70 12 03 03
Åben:

Det bedste af Namibia

GRUPPEREJSE MED GUIDE. På denne rejse oplever I det bedste af Namibia sammen med en engelsktalende guide og en lille international gruppe.

I bor på gode campingpladser, hvor hjælpere søger for alt det praktiske, så I kan nyde de eksotiske omgivelser fuldt ud.

Namibia er en af Afrikas bedst bevarede hemmeligheder – så for den eventyrlystne rejsende venter her uberørte ørkenscenerier, fantastisk dyreliv og smukke hulemalerier fra tidernes morgen.

Også det moderne Namibia er et spændende bekendtskab. Den tyske arv er tydelig i byer som Swakopmund og Windhoek, mens etniske grupper stadig lever en traditionel tilværelse i de spredte landsbyer.

Namibia er tilmed blandt de rigeste og mest stabile lande i Afrika, og med mere end 300 dages solskin om året, er der lagt op til et uforglemmeligt eventyr under en høj, blå himmel.

Det bedste af Namibia er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

Kom til gratis rejseforedrag om Det Sydlige Afrika – læs mere her.

15 dage fra 26.295 kr. 

Turens højdepunkter

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra København går ruten stik sydpå mod Namibia.

Dag 2: Ankomst til Windhoek

 Ankomst til Windhoek

Ved ankomsten til Windhoek bliver I indlogeret på en komfortabel lodge i udkanten af byen. Ankommer I med hovedgruppen fra England, er der inkluderet transport fra lufthavnen til lodgen. Ankommer I på et andet fly, er det let at tage en taxa ind til lodgen, hvor I mødes med gruppen.

På lodgen kan du slappe af ved poolen ovenpå flyveturen. Eller du kan tage en taxa ind til midtbyen, der byder på en hyggelig gågade, en charmerende kirke og adskillige gode restauranter og caféer. Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Namibia, så jetlag er minimalt.

Denne aften arrangeres en middag på lodgen (for egen regning), hvor der bliver mulighed for at møde guiden og lære de øvrige rejsende at kende.

Overnatning på lodge.

Dag 3: Mod Sesriem

 Mod Sesriem

I lægger bylivet bag jer fra morgenstunden og kører sydpå mod Namib-Naukluft National Park. Med sine 50.000 km2 er denne park en af Afrikas største nationalparker. Samtidig menes Namibørkenen med sine 80 millioner år at være verdens ældste ørken. På vejen får I de første indtryk af Namib-ørkenens enorme vidder.

Hold ligeledes øje med dyrelivet langs vejen, for det er ikke unormalt at se flokke af bavianer, vortesvin eller måske et par antiloper fra bussen. Fugle er også godt repræsenteret, og der er gode chancer for at se rovfugle svæve højt over landskaberne.

Vel fremme ved Sesriem er det tid at opleve campinglivet for første gang på turen. Dette er en såkaldt “full service camping”, hvilket vil sige, at I ikke behøver at hjælpe til med lejropgaverne overhovedet. Teltene bliver rejst, maden tilberedt og opvasken taget. Det eneste I skal gøre, er at nyde omgivelserne. Snup en kold drink i baren eller hop en tur i den lille pool.

Namibia er med rette berømt for sine glimrende campingpladser, der kombinerer gode faciliteter med følelsen af at være langt ude i naturen. Denne campingplads er ingen undtagelse. Så sæt jer godt til rette og nyd den smukke solnedgang over de sandede landskaber, mens bålet bliver tændt, og middagen tilberedes. Snart tændes de første stjerner over Afrika, og inden længe ligner nattehimlen et funklende stjernetæppe på en fløjlssort baggrund.

Overnatning i telt.

Dag 4: Sossusvlei og Sesriem Canyon

 Sossusvlei og Sesriem Canyon

I har hele dagen til at udforske nogle af Afrikas vildeste og mest spektakulære ørkenlandskaber. Det er stadig mørkt, når I sætter jer til rette i bussen og kører mod Dune 45. Denne enorme orange sandklit er blevet symbol på det centrale Namibia, og det er en fantastisk oplevelse at klatre mod toppen, mens solen stiger over horisonten og bader de sandede landskaber i sit gyldne lys. Tilbage for foden af klitten har kokken haft travlt med at lave morgenmad, som I kan nyde, mens solens lys får landskaberne omkring dig til at skifte farve.

Fra Dune 45 fortsættes dybere ind i ørkenen. Målet er enten Hiddenvlei eller Deadvlei, hvor der venter endnu et af Namibias mest ikoniske landskaber: Udtørrede vandhuller omringet af gyldne sandklitter, hvor døde træer strækker deres knudrede grene mod himlen som surrealistiske skulpturer. Man skulle ikke umiddelbart tro det, men klitterne er hjem for et utroligt dyreliv. Bl.a. en gekko med svømmehud mellem tæerne, der ‘svømmer’ rundt i sandet. Om muligt endnu mere særpræget er skyggebillen der, for at få noget at drikke, hver nat kravler op på toppen af klitterne og stiller sig med bagdelen i vejret. Så venter den bare på at tåge ruller ind over landskabet. Når det sker, samles dråber på dens rygskjold, som løber ned i munden på den. Også større dyr som oryx, springbuk og struds kan af og til ses vandre mellem de bløde sandklitter. Vælges Deadvlei frem for Hiddenvlei koster det et lille ekstrabeløb, da det kræver en tur i firhjulstrækker ad et sandet hjulspor.

Eftermiddagen byder på helt andre landskaber, når I udforsker den dramatiske Sesriem Canyon. Den 30 m dybe og tre km lange ørkenkløft er skabt af Tsauchab-flodens løb i millioner af år, og det er en meget speciel oplevelse at vandre ned mellem de lodrette klippesider. Tilbage i bussen køres ca. en time mod Solitaire, hvor I skal tilbringe natten på en hyggelig campingplads. Også her er der både bar og en lille pool, men det er typisk de halvtamme marekatte og øvrige dyr, der stjæler opmærksomheden. Overnatning i telt under stjernerne.

Dag 5: Gennem ørkenen til Swakopmund

 Gennem ørkenen til Swakopmund

I dag venter en længere køretur gennem dramatiske og udpinte ørkenlandskaber med dybe kløfter og udtørrede flodlejer. Der gøres holdt flere gange for at nyde naturen undervejs.

Dagens mål er den hyggelige kystby Swakopmund, men inden I når så langt kigges forbi Walvis Bay, hvor der ofte ses flamingoer og pelikaner. Fremme i Swakopmund indlogeres I på et turistklassehotel midt i byen. Herefter er resten af dagen fri til at nyde denne unikke bys mange muligheder.

Overnatning på hotel.

Dag 6: Swakopmund på egen hånd

 Swakopmund på egen hånd

Swakopmund er en meget usædvanlig by! Til trods for at havet ud for byen er iskoldt, er Swakopmund en populær ferieby, der tiltrækker masser af lokale turister i de varme sommer-måneder. Traditionelle bindingsværkshuse og tyske stednavne fylder gaderne som minder om landets fortid som tysk koloni. Det tyske præg går igen på de mange glimrende restauranter, der byder på alt fra wienerschnitzel og fadøl til tyske konditorkager.
Men Swakopmund er også udgangspunkt for en mængde forskellige aktiviteter. Om det er kørsel på firehjulede motorcykler i ørkenen, surfing på sandklitterne, delfinsafari eller måske en flyvetur over ørkenen, der trækker, har I muligheden her – mod ekstra betaling. I er naturligvis også velkomne til at blive i byen og shoppe eller måske finde en hyggelig fortovscafé, hvorfra I kan nyde gadelivet passere forbi. Dagen er helt jeres egen. Også denne aften overnattes på hotel.

Dag 7: Pelssæler ved Skeletkysten og videre mod Damaraland

 Pelssæler ved Skeletkysten og videre mod Damaraland

Fra Swakopmund sættes kursen nordpå langs den legendariske skeletkyst. Utallige skibe er gennem tiderne gået på grund her, hvilket betød den sikre død for de stakkels sømænd. Derfor fik den farlige ørkenkyst med tiden navnet ‘skeletkysten’. Men selvom landskaberne langs kysten ser livløse ud, skal man ikke lande sig snyde. Havfugle, hvaler og fisk i stort antal nyder godt af det næringsrige vand. Det samme gør pelssæler i stort antal, hvilket I oplever ved selvsyn ved Cape Cross. Her lever tusindvis af pelssæler tæt side om side. Det er dog ikke noget lykkeligt kollektiv; sælerne skændes højlydt, og især hannerne ligger i konstant nabokrig med hinanden. Så der er masser at kigge på.

Efter besøget ved Cape Cross lægger I kysten bag jer og fortsætter mod et af de smukkeste områder af Namibia, Damaraland. Her overnatter I på en hyggelig campingplads for foden af Namibias højeste bjerg, Brandberg. Campingpladsen ligger i et storslået landskab med høje træer, udtørrede flodsenge og enorme bunker af kampesten. Vilde ørkenelefanter passerer af og til gennem dette område, så her er den første chance for at opleve de stolte dyr i fri natur. Hold også øje med de mange næsehornsfugle, der holder til i træerne.

Overnatning i telt.

Dag 8: En forstenet skov og hulemalerier ved Twyfelfontein

 En forstenet skov og hulemalerier ved Twyfelfontein

Nyd morgenen i de smukke omgivelser, inden I fortsætter dybere ind i Damaraland. Damaraland er opkaldt efter damara-folket, der har boet i dette område i årtusinder. Dette ved man med sikkerhed pga. en række helt fantastiske vægmalerier udført på klipperne ved Twyfelfontein. Sammen med en lokal damara-guide udforsker I det spektakulære område på gåben og ser en række af de smukkeste vægmalerier. Med held oplever I også nutidens damara-folk, der ofte ses langs vejen, hvor de kører i æseltrukne vogne. I er nu så langt nordpå, at der er gode muligheder for også at møde himba-folket, der er let at genkende på deres karakteristiske hårstil, tunge smykker og sparsomme beklædning.

Dagens anden store oplevelse har endnu længere tid på bagen end hulemalerierne. For omkring 260 millioner år siden var disse stenede landskaber dækket af præhistoriske fyrretræer. På fantastisk vis er nogle af de væltede træstammer blevet forstenet, så de i dag er bevaret i komplet stand med forstenet bark, kviste og knaster. En lokal damara-guide viser rundt og forklarer processen bag det sjældne fænomen.
Disse tørre skråninger er desuden hjem for verdens måske mærkeligste levende plante, welwitschia. Planten, der mest af alt ligner en stor rodet bunke blade, er et levende fossil – en rest fra en fjern fortid, der deler træk med med både blomsterplanter og nåletræer. Den kan blive op til 1.500 år gammel og gror i den bare ørken, hvor kun få andre planter kan klare mosten.

Også denne nat overnattes i telt under Damaralands fantastiske stjernehimmel. Campingpladsen i dag er styret af det lokale folk, så alle indtægter går direkte til lokalsamfundet.

Dag 9: Mod Etosha National Park

 Mod Etosha National Park

Nationalparken Etosha er et andet af turens helt store højdepunkter. Den enorme nationalpark – der er ca. halv så stor som Danmark – regnes for at være blandt Afrikas absolut bedste steder at se dyreliv. Det åbne landskab vrimler med klassiske savannedyr som zebra, gnu, giraf, elefant, kudu, struds og den særlige sorthovede impala. Desuden findes ørkendyr såsom oryx og springbuk i stort antal. Med så mange byttedyr har parkens leoparder, geparder, løver og øvrige rovdyr gode forhold, og især løver er der gode chancer for at se. Man har registreret hele 114 forskellige pattedyr i Etosha. Dertil kommer 340 fuglearter. Fra den mageløse gøglerørn til de ekstremt farverige lillabrystede ellekrager. I ankommer til nationalparken tids nok til at få de første indtryk af naturen på en køretur i det sene eftermiddagslys.

Denne aften sover I i telt i Okaukuejo-lejren inde i parken. Lejren ligger ved et yderst populært vandhul, der er oplyst natten igennem. Her kan I sidde i fuldstændig sikkerhed og observere dyrene komme ud af mørket for at få sig en tår. Måske kigger en elefantflok forbi for at bade og pjaske i vandhullet. Måske fører et næsehorn forsigtigt sin unge ned til vandhullet for at drikke, og er I rigtig heldige, lurer en løveflok i buskene klar til at snuppe en uforsigtig zebra.

Som altid når man har med vilde dyr at gøre, er det umuligt at sige med sikkerhed, hvilke dyr I får at se. Men selv på ‘stille aftener’ er det en fantastisk oplevelse at sidde ved vandhullet – og på en ‘god aften’ er naturoplevelsen her ganske enkelt sensationel! Dette vandhul er f.eks. et af de få steder i Afrika, hvor sorte næsehorn ofte ses. Det er heller ikke ualmindeligt at falde i søvn til lyden af løvebrøl i den afrikanske nat. Lejren er dog indhegnet, så I kan føle jer helt sikre.

Overnatning i telt.

Dag 10: Etosha National Park

 Etosha National Park

Med yderligere to hele dage til rådighed er der god tid til at gå i dybden med dette fantastiske naturområde. Dagene starter med en morgensafari i det tidligste morgengry efterfulgt af nogle timers afslapning i lejren. Disse timer bruges typisk ved vandhullet, hvor en konstant parade af dyr kommer og går. Er der stille ved vandhullet, indbyder campingpladsens pool og bar til lidt afkøling i de hede middagstimer. Sidst på eftermiddagen kører I igen ud i parken på jagt efter dyrelivet.

En af disse dage flyttes fra lejren ved Okaukuejo til lejren i enten Halali eller Namatoni – der er indrettet i et gammelt tysk fort. Alle tre lejre er glimrende. Mindst en af disse dage er der mulighed for at tilkøbe en natkørsel i parken med en lokalkendt ranger. Dette giver muligheder for at opleve nogle af de mange nataktive dyr, man sjældent ser om dagen.

Under kørslen fra Okaukuejo til enten Halali eller Namatoni gøres der stop ved den 5.000 km2 store Etosha Pan. Dette enorme åbne område er resterne af en udtørret sø, og den hvide, tilsyneladende uendelige saltslette er et fantastisk og surrealistisk syn midt på savannen. Måske kan I skimte en flok springbukke eller en struds vandre ude på saltsletten i den flimrende varmedis. På andre tidspunkter af året samles flamingoer i stort antal ved de få tilbageværende vandhuller. Overnatning i telt til lyden af nattens dyr.

Dag 12: Gepard-center ved Otjiwarongo

 Gepard-center ved Otjiwarongo

Køreturen ud af Etosha er i sig selv en lille safari-kørsel, så hold øjnene på stilke.

Fra Etosha er det en længere køretur til den nydelige, moderne provinsby Otjiwarongo. Det er i dette område, at en flok dedikerede naturelskere gør et kæmpe arbejde for at redde et af Afrikas mest truede store kattedyr, geparden. Namibia har verdens største bestand af den elegante sprinter, og langt størstedelen af disse lever uden for nationalparkerne. Desværre er det ikke altid problemfrit, når geparder og landmænd lever side om side på den samme jord. Men hos Cheetah Conservation Fund kæmper man en utrættelig kamp for at sikre, at geparderne også i fremtiden kan færdes frit i Namibia. Under besøget på centeret hører I om dette spændende arbejde, der spænder fra flytning af geparder og undervisning af skolebørn til opdræt af særlige hyrdehunde, der ikke slår geparder ihjel. Desuden ser I et par geparder blive fodret.

Efter besøget køres mod en lille campingplads, der ligger på et privatejet stykke jord med en storslået udsigt uden for Otjiwarongo.

Overnatning i telt.

Dag 13: Waterberg Plateau

 Waterberg Plateau

Det er kun en kort køretur til Waterberg plateauet. Et 200 meter højt og 50 km langt sandstens-plateau, der hæver sig dramatisk over de omkringliggende, flade landskaber. Hele dette område er beskyttet som nationalpark, og dyrelivet er særdeles rigt. Blandt andet forskellige antiloper, bavianer, et væld af fugle og en af Namibias højeste koncentrationer af leoparder lever i skyggen af bjerget. Men vegetationen er tættere her end i Etosha, så det kræver held at se dyrene.

Landskaberne her er fænomenale, og sidst på eftermiddagen vandrer I sammen med guiden op til toppen af plateauet, hvorfra I belønnes med en af de mest forrygende udsigter i hele landet. Hold øje med klippegrævlinger på vej mod toppen. Det er ikke til at se det, men genetisk er klippegrævlingens nærmeste slægtning elefanten.

Ønsker I ikke at deltage i vandreturen, er det muligt at tilkøbe en safarikørsel med en af nationalparkens rangers.

Dette er turens sidste aften, så det er med at nyde den sidste nats søvn til lydene fra den afrikanske nat.

Dag 14: Hjemrejse

Det bedste af Namibia er næsten slut. Efter morgenmaden køres de ca. tre timer tilbage til lufthavnen ved Windhoek, hvor I tager afsked med jeres øvrige rejsefæller, inden hjemrejsen begynder.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Afrika på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

Dag 15: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte eller to ankommer I til Danmark.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: AZN

Prisinformation

Det bedste af Namibia - 15 dage fra 26.295 kr.

Inkluderet i prisen

 • Fly København – Windhoek t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 9 overnatninger på full-service camping
 • 3 overnatninger på guesthouses
 • Morgenmad alle dage
 • 5 x frokost
 • 7 x aftensmad
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Transport fra lufthavnen til turens start og retur til lufthavnen

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
26.295 kr.
Overnatning
Camping

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Overnatning
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Det bedste af Namibia har afrejse hver anden uge næsten hele året. Landarrangementet starter i Windhoek på søndage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Det bedste af Namibia her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Masai Mara Safari og eksotiske Zanzibar

Masai Mara Safari og eksotiske Zanzibar

Oplev Afrikas rige dyreliv på en 5-stjernet luksussafari i verdensberømte Masai Mara efterfulgt af afslapning på Zanzibars legendariske palmestrande. Kig efter løver i det tidlige morgengry, følg de græssende gnuer på deres vandring over Masai Maras savanne og se elefantflokke søge mod floderne for at drikke. På denne luksusrejse til Kenya og Zanzibar oplever I ægte safaristemning på bedst tænkelige vis.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Safari, Strandferie

14 dage fra 32.795 kr.

Safari, Zululand og Drakensberg

Safari, Zululand og Drakensberg

KwaZulu Natal er vel nok en af Sydafrikas mest oversete provinser – men ikke desto mindre én af de absolut smukkeste, og på denne rejse får I rig mulighed for at opleve noget af det bedste, som dette naturskønne område af landet har at byde på. Lige fra 5 stjernet safari til zulu-kultur og de majestætiske Drakensberg.

LÆS MERE
Rejsetype: Aktiv ferie, Dyreliv, Naturoplevelser, Safari

11 dage fra 24.595 kr.

Safari og Cape Town for hele familien

Safari og Cape Town for hele familien

Tag hele familien med til Sydafrika. I oplever Afrikas store dyr i et vildtreservat, som ligger i malariafrit område. Efter tre dages safari rejser I til den vidunderlige by Cape Town, hvor bl.a. oplevelser i de lokale townships og ved Kap Det Gode Håb venter. Gi’ jeres børn en oplevelse for livet!

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Håndplukkede hoteller, Safari, Storby

11 dage fra 16.795 kr.

Rovos, vandfald og safari

Rovos, vandfald og safari

Lad jer føre tilbage i tiden med en luksuriøs togrejse med det legendariske Rovos Rail fra Sydafrika til Victoria Falls. Oplev “røgen der tordner” – de mægtige Victoria Vandfald, inden I afslutter rejsen med superb safari i en af det sydlige Afrikas bedste nationalparker, Chobe National Park.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Safari, Togrejser

12 dage fra 33.995 kr.

Den ultimative safari i Indien

Den ultimative safari i Indien

Tigere, leoparder, løver, næsehorn, elefanter, delfiner, påfugle og læbebjørne. Det er blot nogle få af de dyr, I kan opleve på denne store safari-rejse i Indien. Undervejs bor I godt, kører rundt med privatchauffør og har hele syv indenrigsflyvninger, så I får mest mulighed tid til at nyde naturen.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Safari

20 dage fra 38.395 kr.

Bestil tilbud