70 12 03 03
Åben:

Burma på cykel

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Oplev Burma på cykel og kom helt tæt på lokalbefolkningen. Denne rejser fører jer med guide og følgebil til Burmas store attraktioner, men også til små landsbyer langt fra alfarvej. En unik rejse, der giver jer mulighed for at udforske Burma, cykle ad spændende veje og møde mennesker fra hele verden.
Rejsen foregår i moderat tempo og kræver almindelig, god form. Rejsen går fra højdepunkt til højdepunkt i Burma – og der benyttes fly- og bustransport undervejs, så I kun cykler de bedste steder.
I oplever Bagan, der sammen med Lhasa og Varanasi, er en af Asiens helligste byer, er centrum for Burmas oldgamle kulturer og et “must” på enhver rejse gennem landet. At ankomme her på to hjul og udforske de mange templer er noget helt særligt. Netop cyklen er denne rejses force. De improviserede stop, der kan gøres undervejs, alt imens I cykler gennem Shan-statens højlande, krydser de centrale sletter omkring Mandalay eller kører ned af Mount Popa er alt sammen med til at føje til oplevelserne. På Irrawaddy-floden og Inle-søen tager I en pause fra cyklerne og skifter dem ud med båd for at udforske de flydende markeder og livet på og omkring søen. Oplev dette fantastiske land, som de lokale gør det, mens I deler vejene med oksekærrer, andre cyklister samt glade og vinkende børn.

Burma på Cykel er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

16 dage fra 29.895 kr. 

Turens højdepunkter

 • Guide og følgebil
 • Gennemtestet cykelferie
 • Lille, international gruppe
 • Burmas højdepunkter på en bedre måde
 • Nærkontakt med lokalbefolkningen
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I flyver fra Danmark med kursen mod øst og Asiens glemte perle, Burma.

Dag 2: Ankomst til Yangon

 Ankomst til Yangon

I ankommer til Yangon og finder selv vej til jeres hotel, hvorefter resten dagen er på egen hånd i byen. Om aftenen mødes I med resten af gruppen til en fælles middag på en lokal restaurant, hvor I også vil blive orienteret om de næste mange dages eventyr.
Yangon ligner ingen anden storby i Asien. Her er der langt mellem højhusene og de fortravlede forretningsmænd, der løber fra møde til møde. Også de glitrende shoppingcentre, man finder i eksempelvis Bangkok, må man lede forgæves efter. De er i Yangon afløst af fredfyldte templer, travle markeder og grønne parker.
Her og der ses smukke bygninger fra den britiske kolonitid, og omkring de forgyldte helligdomme samles pilgrimme for at ofre til Buddha.
Brug f.eks. dagen på at gå en tur i centrum af byen omkring Sule-pagoden og det kinesiske kvarter. Eller nyd freden i den smukke park omkring Kandawgyi-søen, der prydes af en unik flydende restaurant samt en førsteklasses udsigt mod Shwedagon-pagoden, der hæver sig over byens tage. Parken er populær hos lokale indbyggere, der kommer her for at spise på de mange restauranter eller nyde udsigten over en kold øl.
Strand Hotel er også et besøg værd. Tag en drink i baren og nyd dette fornemme hotel, der hører til de mest historiske og eksklusive hoteller i Sydøstasien.

Dag 3: Videre til Heho og Inle-søen (ca. 20 km på cykel)

 Videre til Heho og Inle-søen (ca. 20 km på cykel)

Fra Yangon går turen nu med fly til Heho, der er gateway til den imponerende og maleriske Inle-sø. Fra Heho kører I til Nyaungshwe, der vil være jeres base for at udforske søen og området omkring den.
Den 22 kilometer lange og 11 kilometer brede sø ligger omgivet af lave, grønne bjerge i ca. 900 meters højde. På selve søen lever og arbejder 45.000 personer fra intha-folket. Udover at ernære sig ved det søen kan give dem, dyrker de tomater, auberginer, kartofler, bananer og appelsiner i flydende haver.
Det er en fantastisk oplevelse at sejle gennem dette flydende samfunds små landsbyer. Alle huse, skoler og købmandsbutikker står på pæle ude i søen, og de fleste langt fra land. En labyrint af kanaler gør det ud for gader, og smukke templer spejler al deres pragt i det rolige vand.
Om eftermiddagen kører I på en kort opvarmningstur i området omkring Inle, hvor der vil blive rig mulighed for at nyde de naturskønne landskaber.

Dag 4: Cykeltur til Inthein og sejltur på Inle-søen (50 km på cykel)

 Cykeltur til Inthein og sejltur på Inle-søen (50 km på cykel)

Dagen begynder med en cykeltur til Inthein, der ligger på søens vestlige bred. Dette kringlede pagodekompleks indeholder hundredvis af stupaer udformet i typisk Shan-stil – liggende tæt sammen op ad bjergsiden – og man føler sig næsten som en hel Indiana Jones, når man bevæger sig rundt imellem dem.
Eftermiddagen vil blive tilbragt med en sejltur på søen. På det dybere vand ser I sandsynligvis et par af de mandlige fiskere, der har udviklet en ganske særlig teknik. For bedre at kunne navigere rundt mellem de flydende planter, står de op i kanoen og ror med fødderne, mens de sætter deres net.
Der er adskillige spændende markeder på og langs Inle-søen, hvor de lokale indbyggere kommer for at handle, snakke og måske prøve lykken i spil. Fisk, grøntsager, håndrullede cigarer, betelnødder og gode sladrehistorier skifter hurtigt ejermænd, inden formiddagen går på hæld. Bagefter bliver de nyerhvervede varer pakket ned i de primitive kanoer, og turen går atter hjemad.
Dagen igennem besøger I adskillige landsbyer, hvor I kigger forbi små familievirksomheder, der bl.a. fremstiller tråd af lotusblomster og alkohol af ris. Landsbybesøgene giver også et godt indblik i hverdagslivet for indbyggerne på Inle-søen.

Dag 5: På cykeltur omkring Inle-søen (ca. 40 km på cykel)

 På cykeltur omkring Inle-søen (ca. 40 km på cykel)

I dag går turen på cykel ud til de små landsbyer, der ligger omkring Inle-søen. Cykelturen foregår i stille og roligt tempo gennem det let kuperede terræn.
I cykler langs kanten af søen gennem rismarker og sukkerrørsplantager til en Intha landsby. Undervejs passerer I traditionelle træhuse og farverigt klædte landsbyboere. I gør stop i nogle af de små landsbyer for at se, hvad der bliver høstet alt afhængig af årstiden.
I besøger også Phaung Daw Oo Pagoden, der er søens vigtigste helligdom og som indeholder fem hellige Buddha statuer såvel som adskillige royale flodpramme.
Herfra fortsætter turen til landsbyen Inpawkhone, der er berømt for sin “silke”-vævning med fibre fra lotusblomstens stilk. En tidskrævende proces, der resulterer i silkeklæder af meget høj kvalitet.
Herfra besøges også en lokal cigarfabrik, hvor de hjemmelavede “cheroot’er” bliver rullet i hånden og produceret i alle mulige størrelser.
Sidst på dagen kører I atter tilbage til Nyaungshwe, hvor aftenen er på egen hånd.

Dag 6: Cykling over Shan-højlandet til Pindaya (95 km på cykel)

 Cykling over Shan-højlandet til Pindaya (95 km på cykel)

På vejen til Shan-statens højland er der et par seje bakker i starten af denne turens første rigtige cykel-dag. Derefter går turen gennem bølgende bakker og der gør naturligvis stop undervejs for at nyde landskabet og samle kræfter til den videre færd.
Dagens sidste strækning er også dagens smukkeste alt imens I nærmer jer Pindaya. Her vil I se Pa-Oh og andre stammefolk arbejde i markerne i det smukke landskab, inden I ankommer til jeres hotel, hvor I tjekker ind.
Derefter besøger I de kæmpestore kalkstenshuler, hvor pilgrimme i løbet af hundredvis af år har anbragt mere end 8.000 Buddha-figurer. Figurerne er i vidt forskellige størrelser og materialer som f.eks. teak, alabast, marmor og ler. Der hviler en særlig stemning over den hellige grotte, og det er en atmosfærefyldt oplevelse at gå rundt mellem de mange figurer. Måske har vi selskab af burmesiske pilgrimme, der kommer for at ofre til statuerne eller måske stille en statue i hulen.

Dag 7: Videre til Mandalay (72 km på cykel)

 Videre til Mandalay (72 km på cykel)

I forlader Pindaya og cykler videre til Kyone, hvorfra turen går over bjergene til Ywar Ngan.
Fra Ywar Nfgan fortsætter I i bil eller bus resten af vejen til Mandalay.

Dag 8: Cykeltur til U Bein

 Cykeltur til U Bein

Tidlig morgen går turen mod en af Burmas mest berømte seværdigheder, U Bein broen. Denne teaktræsbro er over en kilometer lang og det bedste syn af broen får man ved solopgang, hvor de lokale landsbyboere krydser den for at påbegynde dagens arbejde, mens fiskerne gør sig klar til en dag på floden nedenunder.
Herfra går turen tilbage til hotellet, hvor morgenmaden nydes inden I bevæger jer til de imponerende ruiner i Mingun.
Migun ruinerne ligger idyllisk ned til floden og byder på flere klosterruiner. Mest imponerende er et af verdens største byggeprojekter. Kongen af Mingun var en stærkt troende buddhist og ønskede at bygge verdens største pagode. Det kom aldrig længere end til konstruktionen af den enorme base, der skulle have holdt tårnet. Men selv denne er så kolossal, at man ikke er i tvivl om, hvor enormt et projekt, der var tale om. I 1838 blev området ramt af et jordskælv, hvilket reducerede basen en del, men den er stadigvæk et meget imponerende syn.
Fra Mingun sejler I tilbage til Mandalay, hvor natten tilbringes.

Dag 9: Fra Mandalay til Monywa (60 km på cykel)

 Fra Mandalay til Monywa (60 km på cykel)

I bliver kørt til Myin Mu, hvorfra turen fortsætter på cykel til Monywa. Undervejs besøger I det smukke Thanbodday Tempel, der er bygget i hindu-stil.
Thanbodday er en af Burmas hovedattraktioner, men ligesom mange af de andre templer, der ligger uden for Yangon og Bagan, bliver det sjældent besøgt at turister. Stedet daterer tilbage til 1303 og består af hundredvis af glitrende guldbelagte stupaer. Inde i selve templet finder man mere end 500.000 Buddha ikoner i alle mulige forskellige udformninger.
I stopper også ved Boditahtaung Pagoden, der huser den største liggende Buddha i hele landet. Buddhaen er 100 meter lang og hele 27 meter høj. Nær Boditahtaung finder man også verdens næst-højeste figur – den stående Buddha, Laykyun Setkyar, som er 116 m høj!
I ankommer til Monywa hen på eftermiddagen, hvorefter I har tid på egen hånd til at slappe af eller tage på en valgfri tur til Po Win Taung grotterne, der består af 947 sandstensgrotter, der er gravet ud i klipperne. Grotterne indeholder den største og rigeste samling af vægmalerier og Buddha statuer i hele Sydøstasien.
Få hundrede meter derfra finder man Shwe Ba Taung, hvor klostre og templer er skåret ud af de smalle klipper.

Dag 10: Pakkoku og sejltur på Irrewaddy-floden (45 km på cykel)

 Pakkoku og sejltur på Irrewaddy-floden (45 km på cykel)

Dagen i dag byder på en blanding af cykling, kørsel i bus og til slut sejltur til Bagan.
I starter med at cykle fra Yezagyo til Pakkoku – en tur på ca. to timer. I Pakkoku går I ombord på jeres flodbåd og turen går nu ad Irrewaddy-floden til de oldgamle templer ved Bagan.
Bagan er et af Sydøstasiens største arkæologiske vidundere, og de tusindvis af gamle tempelruiner fylder det åbne landskab. Byen blev grundlagt i år 849 på denne varme flade slette i det centrale Burma, hvor Ayeyarwaddy-floden slår en bugt. På sit højeste var den en af verdens prægtigste byer, og rejsende lovpriste dens skønhed til skyerne. I dag er byen forladt, men ca. 3.000 velbevarede templer står tilbage som minde om Bagans tidligere storhed. Nogle templer er små og raffinerede, andre store og himmelstræbende, men alle har de deres helt egen karakter.

Dag 11: Bagan på cykel (ca. 40 km på cykel)

 Bagan på cykel (ca. 40 km på cykel)

Morgenen blive tilbragt med at udforske det enorme tempelområde på cykel, der spreder sig så langt som øjet kan se.
Nogle templer er nyrenoverede, andre ligger som ruiner, og der er mange arkitektoniske stilarter templerne imellem. Men alle illustrerer de, hvor storslået byen Bagan har været i sin storhedstid omkring år 1044, da kong Anawratha indførte buddhismen til området.
I denne periode var Bagan en af verdens største byer og det gigantiske imperiums politiske og religiøse centrum. Munkenes messestemmer forstummede dog brat i 1287, da byen blev rendt over ende af Kublai Khans beredne mongolske krigere.
Herefter vendte verden Bagan ryggen, og i de følgende århundreder gled den før så prægtige by ind i glemslen. Dette er dog ved at vende. Stadig er det dog kun få turister, der finder vej til denne storslåede ruinby, der i størrelse og pragt fuldt ud kan hamle op med Cambodias berømte Angkor Wat.
Så det er en stor oplevelse at begive sig rundt mellem ruinerne af himmelstræbende pagoder og templer og udforske de gamle Buddha-figurer med fine freskomalerier.
I løbet af dagen besøger I en række af byens vigtigste historiske bygningsværker såvel som nogle af de små skjulte og mindre kendte “perler”.
Eftermiddagen er på egen hånd, men I mødes igen senere for at opleve en storslået solnedgang fra toppen af Shwe Sandaw Templet – en helt magisk oplevelse hvor landskabet og templerne skifter farve alt imens solens aftagende stråler rammer de guldbelagte tempeltoppe.

Dag 12: Mount Popa (45 km på cykel)

 Mount Popa (45 km på cykel)

Dagen i dag starter med en malerisk køretur til det unikke tempelbjerg, Mount Popa, hvis klosterkompleks ligger aldeles spektakulært på toppen af et lille bjerg, der blev skabt af et jordskælv i 442 f. Kr.
Bjerget er et kendt pilgrimssted og siges at være tilholdssted for magtfulde ånder. Toppen ligger 737 meter over det flade land, så I skal vandre op ad mange trin på de stejle trapper for at nå tempelbygningerne på toppen. Men det er hele umagen værd, for udsigten over det omkringliggende landskab er forrygende. Desuden er livet langs trapperne samt templerne på toppen i sig selv meget spændende. Pilgrimme kommer og går, og ofte holder en flok aber sig til i håbet om at kunne snuppe lidt mad fra de forbipasserende.
Nede igen springer I på cyklerne og kører nu gennem små landsbyer tilbage til Bagan.

Dag 13: Med fly tilbage til Yangon

I har morgenen på egen hånd, inden I flyver tilbage til Yangon.
I har dog stadig jeres guide og cykler til rådighed, hvis I ønsker at tage en sidste cykeltur til Kyuak Gu U Min, der ligger nord for hovedtemplerne på bredden af Irrewaddy-floden. Dette tempel ligger væk fra Bagans tempelområde og har nogle fantastiske og detaljerede udsmykninger skåret ud i sten – en mulighed for at opleve en anden side af Bagan.

Dag 14: Sightseeing i Yangon

 Sightseeing i Yangon

Yangon ligger i skyggen af den smukke og imponerende Shwedagon Pagode, der er den største og vigtigste helligdom i Burma og siges at rumme otte af Buddhas hår. Alt imens pagodens stupa glitrer i guld belagt med 5.500 diamanter og andre ædelstene går livet sin gang i de travle gader nedenfor.
På dagens tur rundt i byen vil I opleve de mange levn af bygninger fra kolonitiden, Chinatown med dens gamle træhuse, hvor templer og farverige markeder byder på fantastiske foto-muligheder.
Tæt på Chinatown besøger I Shwe Bontha, der vel nok er en af de mest fotogene gader i byen med dens små tekøkkener og imponerende kolontidsbygninger. I gør et stop ved Lake Kandawgyi, hvor I vil se den skinnende kopi af den kongelige pram, inden I bevæger jer op til Shwedagon pagoden, hvor solnedgangen er med til at give et helt fantastisk syn af byen.

Dag 15: Afrejse fra Yangon

 Afrejse fra Yangon

Burma på Cykel er slut. I tager afsked med resten af gruppen og har nu resten af dagen er til fri disposition til at foretage den sidste shopping eller blot slentre rundt og udforske byen en sidste gang. Kig evt. forbi Scott Market, hvor der er blevet handlet tekstiler og kunsthåndværk gennem de sidste 75 år.
Sidst på eftermiddagen finder I selv til lufthavnen, hvorfra der flyves retur til Danmark.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

Dag 16: Ankomst til Danmark

I ankommer til Danmark med kufferten fyldt med oplevelser.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: MOB

Prisinformation

Burma på cykel - 16 dage fra 29.895 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København til Yangon t/r
 • Indenrigsfly i Burma
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 13 x overnatning på standardhotel
 • 14 x morgenmad
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Transport fra/til lufthavnen i Yangon
 • Cykelleje, hvis ikke egen cykel medbringes

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
29.895 kr.
Tillæg i højsæson fra kr.
1.200 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg i højsæson fra kr.
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Burma på Cykel har afrejse hver anden uge stort set året rundt. Landarrangementet starter i Yangon på søndage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Burma på Cykel her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Romantik på La Flora Khao Lak

Romantik på La Flora Khao Lak

Det prisvindende La Flora Resort & Spa er rammen om denne luksuriøse badeferie, hvor I indlogeres i en lækker villa med havudsigt blot et stenkast fra Andamanhavets krystalklare vand. Inkluderet er også en spa-behandling, et madlavningskursus og en lækker middag på stranden.

LÆS MERE

10 dage fra 15.995 kr.

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Forkælelse og oplevelser i det sydlige Vietnam

Vietnam med oplevelser og forkælelse for alle sanser. Vi har kombineret tre af vores Sydvietnamesiske favoritter til små to ugers oplevelser og forkælelse. Gennemført luksus til menneskelige priser.

LÆS MERE

12 dage fra 16.595 kr.

Caribisk strandperle på Cuba

Caribisk strandperle på Cuba

Trænger I til at komme væk? En uge i varmen hvor I kan lade jer forkæle i eksotiske omgivelser ved en af Cubas bedste strande? Så er en rejse til Cuba og Memories Jibacoa stedet for jer.

LÆS MERE

9 dage fra 16.350 kr.

Bestil tilbud