70 12 03 03
Åben:

Ad silkevejen i Uzbekistan

GRUPPEREJSE MED GUIDE. Farvestrålende moskeer, stærke fæstninger og dekorerede koranskoler pryder de atmosfærefyldte karavanebyer Khiva, Bukhara og Samarkand, og på markedspladserne indenfor de gamle bymure kan man stadig fornemme stemningen fra dengang, tungt læssede kamelkaravaner bragte rigdomme, viden og religioner ad den farefulde rute gennem Centralasien mellem Europa og Kina.

Ad silkevejen gennem Uzbekistan er tilrettelagt i samarbejde med britiske Exodus, som er verdensførende inden for oplevelsesrejser i grupper. Denne tur er gennemtestet, så I har sikkerhed for de bedst mulige oplevelser.

12 dage fra 16.895 kr.  

Turens højdepunkter

 • Rejs langs den legendariske Silkerute
 • Arkitektoniske mesterværker og lokale markeder i Samarkant og Bukhara
 • Oplev den velbevarede fæstningsby Khiva
 • Overnat i en traditionel yurt
 • Engelsktalende guide i en international gruppe
 • Læs minikatalog om Uzbekistan
 • Læs minikatalog om Exodus

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Fra Danmark sættes kursen mod Centralasien.

Dag 2: Ankomst til Tashkent

Efter et flyskifte ankommer I til Uzbekistans hovedstad tidligt om morgenen. Her forenes I med jeres gruppe, hvorefter I kigger nærmere på byen. Tashkent er med sine 2 millioner indbyggere en af Centralasiens største byer. Det er ikke den kønneste by i landet, men det er en dynamisk storby fuld af kontraster og en tydelig forkærlighed for russisk arkitektur. Dagens byrundtur tager jer til en række af de vigtigste seværdigheder. Deriblandt Tashkents gamle bydel samt Independence Square, hvor store parader afholdes fra tid til anden foran den nye senatsbygning.

Dag 3: Fæstningsbyen Khiva

 Fæstningsbyen Khiva

I står tidligt op for at flyve til byen Urgench i den vestlige del af landet. Herfra er der kun en kort køretur til et af rejsens helt store højdepunkter: Den mest afsidesliggende og bedst bevarede af alle Uzbekistans gamle karavanebyer, Khiva. Den gamle bymur er stadig intakt, og så snart I træder ind gennem de gamle byporte, er det som at træde tilbage i tiden, til dengang bevogtede karavaner tog den farefulde rejse over Centralasiens stepper og bjergpas med deres værdifulde last. Det var dog ikke kun silke, ædelstene og krydderier, der bragte formuer til Khivas rige købmænd. Det var først og fremmest byens slavemarkeder.

I dag er handlen i Khiva blot en skygge af sit tidligere selv, og slavehandlen er heldigvis ophørt. Men Khivas gamle bydel er en af de største og mest komplette historiske byer i den islamiske verden. Så det er lige så meget helhedsindtrykket, som det er de enkelte bygningsværker, der imponerer på dagens byrundtur mellem de utallige fantastiske moskeer, koranskoler og paladser.

Dag 4: Ørkenborge omkring Khiva

Områderne op mod Aral-søen nord for Khiva er kendt som Karakalpakistan. Ikke mange turister når ud til disse øde områder af landet, der udover uzbekere og folk fra Kazakstan også er befolket af karakalpak-folket. Karakalpakerne opretholder deres egen etniske identitet, og taler bl.a. deres eget sprog.

Dagens mål er de isolerede ørkenfæstninger Ayaz Kala, Qavat Kala og Tuprak Kala, der i sin tid blev opført i et forsøg på at forsvare handelskaravanerne. De gamle mure er gennem tiderne blevet brudt ned af elementernes rasen, og fæstningerne står i dag tilbage i forskellig grader af malerisk forfald. Men trods ørkenforterne har set bedre dage, er de en meget atmosfærefyldte oplevelse. Ikke mindst takket være deres afsidesliggende placering omgivet af den nådesløse ørken på kanten af verden. Sidst på dagen returnerer I til Khiva.

Dag 5: Khiva – Bukhara

 Khiva – Bukhara

Siden tidernes morgen har handelskaravaner rejst over land mellem Centralasiens gamle byer, og i dag gør I dem kunsten efter – om end i en komfort fortidens rejsende kun kunne drømme om. Efter morgenmad lægger I Khiva bag jer og begiver jer østpå mod en anden af Uzbekistans historiske perler – nogle vil endda sige den største af dem alle – Bukhara.

Det er en lang tur, der vil tage det meste af dagen. Men landskaberne, I passerer igennem, giver en god fornemmelse for de strabadser fortidens rejsende måtte overvinde på deres farefulde færd. Ruten fører jer gennem den enorme Kyzyl-Kum ørken, der med sine 300.000 km2 er den største ørkenslette i Centralasien. Først ud på eftermiddagen ankommer I til Bukhara, hvor I indlogeres på jeres hotel. Hvis tiden tillader det, kan rejsestøvet skylles ned med en kop te på et af byens mange traditionsrige tehuse.

Dag 6-7: Bukhara

 Bukhara

I har to hele dage til at udforske Bukhara, der i sin glansperiode var en både rig og storslået karavaneby. Omkring år 1900 havde Bukhara 127 aktive koranskoler og en moské for hver af årets dage. Den dag i dag har byen mere end 900 historiske bygninger. Mange af disse er bevaret i fantastisk stand, og sammen med de traditionelle basarer og gamle gader, er de smukke moskeer, gravmonumenter og koranskoler i høj grad med til gøre Bukhara til en af de mest spændende og atmosfærefyldte byer i Centralasien. Særlig smuk er Bukhara i de sene eftermiddagstimer, når skyggerne bliver lange, og solens bløde lys får de gamle mure og farvede kupler til at gløde gyldent.

Guiden vil føre jer til en række af byens vigtigste bygningsværker. Men det er også værd blot at vandre på må og få i de gamle gader og se, hvad I falder over. Et godt sted at starte kunne være en af byens basarer, hvor de lokale indbyggere mødes for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte. Mange af Bukharas indbyggere bærer lokale klædedragter. Mændene er iført turban, der fremhæver deres solbrændte ansigter. Kvinderne er farverigt påklædt og en del har guldtænder. Basarer i Centralasien er altid et eksotisk skue, og det gælder ikke mindst i Bukhara, der er blandt de mest traditionelle byer i landet.

Dag 8: Alexander den Stores fæstning og overnatning i yurt

 Alexander den Stores fæstning og overnatning i yurt

Fra Bukhara sættes kursen mod Sarmysh-kløften, hvor mere end 3.000 petroglyffer fortæller om livet på disse kanter fra bronzealderen til middelalderen. Indgraveringerne er forbavsende velbevarede, og både mennesker og dyr står klart frem fra klipperne. Kun en del af indgraveringerne er dog åbne for offentligheden.

Herfra fortsættes til byen Nurata, der blev grundlagt under navnet Nur af Alexander den Store i det 3. århundrede. Alexanders gamle citadel står stadig på en bakketop over byen, der med tiden blev et vigtig pilgrimsmål for muslimer. I besøger I byens moské og nyder en traditionel frokost på et tehus, inden I fortsætter til dagens mål.

Denne aften venter en ganske særlig oplevelse, når I indlogeres i et traditionel yurt. Disse mobile telte har været brugt af Centralasiens nomader i århundreder, og de er stadig et normalt syn på de vidtstrakte stepper herfra til Mongoliet. En yurt ser måske nok primitiv ud. Men de er komfortable, rummelige og giver et unikt indblik i det traditionelle liv langs Silkevejen.

Dag 9: Via Aidarkul-søen til Samarkand

Nyd morgenstemningen i yurtlejreren, inden I fortsætter til Aidarkul-søen, der ligger mellem ørkenen og Nuratin-bjergene. Vel fremme ved søen er tiden fri til at udforske området til fods eller på kamelryg (mod ekstrabetaling). I er også velkomne til at hoppe i vandet og tage en svømmetur i søen, inden I fortsætter til endnu et af turens helt store højdepunkter: Samarkand.

Dag 10: Samarkand

 Samarkand

Der er noget ganske særligt over Samarkand. Navnet emmer af mystik, og straks springer billeder af rigdom, eventyr og storslåede moskeer frem på nethinden. Der er sket en del med Samarkand siden Silkevejens tid, og Samarkand er i dag en stor by med ca. 400.000 indbyggere. Uden at byen dog har mistet sin eksotiske karakter.

Hele dagen er afsat til at nyde byens mange mesterværker. Deriblandt en af de mest storslåede pladser i den muslimske verden, Registan-pladsen, der flankeres af smukt dekorede bygninger på tre sider. I løbet af dagen besøges også krigsherren Tamerlanes mausoleum og Ulugbeks observatorium. Ulugbek var hersker i Samarkand i 1400-tallet, og hans observatorium var dengang blandt de ypperste af sin art i verden. Et andet højdepunkt er gravpladsen Shakhi-Zinda, der mest af alt ligner en hel lille by af gravmæler. Nogle er simple, mens andre er små mesterværker med kupler, dekorationer og smukke detaljer. Mange arkitektoniske stilarter blev afprøvet her, og det er en fornøjelse at gå på opdagelse mellem de gamle grave.

Men ikke alt i Samarkand handler om fortiden. Byen er stadig et vigtigt center for tæppevæveri og andet kunsthåndværk. Så byens basarer er et godt sted at købe unikke souvenirs – men husk at prutte om prisen. Godt købmandsskab er stadig en integreret del af livet i de gamle Silkerutebyer, og de lokale handlende kan deres håndværk til fingerspidserne.

Dag 11: Med tog til Tashkent

Formiddagen er fri til at udforske Samarkand på egen hånd, inden I sætter kursen tilbage mod Tashkent. En tur på ca. 6 timer. Vel fremme indlogeres I på jeres hotel for natten, inden I tager afsked med gruppen over en god afskedsmiddag.

Dag 12: Hjemrejse

Den guidede del af turen slutter efter morgenmaden. Men I skal sandsynligvis først afsted mod lufthavnen ud på aftenen. Det betyder, at I har en hel dag til at udforske Tashkent på egen hånd.

Hvordan I vælger at bruge dagen er helt op til jer, og byen har rigeligt at byde på til en hel dag. Kig f.eks. forbi den hektiske Chorsu-basar eller nyd roen i Juma-moskeen. I dag er den store moske fra det 15. århundrede en af byens vigtigste, og troende valfarter hertil om fredagen for at bede sammen. Men der har ikke altid åndet fred og ro i den gamle bygning. Tidligere var det her, man henrettede utro hustruer, og under sovjettiden husede bygningerne et metalværksted. Ved siden af moskeen ligger koranskolen Kukeldash Madrash. En nylig restaurering har bragt den smukke bygning fra det 16. århundrede tilbage til fordums storhed. Også de studerende er vendt tilbage, og igen runger de gamle rum af stemmer fra elever, der studerer islams hellige skrifter.

Tashkent har adskillige andre spændende bygningsværker, og kunstinteresserede må ikke snyde sig selv for Tashkents Museum of Applied Arts, hvor lokalt kunsthåndværk såsom keramik og tæpper huses i en smuk bygning fra 1930’erne. Når tid er, tager I en taxa lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder.

Dag 13: Ankomst Danmark

Efter et flyskifte ankommer I til Danmark.

SÆRLIGT OM REJSEN

Denne rejse er udarbejdet i samarbejde med det britiske rejsebureau Exodus, der gennem mere end tre årtier har været blandt verdens førende udbydere af aktive rejser til alle hjørner af kloden.

I dag tilbyder Exodus næsten 500 unikke og eksotiske rejser, der lader jer opleve verdens mest fantastiske destinationer, kulturer, landskaber og dyreliv på en både aktiv, komfortabel og spændende måde.

Alle Exodus rejser foregår i mindre internationale grupper, og der er engelsktalende guide med på dem alle. Læs mere om disse unikke rejser her og minimagasin om Exodus her.

Exodus kode: AXS

Prisinformation

Ad silkevejen i Uzbekistan - 12 dage fra 16.895 kr.

Inkluderet i prisen

 • Flyrejse København – Tashkent t/r
 • Lufthavnsskatter- og afgifter
 • 9 overnatninger på standard hotel
 • 1 overnatning i Yurt
 • Morgenmad alle dage
 • 2 x frokost
 • 1 x middag
 • Ture og transport som beskrevet i programmet
 • Engelsktalende guide
 • Administrationsgebyr og konkursdækning i henhold til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Visum, hvis påkrævet
 • Måltider udover de nævnte
 • Personlige udgifter, drikkevarer og drikkepenge

 

Pris pr. person
i delt dobbeltværelse

Rejseperiode 2016-17
ved 2 voksne
16.895 kr.
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Senere afrejse
ved 2 voksne
Kontakt os for pris
Tillæg for enkeltværelse
Kontakt os for pris

Afrejser

Rejsen Ad silkevejen til Uzbekistan har afrejse ca. en gang om måneden. Landarrangementet starter i Tashkent på lørdage. Se afrejsedatoer og yderligere information om Ad silkevejen til Uzbekistan her.

Fraprisen er vejledende

Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Lignende rejser


Chile og Argentina - vin og vandfald

Chile og Argentina - vin og vandfald

Denne rejse til Chile og Argentina begynder i prægtige Chile. Herfra tager den jer over Andesbjergene til vindistrikterne og skønne Buenos Aires. I runder oplevelserne af med det enorme vandfald Foz do Igauzú.

LÆS MERE
Rejsetype: Historie, Kulturoplevelser, Naturoplevelser

13 dage fra 31.995 kr.

Brasiliens højdepunkter

Brasiliens højdepunkter

Brasilien er et fantastisk rejseland, og på denne rejse får I alle Brasiliens højdepunkter, fra Rio de Janeiro til de berømte vandfald Foz do Iguaçú.

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Storby

16 dage fra 29.950 kr.

Forkælelsesrejse til Bali

Forkælelsesrejse til Bali

Forkælelserejse til Bali med ophold på førsteklasses hoteller i Ubud, Lovina og Sanur. Nyd godt af spa- og wellness i en skøn forening med Balis smukke natur og rige kultur.

LÆS MERE
Rejsetype: Forkælelse, Håndplukkede hoteller, Kulturoplevelser, Strandferie

14 dage fra 19.395 kr.

Mexico, Guatemala og Belize

Mexico, Guatemala og Belize

Oplev fantastiske ruinbyer, lækre tropestrande, farverige indianermarkeder og smukke kolonitidsbyer på denne rundrejse til Mexico, Guatemala og Belize.

LÆS MERE
Rejsetype: Dyreliv, Kulturoplevelser, Naturoplevelser, Strandferie

17 dage fra 31.550 kr.

Kør-selv på Cuba

Kør-selv på Cuba

Oplev Cuba og denne fantastiske ø med jer selv bag rattet i en lejet bil. Side om side med gamle amerikanske dollargrin, hestevogne og cyklister bestemmer I selv farten…

LÆS MERE
Rejsetype: Kulturoplevelser, Kør-selv, Strandferie

14 dage fra 24.550 kr.

Bestil tilbud