70 12 03 03
Åben:

Borneos Regnskove og Tropeøer

Borneo er verdens tredjestørste ø og ligger midt på ækvator. Et tropisk paradis med en charme, atmosfære og natur, der overvælder de fleste. Dyre-, fugle- og plantelivet er helt i særklasse og mange af arterne findes kun på Borneo. På dette ultimative regnskovs- og tropeøs eventyr venter noget af det bedste, som delstaten Sabah har at byde på. Fra farverige koralrev til orangutanger, pygmæelefanter og næseaber i regnskovene ved Sukau samt i Borneos ældste regnskov Danum Valley. Hele eventyret sluttes af med en luksuriøs badeferie på tropeøen Gaya Island, inden Singapores mange seværdigheder venter på vejen tilbage til Danmark.

Kom til gratis rejseforedrag om Borneo – læs mere her.

Rejsen kan naturligvis skræddersyes efter dine unikke ønsker.

Skriv til os og få et tilbud
15 dage fra 27.995 kr. 

Turens højdepunkter

 • Oplev “Kota Kinabalu by Night”
 • Kom tæt på Orangutanger og næseaber i Sukau
 • Oplev Borneos ældste regnskov Danum fra trækronerne
 • Afslut med luksuriøs badeferie på Gaya Island
 • Flyv med kun et flyskift undervejs

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I flyver direkte med Singapore Airlines til Singapore, hvor I ankommer den efterfølgende morgen.

Dag 2: Ankomst til Kota Kinabalu

 Ankomst til Kota Kinabalu

I Singapore skifter I fly og fortsætter til den byen Kota Kinabalu i den malaysiske delstat Sabah på Borneo.
Ved ankomsten til Kota Kinabalu bliver du hentet af din chauffør og kører til dit centralt beliggende hotel. Resten af dagen er fri til at lære byen bedre at kende. Byen har tidligere heddet både Jesselton og Api Api, men den fik navnet Kota Kinabalu, da Malaysia i 1957 blev selvstændigt. I daglige tale bliver byen dog blot kaldt »K.K.«. af de lokale.
Om aftenenen forvandles byens havnefront til et sprudlende natmarked domineret af åbne madboder, der sælger alt fra stegte ris og nudler til grillet fisk og eksotiske frugter. I selskab med jeres guide bevæger I jer på opdagelse mellem boderne, hvorefter i fortsætter til endnu et af byens natmarkeder, hvor der vil være mulighed for at købe lokalt håndværk. Aftenen kulminere med en lækker seafood middag på en lokal restaurant. KK er kendt for at byde på noget af det bedste seafood i Malaysia og en seafood middag må siges, at være ”et must” for enhver besøgende i byen.

Dag 3: På egen hånd i Kota Kinabalu

 På egen hånd i Kota Kinabalu

Dagen er på egen hånd i Kota Kinabalu. For dem der har lyst er det muligt at tilkøbe forskellige udflugter alt afhængig af interesse og temperament:

Tur 1: Rungus Langhus – et levende museum
Fra Kota Kinabalu kører du ind i hjertet af Rungus-folkets territorium. Undervejs stopper du ved flere små charmerende landsbyer, som ernære sig ved forskelige håndværk. I Rungus skal du besøge rungus-folket, der lever i et af de traditionelle langhuse, der er så karakteristiske for Borneo. På langhusets brede veranda – kaldet »raui« – møder du landsbyens beboere, der gerne fortæller om deres farverige kultur og livet i regnskoven. Efter frokost kører du videre mod det nordligste Borneo, hvor det Sydkinesiske hav møder Sulu havet. I disse betagende omgivelser kan du nyde udsigten til en af de smukkeste strande i Sabah. Du er tilbage i Kota Kinabalu ved solnedgang.

Tur 2: The North Borneo Railway
I finder selv vej til Tanjung Aru Railway Station, hvorfra der afgang med The North Borneo Railway tidlig formiddag. Dette smukt istandsatte gamle damptog kører på den eneste strækning af togskinner på Borneo gennem mangroveskov og rismarker til den lille maleriske by Papar. Dette er én måde at opleve Borneos smukke landskaber i stil. I bliver ført tilbage til kolonitidens charme i de charmerende kupéer hvor tjenere iført tropehjelme og uniformer serverer en dejlig frokost i traditionelle tin-madkasser. Efter et kort stop i byen Paper returnerer toget til Kota Kinabalu, hvor det ankommer omkring ved 14-tiden.
NB: Togturen kører kun på onsdage og lørdage.

Tur 3: White Water Rafting på Kiulu River
I bliver hentet på hotellet i Kota Kinabalu og kører nu ca. 1 ½ time til Kiulu River, hvor I skal på White River Rafting. Kiulu River er perfekt til jer, der ikke har prøvet rafting før, idet floden ikke byder på de helt store udfordringer, men også giver mulighed for at nyde det smukke landskab undervejs. Frokosten nydes på flodbredden inden I bliver kørt tilbage til Kota Kinabalu.

Tur 4: Hajah Malimah Traditionel Home Cook
I bliver hentet på hotellet og i selskab med jeres lokale vært tager I til det lokale marked for at købe ind til dagens madlavningskursus. På markedet finder i de traditionelle ingredienser og krydderier, der skal bruges inden I tager med hjem til jeres vært, hvor I skal være med til at tilberede et traditionelt hjemmelavet måltid. I lærer om det lokale cuisine og afslutter med at nyde frugterne af jeres arbejde. En helt speciel oplevelse og indblik i den lokale madkultur.
NB: Deltager skal være fyldt 12 år.

 

Dag 4: Videre til Sandakan

 Videre til Sandakan

En kort flyvning fører jer til Sandakan på Borneos østkyst. Ved ankomsten bliver I hentet og kørt til jeres hotel, hvorefter resten af dagen er på egen hånd til at udforske byen på egen hånd. Sandakan er den andenstørste by i Sabah og et knudepunkt på vejen videre til områdets mange oplevelser, som venter jer de næste par dage.

Selve Sandakan byder også på en række seværdigheder. Herunder byens mindepark til ære for de australske og britiske soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig. En af byens få stenhuse, der overlevede krigen, er St. Michael and All Angels Cathedral. Den skønneste udsigt over Sandakans kyst får I fra det buddhistiske tempel, Jih Shih. Ved kysten ligger byen Buli Sim Sim. Her er husene opstyltede på pæle i vandet og fungerer som hjem for de lokale fiskere. Får I lyst til at smage på sagerne, finder I ”alt godt fra havet” ved Sandakan Central Market.

Dag 5: Orangutanger i Sepilok og regnskoven i Sukau

 Orangutanger i Sepilok og regnskoven i Sukau

Fra Sandakan fortsætter eventyret på bedst tænkelig vis med et besøg ved Sepilok Orangutang-rehabilitationscenteret. Der venter jer en stor oplevelse, når orangutangerne kommer til syne fra skoven for at tage for sig af retterne på en stor platform. Senere rejser I dybere ind i junglen til landsbyen Sukau. Regnskoven omkring Sukau er et af Borneos mest enestående naturområder, og disse dybe skove og utallige floder danner grundlag for et både rigt og varieret dyreliv. I sejler gennem mangroveskoven, til I er fremme ved den lodge, I skal overnatte på de kommende to nætter. Om eftermiddagen sejler I igen ud på flere eventyr på floden. Med lidt held er her gode muligheder for at opleve bl.a. næseaber, orangutanger, krokodiller, mange eksotiske fuglearter, krokodiller, næsehornsfugle og måske endda de sjældne pygmæ-elefanter i deres naturlige opgivelser.
Bemærk: Lodges i Sukau er af 2 – 3 stjernet standard. Man må ikke forvente luksus.

Dag 6: På eventyr i Sukaus regnskov

 På eventyr i Sukaus regnskov

Næste morgen ved solopgang sejler I atter ud på floden. Sammen med de øvrige af lodgens gæster glider I roligt ind mellem den tætte regnskovs vældige træer og vilde bambuslunde – ind i Borneos magiske verden. I sejler helt til “Hesteskosøen”, hvor en mindre vandretur venter. Fyldt med indtryk, vender I tilbage til lodgen og spiser morgenmad. Midt på den varme dag er der ikke meget liv at se langs floden, da dyrene tilbringer dagtimerne inde i skoven. Så I slapper af indtil midt på eftermiddagen, hvor I tager på endnu en flodtur og spejder efter flere dyr. Først ved mørkets frembrud vender I tilbage til lodgen.

Dag 7: Mod Borneos ældste regnskov

 Mod Borneos ældste regnskov

Tidlig morgen er der afgang fra Sukau mod byen Lahad Datu, der er udgangspunktet for jeres rejse ind i Borneos ældste regnskov, Danum Valley.
Turen går gennem regnskoven til den lækre Borneo Rainforest Lodge, der ligger lige ned til floden et godt stykke inde i Danum Valley.
Danum Valley ligger langt fra menneskelige bosættelser, så der har aldrig været intensiv jagt i området. Det har givet stedet ry for at være et af de bedste steder at se vilde dyr og fugle. Desuden er der nogle fabelagtige hængebroer i trætoppene, som er udbygget de senere år og når op i 30 meters højde. Herfra har I mulighed for at se regnskoven fra en helt anden vinkel og komme tættere på nogle af de spændende fugle som ofte ses i trækronerne.
Efter tjek ind og en kort orientering om de næste par dages aktiviteter nydes frokosten inden I om eftermiddagen begiver jeg op på hængebroerne. Hvis vejret tillader det vil I også denne aften tage på en nat-safari for at observere livet i regnskoven efter mørkets frembrud.

Dag 8: På opdagelse i Danum Valley

 På opdagelse i Danum Valley

Dagen vil blive tilbragt med vandreture i Danum Valley. Tidlig morgen begiver I jer af Coffin Trail, der fører op til de en af de tidligere hovedjægeres begravelsespladser. Herfra er der også en helt fantastisk udsigt over Danum. Efter frokosten og efter aftensmaden begiver I jer også ud for at udforske regnskoven.
Dette fantastiske område på i alt 438 kvadratkilometer indeholder noget af det fineste og bedst bevarede lavlandsregnskov i hele Sabah. Dette er en sand edens have, hvor hele spekteret af Sabahs unikke dyreliv kan opleves, hvis I har heldet med jer. Hold blandt andet udkig efter det meget truede sumatra næsehorn, banteng oksen, aberne, bjørnen, flyveegern, den plettede træleopard og mange andre mindre rovdyr, insekter, frøer og sommerfugle. I alt 124 arter af pattedyr, 72 arter af krybdyr og ikke mindre end 300 forskellige fuglearter er observeret i parken. Desuden kan I på blot én hektar finde over 200 forskellige træarter. Det er den tropiske lavlandsregnskov i al sin pragt.

Dag 9: Tilbage til civilisationen og tropeøen Gaya Island

 Tilbage til civilisationen og tropeøen Gaya Island

Efter morgenmaden begiver I jer atter mod hængebroerne for at nyde et sidste glimt af regnskoven mens den vågner og disen letter over de op til 50 meter høje træer. Herefter er der tid til lidt afslapning inden I nyder frokosten og turen atter går tilbage til lufthavnen i Lahad Datu, hvorfra der flyves tilbage til Kota Kinabalu. Her bliver I hentet i lufthavnen og kørt til molen, hvorfra der sejles til jeres hjem for de sidste 4 nætter på Borneo – det lækre Gayana Eco Resort, der ligger på den smukke tropeø Gaya Island ca. 20 minutters sejlads fra fastlandet midt i den spektakulære Tunku Abdul Rahman-national park. Et sandt tropisk paradis omgivet af det safirgrønne vand og farverige koralrev.

Dag 10 - 12: Badeferie på Gaya Island

 Badeferie på Gaya Island

Dagene er fri til afslapning.
Et sandt tropisk paradis venter blot en kort sejltur fra K.K. Her brydes det safirgrønne vand af en gruppe smukke øer – hver med sit særpræg. Sammen udgør de den spektakulære Tunku Abdul Rahman National Park, hvoraf Gaya Island er den største.
Et af de mest specielle strandhoteller på Borneo hedder Gayana Eco Resort og ligger på Pulau Gayana, en lille ø kun 20 minutter med speedbåd fra Kota Kinabalu. Resortet er et lækkert resort med 44 meget charmerende bungalows, alle bygget på pæle og forbundet med resten af resortet via et system af gangbroer. Resortets bungalower har en pæn størrelse, og er alle udstyret med aircondition, tv og minibar. Fra bungalowens private terrasse er der en pragtfuld udsigt og en frisk brise fra Det Sydkinesiske Hav. Resortet har flere forskellige villaer, og man kan også opgradere til villaer, der er bygget på pæle over vandet, hvorfra man kan hoppe direkte i det krystalklare vand.
Øens bedste strand hedder Hornbill Beach og ligger 3 min. med båd fra resortet. Gayana Eco Resort har eget dykkercenter, og uanset om der skal dykkes eller snorkles, er her rig mulighed for at opleve det storslåede liv under havoverfladen.
Resortet har desuden sit eget marine forskningscenter, hvor man kan få et indblik i det store arbejde, der bliver gjort for at bevare det rige marineliv i området.
Desuden er der mulighed for at blive sejlet til søster-resortet Bunga Raya og nyde godt af den 1 kilometer lange sandstrand her.

Dag 13: Fra Borneo til Singapore

 Fra Borneo til Singapore

Dagen er kommet, hvor I skal tage afsked med Borneo. I bliver sejlet tilbage til fastlandet og kørt til lufthavnen i Kota Kinabalu, hvorfra der flyves til den pulserende og ultramoderne storby Singapore.
Allerede i lufthavnen i Singapore får I udleveret jeres stopover-pakke samt anvisning omkring transport til hotellet. Den kommende nat bor I på et godt turistklassehotel i hjertet af Singapores aktive forretnings-, shopping- og fornøjelsesområde. Chinatown, The National Museum samt Singapores atmosfærefyldte historiske templer og kirker ligger alt sammen i kort afstand fra hotellet.

Dag 14: Singapore og afrejse

 Singapore og afrejse

Dagen er til fri disposition inden afrejsen. Jeres ophold i Singapore inkluderer gratis adgang til mange af byens seværdigheder. I har bl.a. billetter til Sentosa Island, Singapores prisbelønnede zoologiske have og Jurong Fuglepark, der med sine 8.000 fugle og over 600 arter er den største af sin slags i Asien. Med gratis transport rundt i byen på den populære “SIA hop-on-bus” er der aldrig langt til næste attraktion. I får ved ankomsten ligeledes et kuponhæfte, der giver jer rabat på en række populære restauranter, butikker, ture m.m. Så der er rig mulighed for at gøre de sidste indkøb, inden turen går retur til Danmark sidst på aftenen.

Dag 15: Ankomst til København

I ankommer til København tidlig morgen efter en ultimativ regnskovs- og tropeøsferie på Borneo.

SÆRLIGT OM REJSEN

På turen til Selingan Island anbefaler vi, at man blot medbringer en mindre rygsæk med tøj og andre fornødenheder til natten på Selingan og efterlader den store bagage hos vores lokale samarbejdspartner på stedet.

Prisinformation

Borneos regnskove og tropeøer - 15 dage fra 27.995 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse fra København via Singapore til Kota Kinabalu t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • Privat transport fra Kota Kinabalu Lufthavn til Hotel
 • 2 nætter på Horizon Hotel i Kota Kinabalu inkl. morgenmad
 • Aftentur i Kota Kinabalu inkl. middag
 • Privat transport fra hotel til Kota Kinabalu Lufthavn
 • Flyrejse fra Kota Kinabalu til Sandakan
 • Privat transport fra Sandakan Lufthavn til hotel
 • 1 nat på Four Points by Sheraton inkl. morgenmad
 • 3 dages/2 nætter tur til Sepilok og Sukau Rainforest inkl. helpension og aktiviteter ifølge program
 • Transport fra Sukau til Danum Valley
 • 2 nætter på Borneo Rainforest Lodge inkl. helpension
 • Alle aktiviteter i Danum Valley med erfaren engelsktalende naturguide
 • Transport fra Danum Valley til Lahad Datu
 • Flyrejse fra Lahad Datu til Kota Kinabalu
 • Transport fra Kota Kinabalu Lufthavn med bil og båd til Gaya Island
 • 4 nætter i Lagoon Villa på Gayana Eco-Resort inkl. morgenmad
 • Gratis afbenyttelse af al ikke motoriseret vandsport (kajak, snorkling m.m) på Gayana Eco Resort
 • Adgang til Marine Ecology Research Center på Gayana Eco Resort
 • Gratis WiFi på Gayana Eco Resort
 • Transport med båd og bil fra Gaya Island til Kota Kinabalu Lufthavn
 • Transport fra Lufthavn til hotel i Singapore t/r
 • 1 nat på turistklasse hotel i Singapore
 • Singapore stopoverpakke inkl. gratis entré til adskillige attraktioner i Singapore, rabatter på restauranter, shopping m.m.
 • Administrationsgebyr og Konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Lokal afrejseskat fra Kota Kinabalu Lufthavn, ca. MYR 40 pr. person

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode
1 apr 2017 - 19 dec 2017
11 jan 2018 - 31 mar 2018
ved 2 voksne
fra 27.995 kr.
Tillæg for badeferie på Bunga Raya Island Resort
1.200 kr.

Rejseperiode
20 dec 2017 - 10 jan 2018
ved 2 voksne
fra 28.995 kr.
Tillæg for badeferie på Bunga Raya Island Resort
1.500 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for badeferie på Bunga Raya Island Resort
Kontakt os for pris

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Det ukendte Burma

Det ukendte Burma

Oplev det ukendte Burma på denne rejse, der tager dig til afsidesliggende minoritetsgrupper i Loikaw, ruinbyen Mrauk U og Yangons baggyder, inden rejsen slutter med badeferie på en tropeø i Myeik-øgruppen. Perfekt for eventyrer og andengangsrejsende i Burma.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Strandferie, Unik rejse

16 dage fra 32.995 kr.

Nyhed
Vin og natur i verdensklasse

Vin og natur i verdensklasse

New Zealand har smuk natur i overflod og producerer nogle fremragende vine, som I vil opleve på denne kør-selv tur i bil, hvor der er indlagt flere vinture og oplevelser samt sejltur ved Fiordlands.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Kør-selv, Mad og Vin, Naturoplevelser

21 dage fra 28.900 kr.

Det bedste af Cambodia

Det bedste af Cambodia

Oplev det bedste af Cambodia på denne rejse til Angkor Wat, Battambang og Phnom Penh, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias tropestrande.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie, Verdensarv

15 dage fra 19.995 kr.

Sydindiens højdepunkter

Sydindiens højdepunkter

Prægtige templer, dyrerige nationalparker, historiske handelsbyer og farverigt gadeliv er blot nogle få af de mange højdepunkter, der venter på denne rejse gennem Sydindien med privatchauffør.

LÆS MERE
Rejsetype: Håndplukkede hoteller, Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

12 dage fra 16.995 kr.

Syd for den sydlige polarcirkel

Syd for den sydlige polarcirkel

Denne ekspedition tager dig dybt ind i Antarktis’ forunderlige verden. Målet er at sejle længere mod syd end på vores øvrige krydstogter og krydse den sydlige polarcirkel.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Krydstogt, Naturoplevelser, Polar

18 dage fra 120.395 kr.

Bestil tilbud