70 12 03 03
Åben:

Blandt elefanter og bjerggorillaer

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Her får I en uforglemmelig rejse blandt elefanter og bjerggorillaer. Hele 3 lande venter jer. Fra Kenyas vilde dyreliv med elefanter og løver i Masai Mara gennem Ugandas frodige bjerglandskaber til bjerggorillaer i Rwanda.
Dette er en rejse, hvor I ikke “bare” kommer til at opleve Afrikas storslåede natur og imponerende dyreliv – men også en rejse, hvor I får et indblik i livet i Østafrika – lige fra hektiske storbyer til små, landlige landsbysamfund.
Intet kan dog sammenlignes med følelsen man får, når man sidder blot få meter fra en af Afrikas blide kæmper. Når tiden står stille og man har fornemmelsen af, at kun 2 ting eksisterer i denne verden: Dig og det vilde dyr. Se rejsearrangørens video af bjerggorillaer her.

Blandt Elefanter og Bjerggorillaer er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

18 dage fra 34.395 kr. 

Turens højdepunkter

 • Med guide og international gruppe
 • Den utrolige følelse af at være tæt på bjerggorillaerne i Rwanda
 • Fantastisk dyreliv i det berømte Masai Mara
 • Safari i nationalparken Lake Nakuru
 • Tid til afslapning ved den imponerende Lake Bunyonyi
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark flyves der til Kenyas hovedstad Nairobi.

Dag 2: Ankomst til Nairobi

Ved ankomst til Nairobi bliver I kørt til et centralt beliggende hotel i byen. Det er her I skal mødes med den internationale gruppe den efterfølgende dag.
Dagen er til fri disposition.

Dag 3: Nairobi til Lake Naivasha

Om morgenen mødes I med resten af gruppen i Nairobi lufthavn og fortsætter med trucken mod nordvest ud af Nairobi langs Rift Valley til Lake Naivasha. Om eftermiddagen besøger I Elsamere, der tidligere var Joy Adamson’s hjem. Joy Adamson er kendt fra filmen “Born Free” om løven Elsa, der som forældreløs unge blev taget ind af Joy og hendes mand, der gennem flere år i Kenya arbejdede på at få Elsa tilbage i det vilde Afrika. I dag er hjemmet omdannet til et konservationscenter, hvor man kan nyde eftermiddagsteen på plænen alt imens aber leger i træerne omkring jer.

Dag 4-5: Masai Mara

 Masai Mara

I dag går turen til et af verdens mest berømte øko-systemer. Hele to dage vil blive tilbragt med at udforske Masai Mara i 4-hjulstrukne køretøjer og komme tæt på reservatets vilde dyr. Zebra, gazeller, gnuer, bøfler og elefanter ses overalt i reservatet og aldrig langt fra dem finder man de store katte såsom løver og geparder. Intet er garanteret på safari, men i Masai Mara er mulighederne for at opleve Afrikas dyreliv helt fantastiske. 
Reservatet er uden tvivl Kenyas prægtigste vildtlivsreservat og dækker et område på omkring 1800 km2 i det sydvestlige Masailand.

Masai Mara fortsætter nordpå som en forlængelse af Serengeti nationalparken i Tanzania. Stedet har en imponerende koncentration af vildtliv og fugle såvel som helt enestående landskaber. Området har skove, floder og dramatiske klipper, men består hovedsageligt af enorme sletter og bush. I Mara-floden, der krydser reservatet, finder man desuden både flodheste og krokodiller.

Begge nætter i Masai Mara bliver tilbragt i en stationær camp, hvorfra I bevæger jer ud på safari.

Dag 6: Masai Mara til Kembu Farm

Fra Masai Mara går turen nu til Kembu Farm nær Njoro. Farmen ligger cirka 40 km vest for Lake Nakuru og er ejet af Familien Nightingale. Om eftermiddagen vil der være mulighed for en gåtur rundt på farmen, der udover at fungere som guesthouse, også er en arbejdende farm.

Dag 7: Kembu Farm til Lake Nakuru

 Kembu Farm til Lake Nakuru

I forlader Kembu om morgenen og sætter kursen mod Lake Nakuru National Park, der dækker et område på 62 km2 og er berømt for sine store flokke af flamingoer og som også hjemsted for både hvide og sorte næsehorn.

Dagen bliver tilbragt med safari og med lidt held vil I se den sky leopard.

Fra toppen af bakkerne i parken er der en fantastisk udsigt over området og søen – der lever desuden mange klippegrævlinger her, der sjovt nok er elefantens nærmeste slægtning. 

Natten tilbringes i telt i parken.

Dag 8: Nakuru til Eldoret

Der er tid til endnu et game drive, inden turen går mod Kenyas 4. største by Eldoret. Inden I ankommer til byen, gøres der et kort stop for at handle lidt i Nakuru Town.

Dag 9: Fra Eldoret over grænsen til Jinja i Uganda

I dag venter en lang køretur på omkring 250 km over grænsen til Uganda. Det at krydse selve grænsen kan være en langsommelig affære, men også en oplevelse i sig selv.

Fra grænsen køres der til Jinja, der ligger lige dér hvor Victoria Nilen møder Victoria Søen, og natten tilbringes i telt på Nilens breder.

Dag 10: Jinja på egen hånd

Jinja byder på et væld af aktiviteter og dagen er på egen hånd til at tage del i én eller flere af disse. Særligt kan nævnes white water rafting, som her er et af de bedste steder i verden at prøve kræfter med flodens styrke. Der er også mulighed for at besøge en lokal landsby og få et indblik i det lokale liv. I kan også se Bujagali Vandfaldet eller opleve stedet, hvor den Hvide Nil udspringer.

For de eventyrlystne er quad-biking og bungy jumping også en mulighed.

Dag 11: Jinja til Lake Mburo

 Jinja til Lake Mburo

I får en tidlig start på dagen og kører gennem sukkerørsplantager og Mabira Forest til udkanten af Kampala – Ugandas pulserende hovedstad.

Efter at have kæmpet sig igennem den hektiske trafik i byen, kan I se frem til et forfriskende stop på Ækvator.

Herfra går turen mod vest væk fra Victoria Søen og kursen sættes nu mod Lake Mburo National Park. Med sine blot 260 km2 er dette en af de mindste nationalparker i Uganda, men parken er stadig hjemsted for ikke mindre end 313 forskellige fuglearter og 68 forskellige arter af pattedyr, deriblandt zebra, impala, bøffel og den største antilopeart af alle, Eland. Den sjældne Roan antilope findes også i parken og med lidt held får I måske set både den samt leopard, hyæner og sjakaler.

Alt afhængig af ankomsttiden tager I på en guidet vandretur i parken om eftermiddagen – ellers vil det blive gjort den efterfølgende morgen.

Dag 12-13: Lake Bunyonyi

Landskabet ændrer sig alt imens I fortsætter sydpå og ind i mere bakket terræn. Der er meget få byer eftersom de fleste mennesker i området lever i små familiebebyggelser lokalt kaldet rugos.

I følger hovedvejen sydpå til en smukt beliggende lejr ved Lake Bunyonyi. Her har I en dag til afslapning og blot at nyde det storslåede landskab og det helt fabelagtige fugleliv.

Dag 14: Til Ruhengeri i Rwanda

I dag krydser I grænsen ind til nabolandet Rwanda og kører til Ruhengeri og Parc National des Volcans, der er et af de bedste steder i verden, hvorfra man kan opleve de imponerende bjerggorillaer.

Dag 15: Bjerggorillaer

 Bjerggorillaer

Dagen er kommet, og det er nu blevet tid til at gå på opdagelse i søgen efter de mægtige bjerggorillaer.
Grundet selve terrænets natur og nødvendigheden af at udforske området for at finde gorillaerne, er der ikke nogle faste stier i nationalparken og jeres guider vil til tider være nødt til at hugge vej gennem den vilde bevoksning for at komme frem. Man må også forvente nogle stejle op- og nedstigninger over mudrede skrænter, så gode vandrestøvler er et absolut must. I skal regne med en vandretur på minimum 3 timer inden I når frem til gorillaerne.
Men på trods af det til tider udfordrende terræn byder junglen på en spændende og fascinerende vandretur – og det at være helt tæt på gorillaerne i deres naturlige omgivelser, er en oplevelse man aldrig vil glemme.
En voksen hangorilla kan veje op til 195 kg og en hun op til 100 kg. Hannen kan desuden nå en højde af 170 cm. Gorillaerne er vegetarer og er rent faktisk nogle meget destruktive planteædere, hvilket har været med til at gøre dem upopulære blandt de lokale farmere, der dyrker jorden længere nede af bjergskråningerne.
En gorilla kan ødelægge en hel mark for blot at spise en plante. Netop af denne grund er gorillaerne blevet ofre for krybskytteri og er i dag en yderst truet dyreart.
På trods af deres ry, er gorillaerne rent faktisk meget blide skabninger og der er muligt at bevæge sig hen til dem i en afstand af blot få meter. Sikkerheden er naturligvis i højsædet og gorillaer angriber sjældent med mindre de føler sig alvorligt truede eller provokerede.
Vær desuden opmærksom på, at gorillaer er meget modtagelige for menneskelige sygdomme, og er man blot forkølet eller lignende, vil man ikke få lov til at komme i nærheden af dyrene.

Dag 16: Til Kigali

I dag går turen til Rwandas lille men attraktive hovedstad Kigali. Rwanda er et land, der vel nok især huskes for folkedrabet i 1994, hvor en million mennesker blev dræbt, og i hovedstaden findes et bevægende museum til minde om deres historie.
Men Rwanda lader ikke den sørgelige historie overskygge fremtiden. Det er et land, hvor man ser fremad og her kan man som rejsende hjælpe landet videre ved at handle på det lokale marked og nyde godt af maden på byens restauranter.

Dag 17: Afrejse fra Kigali

I har hele dagen til at udforske byen, inden I på egen hånd finder vej til lufthavnen, hvorfra der flyves tilbage til Danmark.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse i Afrika på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information.

Dag 18: Ankomst til Danmark

Jeres rejse blandt elefanter og bjerggorillaer er slut. I ankommer til Danmark efter en oplevelsesrig rejse gennem Kenya, Uganda og Rwanda.

 

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: WYU

Prisinformation

Blandt elefanter og bjerggorillaer - 18 dage fra 34.395 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København til Nairobi og retur fra Kigali
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 11 overnatninger på full-service camping
 • 4 overnatninger på standard hotel
 • Morgenmad alle dage
 • 14 x frokost
 • 13 x aftensmad
 • Gorilla Permit (USD 750)
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Transport til lufthavnen ved afrejse

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
34.395 kr.
Tillæg i højsæson fra kr.
1.000 kr.

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg i højsæson fra kr.
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Blandt elefanter og Bjerggorillaer har afrejse ca. 12 gange om året. Landarrangementet starter i Nairobi på fredage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Bland elefanter og bjerggorillaer her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

 

Lignende rejser


Tango og samba

Tango og samba

Denne unikke rejse fører jer til Sydamerikas mest fascinerende storbyer: Buenos Aires i Argentina og Rio de Janeiro i Brasilien. Turen krydres med Foz do Iguazú-vandfaldene og strandbyen Búzios.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

17 dage fra 23.950 kr.

Sydney, Rock and Reef

Sydney, Rock and Reef

Tur med de vigtigste højdepunkter. Sydney og tur til Blue Mountains, dyresafari, safaritur i outbacken inkl. Ayers Rock samt Cairns og tur til Great Barrier Reef. Meget fin førstegangstur.

LÆS MERE
Rejsetype: Børnevenlig ferie, Dyreliv, Kør-selv, Storby

20 dage fra 26.495 kr

Smuttur til Svalbard, sommer

Smuttur til Svalbard, sommer

Aldrig har den vilde arktiske natur været mere tilgængelig. Flyveturen til Svalbard er kort, så med 5 dage til rådighed er der god tid til at opleve polarområdernes enestående natur og dyreliv.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Naturoplevelser, Polar

5 dage fra 8.995 kr.

Ferieparadiset Mexico

Ferieparadiset Mexico

Bo i egen bungalow på stranden i Mexico. Oplev ægte mexicansk atmosfære i den charmerende ferieby Playa del Carmen eller dyk på verdens næststørste koralrev Great Mayan Reef lige ud for kysten.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Naturoplevelser, Strandferie

9 dage fra 15.550 kr.

Sydafrika for safari-elskere

Sydafrika for safari-elskere

Denne rejse kombinerer tre ultraluksuriøse safarilodges i en række af Sydafrikas bedste private naturreservater. Så du kan roligt se frem er noget af det ypperste safari i Sydafrika.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Håndplukkede hoteller, Naturoplevelser, Safari

11 dage fra 49.995 kr.

Bestil tilbud