70 12 03 03
Åben:

Mumbai er Indiens verdensby, og det er her, pengene for alvor er. Det er her, drømme bliver skabt, og det er her, nye trends opstår først. Men det er også en by fuld af kontraster. Her ligger rigmandskvarterer med kvadratmeterpriser, der er højere end på Manhattan, side om side med slumkvarterer. Det ene øjeblik, vandrer I mellem prægtige britiske kolonitidsbygninger. Det næste øjeblik er I omgivet af en muslimsk basar, indiske familier på stranden eller 1500 år gamle hinduistiske klippetempler. I Mumbai mødes fortidens og fremtidens Indien i skøn, kaotisk forening.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Mumbai

Ved ankomsten til Mumbai bliver I hentet i lufthavnen og kørt til et komfortabelt turistklassehotel med en god beliggenhed i området Colaba. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at få de første indtryk af denne spændende storby. Et rigtig godt sted at starte kunne være shopping- og restaurantgaden Colaba Causeway og Gateway of India, der begge ligger i let gåafstand fra hotellet. Det er her en del scener fra den populære roman Shantaram foregår. Et andet bud er den smukke promenade Marine Drive og Chowpatty Beach, hvor indiske familier og unge par samles sidst på eftermiddagen for at nyde brisen fra havet. Andre kommer for at bade ved stranden eller spise snacks fra de mange madvogne. Særlig stemningsfuld er Marine Drive ved solnedgang, når solen går ned bag skyskraberne på Malabar-halvøen og lygtepælene tændes.

Dag 2: Sightseeing i Mumbai

Dagen byder på en spændende guidet byrundtur til en række af Mumbais seværdigheder krydret med nogle af de ting, der gør byen så unik. Første stop er området Kala Ghoda, hvor en række af byens smukkeste britiske kolonitidsbygninger ligger side om side med moderne indisk gadekunst. Det er også her, I finder det store Prince of Wales Museum, der i dag er kendt under det mundrette navn Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya. Museet blev designet af den samme arkitekt, som lavede Gateway of India, og indenfor i den grandiose bygning udstilles alt fra udstoppede dyr til buddhistiske stenrelieffer. Mere historie venter i det lille hus Mani Bhawan, hvor Gandhi boede fra 1917 til 1934, når han var i byen. Her kan I få en fornemmelse af denne fantastiske personlighed og hans utrættelige kamp. Blandt de mange udstillede ejendele er brevudvekslinger med blandt andet Roosevelt, Tolstoy og Einstein. I kan sågar se Gandhis brev til Hitler, hvor han opfordrer til ikke at indlede Anden Verdenskrig.
I oplever også det eksklusive område Malabar Hills, hvor I kører forbi et Jain Temple og parken Hanging Gardens. I passerer også Tower of Silence, hvor byens parsi-tilhængere ofrer deres døde til gribbene. Fortsæt til den travle muslimske bydel omkring Crawford Market, hvor der altid er livlig aktivitet mellem de mange butikker, boder og hvide moskeer. Det bliver kun til et hurtigt kig på den guidede rundtur, men det kan anbefales at vende tilbage på egen hånd senere. I dette område ligger også mange smukke victorianske bygninger. Deriblandt banegården Victoria Terminus, der med sin fantasifulde udsmykning er blandt briternes største arkitektoniske bedrifter i Indien.
Næste stop er blandt de mest farverige i hele storbyen. Overalt i Indien vasker man tøj ved håndkraft i floder og kilder, men meget af Mumbai er bygget på inddæmmet land uden naturligt ferskvand. Det har gjort det nødvendigt at finde alternative løsninger, og ved Dhobi Ghats ser I resultatet. Hundredvis af mænd myldrer ind og ud mellem hinanden med store bundter tøj, der vaskes, gnides og skrubbes i utallige små vandbassiner, der får tilført vand fra vandslanger. Andre har travlt med at hænge lagner, skjorter og bukser til tørre i en skov af tørrestativer på de omkringliggende hustage, mens nogle vrider og slår vandet ud af stofferne med en sådan kraft, at det regner med vanddråber omkring dem. Sådan har det været dag ud og dag ind på dette sted i omkring 140 år, og trods denne menneskelige vaskemaskine ser vanvittigt kaotisk ud for udefrakommende, er det forbavsende, hvor lidt tøj der bliver væk i processen. Det er ikke kun de fattige, der får vasket her. Alle gør, og lægger I selv tøj til vask på jeres hotel i Mumbai, er det meget muligt, at det ender i Dhobi Ghat eller et af de andre lignende vaskesteder rundt om i byen.
Typisk for Mumbai er der ikke langt fra Dhobi Ghats overfyldte vaskekar til nogle af Indiens mest mondæne adresser langs Marine Drive. Her passerer I også Chowpatty Beach på vej tilbage mod hotellet. Herefter er aftenen fri til egne eventyr.

Dag 3: Gateway of India og Elephanta Caves

Fra hotellet er det kun en kort køretur til Gateway of India. Den store triumfbuelignende port blev bygget i 1924 for at fejre Kong George den femtes besøg i byen i 1911. Sidenhen kom bygningen til at symbolisere porten til Indien. For mange rejsende blev denne bue deres første indtryk af landet. For andre blev det deres sidste. Meget symbolsk forlod de sidste britiske soldater den unge selvstændige nation ved at gå gennem porten og ombord på det ventede skib. Lige bagved Gateway of India ligger det legendariske hotel Taj Mahal & Tower, der mest af alt ligner noget fra 1001 nats eventyr. Det blev bygget i 1903 af den lokale rigmand Tata, efter at han var blevet nægtet adgang til byens fineste hotel, fordi han var inder. Tata blev så sur, at han besluttede sig for at bygge et luksushotel af hidtil usete dimensioner. Et overdådigt hotel, som ville være åbent for alle. Hans mission lykkedes. I dag er Hotel Taj Mahal & Tower blandt Indiens mest berømte hoteller, mens det andet luksushotel for længst er lukket. Det er værd lige at stikke hovedet indenfor i lobbyen eller endnu bedre; bestille bord på en af hotellets restauranter.
Fra Gateway of India går turen i båd til den lille ø Elephanta Island. Der er ingen elefanter på øen, som navnet ellers antyder. Det særprægede navn stammer fra portugisiske handelsfolk, der opkaldte øen efter en stor elefantstatue i sten, der stod langs kysten. Elefanten viste sig langt fra at være den eneste statue på øen, hvis store, centrale bjerg skjuler nogle af Indiens mest imponerende huletempler. Enorme stensøjler holder taget oppe, og frem af mørket dukker den ene gudestatue efter den anden. En sti fører fra den lille kaj op til templerne, og der er næsten garanti for at se aber langs vejen. Både pilgrimme og indiske turister valfarter til templerne, og mange boder er skudt op langs stien. Tilbage på fastlandet er resten af dagen til fri disposition.

Dag 4: På egen hånd i Mumbai

Hele dagen er fri til egne eventyr. Shop i Mumbais mange butikker, udforsk det hektiske Crawford Market og gå en tur i Hanging Garden. I kunne også besøge Haji Alis smukke mausoleum, der mest af alt ligner en flydende moské. Hvis I var imponeret over den koordineringsevne, vaskefolkene ved Dhobi Ghat lægger for dagen, bør I også opleve Mumbais Dhaba Wallahs. Hver dag tager tusindvis af kontorfolk fra deres hjem i forstæderne ind til centrum for at gå på arbejde. Men som de fleste andre indere, foretrækker de deres kones eller mors hjemmelavede mad. Derfor har man i Mumbai udviklet et unikt system, hvor folk tager ud i forstæderne og henter de færdige madpakker i de private hjem og fragter dem ind til byen. Her fordeles op mod 200.000 madpakker til de rigtige folk på de rigtige kontorer i de rigtige bygninger. Selvfølgelig mens maden stadig er varm. Alt sammen på meget kort tid med offentlige transportmidler og uden brug af computere med en fejlmargin, der får selv topmoderne virksomheder til at spærre øjnene op. Dette kræver koordinering helt ud i det ekstreme, og det er fascinerende at se Dhaba Wallahs i aktion. Det hele går meget hurtigt. Så forhør jeres guide, om hvornår I skal stå foran eksempelvis Churchgate Station for at opleve Dhaba Wallahs i aktion.
En anden mulighed er at arrangere en guidet tur til Bollywood, hvor I kan få et smugkig ind bag kulisserne i verdens største filmindustri. Dette skal bestilles i god tid, hvis det har interesse. Mulighederne i Mumbai er mange, og lyder alt dette for aktivt, har Mumbai også masser af glimrende caféer, hvorfra I kan nyde gadelivet passere forbi.

Dag 5: Afrejse fra Mumbai

Nyd morgenen i fred og to, indtil det er tid til at tjekke ud kl. 12. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen eller banegården, hvorfra der er forbindelse til resten af Indien og Danmark.

Pris pr. person

Mumbai i dybden - 5 dage fra 3.395 kr.

Inkluderet i prisen

  • Al transport og alle udflugter på privat basis med lokal engelsktalende guide.
  • 4 nætter på godt turistklasse hotel inkl. morgenmad
  • Sightseeing i Mumbai dag 2
  • Udflugt til Elephanta Caves dag 3

Fraprisen er vejledende
Der tages forbehold for eventuelle tillæg grundet højtider, særlige begivenheder og lignende samt den aktuelle pladssituation på bestillingstidspunktet.

Rejselængde og afrejsedato
Hos MarcoPolo er det dig, der bestemmer. Denne rejse kan tilrettelægges, så afrejse- og hjemkomstdato passer netop dig. Ligeledes kan rejsen forkortes eller forlænges efter behov. Kontakt en rejsekonsulent for yderligere information.

Flere eller færre rejsedeltagere?
Du kan sagtens komme på denne rejse, hvis der er flere eller færre rejsedeltagere på din rejse. For pris kontakt venligst en rejsekonsulent på 70 12 03 03 eller send en forespørgsel

Lignende rejser


Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Fra kultur og natur på Java til Gudernes Ø

Oplev Javas unikke kulturelle og naturlige vidundere på denne rundrejse fra Semarang til Surabaya, inden I fortsætter til Bali, hvor 7 nætter venter på det luksuriøse Intercontinental Bali Resort, der ligger lige ned til den skønne og rolige Jimbaran strand.

LÆS MERE

16 dage fra 23.395 kr.

Indokinas perler og tropisk badeferie

Indokinas perler og tropisk badeferie

Oplev tre af Indokinas højdepunkter i kombination med pulserende Bangkok på denne eventyrlige rejse til hele fire forskellige lande. Først er der tid til at gå på opdagelse Bangkok, dernæst udforsker I Laos’ hyggelige kongeby Luang Prabang, inden turen går via Angkor Wat i Cambodia til tropeøen Phu Quoc i Vietnam.

LÆS MERE

14 dage fra 23.895 kr.

Burma - Østens Perle

Burma - Østens Perle

Burma er uden tvivl Østens perle, og på denne 13 dages rundrejse i Burma oplever du alle landets største attraktioner. Fra Yangons travle gader og gyldne pagoder til den magiske Inle sø, de gamle kongebyer ved Mandalay og ikke mindst Bagans imponerende stentempler.

LÆS MERE

13 dage fra 19.995 kr.

Nordindiens højdepunkter

Nordindiens højdepunkter

Oplev Nordindiens højdepunkter. Fra hektiske Delhi til smukke Taj Mahal og fra eventyrlige Jaipur til pilgrimsbyerne Varanasi og Sarnath.

LÆS MERE

10 dage fra 15.595 kr.

Det bedste af Cambodia

Det bedste af Cambodia

Oplev det bedste af Cambodia på denne rejse til Angkor Wat, Battambang og Phnom Penh, inden rejsen slutter med badeferie langs Cambodias tropestrande.

LÆS MERE

15 dage fra 19.995 kr.

Det ukendte Cambodia

Det ukendte Cambodia

Udforsk det ukendte Cambodia i højlandet Mondulkiri, der ligger langt væk fra de gængse turistruter. Undervejs oplever I også berømte seværdigheder som Angkor Wat og Phnom Penh, inden rejsen slutter af med badeferie langs Cambodias oversete tropestrande.

LÆS MERE

15 dage fra 22.995 kr.

Overland fra Java til luksuriøs idyl på Bali

Overland fra Java til luksuriøs idyl på Bali

Tag på en rejse fra det centrale Java via imponerende templer og majestætiske vulkaner til luksuriøs idyl på skønne Bali.

LÆS MERE

16 dage fra 24.995 kr.

Magiske Angkor og charmerende Hoi An

Magiske Angkor og charmerende Hoi An

Oplev magiske Angkor Wat i Cambodia kombineret med charmerende og stemningsfulde Hoi An i Vietnam. Begge steder bor i på førsteklasses hoteller og har naturligvis masser af udflugter og sightseeing inkluderet.

LÆS MERE

13 dage fra 15.295 kr.

Storby, templer og tropeø

Storby, templer og tropeø

Fra fascinerende Singapore til de majestætiske templer ved Angkor og tropeøen Phu Quoc. Denne rejse tager jer igennem ikke blot 3 lande men også 3 vidt forskellige oplevelser, der byder på storbyens pulserende liv, historiens vingesus og ikke mindst eksotisk badeferie.

LÆS MERE

12 dage fra 16.995 kr.

Rajasthans paladser

Rajasthans paladser

Oplev Indiens magi i staten Rajasthan, der byder på historiske karavanebyer, eventyrlige paladser, farverige markeder og overdådige templer. Undervejs bor I på ægte maharaja-paladser og udforsker området med egen chauffør og private guider.

LÆS MERE

16 dage fra 14.995 kr.

Palace on Wheels

Palace on Wheels

En legendarisk togrejse med luksustoget Palace on Wheels gennem Rajasthan til blandt andet paladsbyen Jaipur, eventyrlige Udaipur, karavanebyen Jaisalmer og den blå by Jodhpur. Tigersafari og smukke Taj Mahal er naturligvis også nogle af højdepunkterne.

LÆS MERE

10 dage fra 35.995 kr.

Fra Taj Mahal og tigersafari til tropisk badeferie

Fra Taj Mahal og tigersafari til tropisk badeferie

Oplev det klassiske Indien krydret med spændende tigersafari. Udforsk hektiske Delhi, se solopgangen over Taj Mahal, og nyd eventyrlige Jaipur, inden rejsen slutter med badeferie i Goa.

LÆS MERE

15 dage fra 15.295 kr.

Bestil tilbud