70 12 03 03
Åben:

Bestig Kilimanjaro

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Bestig Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg – ad den sjældent brugte Rongai-rute, som er mindre brugt af turister. Gennem fire dage vandrer I langs den ofte snedækkede bjergryg mod Kilimanjaros højeste top, Uhuru Peak i 5.896 meters højde. Vandringen tager jer igennem landskaber man normalt aldrig forbinder med Afrika. Spektakulære gletsjere og mure af is tårner sig op, og ligner mere noget fra Antarktis.

De efterfølgende dage står der safari i flere af Østafrikas mest dyrerige nationalparker på menuen.

Arusha National Park er kendt for sine giraffer og udsigten mod Mt. Meru i baggrunden. Manyara har et særdeles rigt fugleliv og noget så sjældent som løver, der kravler i træer.

Tarangire er stedet at se elefanter, mens Ngorongoro har det hele. Faktisk siges Ngorongoro at have den højeste koncentration af vilde dyr i hele Afrika.

Bestig Kilimanjaro er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

13 dage fra 35.795 kr. 

Turens højdepunkter

 • Unik vandring til toppen af Kilimanjaro
 • Vandring ad Rongai-ruten som ikke er overrendt
 • 1 guide for hver 2 deltagere
 • Stort set alle måltider inkluderet i prisen
 • Gennemtestet rejse
 • Safari til til flere af Østafrikas bedste vildtreservater
 • Kilimanjaro nationalpark skat er inkluderet i prisen (ca. EUR 552)
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

I flyver i dag mod Kilimanjaro med flyskifte undervejs.

Dag 2: Ankomst til Kilimanjaro

Ved ankomsten til Kilimanjaros lille lufthavn, mødes I med resten af den internationale gruppe, som I skal rejse rundt med. Sammen kører I til Marangu, der ligger 85 km væk.

Ankommer I til området før gruppen, møder I først denne i Marangu. Eftermiddagen er fri til at udforske de eksotiske omgivelser. Kig forbi en af de lokale landsbyer eller tag en tur til et nærliggende vandfald.

Om aftenen samles hele gruppen i hotelreceptionen, hvor guiden vil fortælle om de følgende dage. Det er vigtigt at medbringe jeres pas, detaljer om jeres rejseforsikring samt jeres flybillet til dette møde. Disse skal bruges for at få tilladelse til at bestige Kilimanjaro.

Efter mødet bliver middagen serveret. Dette er en glimrende mulighed for at lære de andre rejsedeltagere at kende. Overnatning foregår i topersoners telte, men alle “camping-pligter” – fra rejsning af teltet til madlavning og opvasken – bliver gjort for jer.

Dag 3: Bestig Kilimanjaro

 Bestig Kilimanjaro

Efter at formaliteterne er i orden, kan I sætte jer til rette i firehjulstrækkeren, der vil bringe jer til Nale Moru i 1.950 meters højde.

Dette er udgangspunktet for Rongai-rute, der er langt mindre turistet og derfor mere uspoleret end den normale rute op ad bjerget.

Dagens vandring tager omkring halvdelen af dagen og er ikke specielt hård. Stien snor sig først gennem marker og fyrretræer, men med tiden tager skoven over, og der er mulighed for at se forskelligt dyreliv langs stien.

Sidst på eftermiddagen når I til den første lejr i 2.600 meters højde.

Dag 4: Åbne landskaber og forrevne tinder

 Åbne landskaber og forrevne tinder

Turen mod toppen fortsætter op mod den såkaldte “Second Cave” i 3.450 meters højde.

Herfra belønnes I med en fantastisk udsigt mod de østlige ismarker på kanten af Kibo. Kilimanjaro-massivet består af tre vulkanske toppe, hvoraf Kibo er den yngste og højeste.

Efter frokost forlader I hovedstien og bevæger jer ud gennem et åbent hedeagtigt landskab mod de forrevne bjergtinder, der udgør Mawenzi – den anden af Kilimanjaros vulkantoppe.

Dagens lejr ligger i en beskyttet dal nær Kikelewa Caves i 3.600 meters højde.

Dag 5: Op over vegetationsgrænsen

 Op over vegetationsgrænsen

En stejl opstigning up af græsklædte bjergsider belønnes med en fantastisk panoramaudsigt over Kenyas mægtige græssletter mod nord. Gradvist tynder det ud i vegetationen, indtil denne helt forsvinder omkring Mawenzi Tarn i 4.330 meters højde. Mawenzi Tarn er en lille fordybning i landskabet nedenfor Mawenzis forrevne bjergtinder. Til tider samles vand i den lille fordybning og skaber en sø.

I slår lejr i nærheden, og resten af eftermiddagen er fri til at akklimatisere jer til højden og udforske den vilde natur omkring lejren.

Dag 6: Månelandskaber

I dag bliver landskaberne for alvor vilde, når I fortsætter opad mod den såkaldte saddel, der forbinder toppene Mawenzi og Kibo. Vegetationen er helt væk, og var det ikke for panoramaudsigterne over Afrika, er det næsten som at gå på månen.

Målet er at nå lejren i 4.700 meters højde tidligt om eftermiddagen, så I har god tid til at forberede jer på morgendagens tur til toppen. Det anbefales at gå tidligt i seng, for I har en hård og lang dag foran jer i morgen.

Dag 7: Toppen af Afrika

 Toppen af Afrika

Forsøget på at nå toppen starter allerede omkring midnatstid, når I bevæbnet med lommelygte begiver jer ud på den klart stejleste og hårdeste del af turen. Stien snor sig opad gennem løs, vulkansk grus, og det går kun langsomt fremad gennem mørket. Temperaturerne er lave på dette tidspunkt, men det er det hele værd.

Sidst på natten når I til Gillman’s Point i 5.685 meters højde. Dette er ikke Kilimanjaros højeste top, men I hviler her et stykke tid og nyder en mageløs solopgang over Mawenzi-toppen og Afrika langt under jer.

De der har lyst, kan fortsætte langs den ofte snedækkede bjergryg mod Kilimanjaros højeste top, Uhuru Peak i 5.896 meters højde.

Turen tager jer igennem landskaber man normalt aldrig forbinder med Afrika. Spektakulære gletsjere og mure af is tårner sig op, og ligner mere noget fra Antarktis. Turen fra Gillman’s Point til Uhuru Peak tager ca. 3 timer tur/retur. Det er hårdt at gå opad, men nedad går det faktisk overraskende hurtigt. Efter lidt forfriskninger og et hvil ved Kibo Hut fortsætter I mod bjergbestigningens sidste lejrplads ved Horombo i 3.720 meters højde.

Her venter et velfortjent hvil efter en meget, meget lang og hård dag med 11-15 timers vandring.

Dag 8: Tilbage til civilisationen

 Tilbage til civilisationen

Det sidste stykke ned ad bjerget fører jer først gennem åbne landskaber med storslåede udsigter over de lavere bjergskråninger.

Sidenhen bliver vegetationen grønnere og mere semi-tropisk. Det er ikke unormalt at se aber på denne del af ruten.

For foden af bjerget holder minibussen klar ved Marangu i 1.830 meters højde. I har klaret strabadserne og efter en kort køretur venter et velfortjent brusebad samt eventuelt en kold øl ved poolen på et af områdets bedste hoteller.

Dag 9: Safari i Arusha nationalpark

I har stadig udsigt til Kilimanjaro, når I denne morgen sætter kursen mod Arusha og et andet af Afrikas store bjerge, Mt. Meru. Det er tid at begynde på den anden del af turen, og de næste dage vil stå i safariens tegn.

Arusha nationalpark er blandt Afrikas mindre og mere ukendte nationalparker, men området rummer en overraskende variation af fugle samt en betydelig population af giraffer. Også andre dyr finder naturligvis vej til dette beskyttede område, og Arusha er en god introduktion til Afrikas naturrigdomme.

Dag 10: Safari i Tarangire nationalpark

 Safari i Tarangire nationalpark

Der er kun 120 km fra Arusha til Tarangire nationalpark, så I har en god del af dagen til at udforske nationalparken i firhjulstrækker. Tarangire er hjem for et væld af dyr og planter, men parken er især kendt for sine store elefantflokke, som vandrer på kryds og tværs i parken. I vil sandsynligvis også se de særprægede baobab-træer, hvis nøgne grene ligner rødder.

Sidst på dagen ankommer I til den permanente teltlejr, der ligger flot mellem akacietræer for foden af Great Rift Valley.

Dag 11: Safari i Ngorongoro nationalpark

 Safari i Ngorongoro nationalpark

Dagen starter tidligt for at få mest mulig tid i fantastiske Ngorongoro, der ligger nogle timers kørsel fra lejren.

Da de første rejsende kiggede ud over Ngorongoro må de have troet, at det var Paradisets Have, de var stødt på.

For fødderne af dem lå et enormt udslukt vulkankrater – mange kilometer i diameter – og i bunden af dette græssede en mangfoldighed af dyr på en grøn slette omringet af vulkanens eroderede bjergsider. Dyrene er her også endnu. Blandt de mange zebraer, gazeller, antiloper og gnuer er også mere sjældne dyr som næsehorn og flodheste. Med så mange dyr samlet på ét sted tiltrækker det naturligvis rovdyr, og Ngorongoro siges at have den største koncentration af kødædende pattedyr i Afrika.

Efter en fantastisk dag med safari i verdensklasse vender I tilbage til jeres komfortable lejr, hvor aftenen nydes til lydene fra den afrikanske bush.

Dag 12: Lake Manyara nationalpark og unikke løver

 Lake Manyara nationalpark og unikke løver

En god del af dagen er tilegnet Manyara-søens rige dyreliv. Lake Manyara nationalpark er ikke nær så berømt eller besøgt som Ngorongoro og Serengeti. Men denne lille nationalpark er måske landets bedst bevarede hemmelighed. Med f.eks. mere end 380 forskellige fuglearter er det et paradis for naturelskere.

Det er dog især parkens løver, der er berømte. Normalt klatrer løver ikke i træer, men i Manyara gør de! Det er noget ganske enestående. Om I ser en løve oppe i et træ, er naturligvis et spørgsmål om held, men chancerne er i høj grad tilstede.

Ud på eftermiddagen går turen tilbage til Kilimanjaro lufthavn, hvor hjemrejsen begynder.

Forlæng rejsen
I kan vælge at forlænge jeres rejse på egen hånd. Kontakt os venligst for mere information

Dag 13: Ankomst Danmark

Efter flyskifte ankommer I i dag tilbage i Danmark.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her.

Exodus kode: TYX

Prisinformation

Bestig Kilimanjaro - 13 dage fra 35.795 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Kilimanjaro t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 3 overnatninger på hotel
 • 5 overnatninger i telt
 • 2 overnatninger i permanente telte
 • Morgenmad alle dage
 • 8 x frokost
 • 9 x middag
 • Kilimanjaro National Park tax (ca. EUR 552)
 • Ture og transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge
 • Transport fra lufthavnen til turens start og retur til lufthavnen

 

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
35.795 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Afrejser

Bestig Kilimanjaro har afrejse omkring 6 gange årligt. Landarrangementet starter i Marangu. Se afrejsedatoer og yderligere information om rejsen her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Nicaragua og Costa Rica

Nicaragua og Costa Rica

Kombiner storslåede naturoplevelser i Costa Rica med smukke kolonitidsbyer, vulkaner og indianske fortidskulturer i Nicaragua.

LÆS MERE

14 dage fra 27.250 kr

Det ukendte Bali og Lombok

Det ukendte Bali og Lombok

Oplev det ukendte Bali. Fra det lækre WakaGangga på den ukendte Ganga Beach på Balis sydvestlige kyst til det dejlige NusaBay Menjangan, der ligger helt for sig selv ned til en lang gylden strand dybt inde i Bali Barat Nationalparken i det nordvestlige hjørne af Bali og med afsluttende badeferie på Lombok.

LÆS MERE

14 dage fra 18.995 kr.

Canadas højdepunkter

Canadas højdepunkter

Udforsk Canadas bjerge, skærgård og dybe skove på denne rejse gennem det vestlige Canada i bil. Turen fra Calgary til Vancouver byder også på bjørnesafari, hvalsafari, fantastiske sejlture samt overnatning på et af Canadas ikoniske historiske hoteller.

LÆS MERE

22 dage fra 19.195 kr.

Nyhed
Australien – Adelaide til Broome

Australien – Adelaide til Broome

Oplev Australiens rige dyreliv, vidtstrakte ørkenlandskaber og fantastiske vine på denne anderledes rejse til Australien. Fra Adelaide, Kangaroo Island og Barossa Valley går turen med luksustog til Perth i Vestaustralien, hvorfra du fortsætter i bil nordpå langs kysten til Broome.

LÆS MERE

22 dage fra 39.495 kr.

Jaguar-safari i Brasilien

Jaguar-safari i Brasilien

Rejs dybt ind i vådområdet Pantanal i hjertet af Brasilien, hvor kaimaner lurer i vandskorpen, papegøjer fylder luften med strålende farver, og jaguarer jager i vandkanten.

LÆS MERE

12 dage fra 32.950 kr.

Bestil tilbud