Patagoniens vilde natur

Patagoniens vilde natur

Patagoniens vilde natur byder på nogle helt fantastiske oplevelser. Her finder I nogle af de mest spektakulære landskaber på Jorden. Gletsjerne, der bevæger sig ned ad bjergsiderne for at kælve i turkise smeltevandssøer. Billedskønne søer og tempererede regnskove mellem sneklædte bjerge. Hvaler og søelefanter langs Atlanterhavskysten, samt Ildlandets vindomsuste skove for enden af verden. Disse er blot eksempler fra den perlerække af sublime naturoplevelser, I har i vente, men det er ikke natur det hele. I Buenos Aires vil I opleve stemningen i de gamle bydele og mærke de passionerede tango-rytmer.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Dagsprogram

Fra Danmark går turen vestpå mod Buenos Aires, der er udgangspunktet for jeres rejse rundt i Argentina.

Buenos Aires er Argentinas finansielle og kulturelle centrum og huser ca. en tredjedel af landets befolkning. Byen er også Sydamerikas mest europæiske – og det kan ses. Nogle steder er stemningen næsten helt parisisk. Men ligegyldigt hvor I befinder jer, vil I mærke den særlige argentinske stemning under de europæiske træk. Med udgangspunkt i nøgleord som tango, Evita & Juan Perón og Maradona har I mange oplevelser i vente i Buenos Aires. Ved ankomsten til Buenos Aires bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de næste tre nætter, hvorefter resten af dagen er fri til på egen hånd at nyde alt hvad denne fascinerende, smukke og lidenskabelige storby har at tilbyde.

Efter morgenmaden bliver I hentet på hotellet af en lokal engelsktalende guide, der vil introducere jer til Buenos Aires’ mange forskellige sider. Blandt de absolutte højdepunkter er Teatro Colón, der af mange regnes for at være et af verdens fem vigtigste operahuse. På Plaza de Mayo har mange af de største begivenheder i Argentinas historie udspillet sig. På pladsen ligger La Casa Rosada (Det Lyserøde Hus), hvor præsidenten har sit virke. Husets balkon er kendt som “Evitas balkon”, for det var her, den berømte præsidentfrue hilste på den jublende befolkning. Et af de særlige træk ved Buenos Aires er byens vidt forskellige bydele, der alle har hver sin charme. I området omkring Plaza de Mayo er byen præget af prægtige officielle bygninger. I San Telmo, der er byens ældste del, ligger tangobarerne derimod tæt. Det er her, man skal komme for at opleve den lidenskabelige dans i sit rette element. I bydelen La Boca vil I opleve en anden form for lidenskab – der om muligt er endnu dybere. For det er her, fodboldklubben La Boca (Diego Maradonas gamle hjemmebane) ligger, og klubbens kampe og stjerner er det vigtigste samtaleemne i kvarterets gader. La Boca er egentlig et gammelt arbejderkvarter. Her byggede spanske og italienske immigranter huse i flere etager af bølgeblik og malede dem i strålende farver. Husene er stadig beboede, og tangomusikken strømmer ud af alle sprækker. Efter denne introduktion til byen, er eftermiddagen fri til sightseeing på egen hånd. Men sørg for at være friske til om aftenen, hvor der venter en ganske særlig oplevelse, når I besøger et af byens berømte tango-shows. Her vil I opleve tonerne af tangoens inciterende rytmer, markante trin og sangens sødmefyldte lyrik udført af de dygtigste dansere og sangere. Med andre ord vil I her opleve den passionerede og kraftfulde dans i fuldt flor. Aftenen starter med en god middag inden showet begynder. Aftenen slutter ved midnat, hvorefter I bliver kørt retur til hotellet.

Dagen er til fri disposition i Buenos Aires. Vi anbefaler, at I går en tur ad byens to hovedstrøg, Calle Florida og Lavalle. Når I har fået nok af at shoppe og se på gadelivet, er det værd at besøge promenaden Constanera Norte, der følger floden Rio de la Plata. På en klar dag kan man se Uruguays kyst herfra. I kan også besøge byens museer og kirker. Eller Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas berømte præsidentpar Eva (Evita) og Juan Domingo Perón ligger begravet. Interessant er det tillige at tage på rundvisning i Teatro Colón, hvor man kreerer egne kulisser og kostumer. På denne måde oplever man sider af teatret, man ikke ser, hvis man overværer en forestilling fra en af teatrets forgyldte balkoner. Med andre ord er mulighederne i Buenos Aires uendelige.

I dag påbegyndes rejsen ind i det sydlige Argentina for alvor, når I flyver sydpå mod Patagonien og verdens sydligste by; Ushuaia. Byen ligger ved Beaglekanalen for foden af Andesbjergene, der forsvinder i bølgerne her, hvor Atlanterhavet og Stillehavet mødes. Byen blev grundlagt i 1870 af det britiske South America Missionary Society som den første udpost på den store ø Tierra del Fuego. Ikke meget fra dengang har overlevet. Men Thomas Bridges berømte optegnelser af de lokale Yahgan-folks sprog giver en indikation af det nu uddøde folk, der engang kaldte denne fjerne egn for deres hjem. I byens tidlige tid var den tilflugtssted for hvalfangere og andre sejlere, der søgte en sikker havn under de vilde antarktiske storme. Fra 1884 og 63 år frem blev de værste forbrydere og politiske fanger sendt til fængslet i dette afsidesliggende område. Dernæst rykkede flåden ind, og siden 1950’erne har gunstige økonomiske regler tiltrukket en del industri til byen. I dag er Ushuaia stadig det sidste stop inden Sydpolen, og den fabelagtige vilde natur rundt om byen lokker en stadig større mængde turister til verdens sydligste by. Ved ankomsten til Ushuaia hentes I i lufthavnen og køres til jeres hotel for de næste 3 nætter. Resten af dagen er til fri disposition. Gå en tur i gaderne og fornem stemningen her nær Antarktis. Eller besøg et par af byens museer. Deriblandt Museo Maritimo & Museo del Presidio, der både viser fængselslivet for fortidens indsatte samt huser en fin udstilling om antarktiske ekspeditioner gennem tiderne. Museo del Fin del Mundo er et andet godt sted at starte udforskningen af det sydligste Argentina. Her får man en grundig introduktion til områdets historie, dyreliv samt oprindelige befolkninger. I kan også tage toget til »Verdens Ende«. Et lille damplokomotiv kører med 15 km/t gennem det bemærkelsesværdigt smukke landskab og gør en række stop undervejs. Tidligere var togets eneste passagerer straffefanger fra Ushuaias berygtede fængsel. De brugte jernbanen til og fra arbejdet på savværket. I 1947 lukkede banen sammen med fængslet. Nu er banen genåbnet, og det lille tog med plads til 36 passagerer kører igen. I museet ved “Verdens Ende” får I et indblik i den nyere lokalhistorie, ligesom I stifter bekendtskab med den oprindelige indianske befolknings uhyggelige skæbne. Museet huses i de gamle fængselsbygninger, der dengang udgjorde et vigtigt livsgrundlag for Ushuaia. Sådan er det heldigvis ikke længere, og stedet er bestemt et besøg værd.

Selve Ushuaia er spændende, men det er og bliver den storslåede natur rundt om byen, der er områdets største attraktion. Bag Ushuaia hæver dramatiske bjerge sig mod himlen og blot 12 kilometer vest for Ushuaia ligger den fantastiske Parque Nacional Tierra del Fuego, som I skal besøge på dagens halvdagstur. Tierra del Fuego betyder Ildlandet. Et navn givet til denne ofte kølige og vindblæste verden af den berømte opdagelsesrejsende Magellan, der så nogle mystiske flammer i mørket, da han sejlede forbi øen. Ildlandet består af en hovedø, der er omkring dobbelt så stor som Danmark samt et utal af småøer. Den nordlige del af hovedøen er præget af tørre sletter, mens den sydlige del, hvor Ushuaia ligger, er mere bjergrig. Nationalparken byder på et sandt slaraffenland af fjorde, søer, floder, bjergtoppe, gletsjere og ikke mindst af frodige skove domineret af de imponerende sydbøge. Andre steder er landskaberne domineret af vilde patagoniske kystlandskaber med lave vindblæste buske og træer, som vindens susen har bøjet i umulige vinkler. Dyrelivet er lige så rigt og varieret som naturen. Tilbage i byen er resten af dagen til fri disposition

Dagen i dag byder på en naturskøn heldagsudflugt til de smukke søer Fagnano og Escondido. Turen til og fra søerne er en oplevelse i sig selv, for ruten fører nordpå ind gennem de spektakulære Andesbjerge. Fra vejen belønnes I med en forrygende udsigt til dale, forrevne sneklædte bjerge og søerne Fagnano og Escondido. Efter stop i Petrel ved Escondido-søen fortsætter I gennem et område med mange gamle savværker til Fagnano-søen, der ligger smukt omringet af bjerge. Fagnano-søen er med sine 540 km2 er den største sø i regionen, hvilket lokker adskillige fuglearter til, som man normalt forbinder med det åbne ocean. Med lidt held kan yndefulde albatrosser eksempelvis opleves her. Fra Fagnano-søen går turen tilbage gennem de vilde landskaber til Ushuaia.

Fra Ushuaia går turen i fly til Calafate nær grænsen til Chile. Transport til og fra lufthavnene er naturligvis arrangeret. El Calafate er en ganske lille by med bare 3.000 indbyggere. Byen i sig selv er ikke så speciel, men det er den omkringliggende natur til gengæld i høj grad. El Calafate ligger nær bredden af Argentinas største sø, Lago Argentino, og flere steder i byen har man en smuk udsigt til søen og Patagoniens vilde landskaber med de sneklædte og gletsjerfyldte Andesbjerge i baggrunden. Set i det rigtige lys kan søens vand tage en næsten turkis farve. Ved ankomsten er resten af dagen fri til opdagelser på egen hånd i Calafate. Besøg evt. Museo de El Calafate for at få en introduktion til området, eller nyd de smukke omgivelser i ro og mag.

I et land med så mange storslåede og varierede landskaber kan det være svært at afgøre hvilke områder, der er de smukkeste eller mest dramatiske. Men gletsjerne i Los Glaciares nationalpark hører uden tvivl til blandt Argentinas mest spektakulære og uforglemmelige naturområder. Derfor er der sat en hel dag af til at besøge denne nationalpark, der er et af de stadigt færre virkeligt uberørte steder tilbage på det sydlige kontinent. Fra Patagoniens evige ismarker glider vældige gletsjere ned mod Lago Argentino som enorme vandrende isbjerge. De kolossale istunger er i konstant bevægelse, og ofte kan man høre det knage og brage fra gletsjerne. Og gletsjere er her mange af. Hver med deres særlige skønhed. Den blålige gletsjer Perito Moreno er den mest berømte. Fra toppen af Andesbjergene flyder den 60 m høje og fire km brede frosne flod ned mod Canal de los Témpanos (Isbjergs-kanalen) og Magellan-halvøen. Her brækker store stykker af for med vældige brag at falde ned i det iskolde vand for foden af gletsjeren. Perito Moreno er en af de få gletsjere i verden, der stadig vokser. Samtidig er den en af de mest aktive. Isen fra de øvrige gletsjere ender også i områdets søer, der tager farve fra isen. Et godt eksempel er Lago Argentino, der får sin forunderlige turkise farve fra de mineraler, som gletsjerne fører med ned fra bjergene. Mineralerne opløses i søens vand, når gletsjerne kælver, og store isstykker med jævne mellemrum brækker af. Den informative guide vil fortælle alt om områdets geologi og natur, og der vil blive god tid til at nyde de prægtige omgivelser fra flere vinkler. At opleve gletsjere er altid fascinerende, men at opleve en sådan koncentration af aktive gletsjere placeret i nogle af de mest barske landskaber på den sydlige halvkugle er en oplevelse for livet. Ikke underligt har UNESCO erklæret dette område for Verdens Naturarv.

Rejsen fortsætter nordpå med fly til San Carlos de Bariloche ca. 1.100 km stik nord for El Calafate. Byen ligger i Sødistriktet, der af mange regnes som en af de smukkeste regioner i Argentina. Sødistriktet består af en række nationalparker, der tilbyder ideelle rammer til alt fra fiskeri og vandreture til skiløb om vinteren. Her findes store dybblå søer omgivet af sneklædte bjerge, vældige og urgamle skove, brusende smeltevandsfloder og spektakulære vandfald. Byen ligger ideelt ned til søen Nahuel Huapi, som de omkringliggende skove og sneklædte bjerge spejler sig i. Bariloche er en hyggelig by, der med sin atmosfære, arkitektur og bjergrige omgivelser minder om byer i de schweiziske og østrigske alper. I perioden fra juni til oktober er Bariloche et yndet skisportssted blandt argentinere. Ved ankomsten til Bariloche bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de næste tre nætter. Resten af dagen er til fri disposition. I kunne besøge Museo de la Patagonia, der fortæller historien om området, eller tage en tur til Isla Victoria, hvis skove siges at have inspireret Walt Disneys rådgivere, da de skulle tegne baggrunden til filmen Bambi. Bariloche er desuden kendt i hele Argentina for sin chokolade, der udbydes i stor stil i byens butikker.

I dag venter en smuk halvdagsudflugt rundt i sødistriktet. Fra Bariloche kører I langs Nahuel Huapi-søen, forbi Playa Bonita og ankommer til foden af bjerget Monte Campanario. Hvis I har lyst, kan I tage liften til toppen i 1.050 meters højde. Fra toppen belønnes man med en forrygende udsigt over de omkringliggende landskaber. Søerne Moreno og Nahuel Huapi, lagunen El Trébol, San Pedro, Llao-Llao-halvøen og øen Victoria er alle tydelige, og bag det hele hæver de sneklædte Andesbjerge sig som en mur mod horisonten. Fra Monte Campanario fortsættes til Puerto Pañuelo, der ligger med en billedskøn placering mellem søerne og bjergene. I kører over broen Angostura og passerer vandløb og floder, der forbinder søerne Moreno og Nahuel Huapi. Der gøres holdt ved Moreno-søen, inden I fortsætter turen langs lagunen El Trébol mod San Carlos de Bariloche. Tilbage i byen er resten af dagen til fri disposition.

Denne dag er fyldt med flere oplevelser i Sødistriktet. Tidligt om morgenen er der afgang fra hotellet mod Puerto Pañuelo, hvor en moderne og komfortabel katamaran venter på at tage jer med på en smuk sejltur over Nahuel Huapi-søen til Puerto Blest. Undervejs passeres øen Centinella Island, hvor Francisco P. Moreno ligger begravet. Moreno var en argentinsk opdagelsesrejsende, der i slutningen af det 19. århundrede var med til at udforske store dele af det sydlige Argentina. I 1876 ledede han en ekspedition til netop Sødistriktet, der kom til at stå hans hjerte så nært, at han i 1903 omformede en stor portion af sin egen privatejede jord til Nahuel Huapi-nationalparken. Perito Moreno-gletsjeren ved El Calafate samt byen Perito Moreno i Santa Cruz-provinsen bærer i dag hans navn. De særlige vejrforhold på disse kanter skaber grobund for en bred vifte af vegetation. Fra golde sneklædte bjergtinder til tætte tempererede regnskove ved Puerto Blest. Ved ankomst til Puerto Blest er der mulighed for at nyde det særprægede øko-system, inden turen fortsætter ud på søen. Sidst på dagen er vi tilbage i Bariloche.

I forlader nu Andesbjergene og flyver til Trelew på Atlanterhavskysten. Ved ankomsten til Trelew bliver I mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel for de næste to nætter. Herefter er dagen til fri disposition. I fornemmer straks, at Trelew er anderledes end de øvrige byer på rejsen. Klimaet er anderledes, væk er bjergene i horisonten, og rundt om i byens gader vil man høre walisisk blande sig med det spanske sprog. Området har en rig walisisk arv og i landsbyerne omkring Trelew gør man meget for at holde de walisiske rødder i hævd. Også navnet “Trelew” er af walisisk oprindelse. Tre betyder “by” på walisisk, og lew er til ære for Lewis Jones, der i det 19. århundrede var aktiv i grundlæggelsen af walisiske bosættelser i det sydlige Argentina. Trelews historie har altid været tæt knyttet til jernbanen sydpå, og med den stigende befolkning i det argentinske Patagonien, steg befolkningen også i Trelew. I dag er byen vokset betydeligt, og indbyggertallet nærmer sig de 100.000. På en gåtur rundt i byen vil man se adskillige historiske bygninger. En beskrivelse af disse kan fås på turistkontoret. Byens museer er også et besøg værd. Et interessant bud kunne være Museo Paleontologico Egidio Feruglio, der fortæller om de dinosaurusfossiler, der er fundet i området. I kan naturligvis også blot slentre en tur og nyde stemningen og gadelivet.

Nord for Trelew ligger et af Sydamerikas bedste naturområder; Reserva Faunística Península Valdés. Langs den 400 km lange kystlinie lever en rig bestand af søløver, søelefanter, pingviner samt havfugle i store mængder. Men reservatets største attraktioner er og bliver hvalerne, der kommer her fra juni og midten af december for at yngle. Netop det rige dyreliv og den uberørte natur overbeviste UNESCO, der i 1999 optog området på sin liste over Verdens Naturarv. Hele dagen er afsat til at nyde dette storslåede stykke natur. I hentes på hotellet om morgenen og kører til reservatets informationscenter, der tilbyder en glimrende introduktion til områdets natur og dyreliv. Herfra går turen til Puerto Pirámides, hvor I skal deltage i en hvalsafari på havet ud for kysten. Det er en fantastiske oplevelse at se havets kæmper på helt nært hold. Efter sejlturen fortsættes til Caleta Valdés, der byder på både søelefanter og forunderlige stenformationer. Vi besøger også søelefanterne ved Punta Delgada, hvor guiden vil fortælle om disse fascinerende dyr, der kan vokse sig syv meter lange og 3.500 kg tunge. Deres størrelse til trods, kan de faktisk være ganske mobile i pressede situationer. En mængde andre dyr lever også i disse landskaber. Deriblandt guanacos – en slægtning til lamaen – ræve og en stor variation af fugle. Væk fra kysten venter endnu en overraskelse. Her ligger to af verdens lavest beliggende områder, Salina Grande og Salina Chica, der rummer store saltkoncentrationer. Områdets eneste by, Puerto Pirámides, var i sin tid udskibningshavn for salt udvundet i Salina Grande, der ligger ca. 40 meter under havets overflade. Península Valdés byder så rigeligt på oplevelser til en hel dag, så I er først tilbage i Trelew sidst på dagen.

Det er tid at vende tilbage nordpå, så I afhentes på hotellet og køres til lufthavnen for at flyve til Buenos Aires. Her modtages I og køres direkte til hotellet, hvor I skal tilbringe den sidste nat i Argentina. Aftenen er fri til på egen hånd, at få de sidste indtryk af denne pulserende og altid fascinerende storby.

Ud på eftermiddagen går turen til lufthavnen. Fra Buenos Aires flyver I mod Danmark via Paris.

Ankomst i Paris med videre forbindelse til Danmark

Priseksempel

Inkluderet i prisen
 • Flyrejse Danmark – Buenos Aires t/r
 • 5 indenrigsflyvninger i Argentina
 • Lufthavnsskatter og -afgifter
 • 3 nætter på førsteklasses hotel i Buenos Aires
 • Privat halvdagsudflugt i Buenos Aires
 • Tangoshow inkl. middag i Buenos Aires
 • 3 nætter på bedre turistklasse hotel i Ushuaia
 • Halvdagsudflugt til Tierra del Fuego Nationalpark
 • Heldagsudflugt i Andesbjergene til søerne Fagnano og Escondido
 • 2 nætter på 4-stjernet hotel i El Calafate
 • Heldagsudflugt til Los Glaciares Nationalpark
 • 3 nætter på bedre turistklasse hotel San Carlos de Bariloche
 • Halvdagsudflugt omkring San Carlos de Bariloche
 • Heldagsudflugt inkl. sejltur til Puerto Blest
 • 2 nætter på hotel Peninsula Valdes i Trelew
 • Heldagsudflugt til Peninsula Valdes
 • 1 nat på førsteklasses hotel i Buenos Aires
 • Daglig morgenmad
 • Alle transporter mellem lufthavne og hoteller
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden
Ikke inkluderet i prisen
 • Sygeafbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Måltider ud over de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel.

Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel
Pris pr. person i delt dobbeltværelse
Rejseperiode
1 jan 2018 - 30 sep 2018
ved 2 voksne
fra 32.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris
Ring til os 70 12 03 03 Book et møde Book et møde Send rejseforespørgsel Send rejseforespørgsel

Se lignende rejser

Lad os give et tilbud på dit eventyr til Argentina

Vi kender de skønneste steder i Argentina og jagter hele tiden autentiske oplevelser til favorable priser. Ring til os på 70 12 03 03 og lad os snakke om dit næste eventyr. Du kan også booke et telefonisk eller personligt møde.

Book et møde

70 12 03 03

Book et møde

Send rejseforespørgsel