70 12 03 03
Åben:

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder

Det høje Arktis er i dag næsten lige så uberørt, som da de legendariske opdagelsesrejsende Nansen, Franklin og Amundsen kæmpede om hæder og ære ved at kortlægge de sidste hvide pletter på verdenskortet. Her er det stadig naturen, der bestemmer. Isbjørne flakker rundt på pakisen på udkig efter sæler, og når solen sænker sig under horisonten for sidste gang om efteråret, dukker den ikke op igen før måneder senere. Om sommeren derimod bades de nøgne klippeøer i evigt lys fra den arktiske midnatssol. Sneen smelter, og vilde blomster farver de brune fjelde i stærke farver. Havfuglene vender tilbage til Arktis for at yngle, og isbjørneunger oplever verden for første gang.

Èn ting har dog ændret sig. Om bord på isbryderen Kapitan Khlebnikov har du mulighed for at rejse i de store opdagelsesrejsendes fodspor i en komfort, fortidens eventyrer kun kunne drømme om. Men dette er absolut ikke et almindeligt polarkrydstogt. Isbryderens 24.000 hestekræfter gør det muligt at udforske egne af Arktis, der normalt er utilgængelige, og hvor selv isbryderen må give op, bruges de medbragte helikoptere til at komme i land på nogle af de mest afsidesliggende kyster i verden. Med andre ord er der lagt op til den ultimative polar-ekspedition med isbryder.

Rejsen kan købes i sin helhed eller i fire dele.

Kom til gratis rejseforedrag om polarkrydstogter – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Skriv til os og få et tilbud
76 dage fra 625.000 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev rå natur og afsidesliggende kyster, der kun kan nås med isbryder
 • Udforsk de smukke landskaber i gummibåd og med helikopter
 • Kig efter isbjørne, hvaler, hvalrosser, moskusokser, rensdyr og fugle i tusindvis
 • Besøg isolerede samfund, og oplev fantastiske kulturer på kanten af verden
 • Rejs i fodsporene på Nansen, Amundsen og Franklin
 • Se kort video om isbryderen – klik her

Dagsprogram

Dag : Del 1:Nordøstpassagen (Anadyr – Svalbard, 25 dage)

Del 1:Nordøstpassagen (Anadyr – Svalbard, 25 dage)

En kort flyvetur fører jer fra Anchorage i Alaska til Anadyr i det østlige Rusland, hvor isbryderen Kapitan Khlebnikov ligger til kaj. Snart stævner I ud på en fantastisk rejse gennem den sjældent besøgte Nordøstpassage. Turen fører jer vestpå nord om Sibirien gennem storslåede og tyndt befolkede områder med tyk pakis, unikke geologiske formationer og fascinerende indfødte kulturer, der formår at leve et isoleret liv på kanten af verden. Undervejs trakteres I med masser af uberørte landskaber, åbne tundravidder, lyseblå gletsjere og et særdeles rigt dyreliv. Ikke mindst omkring Wrangle Island, der er berømt for sin store population af isbjørne og andet dyreliv. Mange mammutstødtænder findes i jorden her, hvilket indikerer, at mammutter levede på Wrangle Island længe efter, de uddøde på fastlandet. Turen fortsætter via dramatiske Franz Josef Land til øgruppen Svalbard, der er blandt de bedste steder i hele Arktis at opleve isbjørne, rensdyr, hvalrosser, polarræve og ikke mindst de mange trækfugle, der kommer her for at yngle på stejle fuglefjelde. Læs det detaljerede program – klik her.

Dag : Del 2: Det nordøstlige Grønland (Svalbard – Kangerlussuaq, 21 dage)

Del 2: Det nordøstlige Grønland (Svalbard – Kangerlussuaq, 21 dage)

Isbryderen fortsætter gennem områder af Grønland, der normalt er utilgængelige med skib. Hvilken rute, I tager, afhænger af isforholdene. Er det muligt at sejle fra Svalbard nord om Grønland til Thule og ned langs vestkysten, vælges den rute. Ellers forsøger kaptajnen en landgang på Grønlands nordligste punkt, inden I fortsætter sydpå langs den rå og øde østkyst. Denne rute giver jer god tid til at udforske Nordøstgrønlands nationalpark, hvor hundeslædepatruljen Sirius arbejder, samt de storslåede fjordsystemer ved Scoresbysund, hvor isbjerge på størrelse med huse flyder tæt forbi båden. Herfra fortsættes rundt om Grønlands frodige sydspids til Kangerlussuaq.

Ligegyldigt hvilken rute kaptajnen vælger, kan I se frem til at opleve Grønlands prægtige natur, hvor isbjerge kælver i dybe fjorde, hvaler søger føde i det nærringsrige vand, og moskusokser græsser på den åbne tundra under en høj blå himmel. Her og der ses arkæologiske rester fra thule- og dorset-folket, mens nutidens beboere lever et meget traditionelt liv i små og ekstremt isolerede landsbyer. Men der er langt mellem menneskelig bebyggelse på disse kanter, og på størstedelen af rejsen vil I være omgivet af den uberørte arktiske natur, der her viser sig i al sin skrøbelige skønhed. Læs det detaljerede program – klik her.

Dag : Del 3: Grønlands vestkyst og Canada (Kangerlussuaq – Resolute, 18 dage)

Del 3: Grønlands vestkyst og Canada (Kangerlussuaq – Resolute, 18 dage)

Oplev Grønlands spændende kultur og storslåede landskaber, når I sejler nordpå langs Grønlands vestkyst. Undervejs besøger I Sisimiut, hvis træhuse i stærke farver lyser op i landskaberne, og Illulissat, hvor mægtige isbjerge vugger stille og roligt på fjordens vand og danner et ubrudt landskab i hvide og blå nuancer. Nord for Illulilssat sejler I ind i en rå og uberørt verden beboet af isbjørne, hvaler og tons tunge hvalrosser, der søger tilflugt i store flokke. Undervejs trakteres I også med fantastiske polarlandskaber, mægtige gletsjere og afsidesliggende byer såsom den lille fotogene bygd Uummannaq, der ligger dramatisk på en ø for foden af en høj klippe omgivet af vilde fjord- og gletsjerlandskaber.

Målet er at fortætte helt til Thule, inden I forlader Grønland og sætter kurs mod Canadisk Arktis, der med rette er berømt for sit dyreliv. Ikke mange skibe kan navigere gennem Hell Gate, så I er garanteret naturoplevelser af de helt store. Ved Cobourg Island sættes gummibådene i vandet, så I kan udforske de travle fuglefjelde, mens helikopterne bruges flittigt over den forstenede skov på Ellesmere Island. Forude venter også storslåede gletsjerlandskaber langs Tanquary Fjord, mens området omkring Eureka byder på en overraskende mangfoldighed af planter og dyr, man normalt ikke finder så højt mod nord. Stille og roligt fortsætter isbryderen gennem labyrinten af øer og klippeskær mod Beechey Island, hvor Sir John Franklins berømte ekspedition sandsynligvis overvintrede i 1845, inden den forsvandt sporløst året efter.  Sådanne problemer løber den moderne isbryder ikke ind i, og dagen efter lægger I til i den afsidesliggende by Resolute. Læs det detaljerede program – klik her.

Dag : Del 4: Nordvestpassagen (Resolute – Anadyr, 18 dage)

Del 4: Nordvestpassagen (Resolute – Anadyr, 18 dage)

I århundreder drømte mennesket om at finde Nordvestpassagen – en sejlbar rute fra Grønland nord om Canada til Stillehavet. Mange døde i forsøget, og først i 1906 lykkedes det Ronald Amundsen som den første at navigere gennem labyrinten af isbjerge, klippeskær og ukendte øer. Den dag i dag er dette område blandt verdens mest tyndt befolkede naturområder. Men de få rejsende, der finder vej hertil, kan se frem til masser af rå natur, afsidesliggende inuitsamfund og et rigt dyreliv. Her jager isbjørne stadig på pakisen, og hvalrosser samler sig på fjerne klippekyster. Hvaler leder efter mad i havets dyb, og rensdyr i store flokke migrerer over den endeløse tundra. Moskusokser trives i de åbne vidder, mens havfugle i titusindvis yngler på stejle fuglefjelde.

Fra Resolute zigzagger isbryderen fra ø til ø, mens I stille og roligt begiver jer vestpå. Gummibådene bruges flittigt til landgange, og hvor det ikke er muligt, sendes helikopterne i luften. Højdepunkerne er mange langs denne rute. Ved Radstock Bay oplever I de imponerende levn fra fortidens thule-folk, mens gravene fra Franklins ekspedition på en stenet strand på Beechey Island er et håndgribeligt minde om, hvor nådesløse disse kyster kan være. Forude venter også rå polarørken på Banks Island samt den sjældent besøgte Aulavik National Park. For ikke at tale om dyrelivet ved Herschel Island, hvaler i Beaufort Sea og de mystiske landskaber omkring Smoking Hills. Menneskelig aktivitet fylder uendelig lidt på disse kanter. Men når muligheden byder sig, lægger I til ved isolerede samfund for at opleve de lokale kulturer. Deriblandt den lille russiske landsby Uelen, inden skibet atter nærmer sig Anadyr. Her står et chartret fly klar til at flyve jer til Anchorage i Alaska, hvor eventyret begyndte for 75 dage siden. Læs det detaljerede program – klik her.

SÆRLIGT OM REJSEN

Eventyrånd og et fleksibelt program
Udover komforten har ikke meget ændret sig i det høje Arktis, siden opdagelsesrejsende og hvalfangere udforskede disse kyster. Rejser i disse farvande er lige så afhængige af vejr, vind og isforhold i dag, som de var dengang. Kaptajnen vil tilpasse sejladsen ved at udnytte de mange lyse timer i døgnet. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor I går i land. Blot at landgange vil forekomme hyppigt. Denne uforudsigelighed bidrager kun til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner til Arktis er ens.

Hvem kan klare turen?
Svalbard er et af klodens mest utilgængelige steder. Alligevel vil næsten alle kunne være med på et krydstogt som dette. I bor og spiser under gode forhold på det komfortable ekspeditionsskib, og udflugterne foregår primært i gummibåde eller på gåben i land. Der vil være mulighed for vandreture undervejs. Til tider over ujævnt terræn. Men der er ikke tale om lange dagsmarchs, og der er intet krav om at deltage, hvis I hellere vil lave noget andet. Dog vil det være nødvendigt, at I er i stand til at komme ind og ud af gummibådene.

Ekstra aktiviteter:
Mod et ekstra gebyr er det muligt at fuldende oplevelsen med sejlture i kajak, camping på isen eller flyvetur i luftballon. Kontakt os venligst for at høre mere om disse muligheder.

Sprog
Bemærk venligst, at alle guider om bord er engelsktalende. Der er ikke dansktalende guider med på rejsen.

Andre lignende ture
MarcoPolo samarbejder med Quark Expeditions, der i mere end 20 år har været blandt verdens førende udbydere af polarkrydstogter til klodens mest ufremkommelige egne. Vi viser kun et lille udvalg af Quarks ekspeditioner på vores hjemmeside, men I kan se mange flere på Quarks hjemmeside. Se mere her.

Prisinformation

Den ultimative polar-ekspedition med isbryder - 76 dage fra 625.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København til Anchorage t/r
 • Flyrejse Anchorage til Anadyr t/r
 • Lufthavnsskatter og –afgifter
 • Transfer til og fra skibet
 • Isbryder-ekspedition ombord på Kapitan Khlebnikov i den valgte kahyttype
 • Helpension under krydstogtet
 • Drikkevarer under hele krydstogtet
 • Erfarne engelsktalende ekspeditionsledere og guider
 • Alle udflugter samt landgange under krydstogtet jf. program inkl. udflugter med helikopter
 • Forelæsninger, film og andre aktiviteter om bord udført af skibets engelsktalende polareksperter
 • En varm skaljakke, som du må beholde bagefter
 • Lån af vandtætte ekspeditionstøvler ved landgange
 • Spændende informationsmateriale inden afrejse
 • Evakueringsforsikring på op til US$100.000
 • Havneskatter
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Hotelovernatninger i land før og efter krydstogtet
 • Visum, hvis påkrævet
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Ekspeditionstøj udover ovenfor nævnte
 • Tøjvask, telefonopkald, internet og andre personlige udgifter
 • Drikkepenge
 • Ekstra sightseeing i helikopter

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Udvalgte afgange 2016-17
ved 2 voksne
625.000 kr.
Skib
Kapitan Khlebnikov (75 dages krydstogt)

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Tiderne for sejladsen ligger fast. Men hvis du ønsker at forlænge rejsen med flere oplevelser i eksempelvis Alaska, kan det sagtens arrangeres. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Udlev cowboy-drømmen i Det Vilde Vesten

Udlev cowboy-drømmen i Det Vilde Vesten

Udlev drømmen om at galopere mod solnedgangen i Det Vilde Vesten. På denne rejse bor du på en ægte ranch og udforsker en række af de flotteste naturområder i Det Vestlige USA.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Nyhed, Unik rejse

16 dage fra 19.995 kr.

Nyhed
Australien – Adelaide til Broome

Australien – Adelaide til Broome

Oplev Australiens rige dyreliv, vidtstrakte ørkenlandskaber og fantastiske vine på denne anderledes rejse til Australien. Fra Adelaide, Kangaroo Island og Barossa Valley går turen med luksustog til Perth i Vestaustralien, hvorfra du fortsætter i bil nordpå langs kysten til Broome.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kør-selv, Mad og Vin, Naturoplevelser, Togrejser, Unik rejse

22 dage fra 39.495 kr.

Krydstogt til Antarktis

Krydstogt til Antarktis

Denne ekspedition byder på det bedste af  Antarktis. Pingviner, sæler og hvaler ledsager jer på rejsen langs den antarktiske kystlinje.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Krydstogt, Naturoplevelser, Polar

15 dage fra 65.295 kr.

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Antarktis, South Georgia og Falklandsøerne

Tag med på det ultimative krydstogt ved Antarktis og oplev det rige dyreliv på South Georgia og den britiske stemning på Falklandsøerne, inden I sejler langs Antarktis’ kyster helt ned til den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser, Polar

27 dage fra 162.500 kr.

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Krydstogt til Svalbard, Østgrønland og Island

Højt mod nord ligger en fortryllende verden af is, hav og midnatssol. Dette er naturens verden, og mellem de få småbyer venter et landskab af en sjælden rå skønhed, hvor isbjørne jager på pakisen.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Krydstogt, Naturoplevelser, Polar

15 dage fra 72.395 kr.

Bestil tilbud