70 12 03 03
Åben:

Det bedste af Cambodia

Cambodia har på imponerende vis formået at træde ud af Pol Pots skygge og forvandle sig til et af Asiens mest spændende og eksotiske rejsemål. På denne rejse til Cambodia oplever I en række af Cambodias højdepunkter. I hører om de mørke år under Pol Pot samt det moderne Cambodia i hovedstaden Phnom Penh, der også byder på storslåede franske palæer, hektisk gadeliv og templer fyldt med uvurderlige skatte. Helt andre oplevelser venter ved den gamle ruinby Angkor, hvis prægtige stentempler, paladser og byporte er et af verdens helt store vidundere.
Men rejsen byder også på oplevelser langt væk fra de gængse turistruter i Cambodia. I oplever blandt andet sjældent besøgte templer og en unik togrejse omkring Battambang, og sejler gennem den flydende by Kampong Luong. I besøger flere nødhjælpsorganisationer og hører om deres arbejde, og I oplever på tætteste hold hverdagslivet under adskillige landsbybesøg. I kan også se frem til et sjovt og lærerigt kokkekursus, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias sjældent besøgte tropestrande. Rejsen foregår i privat bil med chauffør og guide, og den kan naturligvis tilpasses jeres unikke ønsker.

Kom til gratis foredrag om Vietnam, Cambodia og Laos – læs mere her.

15 dage fra 19.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev Cambodia med privat guide og chauffør
 • Bo på lækre 4-stjernede hoteller
 • Udforsk Angkor Wats storslåede stentempler
 • Tag på en unik togrejse i sjældent besøgte Battambang
 • Sejl gennem en flydende landsby
 • Lær om de mørke år og nutidens Cambodia i Phnom Penh
 • Besøg to nødhjælpsorganisationer
 • Kom tæt på hverdagen i små uturistede landsbyer
 • Badeferie langs Cambodias tropestrande

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Fra København sættes kursen østpå mod Asien.

Dag 2: Ankomst til Siem Reap

 Ankomst til Siem Reap

Efter et flyskifte ankommer I til Siem Reaps lille lufthavn. Her står en chauffør klar til at køre jer til det luksuriøse hotel, hvor resten af dagen er fri til at hvile ud oven på rejsen. Tag en dukkert i hotellets pool eller gå en tur i den lille by, der byder på eksotiske markeder, historiske bygninger fra den franske kolonitid og et væld af glimrende caféer og restauranter.

Dag 3: Roluos-templerne og Angkor Thom

 Roluos-templerne og Angkor Thom

I dag venter en fantastisk rundtur til en række af Angkors flotteste tempelruiner. I starter ved Rolous-gruppen, der er blandt de ældste bygninger fra khmerriget. Herfra fortsætter I gennem de dramatiske byporte til Angkor Thom, der i sin tid udgjorde Khmerrigets absolutte centrum. Det var herfra skiftende khmer­kongerne fra det 9. århundrede og seks århundreder frem regerede et enormt rige, der omfattede nutidens Laos, Cambodja, Viet­nam og centrale Thailand. Men efter Khmerrigets fald blev den før så stolte by forladt. Inden længe indtog junglen de gamle bygninger, for med tiden at sluge dem helt. Langsomt glemte verden, at Angkor nogensinde havde eksisteret, og i mere end 400 år lå verdens største religiøse kompleks øde hen i Cambodias jungle. Glemt af alle indtil byen blev opdaget af en fransk ekspedition i 1860’erne. Siden er mere end 100 templer blevet befriet for træer, rødder og lianer. Kilometervis af stenrelieffer er kommet til syne, og gudestatuerne bades nu igen i den stærke tropesol. I løbet af eftermiddagen besøger I blandt andet Baphoun, Phimeanakas, kongepaladset med Elefant-terrassen og Den Spedalske Konges Terrasse. Højdepunktet er dog templet Byron, hvor 216 enorme stenansigter følger hver en bevægelse med deres gådefulde smil.

Dag 4: Angkor Wat, Ta Prohm og Banteay Srei

 Angkor Wat, Ta Prohm og Banteay Srei

Flere fantastiske ruiner venter i dag, når I begiver jer ad små landeveje forbi frodige rismarker mod templet Banteay Srei. Banteay Srei er hverken stort eller pompøst. Men med sine dybe relieffer anses det for at være blandt de smukkeste templer, khmercivilisationen har frembragt. På vejen tilbage mod Angkor Thom besøger I også det store tempel Bantaey Samre samt Ta Prohm, der er det mest stemningsfyldte tempel i hele området. I modsætning til de fleste andre templer, har man nemlig valgt ikke at skære Ta Prohm fri af junglen. Derfor fremstår templet præcis som det gjorde i 1860’erne, da Angkor blev genopdaget. Enorme træer er vokset gennem stenkonstruktionen, og lianer og rødder holder templet i et kvælertag.
Fra Ta Prohm fortsætter I gennem mægtige byporte og forbi templer, paladser og klostre i sten til dagens absolutte højdepunkt: Angkor Wat. Det gigantiske tempel blev opført til ære for hinduguden Vishnu af khmerkongen, Suryavarman II. Siden har buddhismen dog overtaget det overdådige kompleks, der er et af verdens største historiske vidundere. Både på grund af sin størrelse og pragt. Men i lige så høj grad på grund af de mange smukke detaljer. Langs hele ydermuren løber et flere kilometer langt relief med historier om mægtige slag og magtfulde guder. Andre steder ses dansende apsara-nymfer, og smukke mønstre i sten pryder søjler og vægge. I bliver ved Angkor Wat og nyder solnedgangen, inden turen går tilbage til hotellet.

Dag 5: Landsbyliv

 Landsbyliv

Helt andre oplevelser venter i dag, når I forlader Siem Reap og kører ud til en af de lokale landsbyer i området. Her oplever I på helt nært hold livet på landet i Cambodia. Et liv, der adskiller sig meget fra noget, vi kender i Danmark. Boligforholdene er simple, og langt størstedelen af arbejdet i rismarkerne foregår ved håndkraft med hjælp fra godmodige vandbøfler. Ved ankomsten bliver I budt velkommen af en lokal familie, der viser rundt i markerne og fortæller om deres hverdag. Guiden står naturligvis klar til at oversætte, så dette er en unik mulighed for at stille spørgsmål. Sammen med familien indsamler I grønsager til frokost, der tilberedes tilbage i deres hus. Mens maden simrer fortæller familien om cambodiansk mad, der stadig er inspireret af khmerrigets køkken.
Efter frokost med familien ser I nærmere på landsbyen. I besøger den lokale pagode, og hører om den lokale kultur. I byens tempel møder I de lokale munke, der gerne giver jer deres velsignelse. Dette sker ved, at I sidder på flettede måtter på gulvet, mens munkene messer bønner og sprinkler lidt hellig vand ud over jer. Ceremonien slutter med, at I får bundet hellig tråd omkring håndleddet. Dette beskytter mod onde ånder og sikrer jer held og lykke på jeres videre rejse. Efter ceremonien hører I mere om den buddhistiske religion, der følges af næsten hele Cambodias befolkning.

Dag 6: Med båd til Battambang

 Med båd til Battambang

I forlader Siem Reap fra morgenstunden og kører mod den store Tonle Sap-sø, som I krydser med speedbåd. Det er en spændende tur, der tager jer forbi adskillige små fiskerlandsbyer og videre op ad Sangker-floden mod byen Battambang. Alt efter vandstanden kan turen tage alt fra fem til syv timer. I tørtiden fra februar til august er vandstanden af og til så lav, at sejlturen ikke er mulig. Er dette tilfældet, tilbagelægges turen i bil på ca. tre timer.
Vel fremme i Battambang indlogeres I på jeres hotel for de kommende to nætter, hvorefter det er tid at se nærmere på denne uturistede by. Battambang blev grundlagt i det 11. århundrede, og den har i århundreder været et vigtigt centrum for risdyrkning. Op gennem historien har byen flere gange været under thailandsk kontrol, men det er først og fremmest franskmændene, der har sat deres præg på byen. Adskillige smukke franske kolontidsbygninger pryder Battambangs travle gader side om side med farverige markeder og rigt udsmykkede templer. Sammen med guiden besøger I det lokale museum, inden I kører langs floden til det stemningsfulde khmertempel Wat Ek Phnom lidt uden for byen. Templet er et populært udflugtsmål for lokale familier samt kvinder, der besøger templet for at bede om hjælp til at få børn.

Dag 7: Battambang

 Battambang

Efter morgenmaden på hotellet venter en af Battambangs mest unikke oplevelser: En lille togbane, der fører gennem rismarkerne og over gamle broer.  Dette bambustog – som det bliver kaldt – har været brugt til at transportere folk og alt tænkeligt gods i årtier, og det bruges stadig flittigt af de lokale. Vognene er simple ladvogne med en lille motor. Men ikke desto mindre kan de let fragte 10-15 mennesker eller op til 3 tons ris, kul, husdyr, mursten eller andre gode ting og sager. Topfarten er ca. 15 km i timen, så der er god tid til at nyde landskaberne undervejs. Der er kun ét spor, så hvad sker der, hvis man møder en modgående vogn eller måske et rigtigt tog? Vent og se… Togførerne har helt styr på det.
Efter ca. otte kilometers kørsel gennem frodige landskaber, står bilen klar til at køre jer til en lokal landsby, hvor I oplever hverdagen i denne del af landet. I besøger også et træskærerværksted, samt en nødhjælpsorganisation ved navn La Maison de Coco. Her hører I om organisationens arbejde, og oplever nogle af områdets mange smukke bygninger fra den franske kolonitid.
Over middag forlader I igen Battambang og kører til templet Phnom Sampeau, der ligger spektakulært på et lille kalkstensbjerg omgivet af flade rismarker. Hovedbygningen prydes af en guldfarvet stupa, og flere små helligdomme ligger skjult i huler rundt om på bjerget. Udsigten fra toppen over de flade landskaber er storslået, og aber ses ofte mellem træerne. I dag er området et smukt og fredfyldt sted. Men nogle af hulerne har en meget dyster fortid. Under Khmer Rouge blev folk henrettet her, og bunker af knogler og kranier vidner om rædselsregimets blodtørst.
Mere opløftende er det smukke khmertemplet Phnom Banon, der ligner en miniudgave af Angkor Wat. Der er noget eventyragtigt over den sjældent besøgte tempelruin, der ligger på en lille bjergtop for enden af 358 trappetrin. Herefter går turen tilbage mod Battambang, hvor aftenen er til fri disposition.

Dag 8: Flydende landsby på vej mod Phnom Penh

 Flydende landsby på vej mod Phnom Penh

Køreturen til Phnom Penh tager en god del af dagen. Men turen fører jer igennem smukke landskaber og afsidesliggende byer. Særlig spændende er landsbyen Kampong Luong, der bogstavlig talt flyder på Tonle Sap-søens vand. Næsten alt i landsbyen flyder. Huse, skolen, benzintanken, butikkerne, hospitalet, restauranterne og alle andre bygninger. Alt transport foregår naturligvis med båd, og det er en dybt fascinerende oplevelse at udforske denne flydende verden, der er hjem for cirka 7.000 mennesker.
Tilbage på landjorden fortsætter I mod Phnom Penh, hvor I indlogeres på jeres hotel. Herefter kan I se frem til en traditionel khmer-massage for at løsne op for musklerne oven på dagens køretur ad Cambodias ujævne veje. Aftenen slutter med en lækker middag bestående af khmer specialiteter.

Dag 9: Phnom Penh

 Phnom Penh

Phnom Penh blev i fordums tid regnet som den smukkeste af Indokinas hovedstæder. Selv om skønheden i dag er noget falmet, er Phnom Penh stadig en charmerende by med brede boulevarder, skønne franske palæer, hektisk gadeliv og guldbelagte templer. Phnom Penh oplever i øjeblikket en renæssance. Man har lagt de mørke år bag sig, og folk samles igen langs flodbredden for at nyde solnedgangen eller på de mange nye fortovsrestauranter og caféer, der i disse år dukker op overalt i byen. Så det er for alvor en by i bevægelse, I udforsker i dag.
Det er dog umuligt at forstå nutidens Cambodia, uden at dvæle bare et øjeblik ved landets mørke historie. Da Khmer Rouge med Pol Pot i spidsen mar­cherede ind i Phnom Penh den 17. april 1975, kunne ingen have forestille sig det helvede, der var i vente. Pol Pots drøm var at omdanne Cambodia til et utopisk bondesamfund baseret på landarbejde. Pengesystemet blev afskaffet, uddannelse blev bandlyst, og i stedet lærte børn i skolen at elske systemet mere end deres forældre. Phnom Penh blev forladt, og alle blev sendt på slavearbejde i markerne. Enhver der modsatte sig, blev omgå­ende likvideret. I løbet af tre år blev mere end to millioner mennesker henrettet. Deriblandt alle intellektuelle, hvilket inkluderede enhver, der kunne læse og alle, der brugte briller. Grænserne blev lukket, og omverdenen fik kun flygtige glimt af grusomhederne i det lukkede land fra de mange flygtninge, der søgte tilflugt i Vietnam og Thailand.
I besøger først S-21, der var Pol Pots mest berygtede tortur- og forhørscenter. Meget sigende for Pol Pots regime blev S-21 indrettet i en nedlagt skole. I dag er bygningerne lavet om til et museum, hvor der bestemt ikke bliver pyntet på realiteterne. Næste stop er massegraven Killing Fields uden for Phnom Penh, hvor folk blev bragt ud, når de skulle henrettes. I dag er Killing Fields en fredsfyldt park, men et højt tårn fyldt med kranier minder besøgende om, hvad der skete her. Både S-21 og Killing Fields er en bevægende og dybt gruopvækkende oplevelse. Men de er en vigtig brik i landets historie, og kun ved at besøge disse steder, forstår man, hvor ufattelig langt Cambodia er kommet siden de mørke år under Pol Pot.
En af de utallige organisationer, der arbejder på at få Cambodia tilbage på fode er Pour Un Sourire d’Enfant, der sikrer mad, sundhed, bolig og uddannelse for tusindvis af gadebørn, der lever omkring en af byens store lossepladser. I besøger organisationen og hører om deres arbejde. Frokosten nydes på restauranten Le Lotus Blanc, hvor gadebørnene bliver oplært i at arbejde i restaurantionsbranchen. (Bemærk at organisationen har lukket lørdag eftermiddag og søndag).
Efter frokost fortsætter I til en række af byens mest imponerende seværdigheder såsom Nationalmuseet og det smukke kongepalads. Selve paladset er lukket for offentligheden, men I besøger den enestående Sølvpagode, hvis gulv er lavet af massivt sølv. Dette er dog ikke pagodens eneste skat. Adskillige antikke statuer pryder templet. Deriblandt en Buddha-figur skåret i krystal samt en Buddha-statue lavet af 90 kg rent guld og dækket med ikke færre end 9584 diamanter, hvoraf den største er på 25 karat! I besøger også Phnom Penhs ældste helligdom, Wat Phnom, der ligger på noget så sjældent i dette flade landskab som en bakketop.

Dag 10: Kokkekursus i Phnom Penh

 Kokkekursus i Phnom Penh

I har endnu en hel dag i Phnom Penh. Men dagen er tilegnet helt anderledes oplevelser end i går. Formiddagen byder på et sjovt og lærerigt kokkekursus, der introducerer jer til det traditionelle cambodianske køkken. Sammen med kokken besøger I et lokalt marked for at købe de ingredienser, der indgår i de lækre retter. Tilbage i restaurantens køkken, bliver der tændt op under wokken, og I får naturligvis lov at smage frugten af jeres arbejde bagefter.
Ud på eftermiddagen kører I til øen Koh Dach i Mekongfloden, der er kendt for sine tekstiler. I besøger øens lokale landsby og oplever, hvordan landsbyboerne farver og væver stofferne på gamle trævæve. Der er naturligvis også tid til en gåtur gennem landsbyen for at opleve hverdagslivet, inden turen går tilbage til hotellet. Afslut eventuelt dagen med en gåtur på den hyggelige promenade langs floden og en drink på Foreign Correspondents Club, hvor utallige krigsfotografer og journalister gennem tiderne har udvekslet historier.

Dag 11: Mod stranden i Kep

 Mod stranden i Kep

Fra Phnom Penh kører I sydpå til Cambodias kyststrækning, der byder på skovklædte bjerge, uturistede tropeøer, farverige koralrav og smukke strande. Kep blev oprindelig bygget under den franske kolonitid, men området er stadig et af Sydøstasiens mest uopdagede strandområder. Ved ankomsten indlogeres I på et lækkert hotel ved stranden, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af i de skønne omgivelser. Det kan i høj grad anbefales at prøve et par af de lokale restauranter, der specialiserer sig i dugfriske fisk og skaldyr fra havet ud for kysten.

Dag 12 - 13: Badeferie i Kep

 Badeferie i Kep

Nyd dagene med afslapning i vandkanten, eller find en god plads i palmernes skygge. Overvej eventuelt at tage en sejltur til den lille tropeø Koh Tonsay – også kendt som Rabbit Island – der byder på snorkling og nogle af områdets flotteste tropestrande. Tiden på øen er fri til at bade, snorkle eller eventuelt gå en tur rundt om øen. Lyder dette for aktivt, er I naturligvis også velkomnes til at solbade på den hvide sandstrand med en kølig drink.

Dag 14: Afrejse fra Cambodia

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen i Phnom Penh, hvor hjemrejsen begynder. Eller I kan vælge at forlænge rejsen med flere dage i Kep eller måske et stopover i Bangkok eller Singapore på vejen hjem.

Dag 15: Ankomst til København

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

Prisinformation

Det bedste af Cambodia - 15 dage fra 19.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København til Siem Reap og retur fra Phnom Penh
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide i Cambodia
 • 4 nætter på Tara Angkor Hotel i Siem Reap inkl. morgenmad (ved deluxe hotel: Shinta Mani Resort)
 • Udflugter og aktiviteter i Siem Reap ifølge program
 • Frokost på dag 5
 • 2 nætter på Maison Wat Kor i Battambang inkl. morgenmad
 • Udflugter og aktiviteter i Battambang ifølge program
 • 3 nætter på La Rose Boutique Hotel & Spa i Phnom Penh inkl. morgenmad (Ved deluxe hotel: La Rose Suites)
 • Udflugter og aktiviteter i Phnom Penh ifølge program
 • Middag på dag 8
 • Frokost på dag 9 og 10
 • 3 nætter på Veranda Natural Resort i Kep inkl. morgenmad (ved deluxe hotel: Knai Bang Chatt)
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
1 jul 2016 - 31 okt 2017
ved 2 voksne
fra 19.995 kr.
Tillæg for deluxe hoteller
3.900 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for deluxe hoteller
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


New Zealands højdepunkter

New Zealands højdepunkter

Klassisk kør-selv tur fra nord til syd i bil med New Zealands højdepunkter. Overnatning gode steder, læg dertil en spændende pakke med ture og udflugter, så I ser og oplever lidt mere.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kør-selv, Naturoplevelser, Storby

26 dage fra 35.900 kr.

Ecuador - Andes og Amazonas

Ecuador - Andes og Amazonas

Tag med på en spændende rundrejse i Ecuador. Oplev regnskov, vulkaner, indianermarked og meget mere, imens I bor på hyggelige pousadaer og historiske haciendaer.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

10 dage fra 24.550 kr.

Costa Ricas højdepunkter

Costa Ricas højdepunkter

På denne rejse rundt i Costa Rica kommer I til at opleve de absolutte perler. Rejsen har mange guidede udflugter i landets spændende nationalparker og vulkanen Arenal. Undervejs bor I på gode, hyggelige hoteller og lodges.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie

18 dage fra 26.950 kr.

Caribisk strandperle på Cuba

Caribisk strandperle på Cuba

Trænger I til at komme væk? En uge i varmen hvor I kan lade jer forkæle i eksotiske omgivelser ved en af Cubas bedste strande? Så er en rejse til Cuba og Memories Jibacoa stedet for jer.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Spa og wellness, Strandferie

9 dage fra 16.350 kr.

Eventyrlige Borneo

Eventyrlige Borneo

I vandrer i Borneos mangroveskov, snorkler på koralrev og oplever kæmpe havskildpadder. Ser orangutanger i fri natur og sejler ind i en af verdens ældste regnskove på denne rejse til Sabah på Borneo.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser

13 dage fra 20.995 kr.

Bestil tilbud