Kong, hvor frokosten nydes. Eftermiddagen byder på en slentretur gennem byen, inden I fortsætter til landsbyen Ban Had Krai, hvor de lokale fiskere uden tvivl gerne deler ud af historier om deres fangster af den imponerende kæmpemalle, der kan blive over 2,5 meter lange og veje op mod 300 kg. Sidste stop på dagens tur er Wat Phra That Jom Meng-templet, der ligger på en bjergtop med en fantastisk udsigt over Mekongfloden og Laos i det fjerne. Tilbage på lodgen er der tid til at slappe af og fordøje dagens mange indtryk, inden middagen nydes i de hyggelige omgivelser.

Dag 10: Mlabri-foket og Nan

 Mlabri-foket og Nan

Efter morgenmaden tager I sammen med guiden en lokal lastbil til et af områdets mange små vandfald, hvor der er mulighed for en forfriskende morgendukkert omgivet af junglens frodige vegetation. Frokosten har I med, så I har god tid til at nyde de fantastiske omgivelser, der ikke besøges af ret mange turister. Først på eftermiddagen vender I tilbage til lodgen, hvor en forfriskning venter, inden I kører det sidste lille stykke til byen Nan.
Nan er fin lille, uturistet thailandsk provinsby med et helt unikt tempel. Men I gemmer sightseeingen i byen til i morgen og kører i stedet ud på landet for at mødes med mlabri-folket. mlabri-folket er et af de mest sjældne og mystiske folkeslag i Sydøstasien. De er de eneste jæger-samlere tilbage i Thailand, og de holder sig ofte for sig selv dybt inde i skoven, hvor de lever en normadisk tilværelse. Huse bygger de af grene og friske blade. Men når bladene visner og bliver gule, er det tegn til mlabri-folket om, at det er tid at flytte videre. Dette har givet dem tilnavnet “De gule blades ånder”. Ifølge eksperter er der blot 150 af disse stammefolk tilbage, og flere og flere mlabrier vælger at opgivet det normadiske liv og få job i marken hos thaier eller hmong-folk. Så et møde med dem er en virkelig unik og sjælden oplevelse. Efter mødet kører I til hotellet i Nan

Dag 11: Tempelbyerne Nan og Phrae på vej mod Sukhothai

 Tempelbyerne Nan og Phrae på vej mod Sukhothai

Formiddagen byder på en lille byrundtur i Nan. I besøger blandt anden Nationalmuseet, en lokal skulpturpark samt naturligvis byens absolutte hovedattraktion: Templet Wat Phumin. Udefra ser Wat Phumin umiddelbart ikke så bemærkelsesværdig ud. Men indenfor gemmer sig en sand kulturskat i form af fantastiske vægmalerier, der beskriver hverdagsscener fra livet i Nordthailand i 1800tallet. I kan se hvilket tøj, folk havde på, deres frisurer samt hvordan husene så ud, og hvad de lavede. Kun en håndfuld af sådanne vægmalerier har overlevet til i dag. Blandt andet i Wat Phra Singh i Chiang Mai. Men de bedste malerier findes i Wat Phumin. Tilsammen giver de et sjældent indblik i en tidsalder, der for længst er forbi.
Fra Nan går turen videre til en af Thailands ældste byer, Phrae, hvis gamle muromkransende bydel er fyldt med traditionel thai-arkitektur i form af smukke teaktræshuse, udsøgte templer og gamle bygninger i kolonistil. I for en fornemmelse af fortidens overklasseliv i Vongburi House. Et smukt toetagers teaktræspalæ fra 1897 fyldt med originale møbler og inventar. Ikke meget synes at have ændret sig i huset de seneste 100 år, og man forventer næsten, at værterne kan vende hjem, hvornår det skal være. Fra Phrae fortsætter I til Sukhothai, hvor I overnatter.

Dag 12: Fra landsbybesøg, elefanter og Thailands gamle kongeby til Bangkok

 Fra landsbybesøg, elefanter og Thailands gamle kongeby til Bangkok

Dagen starter i den lille landsby Ban Na Thon Chan, hvor de fleste af indbyggerne er efterkommere af Lanna-riget. I får rig mulighed for at få indblik i deres kultur og traditioner og ikke mindst tale med de lokale beboere, mens I nyder frokosten sammen med en af landsbyens familier. Nær landsbyen ligger et lokalt center, hvor misrygtede eller forladte elefanter får en ny chance i livet.
Eftermiddagen står i historiens tegn, når I besøger Thailands første hovedstad Sukhothai. Byen har været forladt i århundreder. Men ruinerne af de prægtige templer, himmelstræbende stupaer og kolossale Buddhastatuer vidner stadig om byens tidligere storhed. I dag ligger ruinerne spredt ud i et stort parkområde omgivet af gamle voldgrave dækket af lotusblomster.  De centrale templer ser en hel del besøgende. Men bevæg jer lidt væk fra midten af byen, og I vil hurtigt have templerne for jer selv. Når tid er, bliver I kørt til Sukhothais lille lufthavn, hvor flyet mod Bangkok fører jer tilbage til storbyen.
I Bangkok skifter I fly og fortsætter direkte tilbage til København.
Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med et ophold i Bangkok og/eller en afslappende badeferie på de skønne sandstrande i syd.

Dag 13: Ankomst til København

I ankommer til København tidlig morgen efter en spændende rundrejse i det ukendte Nordthailand.

SÆRLIGT OM REJSEN

Forlængelse:
Det er naturligvis muligt at forlænge rejsen med et par nætter i pulserende Bangkok, blandt elefanter i Khao Sok og/eller på de smukke strande i Sydthailand:

Se eksempelvis:

Prisinformation

Det Ukendte Nordthailand - 13 dage fra 23.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København til Chiang Mai og retur fra Bangkok
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
 • 2 nætter på Makka i Chiang Mai inkl. morgenmad
 • Madkursus hos Mr. Prapat inkl. frokost dag 3
 • Tempelbesøg ifølge program dag 3
 • Frokost i Mae Cham og tempelbesøg dag 4
 • 2 nætter på Fern Resort i Mae Hong Son inkl. morgenmad
 • Besøg ved morgenmarkedet i Mae Hong Son dag 5
 • Sejltur med longtail boat dag 5
 • Besøg ved Wat Phra Thad Doi Kong Moo i Mae Hong Son dag 6
 • Udflugt til Tham Lod Cave i Soppong dag 6
 • 1 nat på Hotel Des Artist i Pai inkl. morgenmad
 • Udflugt til Doi Pu Muen, Lahu Landsby og the-plantage  inkl. frokost dag 7
 • Udflugt til Pu Muen Vandfaldet dag 7
 • 1 nat på Phumanee Lahu Home i Fang inkl. morgenmad
 • Besøg ved det lokale marked i Fang dag 8
 • 2 nætter på Lanjia Lodge inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
 • Aktiviter og udflugter på Lanjia Lodge ifølge program dag 8, 9 og 10
 • 1 nat på Nan Boutique Hotel i Nan inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Nan dag 11
 • Sightseeing i Phrae dag 11
 • 1 nat på Sukhothai Treasure Resort & Spa inkl. morgenmad
 • Sightseeing i Sukhothai inkl. frokost dag 12
 • Flyrejse fra Sukhotai til Bangkok
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Forlængelse i Bangkok inkluderer:

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Højsæson
10 jan 2017 - 30 apr 2017
ved 2 voksne
fra 24.995 kr.
Forlængelse i Bangkok
2.395 kr.

Lavsæson
1 maj 2017 - 31 okt 2017
ved 2 voksne
fra 23.995 kr.
Forlængelse i Bangkok
2.395 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Forlængelse i Bangkok
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Det bedste af Chile

Det bedste af Chile

Oplev Chile med Santiago, Atacama ørkenen med saltsletterne, de lyserøde flamingoer, El Tatio-gejseren, vulkaner, maleriske landsbyer, Torres del Paine og alt hvad der hører til det bedste af Chile.

LÆS MERE

14 dage fra 33.595 kr

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Vietnam med oplevelser og forkælelse for alle sanser. Vi har kombineret tre af vores Sydvietnamesiske favoritter til små to ugers oplevelser og forkælelse. Gennemført luksus til menneskelige priser.

LÆS MERE

12 dage fra 16.595 kr.

Ekspedition til Nordpolen

Ekspedition til Nordpolen

Rejs i de legendariske opdagelsesrejsendes fodspor til Nordpolen med verdens kraftigste isbryder og plant dit eget flag på 90 grader nord. På vejen besøges også Franz Josef Land.

 

LÆS MERE

14 dage fra 215.000 kr.

Det bedste af New Zealand

Det bedste af New Zealand

Aktiv kør-selv tur i bil til Nord- og Sydøen med overnatning nogle goder steder. Inkluderer guidet vandretur i Tongariro, 3 dages guidet tur i Abel Tasman og 2 dages sejltur i Fiordlands.

LÆS MERE

25 dage fra 39.600 kr.

TILBUD
Bangkok og badeferie på Koh Samui

Bangkok og badeferie på Koh Samui

Oplev Bangkoks pulserende gader og markeder og få et unikt indblik det lokale thailandske cuisine, inden i fortsætter sydpå til en afslappende badeferie på Koh Samui i elegante og luksuriøse omgivelser på det lækre Outrigger Samui Beach Resort.

LÆS MERE

13 dage fra 16.695 kr.

Bestil tilbud