70 12 03 03
Åben:

Cuba på cykel

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Oplev Cuba på cykel og få en uforglemmelig rejse. Denne unikke rejse foregår i en mindre international gruppe med engelsktalende rejseleder og følgebil.
Oplevelserne på cykel er i fokus. Dagsdistancerne ligger i gennemsnit på 65 km, så tempoet er afslappet, og der er god tid oplevelserne undervejs.
Denne overkommelige cykelrute fører jer til alle højdepunkterne, som Cuba er kendt for: F.eks. den smuldrende koloniale bygning i Havanna, musik i Trinidad og den revolutionære historie i Santiago.
Væk fra de kystnære steder er der få turister, så I kan observere den ægte varme og gæstfrihed, som cubanerne er kendt for.
Rejsen er udarbejdet i samarbejde med britiske Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden – også når det handler om at opleve Cuba på cykel.

Læs Daily Telegraph’s spændende artikel om Cuba på Cykel her.

16 dage fra 26.795 kr. 

Turens højdepunkter

 • Ægte cykelferie med guide og følgebil
 • Afslappet tempo
 • Dagsdistancer på ca. 65 km
 • International, engelsktalende gruppe
 • Kom tæt på Cubas varierede landskaber og rige kultur
 • Tilrettelagt af Exodus
 • Læs minikatalog om Exodus

 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse Danmark og ankomst til Havanna

I ankommer om aftenen og kører til jeres hotel.

Dag 2: Havanna - Mantanzas

 Havanna - Mantanzas

Her til morgen får I en gennemgang af jeres tur og cyklerne bliver indstillet korrekt, før I tager ud på en opvarmningstur rundt i Havanna.
Trafikken er bemærkelsesværdig rolig for en hovedstad. I cykler gennem Miramar og Vedado distrikterne i Havanna for at nå den dominerende Plaza de la Revolución, mens Buicks og Pontiacs suser forbi med skinnende krom.
I fortsætter mod Old Havana, og gør et stop i El Capitolio, den berømte National Capitol Building, som næsten er en kopi af Det Hvide Hus i Washington DC.
I slutter jeres sightseeing tur med en vandretur i hjertet af det gamle Havanna inklusiv et stop for at spise frokost i en lokal restaurant.
Om eftermiddagen køres I til Mantanzas for at spise middag og overnatte.
Cykeltur ca. 25 km. Transport ca. 105 km.

Dag 3: Mantazas - Bay of Pigs/Svinebugten (65 km på cykel)

 Mantazas - Bay of Pigs/Svinebugten (65 km på cykel)

I forlader hotellet på cykel og cykler gennem provinsen Mantanzas  med et landskab fuld af sukkerrør og citrus plantager, og selv om livet er hårdt er der stille i landsbyerne. Denne smukke tur tager jer igennem landbosamfund til Pedro Betancourt, hvor I læsser cyklerne på bussen og kører til frokost.

Når I passerer Australien Sugar Factory (hvor Fidel Castro oprettede sit hovedkvarter under krisen i Svinebugten) træder I ind i Cienaga de Zapata. Vejen er flad og omgivet af en sump, som engang var fuld af krokodiller. I stopper og besøger Guama krokodillefarm.

Efter frokost fortsætter I til Svinebugten, hvor I overnatter. Dette var stedet for den mislykkede invasion af CIA-støttede cubanske amerikanere. Mange af strandene her er ideelle til snorkling og svømning.

Dag 4: Svinebugten - Cienfuegos (67 km på cykel)

 Svinebugten - Cienfuegos (67 km på cykel)

Jeres rute i dag går langs kysten. I cykler gennem den største sump i Cuba (Zapata´s halvøen) og derefter gennem landbrugsområder for at nå hovedvejen mod Cienfuegos.
Dette er en dag til at opleve det landlige hjerte af Cuba. I passerer gennem små samfund dedikeret til landbruget og til fremstilling af trækul. Der er næsten ingen trafik på ruten i dag, og vejene er en blanding af asfalt af dårlig kvalitet og komprimeret jord.
I stopper i Playa Giron landsbyen, hvor der er mulighed for at besøge museet og fortsætter herefter til frokost i Caleta Buena.

Dag 5: Cienfuegos - Trinidad (85 km på cykel)

 Cienfuegos - Trinidad (85 km på cykel)

Dagens tur tager jer langs kysten til Trinidad. Denne smukke by har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv siden 1988 og er måske den bedst bevarede kolonistils by på øen.

At udforske Trinidad er som at træde ind i en tidslomme, og de brostensbelagte gader og den hestetrukne tur tager jer tilbage til kolonitiden. Trinidad byder på mange spændende museer, der er indrettet i de gamle bygninger fra kolonitiden. Blandt disse er Museo Romantico, der har til huse i et tidligere palæ for en lokal sukkerbaron. I dag huser bygningen en spændende samling af genstande fra byens forskellige overklassehjem.

En byrundtur med besøg i Palacio Cantero og Museo Romantico (bymuseet) er inkluderet.

Dag 6: Trinidad

 Trinidad

I dag har I mulighed for at deltage i en katamaran tur. Denne betales separat. I går ombord fra stranden i Playa Ancon og sejler på det caribiske hav til den lille ø Cayo Macho de Afuera, hvor I nyder en frokost med frisk fisk og skaldyr blandt tamme leguaner og bæverrotter, som kan blive op til 60 cm lange.
Alternativt er dagen fri til at udforske Trinidad eller slappe af ved hotellets pool.
Til jeres anden nat i Trinidad kan et aftenbesøg til Casa de la Trova med traditionel cubansk musik og salsadans anbefales.

Dag 7: Trinidad - Sancti Spiritus - Camaguey (72 km på cykel)

 Trinidad - Sancti Spiritus - Camaguey (72 km på cykel)

I cykler fra hotellet og ind i landet mod byen Sancti Spiritus. Vejen stiger og falder gennem den smukke natur i Alturas de Banao, hvor kaffeplantager og gårde pryder landskabet, og I passerer Valle de los Ingenios (Sukkermøllernes dal), der engang var Cubas vigtigste sukkerproducerende område.

I landsbyen Manaca Iznaga kan I besøge resterne af den gamle sukkerplantage. Udover hovedbygningen findes her det særprægede tårn, der blev brugt af plantageejerne til at holde øje med slaverne, der arbejdede i markerne. En række klokker kunne bruges til at sende forskellige beskeder udover markerne. F.eks. blev to klokker ringet samtidig, hvis en slave forsøgte at flygte. For et lille beløb er det muligt at komme op i toppen af tårnet, hvorfra I har en fantastisk udsigt over landskaberne 136 tappetrin under jer.

Ved ankomsten til Sancti Spiritus nyder I noget fritid i byens koloniale centrum og herfra kører I til Camaguey.

Dag 8: Camaguey - Bayamo (68 km på cykel)

 Camaguey - Bayamo (68 km på cykel)

Turen fortsætter med en køretur mod den sydlige ende af øen til Las Tunas, hvor I atter sætter jer i sadlen for at køre gennem denne livlige og travle lille by.

I fortsætter til Bayamo, som ligger i provinsen Granma, en af øens vigtigste regioner ud fra et revolutionært perspektiv, og som hovedsagelig består af flodslette ved floden Cauto (Cubas længste). Området indeholder mange sukkerrør- og risplantager og ligger ved foden af Sierra Maestra bjergene. Den charmerende by, Bayamo, er hovedstad i provinsen og har en behagelig afslappet atmosfære fuld af imponerende monumenter og revolutionær stemning.

En valgfri byrundtur i Camaguey med landmændenes marked og byens Plaza kan tilkøbes separat.

 

Dag 9: Bayamo - Sierra Maestra (75 km på cykel)

 Bayamo - Sierra Maestra (75 km på cykel)

En udfordrende tur fra Bayamo ind i Sierra Maestra.

Eftersom I nu er i bjergene, er dagens rute domineret af Pico Bayamesa (med 1.730 meter over havets overflade er det Cubas tredje højeste bjerg). Dette er et område med fantastisk natur som sjældent får besøg af turister.

Efter at have passeret gennem talrige landsbyer når I jeres hotel. Dette er sandsynligvis jeres sværeste dagstur.

Dag 10: Sierra Maestra - Santiago (35 km på cykel)

 Sierra Maestra - Santiago (35 km på cykel)

Denne morgen tager I en kort pause fra sadlen for at nyde den spektakulære natur i Sierra Maestra.

I starter tidligt og tager en blid vandretur i bjergene forbi kaffe- og kakaoplantager og stopper for kaffe og frugt hos en lokal farmer. Der vil også være en chance for at besøge en lokal skole, før I vender tilbage til hotellet for en tidlig frokost.

I kører fra Salton til lige på den anden side af Palma Soriano, og her er det tilbage på cyklerne for at cykle til El Cobre. Efter at have besøgt Cubas vigtigste helligdom, cykler I videre ind i Santiago.

Santiago er rig på traditioner, folklore og legender, hvilket gør næsten hvert gadehjørne i byen berømt. Men det er om natten, at Santiago virkelig kommer til live.

Dag 11: Santiago - Holguin

 Santiago - Holguin

Santiago de Cuba er kendt som “heltenes by”, for den betydningsfulde rolle den spillede i kampene for selvstændighed og de revolutionære kampe.

Morgenen bruger I til sightseeing inklusiv Moncada Barracks – hvor åbningsskuddet for revolutionen blev affyret 26. juli 1953, da Castro og hans mænd angreb kasernen.

Her er der også en rig afro-cubansk tradition for dans, musik og festivaler.

Sidst på eftermiddagen kører I til Holguin.

Dag 12: Holguin - Camaguey (65 km på cykel)

 Holguin - Camaguey (65 km på cykel)

I dag er der en kort køretur til Aguas Claras, som er jeres startpunkt for dagen.

I cykler langs stille veje til den lille by Maniabon via den nordlige kyst – en af de smukkeste ture på ferien.

Herfra kører I de 145 km til Camaguey, som er hovedstaden i provinsen.

Dag 13: Camaguey - Mayajigua (55 km på cykel)

Efter morgenmaden kører I til byen Majagua og nyder en afsluttende cykeltur til landlige omgivelser til Mayajigua, jeres base for i aften.

Ruten i dag vil være udfordrende, eftersom I skal over det nordlige bakkedrag. Support køretøjet er med, hvis der skulle blive brug for det!

Dag 14: Mayajigua - Havanna via Remedios

 Mayajigua - Havanna via Remedios

I dag er en lang dag, så I forlader Mayajigua tidligt om morgenen og vender tilbage ad landevejen til Havanna.

Turen går via Remedios, en af de tidligste spanske bosættelser i Cuba, og derefter Santa Clara for at besøge Che Mausoleum og udstillingen med de pansrede tog.

Aftenen er fri til at opsuge den livlige atmosfære i Havanna.

Dag 15: Havanna

 Havanna

I dag er der en byrundtur i gamle Havanna, der beskrives som et levende museum med dets vidunderlige monumenter, katedraler og paladser.
I spiser frokost på det berømte Hemingway tilholdssted La Bodeguita del Medio med mulighed for at købe hans foretrukne “mojito” cocktail (lavet med rom, citron, mynte og sukker).
Efter frokost kører I til lufthavnen.
Hvis jeres fly afgår om morgenen kan I vælge at forlænge jeres ophold med en ekstra dag, så I ikke går glip af byrundturen.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Cuba på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

Dag 16: Ankomst til Danmark

Efter et flyskifte undervejs lander I i København.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: MAH

Prisinformation

Cuba på cykel - 16 dage fra 26.795 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Havana t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 14 overnatninger på turistklasse hoteller med eget badeværelse
 • Morgenmad hver dag
 • 11 x frokost
 • 5 x middag
 • Ture og transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende guide og support-bil
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Cykelleje (ca. kr 900)
 • Eventuel ekstra overnatning i Havana inden hjemrejse
 • Transport fra lufthavnen til turens start i Havana og fra Havana tilbage til lufthavnen

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
26.795 kr.
Tillæg i højsæson fra kr.
3.500 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg i højsæson fra kr.
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Cuba på Cykel har afrejse hver uge næsten alle uger om året. Landarrangementet starter i Havana på torsdage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Cuba på Cykel her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Caribisk strandperle på Cuba

Caribisk strandperle på Cuba

Trænger I til at komme væk? En uge i varmen hvor I kan lade jer forkæle i eksotiske omgivelser ved en af Cubas bedste strande? Så er en rejse til Cuba og Memories Jibacoa stedet for jer.

LÆS MERE

9 dage fra 16.350 kr.

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Vietnam med oplevelser og forkælelse for alle sanser. Vi har kombineret tre af vores Sydvietnamesiske favoritter til små to ugers oplevelser og forkælelse. Gennemført luksus til menneskelige priser.

LÆS MERE

12 dage fra 16.595 kr.

Romantik på La Flora Khao Lak

Romantik på La Flora Khao Lak

Det prisvindende La Flora Resort & Spa er rammen om denne luksuriøse badeferie, hvor I indlogeres i en lækker villa med havudsigt blot et stenkast fra Andamanhavets krystalklare vand. Inkluderet er også en spa-behandling, et madlavningskursus og en lækker middag på stranden.

LÆS MERE

10 dage fra 15.995 kr.

Bestil tilbud