70120303
Åben:

Syd for den sydlige polarcirkel

Tidligere var Antarktis forbeholdt eventyrere på farefulde opdagelsesrejser eller forskere på kostelige videnskabelige ekspeditioner. Men nu er det muligt at besøge dette mageløse kontinent i en komfort, de tidligere tiders opdagelsesrejsende kun kunne drømme om. På dette krydstogt har I hele otte dage til rådighed i Antarktis’ enestående landskaber. I har god tid til at besøge pingvinynglepladserne, opleve dyrelivet på havet og studere himlens fugle, mens skibet bevæger sig støt og roligt syd for den sydlige polarcirkel.

Det er nu også muligt at flyve den ene vej eller begge veje mellem Ushuaia og Antarktis fremfor at sejle over Drake Strait. Kontakt os venligst på 70 12 03 03 for mere information.

Se klip med nogle af højdepunkterne fra krydstogter til Antarktis her.

Kom til gratis rejseforedrag om polarkrydstogter – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Ring til os nu, og lad os skræddersy din individuelle drømmerejse.

18 dage fra 115.995 kr.  

Turens højdepunkter

 • Kryds den sydlige Polarcirkel og kom længere sydpå end på langt de fleste andre polarkrydstogter
 • Oplev sjældent besøgte kyster af Antarktis
 • Fantastisk dyreliv
 • Komfortabelt ekspeditionsskib
 • Mulighed for kajak og andre aktiviteter ombord
 • Mulighed for at flyve over Drake Passage
 • Læs mini-magasin om polarkrydstogter

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark flyver I mod Buenos Aires.

Dag 2: Buenos Aires

 Buenos Aires

Ved ankomsten til den argentinske hovedstad bliver I mødt i lufthavnen og kørt til det centralt beliggende hotel. Herefter er resten af dagen fri til på egen hånd at få en fornemmelse af denne fantastiske kulturby, der byder velkommen med nøgleord som tango, Evita Peron og fodbold.
Vi anbefaler, at I går en tur ad byens to hovedstrøg, Calle Florida og Lavalle. Når I har fået nok af at shoppe og se på gadelivet, er det værd at besøge promenaden Constanera Norte, der følger floden Rio de la Plata. På en klar dag kan man se Uruguays kyst herfra. I kan også besøge byens museer og kirker. Eller Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas berømte præsidentpar Eva (Evita) og Juan Domingo Perón ligger begravet. Mulighederne er mange.

Dag 3: Buenos Aires - Ushuaia

 Buenos Aires - Ushuaia

Fra Buenos Aires flyver I sydpå til Ushuaia.
Byen ligger ved Beaglekanalen for foden af Andes-bjergene, hvor Atlanterhavet og Stillehavet mødes. Dette område er kendt som Tierra del Fuego, hvilket betyder “Ildlandet”. Et navn givet til denne fjerne verden af den berømte opdagelsesrejsende Magellan, der så nogle mystiske flammer i mørket, da han sejlede forbi øen. I Ushuaia bliver I indlogeret på et centralt beliggende hotel, hvorefter resten af dagen er fri til at gå på opdagelse i Verdens sydligste by. Dagene er lange og lyse, så I har god tid til at nyde byen og omgivelserne.

Dag 4: Afsejling fra Ushuaia

Forventningerne bobler allerede i maven, når I bliver hentet på hotellet ud på eftermiddagen og kørt mod havnen, hvor krydstogtskibet ligger klar. Inden afrejse bliver I budt velkommen om bord, og kaptajnen vil afholde en sikkerhedsbriefing. Snart står skibet til søs, og fra dækket kan I se Ushuaia langsomt forsvinde i horisonten. Efter den lækre middag, der bliver serveret i skibets restaurant, er det værd at gå tilbage ud på dækket igen. Nyd følelsen af den friske havluft mod ansigtet, mens skibet bevæger sig igennem Beaglekanalen til lyden af bølgernes lette slag mod skroget og den afdæmpede rytme fra motoren under fødderne. I løbet af natten slipper skibet det sydamerikanske kontinent og påbegynder sin færd over den legendariske Drake Passage. Rejsen mod Antarktis er for alvor begyndt.

Dag 5-6: Drake Passage

 Drake Passage

Når I vågner næste morgen, er I allerede godt ude på Drake Passage. At krydse dette stykke hav er en central del af enhver ekspedition til Antarktis. Er vejret medgørligt, går I to stille og rolige dage i møde. Men dette hav har gennem 500 år haft ry for sine hårde vinde og svære forhold.
Dagene igennem er der masser af aktiviteter om bord. Med på krydstogtet er en række polareksperter, der vil dele ud af deres enorme viden i en række fascinerende og underholdende forelæsninger.
Også her på åbent hav er der masser af dyreliv at kigge på. Kolossale albatrosser og andre havfugle glider graciøst hen over himlen, uden øjensynligt at bevæge så meget som én muskel. Skibets fugleeksperter vil være at finde på dækket i løbet dagen for at hjælpe med identifikationen af de fugle, der passerer os.
Alle måltider serveres i skibets restaurant, hvor I også er velkommen til at hente te og kaffe døgnet rundt. Der vises film i præsentationsrummet, og om bord på skibet findes desuden et bibliotek med bøger om Antarktis samt en lounge. Så her er alle muligheder for afslapning i løbet af dagen.

Dag 7-13: South Shetland Island og Antarktis

Udover komforten har ikke meget ændret sig på Antarktis, siden de legendariske opdagelsesrejsende Roald Amundsen og Robert Scott kæmpede om hæder og ære ved at betræde de sidste hvide pletter på datidens verdenskort. Rejser i disse farvande er lige så afhængige af vejr, vind og isforhold i dag, som de var dengang. Derfor vil det præcise program varierer fra tur til tur. Kaptajnen vil tilpasse sejladsen ved at udnytte de mange lyse timer i døgnet og forholdene under netop jeres besøg, så I får mest mulig ud af tiden ved Antarktis. Derfor kan landgange forekomme på alle tidspunkter af dagen. Ligeledes er det ikke muligt på forhånd at sige, præcis hvor I vil gå i land. Blot at landgange vil forekomme, og at skibets eksperter vil gøre alt for, at I får den bedst mulige oplevelse under de givne forhold. Derfor nøjes I ikke med blot at gå i land og kigge dig omkring. En af de ting der for alvor adskiller denne rejse fra øvrige rejser til Antarktis er de mange aktiviteter undervejs. Sejl i kajak på det blikstille vand, oplev dyrelivet på nært hold fra en zodiac, tag på guidede ture gennem sneklædte landskaber og bestig bjergtoppe, der måske aldrig tidligere er blevet besteget. På nogle afgange er det endog muligt at overnatte i telt på land! Nogle aktiviteter koster ekstra, men de fleste er inkluderet i rejsens pris. I behøver naturligvis ikke deltage i disse aktiviteter, hvis I ikke har lyst. Men muligheden er der for de, der ønsker en lidt anderledes oplevelse af det fjerne kontinent. Hvor skibet præcist fører jer hen, i hvilken rækkefølge samt hvordan I præcis kommer til at opleve Antarktis er svært at sige med sikkerhed på forhånd. Men I er garanteret en unik og enestående rejse, der lader jer komme helt tæt på det fjerne kontinent. Denne uforudsigelighed bidrager desuden til eventyrånden om bord og sikrer, at ikke to ekspeditioner til Antarktis er ens.

Dag 14-15: Drake Passage

 Drake Passage

Efter de intense oplevelser langs Antarktis’ kyst er det tid at sætte kursen nordpå og sejle tilbage over Drake Passage. Polareksperterne vil også på denne overfart holde små lektioner, men fokusset vil nu mere være på, hvordan man kan hjælpe til at bevare Antarktis skrøbelige natur i fremtiden. I vil mærke, hvordan temperaturen stiger, jo længere nordpå I kommer, og efter to dage til søs dukker Sydamerikas kyster op i horisonten. Når skibet styrer ind i Beaglekanalen, ved I, at Ushuaia er nær.

Dag 16: Ushuaia - Buenos Aires

 Ushuaia - Buenos Aires

Inden ankomsten til Ushuaia tidligt om morgenen kommer små slæbebåde skibet i møde og hjælper det store krydstogtskib med at styre det sidste stykke til kaj. Morgenmaden serveres på skibet, så der er mulighed for at sige farvel til de medrejsende, inden I går fra borde og bliver kørt i lufthavnen.
Fra Ushuaia flyver I til Buenos Aires, hvor I bliver hentet i lufthavnen og kørt til det centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til de sidste oplevelser i den fascinerende storby.

Dag 17: Afrejse Buenos Aires

Når tid er, bliver I hentet på hotellet og kørt til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Eller forlæng rejsen med flere oplevelser i Sydamerika – læs mere om de mange muligheder her.

Dag 18: Ankomst Danmark

Efter er flyskifte ankommer I til København.

SÆRLIGT OM REJSEN

Dag til dag beskrivelsen er baseret på skibet Ocean Endeavour, der netop er blevet nyrenoveret. En enkelt afgang sejles med skibet Sea Adventurer. Læs mere om skibene ved at klikke på deres navne.

Antarktis er et af klodens fjerneste og mest utilgængelige steder. Men på et krydstogt som dette vil næsten alle kunne være med. I bor og spiser under gode forhold på båden, og udflugterne foregår primært i gummibåde. Der er derfor ikke ret meget vandring på programmet. Dog vil det være nødvendigt, at man er i stand til at komme ind og ud af gummibådene.

Overfarten over Drake Passage kan være hård, og søsygepiller kan være en god ide. Det kan dog også meget vel vise sig, at havet er roligt og overfarten let. På de fleste rejser til Antarktis er det muligt at flyve over Drake Passage istedet for at sejle. I hvert fald den ene vej hvis ikke begge. Dette er ikke blot mere komfortabelt. Det sparer jer også to dages rejsetid hver vej. Ring venligst til os på 70 12 03 03 og hør mere.

Temperaturerne på Antarktis varierer meget. Mellem de isdækkede bjergkæder i kontinentets indre kan temperaturerne snige sig ned under minus 70 grader, mens sommertemperaturerne langs Den Antarktiske Halvø – som dette krydstogt besøger – typisk ligger et sted mellem 5 plusgrader og 5 minusgrader. De kan dog svinge en del, og forsommer samt sensommer er koldere end højsommeren. Det regner og sner overraskende lidt på Antarktis. Varmt, vindtæt og vandskyende tøj er vigtigt, men det er ikke nødvendigt at møde op med en fuld ekspeditionsudrustning. Dog ville et par regnbukser være en god ide.

Der er tale om en moderne ekspedition. Det betyder, at uforudsete vejrforhold eller andre hændelser kan ændre i programmet. Det er derfor vigtigt at stå til søs med et åbent sind og en grad af fleksibilitet og eventyrånd.

Bedste tidspunkt at besøge Antarktis
Sommermånederne på den sydlige halvkugle ligger fra november til marts og er uden sammenligning det bedste tidspunkt at besøge Antarktis. Men der er stor forskel på de oplevelser, der venter i forsommeren, højsommeren og sensommeren. Derfor afhænger det bedste tidspunkt meget af, hvad I gerne vil opleve.

Hvis I søger uberørt vild polarnatur dækket af et tykt lag is og sne, er tidlig november til midten af december at foretrække. På det tidspunkt har isen kun lige trukket sig tilbage, og dyrene vender tilbage til deres ynglepladser. Pingvinerne bygger reder og gør kur til hinanden, så der er masser af aktivitet langs kysterne.

Jo længere hen på sommeren, man kommer, jo mere smelter isen, indtil der næsten ikke er mere tilbage langs Den Antarktiske Halvø. Til gengæld vil man fra midten af december til slutningen af januar opleve æggene klække og de små pjuskede pingvinunger tage de første skridt ud i den store hvide verden.

Sensommeren varer fra slutningen af januar til slutningen af februar. Dagene bliver kortere og tydeligt køligere. Til gengæld er pingvinungerne nu mere selvstændige, og det er fantastisk at opleve dem spæne rundt på isen og lege. Sensommeren er også et godt tidspunkt at opleve hvaler og sæler samt det underlige fænomen, rød sne.

Prisinformation

Syd for den sydlige polarcirkel - 18 dage fra 115.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Fly København – Buenos Aires – Ushuaia t/r
 • Lufthavnsskatter og – afgifter
 • 2 overnatninger i Buenos Aires med morgenmad
 • Lufthavnstransport i Buenos Aires
 • Lufthavnstransport i Ushuaia
 • 1 overnatning i Ushuaia med morgenmad
 • Krydstogt til Antarktis i den valgte kahytstype
 • Transport fra hotellet i Ushuaia til skibet
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Ushuaia
 • Alle måltider om bord på krydstogtskibet
 • Kaffe, te og kakao døgnet rundt
 • Alle udflugter under krydstogtet
 • Engelsktalende ekspertguider under krydstogtet
 • Engelsktalende gæsteforelæsere under krydstogtet og andre aktiviteter
 • Veludbygget materiale før afrejse
 • Bagageservice på skibet.
 • Fotojournal med billeder på dvd
 • En Quark Expedition-skaljakke du må beholde bagefter.
 • Ekspeditionsstøvler lånes ved landgange
 • Div. skatter og havneafgifter
 • Ekspeditionsgebyr
 • Brændstoftillæg
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider og drikkevarer ud over de nævnte
 • Personlige udgifter og drikkepenge

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Udvalgte afgange 2017-18
ved 2 voksne
115.995 kr.
Skib
Ocean Endeavour (14 dages krydstogt)

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Ultimativ Tigersafari på Deluxeklasse

Ultimativ Tigersafari på Deluxeklasse

Kom tæt på Indiens rige dyreliv på denne kompromisløse tigersafari i fire af Indiens bedste nationalparker. Undervejs bor I på en række af Asiens mest luksuriøse safarilodges, så der er i den grad lagt op til den ultimative tigersafari i Indien!

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Safari

12 dage fra 40.995 kr.

Det bedste af Australien

Det bedste af Australien

Den oplagte rejse for alle, der gerne vil opleve det bedste af Australien på én rejse. Se vandfald og dyreliv i Kakadu, udforsk Australiens røde hjerte ved Ayers Rock, og nyd stemningen i Utzons Operahus i Sydney, inden turen slutter med badeferie, regnskov og Great Barrier Reef i tropiske Queensland. I flyver rundt, så I har mest mulig tid til oplevelser.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby

22 dage fra 31.995 kr.

Tango og samba

Tango og samba

Denne unikke rejse fører jer til Sydamerikas mest fascinerende storbyer: Buenos Aires i Argentina og Rio de Janeiro i Brasilien. Turen krydres med Foz do Iguazú-vandfaldene og strandbyen Búzios.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

17 dage fra 23.950 kr.

Burma - Østens Perle

Burma - Østens Perle

Burma er uden tvivl Østens perle, og på denne 13 dages rundrejse i Burma oplever du alle landets største attraktioner. Fra Yangons travle gader og gyldne pagoder til den magiske Inle sø, de gamle kongebyer ved Mandalay og ikke mindst Bagans imponerende stentempler.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Verdensarv

13 dage fra 19.895 kr.

Pulserende Singapore og magiske Malaysia

Pulserende Singapore og magiske Malaysia

En spændende rundrejse fra Singapore til Malaysia hvor I oplever alt fra pulserende storbyliv til frodigt højland, regnskovens mystik og tropiske strande.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby

14 dage fra 19.495 kr.